Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Мелън https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,ул. Коста Лулчев 20, 3 ет.&markers=София,ул. Коста Лулчев 20, 3 ет.
5 2 0
2 точки от 21 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 21


бивш служител

-30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
-5

Бих искал да направя едно уточнение относно заплащането, тъй като част от коментиралите твърдят, че заплащането е според показаните резултати. Това не е съвсем така!
За да се случи това, трябва сте да имали късмет да работите за непретенциозен клиент, който си плаща безропотно фактурите и то за по-продължителен период от време.
Сещате се, че такива клиенти са рядкост, особено в Мелън, където качеството на продукцията не е особено високо.
Като попаднете на стиснат и заядлив клиент, каквито са повечето, може и да се скъсате от работа, да направите всичко перфектно, а това не само няма да бъде оценено, а ще отнесете и критика на евалюейшъна.

Друго яче казано, на фирмата нито ѝ пука дали клиента е доволен, нито какво сте свършили или колко сте работили, а само да си получава парите от клиента без възражения, и по-дълго време... Тогава може и да дочакате повишение на заплатата.


бивш служител

-31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
1
Работна среда
-4

Ако си студент с достатъчно свободно време, нямаш умения и знания, и си съгласен да работиш за смешна сума пари - Мелън е твоето място.
Единственото, което се изисква от теб е да имаш желание да се учиш и да поназнайваш малко английски.
Обикновено обучението е свързано с език за програмиране, какъвто им трябва за момента за някой проект. Като приключи въпросния проект може и да имаш късмет да продължиш да използваш наученото по друг проект, но по-голяма е вероятността да се наложи да захващаш нещо ново, защото иначе ще ти обяснят, че не се развиваш и такива хора не им трябват.
Казано накратко, на тях им трябват черноработници, които да се преквалифицират през няколко месеца или година, а не добри специалисти.
Досещате се, че с подобен тип служители, работа не може да се свърши и тук идват на помощ няколкото заблудени синиър дивелопъра останали все още във фирмата.
Грешите обаче, ако си мислите, че на тези старши кадри това им е работата. Не, това им е ДОПЪЛНИТЕЛНА НЕПЛАТЕНА работа!
Ако сте леко некадърен или бавен, това е във ваш плюс, защото те го знаят и няма да ви търсят отговорност за зле или недокрай свършена, или забавена работа. Критиките ще ги отнесе старшия, които е трябвало да ви "помага", или по-точно казано - да свърши и вашата работа.

Успех на бъдещите служители!


бивш служител

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
-1

Работих в Мелън като дизайнер близо година и половина.
Компанията твърди, че се "грижи за служителите”, но това не е вярно. Офисът е приятен и на добра локация. През времето, което прекарах в компанята се срещнах с доста готини и забавни хора.
Има паркинг, но ако искаш да го ползваш се плаща.
Има “хоум офис” или работа от вкъщи, но не се толерира. Общо взето те карат да се чувстваш неудобно, че го ползваш дори и да е рядко.

Когато ме назначиха бях меко казано финтиран от големи обещания и идеи, как едва ли не ще мога да изградя свой екип и други подобни измишльотини. Реално в Мелън няма много работа за дизайнери. Когато се стигне до така наречения “евалюешън” те карат да се чувстваш виновен, за което, тъй като по незнайна причина се очаква от дизайнер да търси клиенти. Получаваш заплахи тип “дизайн екипът може и да го няма”.

През цялото времето, в което работих в Мелън бях принуден да работя на собствен компютър. Започвайки се бяхме разбрали да ми осигурят машина в близко бъдеще, но това така и не се случи. Когато попитах за компютър (след 6 месеца), отговорът беше, че не могат да ми го осигурят.

