Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ВЕЛТ ТУРИСТ МЕНИДЖМЪНТ ЕООД /img/frontend/nomap.png"

ВЕЛТ ТУРИСТ МЕНИДЖМЪНТ ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 7 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-7 от общо 7


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

прочетох всички коментари и бях потресена. Благодаря на всички за информацията :)


бивш служител

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Всичките коментри тук са малко меки  даже, неплащане и много труд , а после обвинения. че не си коректен, обещания за зплата следващия месец-  това не е от година, две или три, това от повече  от 15 години -  и все така на гьрба на работещи за без пари, НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ!!!!!


бивш служител

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-3
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-4
Местоположение
-1
Колеги
2
Работна среда
1

Присъединявам се към всичко споменато долу. Всичко е истина. Убедих се.
Работих в Welt 2 месеца и, естественно, не ми платиха. Напуснах работа по чл.327,т2 (за неизплатени трудови възнаграждения) и сега имам намерения да съдя некоректен работодател г-н Иван Николов.
Нищо не се променя в тази фирмичка от години, все така се сменят служители по едни и същи причини - неизплатени заплати и лъжи на работодателя,че следваща седмица ще изплати всичко!
Е, така се прави бизнеса в България!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Надявам се повече хора да прочетът за тази фирма защото  проблема не е от тази или миналата година ,проблемът е от 4-5 години насам.аз работих като барман това лято там и просто нямам думи да опиша за каква простотия става на въпрос,започвам с това че не съм зимал заплата от юни месец (за какво си говорим) ,ама нали съм наивник както и останалите от персонала тайно се надявах че ще си получа парите ,нестига че не си получих парите а и работих без почивен ден ,ако ми се наложеше да почивам  трябваше да работя от порядъка на 18-19 часа най-малко ,да не говоря за анархията "Компетентния Г-н Николов никаква представа си няма какво се случваше в този хотел.
Единственото нещо което може да получите в тази фирма са много нерви на базата на простотия  и много заеми  защото не разчитайте да получите някакви пари.
Надявам се най накрая да се намерят свестни хора работещи в различните проверяващи инстанции които да направят проверка както си му е реда без да се подкупват от порция пържолка или бутилка водка  , а да му сложат големите глоби както подобава по закон и да му запорират абсолютно всичко и всички фирми които са на негово име 
 
Съвета ми към хората посещаващи този сайт  чуете ли за тази фирма  просто му се изсмейте в лицето ,обърнете гръб и го подминете ,ако не искате да си изпатите като нас.


бивш служител

-17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-2
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-2
Потенциал
0
Местоположение
-2
Колеги
0
Работна среда
-3

