ЕС БИ ТЕК / SB Tech https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=Пловдив,бул. Христо Ботев, Кепитъл Сити Център, сектор Б 49, ет. 4&markers=Пловдив,бул. Христо Ботев, Кепитъл Сити Център, сектор Б 49, ет. 4

ЕС БИ ТЕК / SB Tech

Здравейте,
Оказа се ,че въпросната фирма "BTi group" която е дъщерна/клонинг на SBTech вече е с променено име и се казва "CoreTech/КорТек" и офиса е в бизнес сграда "Milenium" 14 етаж на бул. Витоша 89 в София. Регистрирана е със 100 лева капитал като собственик е дружество регистрирано в Малта.До колкото знам SBtech и CoreTech са едно и също.
Управители на фирмата според търговския регистър са:
Амир Вакнин
Том Джонатан Ор-Паз
Рон Йосиф Самоалоф
Итай Шмуели
Роман Хейман

ДА РАБОТИШ В БЪЛГАРИЯ ЗА БЕЗ ПАРИ И НЕ ОЦЕНЯВАТ ТРУДА ТИ

НЕ ЗАЧИТАТ МНЕНИЕТО ТИ

НЕ ЗНАМ КАКЪВ ТРЯБВА ДА СИ?

МАЛОУМЕН ИДИОТ?

ИЛИ УМСТВЕНО ИЗОСТАНАЛ?

ВСЕКИ КОЙТО ВЛАДЕЕ ПОНЕ ДВА ЕЗИКА МОЖЕ ДА СИ ТЪРСИ РАБОТА НАВЪН!

клиент

Чак пък -5 на всичко идва too much. Може да са пълни идиоти, но поне пари дават - не са стиснати (стига да си кадърен и да можеш да се пазариш).

Тъй като BTI group (БиТиАй) все още ги няма в БгРаботодател за жалост, този пост е адресиран до хората, които търсят именно тях, но попадат в клонинга майка на тази тъжна пародия.

Оценката ми за BTI Group Ltd и SB Tech, както и за всички български роби, работещи за онези, знаем думата, се вижда ясно.

Тъжно ми е за всички в тези фирми.

От скоро съм част от компанията.

След като ме поканиха на интервю, отидох с известни резерви, прочитайки всичките негативи, изписани тук. Имам се за благоразумен човек, затова тукашните мнения не ме стопираха да дам шанс на себе си и на фирмата.

Ей, Богу! Попаднах на може би най-кадърният шеф! Колегите от отдела ми са готини, отворени и дружелюбни. За тези, извън него, все още нямам впечатления. Съдейки по масово отрицателните отзиви, може би е различно, не знам.

Заплащането е добро, но и никой не си клати краката. Все пак не мисля, че някой е претоварен. Хората са положителни и весели. Тези, с които имам контакт на ежедневна база, са кадърни и мотивирани, харесват си работата.

Не на последно място, персоналът е безкрайно обгрижван с какво ли не - инициативи, тийм билдинги, база, храна, напитки и каквото се сетиш. Компанията също покрива напълно трейнинги, семинари, сертификати.

Фирмата расте главоломно, следователно има и неща за доизчистване по процеси, отговорности, йерархия и комуникация, но не мисля, че е болка за умиране.

На фона на всичко, казано до тук, съм склонна да мисля, че болшинството негативни мнения са насочени към конкретни мениджъри, екипи или хора.

Ходя с желание на работа и много се радвам, че най-сетне попаднах на готино място!

Много е изписано за "еврейчетата" и средния мениджмънт. Моето скромно мнение - като всяко нещо, работата в СБТек (и самата фирма като такава) има своите плюсове и своите минуси. Срещнах много положително отношение (и от евреи, и от българи; и на средно, и на високо ниво), срещнах и не чак толкова положително отношение.

Един от големите проблеми на тази фирма е очакването, че трябва да работиш по 15 часа на ден. Има случаи на хора, които са припадали след 23ч.; не от стоене и бездействане. Има случаи на хора, на които им се казва в прав текст, че ако няма да работят овъртайм за без пари > могат да си ходят преспокойно.
Някои от мениджърите на средно ниво имат добри сърца, но трябва да положат повече усилия.

Крайно разочарован съм от случилото се с Милица, макар и да знам случката като страничен наблюдател, без всички факти и подробности. Милата, може да е забравила да зареди прясно мляко в хладилника...

С ДВЕ ДУМИ, за да не четете романи:

1) фирмата плаща
Сами сте в преговорите с финансов характер. Помнете, че това са преговори - ИСКАЙТЕ, знайте и ценете труда си. Никой няма да ви даде, само защото сте готини.
Тази компания прави 8-9 цифри в евро месечно; няма да я катурнете, ако поискате 30-50% повече от това, което взимате в момента.

2) във фирмата се работи
Използвайте го. Има много фирмички, в които просто ще се загубите от липсата на работа. Тук се работи; и това е МНОГО хубаво. Имайте добър тайм мениджмънт и трупайте опит, know-how и контакти. И работете толкова, колкото можете без да ви пречи на личния живот.

3) отношението към вас ще бъде такова, каквото си го направите
Не тръгвайте с негативизъм. Тръгнете с нагласата, че ще си сърбате попарата, която си направите. Бъдете уважителни в комуникацията си с други хора; не обсъждайте клюки; не участвайте в разговори "Еееей, ти знаеш ли тоя/тая колко е тъпа"; не бъдете лекомислени идиоти (за вас ще се говорят такива неща, това е общочовешка, не само българска черта) - дръжте се уважително с всеки до момента в който нямате причина да не се.

шубе го/я е и не казва!

Докато гонят читавите хора и спускат парашутисти, ще им е много трудно да намират свесни служители. Милица беше слънцето на офиса- винаги отзивчива, адекватна и на място. Тези, които сега се опитва да я заместят, освен за смях , за друго не стават в офиса. Жалкото е, че всичко това се вижда от всички, но не се взимат мерки, защото това означава да си признаят грешката, която са допуснали. Простите и ограничени хора си личат от далече и в момента те са лицето на тази фирма.

Привет,

От много време залагам на мачове и спорта ме кефи. Работя кат QA друга фирма, но ми се сменява защото хазартната индустрия винаги ме е радвала.

Та.. като изпуснем хейта ... искам да разбера повече за процеса на подбор.

Едно време в телерик ми дадоха IQ test и 2 интервюта.

Каква е хавата в тази фирма ?

Приключението ми във фирмата започна преди около година и половина. Отначало бях скептично настроен, но след 2-3 месец започна да ми харесва, започнах да се чувствам част от компанията и компанията да ме чувства като част от себе си. Служителите са готини, приятелски настроение, шефовете в по голямата си част също. Организират се доста събития като тийм билдинги тийм аутинги, различни офис партита и активитита за разлика от българските фирми, където един банкет не ти организират. Има доста развлечения в офиса като билярд, джаги, тенис на маса и тнт. с които може да разпускаш в процеса на работа. Заплащането е доста добро. Понякога има напрежение в работата, но все пак средата в която оперира компанията е бързо развиваща се и доста динамична. За който се колебае, нека опита, аз опитах и вече година и 5-6 месеца съм в отбора.

Доста неуважително отношение.