И да стигнем до това как ме уволниха по взаимно съгласие.
В един прекрасен петък следобед (ден преди да изляза в отпуска) арт директорът ме привика с неустоимото предложение да ми намали заплата и да ме пусне на нов изпитателен срок или да ме уволни. Даде ми срок да му отговоря до понеделник сутрин, въпреки че бях в отпуска. Излишно е да казвам, че отказах тази неустоима оферта.
Когато се върнах в офиса ми съобщиха, че се оказало “сложно” да ме уволнят или съкратят. В крайна сметка ми предложиха да ми платят на ръка колкото бих взимал от трудовата борса, за да подпиша по взаимно съгласие без едномесечното предизвестие, което ми дължат по договор. В последствие осъзнах, че са ме прецакали, но здраве да е.

Не препоръчвам на никой да се самопогребва на токова място.

Поздрави на вЪльо!


бивш служител

-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
1
Работна среда
-3

Мелън е една от най-мизерните фирми България, но не се отчайвайте ако сте направили грешката да постъпите на работа там. Може да имате късмета да бъдете даден под наем на още по-мизерна фирма, която да иска от вас да свършите работа като за целия китайски народ.

Всичко свързано с пари е тема табу във фирмата, в това число заплата, софтуер, хардуер. Пардон, хардуер не съществува - работи се на виртуални машини.

Всяка секунда от работното ви време трябва да я отчитате в така наречения "рипортинг туул", на база на който след време ви се държи сметка. Към настоящия момент вероятно обмислят репотването и на ходене до тоалетната.

В "новия" офис ще бъдете горд собственик на 2 квадратни метра площ, но не и въздуха към нея - той е общ. С други думи - оупън спейс с прегради, все едно работите в кол център. Но това е за простосмъртните, шефовете си имат отделни стаи.

В по-голямата част от времето не можете да си чуете и мислите, защото колегите ви водят разговори по скайп с клиенти. Ако и на вас ви се наложи да водите такъв разговор, ще трябва да се надвиквате с тях.

С течение на времето задълженията ви се увеличават обратнопропорционално на заплатата. Ако случайно решите да работите в извънработно време за да свършите някоя задача в срок, не очаквайте дори едно "мерси" - това е ваше неофициално задължение.

Интриги сред колегите не липсват, амбициозни и безскрупулни селтаци също, както във всяка една фирма, но като цяло повечето са готини и скромни хора предвид условията, в които работят.


бивш служител

10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-3
Потенциал
2
Местоположение
-2
Колеги
1
Работна среда
2

Пиша, защото ми спуснаха, че имало съмнения за мои анонимни и то вулгарни коментари в бг работодател. Шварц, не е вярно! Но, поне ще напиша и аз нещо. Резултатът е разбърканите ми мисли, изляти в това мнение.

Работих във фирмата от 2016, 2 години. Определено ми стана доста мило като работното място. Не го приемах като работа, а като забавление с досадни задачки. Не мога да се оплача от преработване или тормоз от мениджмънта за извънредна работа. За мениджмънта, по-надолу. Стана ми толкова мило, защото като всеки нормален човек, прекарващ деня си с едни хора, се привързах към тях. Имаше страхотни периоди, когато обръщахме офиса на кръчма. Беше си доста забавно, макар и не продуктивно.

За колегите, много зависи на кого ще попаднете. Докато бях там - беше екстра, но май вече не е същото :Д Има и хора с бастуни в дупетата, които гледат тъпо на шегите, но има и страшни селтаци, с които е много фън (перничани, араби, хасковлее и др.). Краса е страшен пич, вдигнете й заплатата! Останах с впечатление, че мениджмънтът се опитва да заглуши простотията, но това е огромна грешка, според мен. Това е чарът - в свободното време да се говорят простотии :Д

За проектите, както има интересни, така има и дървета и свободно време. За дърветата, имах късмета да ме махнат, при извадени влажни очи от моя страна, за което 6 точки за Крум. Имаше и интересни проекти, при които ме оставяха да се развивам, както сметна за добре, какъвто беше и първият ми проект.

