ЕВРОЛИЙЗ ТАКСИ /img/frontend/nomap.png"

ЕВРОЛИЙЗ ТАКСИ

1 точка от 3 мнения

шубе го/я е и не казва!

евролийз такси : Возих се с такова такси и гледах, и слушах, и не вярвах! Тия дето работят за тази фирма или са съвсем изпаднали, или са някакви крепостни. Вървеше текст по екрана, че трябва да ходят на събрание да им наковат канчето, че не са на улицата 12 часа на ден! Шофьорът ми обясни, че ги карат да са на улицата по 12 ч.! Аз го питах колко е карал, щото ако е толкова слизам! Как се търси отговорност на служител, който не присъстъва на Неделното училище и как ще го принудите да работи 12 часа дневно, 6 дни в седмицата според КТ? А бе хора, когато цяла България се вдига и се бори, що не си дигнете чукалата, че и да ги съдите за превишаване на права и злоупотреба с положение, и да ги дадете на агенцията по труда , и да им викнете пресата или някоя ТВ и ... да им теглите една? Между другото шофьорът през цялото време псуваше - съвсем разбираемо! Кой ще се качи качи при водач в софийското движение, шоифирал толкове часове? Няма ли проверки от ДАИ?

шубе го/я е и не казва!

Разбирам, че има и синдикат, който се е заел да провери какво се случва в тази фирма. Само че ръководството дава средна работна заплата за целия персонал. И плаши, че ще закрие фирмата ако хората се обаждат много-много. Работи се за заплата ПОД МИНИМАЛНАТА ЗА СТРАНАТА. Има само 5-6 човека, които са приближени на собствениците и са със заплата от 370 лв. Пак на тях им се дават и адресите, за да трупат оборот. Другите висят като паяци пред МОЛ-а на Цариградско по цял ден за няма и 3-4 курса. Плащат си метана, бензина, миенето на автомобила, поправка на джанти и гуми - в София има и много дупки и непрекъснато се случва, накрая си дават фактурите и ФИРМАТА СИ ПРИБИРА ДДС-то. Накрая на месеца се взимат около 240 лв. при отчетени 1500 лв. оборот и предадени фактури за 500 лв. гориво. Тези 500лв. се авансират, но не ги връщат. И в един момент шофьорите се оказват задлъжнели на фирмата! Автомобилите са на двойна езда. Значи от 60 автомобила по 2 водача. Други 10 са на тези приближени, които са по един водач на автомобил и взимат всички адреси, защото само на тях се обаждат им осигуряват и постоянни клиенти и са с по-високи заплати. Ако тази фирма наистина бъде закрита, както плашат от ръководството, кой ще за губи повече? Фирмата си е тяхна, да си я закриват, продават и каквото си щат. Никой не се плаши от това , освен самите те. Да се въведе контрол на работното време от Държавната инспекция по труда, да има увеличение на заплатите, социалните придобивки и да си поемат горивото. Хората идват и си отиват за 2-3 седмици, максимум месец като се ориентират за какво иде реч. Разбирам, че има и синдикат, който се е заел да провери какво се случва в тази фирма. Само че ръководството дава средна работна заплата за целия персонал. И плаши, че ще закрие фирмата ако хората се обаждат много-много. Работи се за заплата ПОД МИНИМАЛНАТА ЗА СТРАНАТА. Има само 5-6 човека, които са приближени на собствениците и са със заплата от 370 лв. Пак на тях им се дават и адресите, за да трупат оборот. Другите висят като паяци пред МОЛ-а на Цариградско по цял ден за няма и 3-4 курса. Плащат си метана, бензина, миенето на автомобила, поправка на джанти и гуми - в София има и много дупки и непрекъснато се случва, накрая си дават фактурите и ФИРМАТА СИ ПРИБИРА ДДС-то. Накрая на месеца се взимат около 240 лв. при отчетени 1500 лв. оборот и предадени фактури за 500 лв. гориво. Тези 500лв. се авансират, но не ги връщат. И в един момент шофьорите се оказват задлъжнели на фирмата! Автомобилите са на двойна езда. Значи от 60 автомобила по 2 водача. Други 10 са на тези приближени, които са по един водач на автомобил и взимат всички адреси, защото само на тях се обаждат им осигуряват и постоянни клиенти и са с по-високи заплати. Ако тази фирма наистина бъде закрита, както плашат от ръководството, кой ще за губи повече? Фирмата си е тяхна, да си я закриват, продават и каквото си щат. Никой не се плаши от това , освен самите те. Да се въведе контрол на работното време от Държавната инспекция по труда, да има увеличение на заплатите, социалните придобивки и да си поемат горивото. Хората идват и си отиват за 2-3 седмици, максимум месец като се ориентират за какво иде реч.