Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Еко Клийн БГ ООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=Варна,ул. Цариброд 29&markers=Варна,ул. Цариброд 29

Еко Клийн БГ ООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 107 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 41-50 от общо 107


бивш служител

14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
4
Потенциал
1
Местоположение
4
Колеги
2
Работна среда
2

Здравейте ,реших да напиша мнението си за ФОС ,но първо да се представя ,завършил съм бакалавър в Дъблин след това работих в една фирма за подбор на кадри нищо особено не беше ,но ми трябваше стаж ,след това получих предложение за работа в Лондон от Тривалго ,много сериозна фирма ,но живота в Лондон не ми се понрави и се върнах в Дъблин ,където продавах туристически пакети в една не голяма фирма .За съжаление майка ми се разболя от страшна болест и се наложи да се върна в България за известно време ,тъй като съм доста деен човек и реших да си потърся работа видях обява в ФОС кандидатствах обадиха ми се по телефона за едно бързо интервю тази ,която ме интервюираше не говореше добре английски език ,което ми стана смешно ,но отидох на следващо интервю аз имам стаж взеха ме исках да бъда Sales ,защото смея да твърдя знам какво правя в тях за заплата ,което е като някаква държавна тайна и е пълен балкански абсурд 750 лв ми предложиха върху основа на стажа ми .Мен лично не ме притесняваше заплатата ,но ако имаш семейство и зависиш от нея за човек който е работил не мисля ,че са достатъчно даже мисля ,че нищо не са а тези които са без опит до колкото чух са на около 500 лева .....За което няма да коментирам .Започна ми обучението дойде един съмнителен тип ,който твърдеше ,че е голям професионалист ,аз им казах дайте ми услугите да науча програмата и съм готов ,да ама не те си имали изградена система казах ок системата им се състоеше от това да лъжеш клиента като цяло , по абсурден начин най смешно ми стана в 21 век искаха да се натискат клиентите да плащат в кеш ,което е трагикомично за една сериозна фирма ,всички знаем за какво се прави това разбира се ,нещо което ми направи силно впечетление хора на по 21-23 години имаше супервайзори и мениджъри ,което е абсурдно ,значи не се обиждайте ,но няма сериозна компания в Аутсорсинга ,която да има толкова млади шефчета ,замислих се защо това е така и ми просветна ,че просто над 30 годишен човек много трудно ще се занимава с тази фирма .Което е жалко защото толкова млади хора са си потенциални за бърн оут синдрома до 25-26 години .Като цяло вземат се млади хора изпиват каквото могат от тях и следващите .По някаква причина минах през cuss service отдела ,където е жалка картинка всичко .Техника на фирмата под средното ниво за малка фирма в този сектор в Ирландия ,имало фитнес и xbox и какво като има нищо особено не е в Тривалго имахме цял спа комплекс само за нас .Мениджъри прекалено млади за да са такива и прекалено често се сменят .ФОС точки пълна простотия на места се дават премии и пари не ФОС точки .............. Колеги детска градина с привкус на сериозна брокерска дейност малко като Вълка от Уолстрийт анимация типаж Ну заец ну погоди .Хора ,които прекалено много са повярвали на лъжите на HR и мениджъри и след известно време ще бъдат разочаровани от тази фирма ..........сигурен съм .Работа в екип ,българи сме не може да се получи .
На въпроса да ли да започна работа в ФОС ами ако сте завършили сега или ви предстои може ,но за човек който иска да храни семейство да купува дом определено не няма смисъл ,то и платформата на компанията е такава вземат се много млади хора за да им се плаща малко поработват и после като навлязат в бизнеса и започнат да изискват следващите .Като цяло може да се научи нещо ,но може и да е пълна загуба на време .Всеки сам си преценява ,но далеч не е някаква сериозна фирма ,съдя най-вече че почети няма хора които са били там повече от 5 години това е много показателно година ,две и напускат .Друго интересно е че има някакви чужденци които вземат тройно повече от българите само защото са носители на езика ,което пък е пълен тъпизам ,но разбрах ,че в България е практика ,което аз не разбирам но все пак съм за малко .
Искам да повдигна и темата за cleaners ,които работят в Лондон и ЮК за ФОС ,хора които са мачкани яко за жълти стотинки за тамошния стандарт ,нито един коментар не видях в който да се споменават .Но уви ...........
Има много хора ,които нищо не правят по цял ден пример Events отдела .
Това бяха мойте наблудения във ФОС оценка среден 3 нито повече нито по-малко ако искате да ви ошамари живота подходящо място е за старт за сериозна работа по-добре не .
Успех на всички .