Пиша този отзив, за да споделя впечатленията си от фирма Велт с всички, които решат да кандидатстват в нея и си направят труда да научат малко повече за фирмата. Работих там от май до ноември 2012 и си тръгнах по неприятен начин, което и ме накара да пиша тези редове. Не приемам това като реваншизъм, а като опит да представя работната среда и отношенията на управителя Иван Николов към служителите му, както и да го накарам да възприеме, че служителите не са безгласни букви и имат права.
Заемах позиция на мениджър екип, но нямах реално пълномощия да управлявам персонала, по-скоро представлявах фирмата пред партньорите в чужбина и контролирах постъпващите плащания. Работихме в чудесен екип в отдел Резервации и фактуриране, на пръв поглед нещата изглеждаха добре смазани, без видими проблеми във фирмата. В началото на работата все пак ми направи впечатление голямото текучество на кадри в отдела до момента, но го отдадох на спецификата на работата и трудността да се намери подходящите хора. Другото, което забелязах, бе хаотичността в работата до този момент в моя ресор при постъпването ми. Мислех, че хората преди мен не са се старали достатъчно, но се оказа друго в последствие. Причината е била нежеланието на служителите да работят в несигурна среда, без заплащане. Затова и са тръгвали набързо, без да довършат делата си /думите са на бившите служители/. Това се е повтаряло няколко сезона вече.
Управителя Николов притежава качеството да убеждава хората край себе си, че хубавите дни са много близо, че трябва да се преодолее един тежък период /свързан с недостиг на финансите/ и след това потича от рога на изобилието. Винаги се говори за грандиозни планове, за големи пазари, за нови и нови комплекси, менижирани от Велт. Думите му обаче в последствие губят смисъл, защото хотелите се отказват от мениджмънта на Велт /Банско 2012г/, очакваните плащания така и не постъпват, а кредиторите вече не изчакват, а запорират сметките и хотела, който бе собственост на фирмата. С времето все повече пролича голямата разлика между казаните обещания и реалността.
В мен се породи опасение, че ще поработя в летния сезон и накрая ще остана без заплащане. Многократно бивши и настоящи служители ме предупреждаваха, че практика на управителя е да не плаща по няколко заплати за сезона, но аз го приемах, като интрига срещу фирмата. За моя изненада в септември ми бе обяснено, че няма да се вземат заплати за предния месец, защото "парите свършили". Да сме чакали началото на октомври. Разбрах, че в думите на препатилите има истина. Надявах се, все пак, че в последствие ще си получа заработеното. Още повече, че работата и колегите ми харесваха и не мислех за промяна. През октомври ни казаха, че плащането ще е в средата или в края на месеца, после срока стана в началото на ноември, последно бе обещано за средата на ноември. Междувременно управителя ми заяви да потърся заем, за да преживявам.
Държа да подчертая, че през цялото време останах лоялен и не съм спирал да работя нито аз, нито колегите ми от отдела. Работата си вървеше с пълна пара, дори и когато спряха електричеството в офиса за неплатени сметки. Намерихме начин да работим и от домовете си, дистанционно. В началото на ноември имах дълъг разговор с управителя, в който ясно му казах, че желая да работя, но и искам да си получа заплатите, защото натрупах дългове, а и имам неотложни плащания. Обясних, че поемам ангажимент да убедя колегите си да не спират работа, като ще очакваме пълното заплащане на заплатите в средата на месеца. Тогава започват големите финансови постъпления за зимния сезон.
За моя най-голяма изненада, като звъннахме на Иван Николов в уречения ден и попитахме за заплатите, управителя се направи на силно възмутен и с трагичен глас ни заяви, че "не сме се държели достойно, саботирали сме дейността". След което директно заяви, че ни уволнява. Припомних му, че дори и без заплати сме работили, та дори и до полунощ, но това нямаше ефект. Скоро получихме заповедите за прекратяване на договора, оказа се, че ни е назначавал на сезонна работа, а договаряхме целогодишна. В последствие даже и нагличко ми заяви, че сме предприемали незаконни !!! действия /да попиташ за заплати било незаконно явно/.
Иначе казано, управителя Николов се представи като един демагог, човек, който използва хората и се отнася зле с персонала си. В последствие разбрах, че ВСЕКИ от фирмата е с неизплатени заплати, част от хората не са получили и миналогодишното си заплащане. Аз такъв неприятен опит не съм имал досега с нито един работодател. Явно в управителя е вкоренено дълбокото вярване, че той е всевластен и може да се отнася с персонала си както му е изгодно за момента, дори и използвайки феодални методи на експлоатация.
В желанието си да продължи с порочните си практики на управление Николов регистрира новата фирма Велт Турист Мениджмънт, която да поеме делата на Велт Турист Къмпани, която е доведена до несъстоятелност, с блокирани сметки и конфискувана недвижимост.
Защо не бих работил никога повече с тази фирма и този човек:
- защото отношението на управителя е крайно некоректно;
- защото не познавам служител, който да не е ощетен в заплащането си;
- защото не се цени труда и желанието да се изпълнят професионално ангажиментите;
- защото думите се разминават с делата;
- защото подхода на управителя е непрофесионален, неотговаря на изискванията за лоялност към служителите. Личи стремеж за постигане на краткосрочни цели, без загриженост за тези, които с делата си осигуряват приходите за фирмата;
- защото подобен тип управление няма вече място в бизнеса и подобен тип мениджъри влачат фирмата към дъното;
- защото отношението към доставчици, партньори и хотели е подобно, както и към собствените служители тоест забавяне или неплащане на задължения, отлагане за неопределено време. Подобни действия рушат имиджа и носят допълнителни тежести в разплащанията в бъдеще. Това пък рефлектира и на заплатите на персонала, защото е първото перо, на което управителя посяга в труден период;
Желая на всички добре да помислят, преди да кандидатстват за позиция в тази фирма. Дано съм бил полезен с отзива си и дано управителя Николов научи един важен урок за отношение към персонала.
 
