Кештерминал /img/frontend/nomap.png"

Кештерминал

Бих искал и аз да споделя своите впечатления и мнение за фирмата.Видях обявата преди няколко дни и кандидатствах по-нея.Вчера ми се обадиха и ме поканиха на интервю.Както повечето от вас аз потърсих мнения тук и на други места.Въпреки негативните мнения реших да отида да видя за какво става въпрос.Нямам нито близък нито приятел или роднина в тази фирма-държа да отбележа,просто споделям това което видях днес.Въпросния кожен диван за който сподели колегата по-долу беше там,наистина хубав офис.Държанието на всички беше на ниво,нито някой ме е обидил,нито някой се е държал лошо с мен.С човека който ме интервюира проведохме доста интелигентен и приятен разговор за съществото на работа,като аз разбира се задавах своите въпроси на които ми беше отговорено адекватно.Относно условия на труд и заплащане също бях впечатлен,тъй като съм работил и на други места,които бяха с по-малко заплащане и много повече работни часове!!!

КРАТКО И ЯСНО с няколко думи: ЛЪЖАТ с парите; правят ГЛОБИ, от които оставаш със смешна заплата ( в моя случай - заплатата ми беше 600 лв. и за 1 месец ме глобиха с половината ми заплата,което за София е не смешно, ами незнам как да го нарека);ОТНОШЕНИЕТО е НУЛЕВО - държат се със служителите като с парцали ; постоянна СМЯНА НА ПЕРСОНАЛА- така им е изгодно ;ПЛАЩАНЕТО НЕ Е НАВРЕМЕ!Правят страшни ДАЛАВЕРИ с фирмите , с които работят и са некоректни и неизпълнителни...В общи линии това е,но е предостатъчно !!!

Вчера от там ми звъъняха ибях извикан в утрешния ден на интервю за коцентъри днес бях там,всичкоо беше добре докато не обявиха заплащането от смешните 300 лв .... смешна работа .Не идете там ако не искате да си губите времето безмислено.Офиса е як ама само толко

1 точка

Здравейте, пиша Ви, за да Ви дам малко яснота как стоят нещата във въпросната фирма. Да започнем със заплащането, то никога не е навреме, да в рамките на месеца е, но само можеш да гъдаеш кога точно ще си получиш възнаграждението. Заплата за един служител е около 500 лв. като обаче те осигурят на минималната работна заплата. Не стига, че заплащането е малко ами и всеки месец търпиш глоби от месечното възнаграждение, като тези глоби ти се налагат абсолютно безпричинно. За ново постъпващите колеги да ги предупредя, че при напускане дължиш 2 месеца предизвестие, а по някога и те като изтечът не те освобождават. За отпуски просто забравете. За работното време мога да кажа, че на много колеги им се налага да работят извън работното време, но разбира се за допълнително заплащане за тези часове просто забравете, фирмата няма такава практика. Отношението от страна на изпълнителния директор и акционерите е изключително лошо, по теб постоянно се крещи на изключително висок тон и получаваш много груби и унизителни обиди. Възможност за кариерно развитие няма.

1 точка

Драги ми смехурко.Божидаре и какъв точно пост заемаш във фирмата ? HR -а тръгнал да оправя мнението за фирмата по сайтовете.
Казвам го на кратко:
1. Никой свестен няма да се хване на позиция сервизен инж/тех. за по-малко от 1000 лева. За висшист брой още 200 лева начална нетна сума.
2. За софтуерен специалист windows + linux ще трябва да се бръкнете още по надълбоко.
1+2 = 600 лева - смешно направо трагично.
3. Да имахте поне уважението да ми се обадите, че съм отхвърлен понеже казах, че нямам опит с командировки. Да, да много добре си спомням вашето разочарование когато го казах и сигурно затова не ме наехте. (не че щях да се навия за тея пари)
4. Защо лъжете, че ще се обади при всяко положение ? Кажете просто "ако не се обадим до датата x.y.z считайте, че сме си намерили някой по подходящ". И ние сме хора и ще ви разберем.