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Прекарах няколко години във FOS, смених отдели и мениджъри и мога да споделя няколко впечатления. Не съм привързан към фирмата и със сигурност не съм от HR отдела. Нещата, които ще изпиша са силно обективни.

• Заплата: Започвам от най-важното - не е перфектна, но на фона на това, че започнах с нулеви знания, все пак е нещо. Хората, които имат да гледат семейства, да плащат сметки, коли, бензин и какво ли още не, трябва да се ориентират към друга фирма. Първата година и половина оризът и кремвиршите бяха основата на менюто ми поради този факт.

• Колеги: Може би най-хубавото нещо в тази фирма бяха колегите. Млади хора, с които е удоволствие да се работи и да се научи нещо.

• Условия: Офисите са добри, оборудвани кухни, консумативи (кафе, чай, захар, вода), два пъти в седмицата има плодове и зеленчуци, има джага, playstation както и фитнес, където се организираха тренировки с професионален треньор.

• Потенциал: За тези години от нулата станах специалист в една цяла област, предложиха ми работа от четири места в рамките на последните четири месеца и много ми се отвори кръгозорът, а опитът, който натрупах, беше доста завиден. При търсенето на нова работа си намерих такава на буквално третия ден.

• Bottom Line: Ако сте студент и сте мотивиран, First Online Solutions предлага една перфектна среда за развитие. Всеки си решава как да процедира с работата си в тази фирма. Имаше и колеги (сигурно още ги има), за които мотото "аз се правя, че работя, а те се правят, че ми плащат" беше нещо нормално, което си е типично по нашенски. Все пак, опитът, който можете да натрупате тук е много ценен. Има куп други малки проблеми, които с времето вече не са толкова малки, но човек се учи именно от тези неща. Пак подчертавам, всички тези благинки ще ви поблазнят, ако сте студент или млад човек без много опит.

Ако не сте студент, лошо. В jobs.bg сигурно има и други оферти.


бивш служител

6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
3
Потенциал
-1
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
3

Тей най накрая се реших и аз да напиша мнение по въпороса за тази фирмичка..

Първо работих почти от самото начало във СЕО отдела .. когато бяха хората млади и надъхани имаше дисциплина и нахъсаност шефовете не бяха арогатни алчни самозабравили се глухарчета. Говореше се с тях като с равен, всеки един от нас беше отдаден и съответно му беше гласувано доверие. Почти си имахме официално плаващо работно време кога да си дойдем и как НО БЯХМЕ ДИСЦИПЛИНИРАНИ.а и 2амата менижъри тогава бяха мега яките, нема ги вече.НО,започна се с един просперитет къдет се наеха едни ХР-ки дето хич не си знаят ролята. Работих в СЕО отдела започнах на едни 400 лв и за 3 години и половина отдаден труд стигнах едвам едвам до 750 твърдо без бонусите... то пъ едни бонуси бяха... през времето когато бях там винсаги когато предлагах стратегии и как се случват нещата за мен успешно се имплементираха с година закъснение .. ЩОТО Рун поне тогава хал хабер си нямаше на идея как се управялва някъф ОТДЕЛ който пък е НАЙ важния за фирмата. а иронията е че всички отдели смятат СЕО-то за някаква детска градина.

ИТ: Пълни льохмани, сигурно има таланти ама те вече работят където им уважават труда, пускат ссе счупени сайтове, обиждат се ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ като им кажеш, чакаш за елементарни поправки месеци, после що сайтовете не ти се движат. LOGIC

HR department aka кифли департмънт. такова унизително и гадно отношение когато напусках не съм виждал никога.Първо направиха се налуди и не ми изплатиха отпуската която ми остава. При въпрос откъде да си взема тр.книжка ми се развикаха, особено психично лабилната Валя която крадеше отоплението на СЕО отдела в най големия студ. Маркетинг мацките си нямат изобщо и ни най малко понятие от МАРКЕТИНГ. Камо ли от фотография. Та едни грозни снимки правиха на хората олелеей.