 


бивш служител

-16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-2
Местоположение
-2
Колеги
0
Работна среда
-4

Надявам се, че всеки човек, който кандидатства за някаква позиция, обявена публично в сайт, който предлага работа, ще си направи труда да потърси информация за фирмата, в която кандидатства. Също така силно се надявам, че ще прочете и информацията, която е оставена тук.
Всички фирми съдържащи съставна част от названието си "ВЕЛТ" и с МОЛ или както в случая с Велт турист мениджмънт - съдружник лицето Иван Николов, изповядват логиката, че в България положението е тежко, намираме се в криза и хората са съгласни да работят каквото и да е. Дори и за без пари. Да, запомнете това, защото още на втория месец, когато превъзбудено в ден за заплати попитате в счетоводството или в касата за заплатата си, ще видите най-жалостивите и сърцераздирателни погледи, които сте виждали и ще получите отговор, който ще получавате всеки следващ път: "Попитай Николов. Ако той каже..."
Работих във фирма Велт през изминалото лято в техния хотел в Кранево - "Ведрен". Ако потърсите по-упорито информация ще видите, че и за хотела отзивите са подчертано негативни и не са от служители, а от гости.
Но да се върнем на ВЕЛТ като работодатели. Да, питах се няколко месеца защо е нужно да питам Николов дали мога да си получа заплатата. Нима го питах когато оставах на работа изънредно по 3, 5, 7 часа на ден? Все пак го попитах. Грешката ми беше, че приех да го питам така всеки път в течение на месеци, и на месеци... и на още месеци. В един момент разбрах, че въпросният Николов е решил, че е редно служителите му да работят във фирмата благотворително. Някои наивници продължихме да го правим. Други по-окумуш ( за тези, които не разбират думата - "по-отракани") просто се върнаха в периода на изградения социализъм, в който "те ни лъжеха, че ни плащат, а ние ги лъжехме, че работим". Съжалявам, че не бях малко по-отракана.
Във фирмата няма ниакъв контрол. Разбираемо защо - всеки го кара през просото, защото знае, че за труда няма да му се плати... или поне го разбира след няколко месеца.
Във фирмата няма никаква работна среда защото всеки си мисли, че са платили на другия, а на него - не, че са го прецакали и прекарали.
Във фирмата няма потенциал за развитие. Всичко се решава от слабо грамотния Николов, с претенции за болярски произход. Този човек с изненадващо самочувствие умее да заблуждава много добре и да говори медено. Дано не ви заблуди и вас. Обещанията за ръст на заплатата или издигане в кариерата са вашата Фата Моргана, която ще ви съпътства докато стигнете дъното на търпението си. Няма значение каква заплата са ви ИЗЛЪГАЛИ, че ще ви дават - никога няма да си я получите цялата. Върхушката на фирмата никога за нищо няма да ви корят и обвиняват, няма да ви притискат и винаги ще се отнасят към вас с разбиране и ще започнете да мислите, че атмосферата е чудесна и че не искате да я изгубите. Точно това е момента да бягате. Защото иначе ви завладява синдрома на шарана налапал въдицата, а тя ще се забива все по-дълоко, докато накрая ще се отървете с големи загуби. Минимум 2-3 заплати и месеци, в които сте се забуждавали, че сте намерили мечтаната работа.
Във фирмата няма никаква сигурност. Ама никаква! С лъжи и рушвети, както е прието в България, се замазват очите на всякакви инспекции и проверки. Краде се ток, вода, подправят се документи за техническа изправност на оборудването ... изобщо - всичко, което може да се краде и лъже там е направено. Не се плащат наеми за арендуваните помещения и всеки е в риск да остане да бере срама вместо Николов, ако доставчици, наемодатели или проверяващи си потърсят каквото им се полага. Бях свидетел как персоналът ходеще с рани, следи от изгаряния и контузии от това, че не са предоставени елементарни условия за работа, да не говорим за спазване на изисквания на служби за безопасност. Хотелът бъкаше от зарази, паяжините бяха по-гъси от бутафориите във влакче на ужасите. Ресторантът на хотела на фирма ВЕЛТ лепнеше от мръсотия. Това не е защото персоналът не беше читав, а защото на персонала не му дремеше. Както ще спре да ви дреме и на вас и ще останете да чакате просто да си вземете парите. Обаче - не оставайте.
Моята препоръка е, ако не се считате за евтини, или направо за безплатни и ако не сте комплексирани до умопомрачение да не канидатствате за работа в тази фирма, а ако вече сте неин служител - да напуснете при първата невзета заплата. Само за сведение - целият сезонен персонал бе освободен без да получи последните си 3 (ТРИ) заплати. При сезон от 6 месеца можете да предположите как лицето Николов, обрече тези хора на мизерия.Ако не искате да обречете себе си и семейството си на същото, възползвайте се от възможността да си потърсите моментално друга работа. Всички фирмени сметки на лицето Николов са запорирани от кредитор. Хотелите, които са сключили договори с него за миналите сезони - не са си получили и НЯМА ДА СИ ПОЛУЧАТ последните плащания. Както между другото и служителите във фирмата. Поне не по стандартния и нормален начин. Понеже аз съм решила да играя "ва банк" ще дам възможност на останалите си колеги да напишат мнение за фирмата, популяризирайки препратката на сайта. Дано прочетете повече мнения, за да си наредите пъзелчето.
Единственият плюс е, че на този човек удивително много му върви да попадана читави служители и ако поработите във фирмата ще имате свестни колеги преди да ви отрови и вас и тях съмнението, че "за едни има, а за други няма".Накрая всички си тръгват огорчени и обидени... и унизени. Сигурна съм, че не искате да го изпитате и вие.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
1
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
4
Работна среда
0

