Иновативна фирма. Отлично отношение на ръководството към служителите.
Заплащането и условията на работа в сградата са добри, но самият работен процес е ужасно утежнен от фирмената структура и процедури, повечето от които само забавят работата и изнервят атмосферата. Отношението на повечето колеги е любезно, но не можете да разчитате на колегиално отношение в дългосрочен план. Всеки си гледа собствените интереси и избягва да поема отговорност за каквото и да било. Един ден сте приятели с колега, а на другия той ви докладва пред колеги и шефове с цел да изпъкне.
Компанията е типичен представител на малка семейна соц. фирма, която не се е разраснала правилно. Крие се изключително много информация от служителите, не се дава свобода на работа и самостоятелно вземане на решения. На ново постъпилите не се предоставя обучение, ясни изисквания и очаквания, а по-скоро противоречиви насоки и задачи за работа от много "шефове". От там идва и постоянното и огромно текучество.
Ако все пак успееш да не се удавиш, след като те хвърлят в дебрите на объркания работен процес, все идва момента, в който ставаш неудобен за някого и почват заплахи за дисциплинарно уволнение, ако не напуснеш сам. Да не говорим, че освен постоянното видеонаблюдение, има и звукозапис, както и други НЕЗАКОННИ практики като налагането на парични глоби и други своеволия от страна на ръководството към служителите.
Със пълна сила важи правилото "за милиони няма закони, за кокошка няма прошка" - за близките до ръководството, повечето от които техни приятели, роднини и семействата им, не важат същите правила както за други от екипа.
В някои от отделите оценката на служителите се извършва от некомпетентни по длъжностната характеристика лица, което я прави доста нереална, противоречива и дори обидна.
Потенциалът за развитие е налице, само ако бихте искали с години да търпите неуважение и неприятелска стресираща работна среда и да си мълчите!
Като цяло ако търсите сигурна и спокойна работна атмосфера и уважавате своите качества и опит, НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ РАБОТА в тази фирма. Ако все пак успеете да получите признателност и повишение веднага след изпитателния срок, не бързайте да се успокоявате, защото това съвсем не значи, че следващия месец не ви предстои уволнение, базирано повече на личностна основа и настроения на ръководството, отколкото на реалното ви представяне и принос към фирмата!
Подробна оценка от Сис
Компанията може и да постига много на международния пазар, но вътрешната организация е силно под въпрос. Фирменото обучение, което обещават при постъпване, е само на документи. Не се обясняват добре задълженията и отговорностите, а при завършване на задачи рядко някой ти дава обратна връзка за това как се справяш.
Мен ме държаха един месец без да ми дадат някаква особена работа, а след това ми прекратиха договора без предизвестие и обяснение, защото не знаеха за какво са ме наели.Ако питаш за задачи се дразнят, защото ги занимаваш, а ако не питаш се дразнят, защото бездействаш.
Като цяло колективът не е лош, социалните придобивки са добри, офисът се намира на комуникативно място, а в зависимост от отдела можеш да научиш много неща. Работата не е лоша, стига да попаднеш на пряк ръководител, който е по-малко дезориентиран от останалите.
Работех в администрацията на фирмата, отдел Продажби, и бях доволна от заплащането, възможността да научаваш нови умения и опит в иновативна технологична българска фирма. Но натоварването е доста високо, има напрежение и в работната среда, което ме доведе до решението да напусна.
Ако имате здрави нерви и издържате на стрес, можете да работите там.
Пиша това мнение само от гледната точка на кандидат за работа. Не съм работил във фирмата.
Кандидаствах през джобс.бг като там имаше изискване да се напише желана заплата. Честно казано не помня точно колко написах, но мисля, че сумата беше 1500лв. Обадиха ми се за интервю след ден-два.
Фирмата се намира в Дружба. Много е близо до метростанция и транспорта не е проблем. Има и велоалея точно пред сградата. За съжаление сградата е насред панелната джунгла на Дружба и отвън атмосферата е подтискаща и сива. Подозирам, че служителите си спират колите, минавайки през велоалеята, която съответно е разбита - това си е за capital punishment. Също така в съседство на сградата живее малка до средно голяма глутница кучета. С алфа мъжкар, женски, малки кученца итн.
Самите офиси изглеждат чисти и подредени. Ако някой от IPS чете - когато идвах някой беше пушил в тоалетната на първия етаж и смърдеше ужасно.
Администрацията е на третият етаж и от разни врати непрекъснато излизаха забързани и замислени хора. От угрижените им физиономии човек остава с впечатлението, че имат много отговорна работа за вършене.
В уреченият час ме поканиха на интервю в голяма зала. За съжаление ме настаниха на стол точно под несъразмерно малък климатик за тази стая, който съответно духаше с цялата си 2-3 киловатова мощ във врата ми и две седмици по-късно още съм схванат. IPS ако четете - за там ви трябват поне две 35тици или още по-добре две 50тки.
Самото интервю се води от млада HR-ка. Слава богу няма въпроси от сорта на "как се определяте като личност". Въпросите са типичните, които задават младите HR-ки. Нищо извън рамките на нормалното. След това беше извикан млад и напет господин, който се представи за ръководител на отдела, за който кандидаствах. Казах си - аха, ето един човек, който може да оцени професионалните ми умения. За съжаление разговора с него сякаш беше повече да се "отбие номера", отколкото сериозен и задълбочен анализ на моите познания и умения. Като цяло смятам, че господина малко се надценява. Интервюто продължи около полвин час, което със сигурност не е достатъчно време да се оценят качествата на един човек. Останах с впечатлението, че вече има избран кандидат и просто запълват бройката интервюирани "за пред шефа". Накрая поеха ангажимент да се свържат с мен и да ме информират за резултата, но така и не го направиха, та трябваше аз да ги питам аджеба харесали са ме или не. Малко нелепо на фона на професионализма, които уж показват и търсят.
Въпреки тези малки пропуски аз смятам, че кандидатстването в тази фирма си заслужава. Компанията е българска, работят млади хора и най-важното е високотехнологична, което дава добри преспективи. Успех на всички кандидастващи!
Стой надалече от тази фирма.
Кажете нещо за фирмата - става въпрос за Интернешънъл Пауър Съплай АД/ АЙ ПИ ЕС/ IPS, намираща се в София, Дружба на ул. Обиколна 111 и занимаващи се с електрозахранвания. Гледам доста обяви пускат, на които искат да им се посочи заплата даже, а тук в сайта, няма никакво инфо.