Яко да има гейстейшън и джага и тенис маса. Но за тия години пропуснаха да купят нови монитори които да не развалят очите на хората. 19 инчов монитор 4:3 ратио с резолюция 1600х900 от към техника бюра и офис среда е ТАШАК. съпорта е пълен смях Викаш го казваш ми забива ми компа не мога да работя .. той вика "НАБЛЮДАВАЙ ГО" къф ретард тряя си не знам. Има един плешив там харваре съпорт дето го мързи даже да си мръдне болсака от левя в десния крачол, веднъж трябваше да ми донесе разклонител което пък после породи скандал между салбохарактенрата Валя за едни 12 разклонителя.Такава пародия никъде не съм виждал. Има малко колеги от СЕО отдела които положиха неумверно много труд именно да съществува тази компяния защото без СЕО няма сайтове на 1ва страница в гуугле няма поръчки няма кол център няма ИТ-та и накрая СЕО отдела най недооценен. През времето от престоя се нагледах на маса детинщини от другите отдели. Няма да забравя Дени хрката как ми отряза една препоръка на една приятелка за СЕО щото имаше повече опит като ХР от таз ДЕницата а тя искаше като СЕО за разнообразие "професионализъм" не мислъ. Бойко като цяло е интересн човек и психолог ама като не знае английски просто не го прави компетентен да решава кой каква работа е направил по СЕО проектите. Поради наемането на килограм на студентчета доведе до кофти дисциплина и затова направиха цял отдел да следи екраните на сео-то вместо да се наемат интелигенти кадри и да им дадеш свободата да работя добросъвестно. Емм не тия тез неща не им тряят. искат сутдени за мизерни пари да им рабтоят.Няколко пъти видях как се уволняват хора за грешка на друг. Рун и Антон бяха готини преди да направят много пари изведнъж... после станаха мноо ГОЛЕМИ паралиий. Малкото от старата школа вече напускат щото просто им писна от спам и тъпчене на едно място.

За ретроспекция:
Най скапаните ХР-и, най мързеливите hardware подръжка, най неможещите програмисти за java, най вдетенения кол център който съм виждал, SEO екипа и колегите по мое време бяха страхотни и са си. Сега май ситуацията е малко полувоенно положение и атмосферата е биг брадър фемили .. тоест много двойки мноо нещо.

ако сте 1во къурсник студен и първа рабтоа става.. ако имате ОПИТ и търсите адекватно възнаграждение .. хахахахха СМЕЕЕЕЕЕЕЕХ БЕГИ НАДАЛЕЧЕ за адекватно увеличение и дума да не става. освен ако не сте от 5 години и не сте главен виновник таз компания да съществува. Щото ако не бяха хора като Петя, Соня, Марина, Вася до ся таз фирма да и са умрели сайтовете за почистване. Рун понеже стана арогантен провали много свежи проекти като international calls абе имаше потенциял фирмата да бъде мнооого яка .. ама с неадекватния ХР шибаните заплатки и интригите мястото е тотален ШИТ. НО все пак наистина е яко в офиса да си има конзола, тенис маса джага и разните му там финтифлюпки но с тоз КОНТРОЛ на дейноста кел файда ... !

Можеби всички от преди щаха да си работят във фирмата и можеше да бъде едно от най привлекателни работни места в БГ но ... HR-и и жаждата за евтина работна ръка направиха фирмата въздух под налягане. Можеби ако имат адекватен ХР и маркетинг екипи фирмата ще е готяно място ... с адекватни заплати за можещи хора Until then it is just another temporary working solution for students. Но това не значи че не съм благодарен на компанията на Рун и Антон които предоставиха на тогавашния ни екип средата в която да се учим и да просперираме, да бъдем амбицирани и дисциплинирани. Научих много за много неща. Благодарен съм и на колегите от които получих най сладкото признание за работата ми а не от разни ХР-и под формата на смешни бонуси. А по ценно от истинска благодарност от колективната работа няма. на тях също едно голямо благодаря.

ПС И ако компанията ако иска да я взимат насериозно от можещата работна ръка с опит да си преосмислят заплатите които предлагат.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Мога да изкажа мнение за SEO отдела и то не е никак добро. Това, което могат да те научат е как да "оптимизираш" използвайки спамърски практики, да пишеш фалшиви коментари за фирмените сайтове на FOS и да рипортваш конкуренти.

Стига се и до по-големи крайности като да се регистрират бизнеси на адреси на физически лица в Лондон, които нищо не подозират (нещо, което подлежи на съдебно преследване).