За мениджмънтО... вадя ножа, точа секирата, копая гробтъ... Българинът в мен гуляе, четейки негативните, анонимни коментари, но ще опитам да дам обективна оценка за бъдещи жуньори :) Основно имах разговори с Крум, Светльо и Марио. Определено са отракани като меринджеи, разговорите са ги имали стотици пъти и винаги знаеха какво да ми кажат. Дори преди да си тръгна, Крум успя да ме накара да се замисля дали да остана... Независимо дали са заучени фрази, евала, че ги казват. При мънкане от моя страна за заплата или смяна на проект, в общи линии съм получил нещо в замяна. Със сигурност не са баснословни суми и отдавам увеличенията на пазарния глад за програмисти. Споменавам за пазарен принцип, защото НЕпрограмистите не се ценят и получават стотинки. Има и митове за големи заплати, но те са на "другите" и не са ми споделяли лично. Това, което ме огорчи и в известна степен продължава е отношението към близки до мен хора. Техните меринджеи показват и са показвали тотална неебателност (неидвайки на работа, обяснявайки как няма пари за заплати, същевременно давайки задачи и задължения). Няколко определени случая ми оставиха горчив вкус. Единият е с човек от дизайн екипа, описан отчасти в друг коментар и след напускането му до мен стигнаха гнусотии от колеги и висшестоящи. Другият е с една млада бройка, да го наречем Илийката, с когото всички се държахме ужасно, включително и аз. Дойде като новобранка на първа работа. След някой-друг месец го пуснаха на важен за фирмата проект, с много напрежение за всички, държахме му сметка, без да му помагаме и до колкото разбрах, го напуснаха под предтекст, че не се справя. Дори да е негова вина, със сигурност не се постараха да направят участието му по-приемливо и благополучно. Чух се с него, няколко месеца след напускането му. Сподели ми, че в Мелън са му казвали, че не струва, което ме ядоса и ме хвана срам за първото впечатление на момчето от индустрията, за което сме виновни задружно.
Като цяло, меринджейте са много искусни в държането на хората на санитарния за тях минимум. За бъдещи бройки, отидете на интервю, вижте хората как се държат с вас и сами преценете. Не четете коментари в работодател.

Живи и здрави! Шварц, ти си виновен! :Дбивш служител

-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-2
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-1
Работна среда
-1

Празни хора, празни идеали. В Мелън само момичетата, които работеха на рецепцията, се развиха. Другите са все така изчакващи в списъци за увеличения на заплатите. Картинката е тъжна, положението е отчайващо.
Спасявайте се, колеги. По другите фирми заплатите са двойни, а снаксът в кухнята е безплатен.


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

За жалост шефчето няма да може да се справи с потъващия си кораб.
Дебелко да си ходи на борсата по труда.
Хайде вече колеги, не се ли научихте вече да програмирате, че да си намерите нормална работа и развитие. Все пак сте бели хора!


бивш служител

-39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-3
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-4
Работна среда
-5

Мелън АД сигурно е единствената IT фирма в страната, която все още плаща трицифрени заплати на програмисти. Във фирмата съм работил по проекти, за които клиента на ден плащаше толкова, колкото аз получавах за месец! И да, бях единствения човек, работещ по проекта. И когато дойде въпросът за повишаване на зплатата, ми обясниха, че трябва да изчакам няколко месеца, когато и тези няколко месеца минаха, СЪЩИЯТ човек ми съобщи, че за мен няма планирано увеличение на заплатата... това е политиката за "оборотните позиции" в компанията.

Много от позициите, особено джуниър, са такива (оборотни). Служителите остават за максимум година, и след като осъзнаят, че за същата работа във всяка друга фирма биха взимали поне двойно, напускат компанията. Докато аз бях в нея всичките джуниър хора, които бяха започнали след мен, напуснаха дори преди мен.

