Подробна оценка от asan
Пак ще ви помоля за напред да пишете само по същество,дали сте доволни или не от Алфакомерс Груп , Алмапласт , Алфасервиз
Когато,някой не е харесан,а вие го харесвате просто го защитете.А не плюйте другите.Въпрос на гледни точки.
Мила Даниелке!
При Хулиганчо/ка е ясно,той или тя се опита да напише нещо добро за фирмата,и разбира се не успя.Дори си личеше,че не е искрен/на.А дали е написано под натиск или е негово/нейно решение,незнам.Нека си го гризе съвеста.
Относно това дали ще се разкрия кой съм,си е мое лично решение което теб не те засяга ни най-малко.
Нали така е по интересно.
Поне Хулиганчо/ка си спести унижението пред всички,заради своите лъжи как нямам поглед в/у нещата,и колко е затруднена фирмата-да ама не.
И се чудя дали са те накарали да напишеш това мнение или си решила сама.
Твоето мнение за "ДИЗАЙНЕРКАТА" е такова,защото с нея сте си еднакво кръгли "О".
Затова господ,неподбира а събира.
Много ли си доволна от забавените заплати?
Изостанала ли си с заплатите?
Редовно ли си получаваш ваучерите?
Фирмата поема/ла ли ти разходите да идваш на работа?
Заплаща ли ти се инзванреден труд?
Когато си работила на празници,заплащало ли ти се е както е упоменато в кодекса?
Внимавай,как ще отговориш на тези въпроси!
Ако отговориш с "ДА" значи,вече можем да говорим за дискриминация,а двойния стандарт е ясен от предишните мнения които съм написъл,откакто фирмата я има.
А как ще погледнеш всички които са останали там след като кажеш "ДА"
Ако отговориш с "НЕ" значи си уплюла и себе си в собственото си мнение,което пък от друга страна не говори добре за теб.
То и без това за теб и Дизайнерката нищо хубаво не се чуло по коридорите и не мисля,че е останал човек в фирмата който да ви понася.
Защото и ти си от тези които стоят по собствен избор,но между теб и другите разликата е ,че ТИ си бездарна и неможеш да се лансираш на друго място.
Защото докато бях служител, и откакто не съм,знам само едно-за мен лоша дума не се е чула.
До Дани,
Не знам кой е Асан, но го поздравявам...има мнение...написал го е, сигурно има причини.
А твоето е много двулично, защото съм чувала друго...
И, още нещо, радвам се че имаш мили чувства, но аз нямам никакви към жена на доста повече възраст и опит от мен, моите уважения, определяща се като цитирам те " Кучка" в работата...с което останах с впечетлението, че се гордееш...
Нямам какво друго да кажа, аз каквото съм написала съм го казвала и
на собственика, за другите мнения не отговарям!
Няма нищо лошо в това да се пишат мнения, мисля ,че ще и полезно за хората и фирмата.
Ако собственикът е широко скроен човек, не би се притеснил толкова...
Весели Празници!
Подробна оценка от дани
Здравейте,
Работя от 2006 год. за АлфаКомерс и това не ми е първата работа. Работила съм както за себе си така и като наемен работник. Трудовият ми стаж е близо 30 години и за всичкото това време разбрах едно – свободата е само вътрешно състояние. Обратната страна на свободата е несвободата т.е. робството. Всички ние сме свободни хора и никой по никакъв начин не може да ни задължи да правим нещо което не желаем. Не харесвам работата си – намирам начин да я подобря и ако не става търся нещо друго. Никой не е вързан за работата си с вериги. Това го правим ние самите. Ако ситуацията те принуждава да бъдеш някъде, където не искаш да бъдеш, трябва да си дадеш ясна сметка, че ти си там само по собствен избор. Никой не ти е виновен.
Трябва да разберете, че “боклука”, който изхвърляте в този блог е вашия боклук от вашата собствена градина. Градината ви е бая буренясала и сега се чудите кой да обвините за това.
