Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ПЛАТФОРМ ООД /img/frontend/nomap.png"

ПЛАТФОРМ ООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 2 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-2 от общо 2


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Страхотна фирма


кандидат за работа

-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
4
Потенциал
-2
Местоположение
-3
Колеги
0
Работна среда
1

Това е поредния стартъп в България, който започва с една “велика идея” на двама ентусиасти и ще завърши с много предадени служители.
Отидох на интервю в офиса на Платформ ООД. Запознах се с двете момчета, които са регистрирали въпросната фирма и плануват “превземане на България и света”. Но това няма да стане, защото след като си побъбрихме, ми стана ясно какво представляват.
Имам горчиви опит в подобни фирми и веднага разбрах, че компанията Платформ ООД е обречена на провал. Но най-лошото е, че фирмата ще завлече със себе си и своите бъдещи служители. Сигурен съм, че рано или късно, много от нейните служители ще бъдат измамени.
Ето и аргументите, с които ще подплатя тези мои твърдения.
1. Дават много обещания, но действията им говорят друго. Служителите не ги интересуват какво ще получат, ако компанията пробие на пазара след година. Интересува ги какво ще получат в момента. А какво е то?!?
2. Служителите получават заплатата, която са договорили, но ще бъдат осигурявани на 4 часов работен ден. Какво е това?!?! Отдавана отмина времето, когато компаниите минаваха с този номер пред държавата! :D Една сериозна компания в IT сферата никога няма да си позволи да направи това.
3. Ако искаш да те осигуряват на пълен работен ден, то това ще бъда на минималната заплата за професията. Тоест, ако се водиш програмист ще те осигуряват върху сума около 600+ лв. Ако те водят “Оператор на компютър”, ще те осигуряват на 310лв. Тези номера минаваха преди 4 години. :)
4. В продължение на 1 години, ще работите от вкъщи. :) От опит знам, че от вкъщи работата не върви. С тази работа от вкъщи до никъде няма да я докара въпросната фирмата. :) Явно всячески се опитват да спестят от разходи, независими, че споделиха, че има достатъчно капитал. Това ме навежда на мисълта, че капиталът е под въпрос и имат проблем с парите.
5. Проблеми с финансирането. От опит знам, че ако една фирма изпитва проблем с финансирането, то служителите няма да си получат заплатите. По-добре стойте далеч от компании, които забавят плащането на заплати или не искат да изплатя отпуската.
6. Компанията нарушава много закони. От изброеното по-горе се вижда, че компанията ще наруши много от законите на Република България. От горчивият опит през изминалите години знам, че щом една компания е некоректна към българското законодателство, то тя ще е некоректна и към своите служители. Щом компанията лъже своите служители в началото, то това ще остане така през цялото време на живота на компанията. А краят е най-горчив за служителите, които са повярвали.
7. Агресия във висшия персонал. Направи ми впечатление, че едното момче трудно си сдържа нервите. Става агресивен, когато НЕ се получава така, както той иска. Сигурен съм, че това ще има негативни последствия за бъдещето на компанията. Не вярвам, че ще има служители, които ще искат да работят с него или за него. Бъдещите служители или ще бъдат жестоко обидени от него или ще си изядат боя. :)
Та ако ти си някой, който в момента навлиза в уеб програмирането и иска да научи как се прави това, то ти може да започне работа в тази компания. Ще научиш много от нейните създатели. Но бъди нащрек и готов да напуснеш потъващия кораб. Рискуваш да нагазиш дълбоко в проблемите на фирмата, които предстоят. И със сигурност няма да излезеш сух, ако се забавиш с напускането на кораба.
Ако си уважаващ себе си специалист и имаш дълги години опит, по-добре си намери работа в някоя от доказалите се големи международни компания в Пловдив или другаде в България. Така ще си спестиш много нерви и голямото разочарование, което те очаква.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?