Божимире, не те знам на колко дни служба си мой човек, обаче или това ти е първата работа в живота, или всички фирми в които си работил досега са те лъгали с парите.
Изплащането НАВРЕМЕ е ангажимент и задължение на работодателя! Когато започнеш да изтъкваш това като плюс, предимство, преимущество и не знам си какво още, това показа единсветно и само колко си наведен като служител, нищо лично към теб. Както аз имам ангажимент да свърша дадена задача, така работодателя има ангажимент да ми плати договореното НАВРЕМЕ. Относно отпуската и останалото няма да го коментирам, не защото не се наблюдава неспазването им - а защото хоратаа сами са виновни и допускат такова отношение. Да, ако напуснат един или двама , тези хора винаги са заменяеми, но ако напуснат 30 или 50 човека, хайде да видя другаря работодател от къде ще намери толкова хора наведнъж. През лятото на 2011 година работих на летище Варна, напуснаха 17 човека за един ден, намериха само 5, защо спооред теб? Нали уж безработицата била голяма, и безработни не липстват? Май  не е толкова лесно да намериш обучени и кадърни хора.
Това , което ти наричаш сигурност има следното значение, да знаеш, че след като си нает на работа компанията няма да те съкрати и да ти закрие длъжността, това значи работното ти място да е сигурно. А ако все пак го направи да ти плати всички дължими неустойки съгласно КТ , както члена от него, според който ти прекратяват договора.
Имат право да са недоволни хората, защото не е въпроса в заплащането, а в отношението. Идва ми някакъв неграмотник, който хал хабер си няма, и ми подхвърля някакви 600 лв, като мисли че това са много пари за специализиран труд... Ами като мислиш че е голямата заплата направи си го сам, не наемай никого.
Уважавам мнението ти , и нямам нищо против теб, защото не те познавам, но съм се нагледал на работодатели, които искат обучени и квалифицирани кадри, но не са готови да платят за тях.
Знаеш ли какво значи коректен работодател - един от признаците е, когато те пратят в командировка до 30 км. извън София да ти дадат 10 лв, а над 30 км. трябва да ти даде 20 лв. командировъчни плюс парите за хотел, в последната ми фирма беше 90 лв./вечер. Другото по което можеш да познаш корекктния работодател е да ти даде длъжностна характеристика, когато си подписваш договора. Хайде погледни сега твоя договор какво пише - "запознат съм с длъжностната характеристика", и си отговори пред себе си честно - имаш ли копие от нея?

Реших да напиша това мнение поради една причина - тук пишат само хора, които са недоволни и искат да се оплакват. Типично по български. Това обаче не дава обективна информация на хората, които се интересуват от работа. Работата във Кештерминал има много преимущества. Сигурността е едно от тях- заплатата винаги ти се плаща на време, до стотинка, осигуряват те на пълна заплата, ползваш си пълен отпуск, болнични, както си му е редът. Споменавам това, защото такива коректни работодатели в България за съжаление са рядкост.

Първи впечатления в сградата - етажа им е добре направен, пред входа на фирмата има канапе с крокодилска кожа. Офиса се намира срещу ЦУМ.
Влизаме вътре, посрещат ме мургави хора по анцузи. Сядаме на масата на преговори - идва някфа мургава, ниска с анцунг и рисувани вежди (колкото и грим да сложиш селското нема ти убега).
Въпроса жена се представя като акционер в компанията и поради това иска да присъства лично на интервюту ...(май почнахме да се взимаме много на сериозно).
Започват въпроси от технически характер (ел техника съм учил 8 години, оставете ме на мира). След това следва въпроса "Имаш ли пороци? " wtf. Обеснява ти се, че понеже работиш с пари и тн.
Силно възмутен питам за заплащане - 600 лева начално и обяснения че след 2 месеца еди кфо си и еди що си. Тръгвам си възмутен от интервюту. Не стига че ти предлагат мижави пари, ами искат и командировки и управление на личния живот. Ами няма как да стане.

Не ходете на интервю там, освен ако не сте на 18 и това ви е първата работа в живота.