Отново повтарям – ние сме свободни хора. Обстоятелствата могат да ни принуждават да правим това или онова, но избора е само наш, на никой друг. Не може да виним за всичко другите.
Работодателя на Алфакомерс и Алмапласт е реален човек. Има база и потенциал
да направи нещата да се случват. И те ще се случат. Убедена съм в това. Но обликът на една фирма не е само работодателя, а хората, които работят за нея. Като постъпих на работа във фирмата имаше хора с които не можех да се сработя. Постепенно те си тръгнаха и във фирмата наистина постъпиха прекрасни хора, с които е чест и удоволствие да работя с тях. Една от тях е дизайнерката, която я хулите най безогледно. Чета и не мога да я разпозная в нито един аспект от това което прочетох.
Аля, Асан, с какво се храните, с мърша може би за да бълвате такива думи.
Да, може би ви е било тежко, но когато осъзнаеш че нещо не ти е по аршина, подобри нещата, не стой да се оплакваш и да хулиш с непристойни думи другите. Това ти е огледалото. Това което виждаш в тях е твоят образ, не тяхния.
Не съм много сигурна че ще разберете това което пиша, но го правя защото други хора, по осъзнати и обективни ще прочетат това и ще се замислят.
Работя с дизайнерката близо три години и през цялото време и се възхищавам на качествата които притежава. Ако 50% от хората бяха като нея, светът щеше да е прекрасен.
Аля, бях свидетел на вашите взаимоотношения (работя с дизайнерката в една стая). Тя по никакъв начин не те е потискала, унижавала и там в каквото я обвиняваш. Ако ти така си го чувствала, това е друг въпрос. Търси причините другаде. Тази дълбока неудовлетвореност в теб е твое творение мила. На никой друг. Отвори мирогледа си. Може да бъдеш прекрасна, когато осъзнаеш, че ти си модератора. Никой на никого не е длъжен. Колкото по бързо се добереш до тази мъдрост, толкова по щастлива ще бъдеш.
Аз съм с мили чувства към теб. Но не мога да приема тезата да се обвиняват другите за собствените ни предразсъдъци.
Помисли и за това – Асан ли е твоя душеприказчик.
Подробна оценка от hooligan
Здравейте!
Работя в Алфакомерс почти 10 години. През това време имах няколко лични проблеми за които собственика ми оказа съдействие, подкрепа и разбиране. Фирмата е имала доста по добри времена за разлика от това което се случва напоследък, но за съжаление в България в момента голям процент от фирмите изпитват затруднения в различни аспекти.
Подробна оценка от asan
Здравейте!
Всичко започва с некоректна обява в Jobs.bg след това сте назначен(а) на работа за съответната такава,в последствие се оказва,че трябва да изпълнявате още куп други длъжности за които не сте нает(а) и не сте се подписали за тях в договора.В което се включва работата и на вашият пряк или не пряк ръководител(което е ежедневие),или на някои колега който взима по голяма заплата от вас но го мързи адски много.Или задължения които не влизат във вашата компетенция и по закон или кодекс на труда не трябва да го правите,но ще бъдете пренуден(а) да го свършите з-то това ви е "работата"
Към всичко това може и спокойно да се добави,незаплащането на командировки(персонал от всички отдели пътуват често),лоши условия на труд(в Алмапласт ЕООД повечето цехове температурата е като външта особенно през зимата)неусигуряването на работно облекло въпреки,че работата изисква наличие на такова,в някои от цеховете и в двете фирми се работи с опасни за здравето в-ва(което изисква работника да има лични предпазни средства),но за проверки се казва,че се работи с препарати коити са безопасни.Вредни не се заплащат.
