ШЕФА е цар, роден с лажичката в устата,ала сега му се налага да се справя сам,а той горкия обувките неможе да си върже.
Ей с двете ръце, в НИКАКЪВ случай не започвайте работа там,нито каквито и да било взаимоотношения с царо.
Само на белите гарги, няма да дава.
не е за всеки
Всичко, което е написал Анонимен е абсолютно вярно. Единственото, с което не мога да се съглася е "сюробаджанащината". Относно заплащането, не работя там повече от година, а все още не съм си получила последното възнаграждение. Правете си сметката и бягайте далеч от тази фирма.
Подробна оценка от Кайли
Анонимке, добре си направила, че си споделила опита си с тази фирма (ще предпази други хора), но, честно казано, се учудвам как с този твой умствен потенциал си успяла да се вредиш на работа дори и там. "Сюробаджанащина"? Я пак?
Мъжката дума била закон? Аа-хаа-ха-ха-ха-хаааааааа! И трябваше да дораснеш до пълнолетна възраст, за да установиш, че мъжката дума е въздух под налягане? :) Радваш...
Като начало тръгнах с добро към фирмата. Беше ми позволено да работя на 30 часова работна седмица, вместо на 40, за да мога да не прекъсвам посещаемостта си в университета. Заплатата е поносима и беше договорена, като колежката, която е на пълен работен ден взима 700.
Най големия проблем е изплащането на заплати - няма го. Работите 1 месец и никой не ви казва че след това няма да получите цяла заплата а само четвърт от нея. И така всяка седмица. Което може и да ви устройва. Но когато две седмици не получите четвъртинка и след това не ви се изплати задължението до момента а само една четвъртинка (вместо 3) става лошо.
Работата е чисто оперативна. Word, Excel i Outlook. Въпреки обещания за развитие не се вижда хоризонт за такова.
Колегите са добри, но поради влошеното финансово състояние нищо чудно, че тези които стоят са предимно в пенсионна възраст.
Типично по български всеки си гледа неговата работа, липсва екипен дух и желание за отборна игра.
Преобладава сюробаджанащината като в типична българска фирма.
Най-много бях разочарована от гръмките обещания, тъй като съм възпитана че мъжката дума е закон. Да, ама не...
Подробна оценка от димитър
Здравейте,всеки един ,който има желание да започне работа би трябвало да бъде информиран за следните неща.Работата е спокойна и без никакво напрежение,организацията е плачевна,заплащането се забавя и е на отделни части,работи се и в събота и общо взето не става за хора,които са семейни и разчитат на навременно дадени средства.
Прищяло му се на бедоина да открива светове,бродил през пустинята и стигнал до море.
Почесъл се,почудил се какво е това.Видял нещо с някъкви странни хора по него.Това били викинги с техния кораб.
Той не знаел какво е това но го разминил за няколко камили.Бедуина извикал своите най-верни приятели от племето да стават мореплаватели.
Въпреки,че не разбирали от мореплаване,някък си успели да подкарат кораба но излезнала буря потопила кораба и те разбрали,че не са разбрали,че трябва да познават морето и да могат да плуват.
Нещо подобно е и Алфакомерс.
Докато някои хора си мислят,че управляват добре нещо което незнаят как работи,тази фирма няма да се оправи.
Жалко,че има заблудени хора в фирмата които си мислят,че положението ще се подобри и ще си видят забавините заплати, и ваучери под формата на парични средства.
Това няма да се случи докато в тази фирма,не се спре назначаването на хора които не ги интересува нищо друго освен идването и тръгването от работа,колкото ден да мине и друг да дойде и да се правят на велики.
Хора ощетили и повлияли за безмисленото изхарчване на средства на фирмата,са още там продължават да го правят, и то с пълна сила и без задръжки.
НАЙ-ВАЖНО Е ДА СЕ ЗНАЕ - ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ БЕЗ ДА СПРЕМ,ДАЖЕ И ДА СЕ О....М,СРАМА ОТ КЛИЕНТИТЕ ДА СЪБЕРЕМ БЕЗ ЗА ХЛЯБ И СОЛ ДА РАЗБЕРЕМ!!!
Подробна оценка от asan
Здарвей,Анонимен!Благодаря за подкрепата.Разбирам желанието да споменеш имената на хора които за според твоите думи са работили- "против благото на фирмата"- ,но защо не го направи?
Браво на всички за добрите отзиви за развиващата се към все по добро,държаща на квалифицираните и опитни кадри които се 'СЕЛЕКТИРАТ' от специално разработен отдел"ПОДБОР КАДРИ",стимулираща развитието му в ерархията,разширяваща своят бизнес по целият свят ФИРМА.....
МНОГО СТЕ НАИВНИ КОЙ СЕ ХВАНА ААААААААА?
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ,ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ!!!
Браво на Алекс,Готиния и Асан!
Подкрепям техните мнения.
За такова текучество в фирмата а толкова малко мнения,ЖАЛКО!
Милички защо се учудвате на всичко това.Достатъчни са няколко месеца(а не години) за да се ориентираш в обстановката и да се сплотиш с колкото се може повече хора от фирмата и да изчерпиш достатъчно информация за това кой-какъв е и интересните моменти от историята на фирмата.
Достатъчно е да споменем имената на някои хора които са работили,на други все още им се отдава възможноста да работят там и да работят на отговорни постове,против благото на фирмата.
Не се заблуждавайте,че са го правили нарочно.Напротив,без да искат.
Но човека който ги е назначил и го е позволил е кой?
ОТГОВОР:
Самият собственик.
ВЪПРОС???
Защо?
Който има с какво да мисли-ще си отговори на въпроса.
Който няма с какво да мисли-пожелавам му успех.
Подробна оценка от готиния
здравейте
имал сам честа да работа за тази фирма за няколко месеца.
бих искал и аз да израза своето мнение което ъспях да натрупам за краткия си стаж в алфакомерс миналата година
много съм сагласен с едно от по предишните мнениа за обявите и работата там.
на мен също ми се обещаха ваучери и увеличение на стартовата заплата,но не ги получих дори и след няколко разговора с собственика на който даже не му помна името.само обещаваше и ми говореше как фирмата има затруднениа и сега няма как.
започнах работа като печатар но понякога искаха да сам общ работник или по някога крояч в смешния им шивашки цех в който имаше няколко стари баби.то май там нямаше хора коитода са за някоя определена работа,които и за каквото го хванат това върши.
за извареден труд не се плащаше а се ползваше компенсациа,колкото работиш толкова почиваш после,ама компенсациа къща не храни и сметки не плаща.
затова и не останах а напуснах,и дано тази информация е полезна за някои