Във фирмата има екипи, за които се говори с "поколения". Причината е, че поради причини, вече споменати от други хора тук (лошо мениджърство, мизерни заплати, смешен хардуер и лоши условия) на цели екипи им писва, че нищо не се променя, въпреки обещанията, и напускат компанията, а на тяхно място се наемат нови хора, които не подозират какво ги чака, и всичко продължава по старому, дори вероятно им се плаща и по-малко, ако е възможно.

Work from home е мръсна дума, може да го правиш само ако си болен, в противен случаи ще те накарат да се чувстваш неудобно, че си поискал да си работиш от вкъщи.

Друг довод за отказ за повишаване на мизерното ми заплащане беше, че не съм ходил да работя събота и неделя, както много други хора правят! Овъртайма е нещо нормално, да имаш дни с над 12 работни часа също, естествено, това не се заплаща допълнително.

Докато бях служител в Мелън АД получавах такава заплата, че след плащането на 1/2 наем + сметки, оставах с 360 лева за месеца. Както се сещате, едва ми достигаха дори и за храна. В същото време в компанията се купуваха лаптопи на мениджъри за по 8 хиляди лева. Ще оставя на вас да прецените дали искате да бъдете част от тази компания, която твърди, че се "грижи за служителите".


бивш служител

-33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
-1
Работна среда
-5

Допреди 3 години фирмата беше прилична. След това започна голямата цигания по отнощение на софтуер, хардуер, допълнителни отговорности и работа в извънработно време, които не се заплащат допълнително.
Работи се на виртуални машини, със споделен облачен софтуер.
5-6 системни администратора не могат да обслужат елементарен тикет за хостинг среда в рамките на седмица, защото най-вероятно, са натоварени да вършат нечия чужда работа, като менажиране на проекти.
Мениджмънт има само колкото да критикува и трие сол на главите на служителите, иначе такъв тотално липсва.
Качеството на създаваните продукти (уебсайтове, приложения) е под всякаква критика.
Целта е просто да се вземат парите на клиента, работата се претупва по нареждане на ръководството, а ако случайно клиентът, по чийто проект работите, след това е недоволен, всички негативи ги отнасяте вие.
Никой от ръководството няма да се застъпи за вас, въпреки че по тяхно нареждане вие не сте си свършили работата като хората.
Ако сте кадърен, просто ще ви стоварват повече работа на главата или ще помагате на закъсали колеги, но това никой няма да оцени.
Фирмата се е ориентирала главно към стажанти оставащи на работа и студенти. Заплатите са мизерни.
Колегите с опит почти липсват, защото са им в тежест (заради по-високото заплащане).
Останаха 3-4 служителя със стаж над 5 години, останалото са начинаещи.
Практика в последно време е да се дават служители (програмисти) под наем на други фирми,
но тай като за такъв служител Мелън взима 25 евро на час, във фирмата, в която е нает очакват от него "да строи ракети".
Ако сте програмист или дизайнер, със сигурност ще се наложи да изпълнявате и функциите на проджект мениджър или сейлс без допълнително заплащане.
Имате медицинска застраховка, която обаче си плащате от заплатата, без да ви питат дали искате.
Не бих препоръчал Мелън АД на никого. Текучеството е огромно, работата е подходяща само за стажанти и студенти.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

В Мелън ако си добър програмист не те различават от "новите" джуниър програмисти по нищо, освен че ти дават повече работа, без увеличение на заплащането. В някой случай те карат да вършиш работа на project manager, въпреки че не си. Гледат да спестят пари от всичко възможно, като по единия проект, по който работех PM-a му се налагаше да тества приложението, понеже Мелън решиха, че няма нужда от QA. Най-забавното беше като на годишното review на компанията, CEO-то Крум изтъкна, че било много важно всеки да оставя парички в касичката като си взима ядене от food bar-а(чиста цигания за 10 лева).
Като цялото колегите са готини, но липсва добро управление и разпределение на задачи.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?