Относно заплащането може да се говори доста.При назначаване се обещава една заплата а в последствие се оказва по ниска.Назначават се и служители в двете фирми едновременно и им се обещават ваучери за храна,национални празници не се заплащат,както и инзвънареден труд,но персонала е принуден да работи,рекорда за разпокъсване на една заплата е на 6 пъти в рамките на 2 месеца,няма точно определена дата за заплата,ваучери за храна се обещават на всички новопостъпили но такива не се получават от 4.2011 г. Хора които напуснат не си получават заплатите минимум 6 месеца след това.
При проверка от Инспекцията по труда се упражнява "натиск" към всички служители и работници да внимават какво говорят.
Няма никъкво човешко отношение от страна на ръководния персонал спрямо работниците и служитилите,постоянно се отнасят с тях като с роби.
Призовавам,всички бивши и сегашни служители да се активират и да напишат по нещо за Най Големия и Велик производител на тапети,рекламни чадъри,знамена и трансперанти на Балканския Полуостров
Алмапласт ЕООД и Алфакомерс Груп ЕООД
защото всички сме мачкани а някои продължават да бъдат мачкани като роби,защото имат само два избора да изберат трохите или да останат и без тях .
Мля ви нека спестим нервите и времето на всички бъдещи служители на двете фирми.
Подробна оценка от АлексМ
Съжалявам за печатните грешки, които съм допуснала, не са от неграмотност, а от вълнение.
Чувствам се много по-добре от това, че споделих моят опит с тази фирма и работодател.
За съжаление не положителен за мен.
Благодарение на него дължа неплатени сметки, и много изхабени нерви и време, защото не може само да се работи...трябва и да се живее...някак си.
Смятам, че ще е полезно и за други хора, които ще работят там.
Здравейте!
д работа в тази фирма от две години и половина, след като
мина половин година откакто не съм там, аз все пак реших да напиша
мнението си за нея.
И така, собственикът на фирмата има още една фирма " Алфакомерс Груп", в която аз работих като помощник дизайнер с договор и задължения и към двете фирми. Основното дейност на едната е в производството - най-вече текстилни рекламни чадъри, знамена и други изделия,
а на другата - дизайн и производство на тапети.
Отначало имаше много обещания и много ентусиазъм от моя страна, но
в последствие той все повече биваше убиван от реалностто в тази фирма.От самото начало заплащанета се бавеше, докато накрая ми дължаха за близо пет месеца назад заплати.
Собственикът и пряката ми началничка насаждаха идеята, че един истински професионалист не трябва да работи за заплата и да си я иска да я получи цялата в края на месеца, а не една трета от нея за минали месеци.Когато поставях въпроса за парите които се бях договорила да получавам, а на практика не ги получавах, на мен ми се казваше, че не съм професионалистка.
Относно работата, мога да кажа, че в тази фирма никой служител не се цени, няма благодарност за нищо, а само експлоатация за жълти стотинки.Работното време не се спазваше,/ имаше случая с извън работно време, което не се заплаща/ според собственикът тези, които си тръгват в 18.00ч са чиновници...а примелно тези, които отиват в 11 на работа, но висят с него до късно вечерта са "професионалисти", както и тези, които не поставят въпроса за трудовото си възнаграждение.
Въпросният собственик продължава да ми дължи цяла трудово възнаграждение след половин година, откакто аз съм съкратена, независимо от факта, че имах думата и обещанието да си ги получа всичките.
Пряката ми началничка "дизайнерка" се държеше като "неврастеничка" .Някой от другите ми бивши колежки са интригантки и клюкарки, което е типично за женски колектив.
Като цяло въпреки, че в началото работата много ми харесваше и си затварях очите за останалото, в тази фирма е истински ад.
Няма никаква мотивация и благодарност за служителите, които по - скоро са доброволци..., чакащи да им се подхвърлят някакви трохи.
Не бих препоръчила на никой да работи там.
Вси още чакам да получа остатъка от изработените си пари и , ако не ги получа ще си ги потърса по законов път, което може би трябваше да направя отдавна.