 Обръщам се към всички, които търсят работа в областта на туризма! Моля с голяма предпазливост да се отнесете към работодател ВЕЛТ турист мениджмънт! Тази новосъздадена фирма е фактически (но не и юридически) "наследник" на всички фирми с туристическия бранш и които съдържат думичката "ВЕЛТ" в названието си и са свързани с управителя г-н Иван Николов (справка търговски регистър). Този работодател НЕ Е КОРЕКТЕН КЪМ РАБОТНИЦИТЕ СИ И НЕ ИЗПЛАЩА ДЪЛЖИМИТЕ ЗАПЛАТИ. За пръв път срещам такава голяма фирма, в която счетоводството е само един деловодски отдел и никой никога не ти съобщава че е време да вземеш заплата, а счетоводителите Качамаков и Маргарита Кънева директно те препращат да си търсиш заплатата от управителя г-н Иван Николов - защото единствено той решава кой кога и колко като сума ще вземе и независимо от това, че договорираната заплата се знае или че датата за получаване на заплатата е била доста отдавна. Да не говорим за факта, че при всеки разговор управителя Николов те кара да се чувстваш виновен затова че си търсиш правата и си искаш заплатата. Когато аз работих, си чакахме заплатите с 3-4 месеца закъснение и така с течение на времето, се натрупват големи суми за получаване. Аз и моите колеги по работа продължавахме да работим с надеждата, че ще успеем да си вземем заработените пари, докато, най-накрая всеки един от нас се принуждава по-рано или по-късно да напусне защото осъзнава, че докато работи и се надява да си получи натрупаните стари заплати, продължават да се трупат нови заплати. Благодарение на тази политика, от фирма Велт преди мене са си тръгнали много хора с неизплатени заплати, продължават да си тръгват и сега. С това се обяснява и голямататекучест на кадри във фирмата, независимо от това дали за целогодишна работа са наети или само за летния туристически сезон. Лично аз горчиво съжалявам за времето, изгубено във фирма Велт, защото вместо очакваното най-елементарно заплащане за положеният огромен труд по време на активния туристически сезон, аз получавах залъгващи сумички, а продължавах да работя и да давам всичко от себе си в атмосфера на подмолни интриги, умишленно създавана от работодателя - защото всеки в колектива се принуждаваше да избягва да казва истината кога и колко пари е взел и това е разбираемо впредвид ситуацията че абсолютно всички работници имат натрупани заплати за вземане. Ако сте млад и кадърен работник -ще Ви вземат с куп обещания: че ще научите много неща, че ще получите безценен опит  в туризма, че ще ползвате всички социални придобивки (което не е така), ще ви обещаят премии и бонуси, да не говорим и  за големите перспективи и кариерно развитие! Но освен че ще натрупате опит -било то в туризма и най-вече в защитата на правата си, се подгответе за страхотен стрес и интриги... в комбинация с безпаричие и хаотичност в нарежданията на ръководителя, и цялата произтичаща от всичко това несигурност в работата и бъдещето си.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?