Относно уважение и натоварване бих поставил средна оценка. Заплащането е под средното.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ако сте студент или млад човек и сега влизате в шамарите на живота, тази фирма ще ви въведе чудесно. Ще ви научи на много. Но до 3 години ако сте човек, който иска да постигне НЕЩО в този живот, това е максималния срок за работа във ФОС.
За хора търсещи кариерно развитие и достойно заплащане, имащи опит- НЕ канидатствайте във ФОС. Безсмислено е и огромна загуба на време.
Моя опит е трагичен. Спретнаха ми такъв сценарий, че могат целия екип от Антон (собственика), през HR симпатягите и отдела, в който работех да ходят в народния театър.
Искарах им Summer busy season и ме освободиха точно преди края на 6 месец (пробния период). И наеха 2ма на мое място на мъничка заплатка.
За мен е без проблем, защото имам опции и няма да остана гладен. Но има хора, които биха изпаднали в трудна житейска ситуация.
Компанията не гледа далеч напред в бъдещето а гледа пред носа си.
Дано помогна на търсещите работа. Всеки сам да прецени за себе си.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До:
"Анонимен
З. Андреева, любопитно ми е сега къде работиш за 1300 лв стартова заплата без бонусите? Да взема да се преориентирам и аз щом във Варна такива пари давали за такъв тип работа..."
Първо аз съм човек с опит в продажбите (и то не на зарзавад и други бързоооборотни стоки, а опитът ми е изграден в компании като ТУИ, Томас Куук и Некерман като хотелски и летищен представител), знам 2 езика (английски и немски, при това много добре) и да, мисля, че всеки човек, който има тези качества и ги е надградил, заслужава мноого повече от смешните 600лв. В момента получавам добра заплата и съм относително доволна, при това в по - малка фирма, която на парадира с високопарни приказки за това колко е по - по и най. А колкото до хора като теб - работете си за 500лв и се радвайте, като си мислите, че работите по западен стандарт. Няма по - нелепа гледка от роби, които доброволно аргатуват ;)


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

02.07.2015
Анонимен
настоящ служител

" ... *станарта приет от фирмата - уточнение, че за да работиш тук, трябва да покриваш определени норми (o, wow!). Да, това не е бар на Златните, в който можеш да си пиян 24/7, нито е рецепция в Слънчев Бряг, където можеш да спиш прав, легнал или седнал във фоайето. Не е и магазина на леля ви, където е позволено да кажеш на клиента че е идиот, защото никой няма да възрази ..."

и

04.07.2015
Анонимен
настоящ служител

" ... Аз работа в компанията от 2.5 години. Преди това съм била сервитьорка и съм работила по бригади в САЩ. Първото, което ми направи впечатление във FOS беше това колко време ти се дава да свикнеш и да се научиш - първия месец реално не съм вършила никаква работа - даде ми се единствено и само да се уча, да чета, да слушам колегите и да задавам колкото си искам въпроси. ..."

Интересна поледователност. Хем има Определени норми, които да покриваш и те не са за простосмърни пияници, селяци и някакви си служители от хотелите и хем те вземат без знания и не правиш нищо.

Аграрния език на някои мениджъри показва само и единствено ниското възпитание на управленския екип, което е достатъчно да си извадиш някакви изводи за фирмата.

И другият анонимен който е писал къде се вземат 1300 начална без бонуси, ще отговоря на много места във Варна.

С три поста ме отказахте да се занимавам с вашата фирма, пожелавам Ви успех и надежда един ден да не пишете тук отрицателно мнение за фирмата, която възхвалявате.


настоящ служител

42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
4

Разгледах много голяма част от мненията и установих мнохо интересна зависимост - всеки интелигентно написан пост с изложнени аргументи точка по точка какво компанията прави добре и какви привилегии предлага на служителите си, има по 40-50+ отрицателни вота и всеки, който е бълвал змии и гущери, има по горе-долу толкова положителни. Тава горе-долу ме насочи какви хора минават да коментират и оценяват мненията.

Аз работа в компанията от 2.5 години. Преди това съм била сервитьорка и съм работила по бригади в САЩ. Първото, което ми направи впечатление във FOS беше това колко време ти се дава да свикнеш и да се научиш - първия месец реално не съм вършила никаква работа - даде ми се единствено и само да се уча, да чета, да слушам колегите и да задавам колкото си искам въпроси. След това започнах малко по малко да изпълнявам някои дребни лесни задачи, като винаги знаех към кого да се обърка ако нещо се забатачи. Постоянно получавах обратна връзка как се справям с работата си.

На четвъртия месец се обърнах към прекия си ръководител с предложение да обсъдим заплатата ми (още когато подписвах договора, уговорката беше, че заплатата е стартова и след 3тия месец ще се преразгледа). Обсъдихме как се справям до момента и ми предложиха увеличение.

В края на втората година кандидатствах за ръководна позиция. Избраха някой друг за нея (сега като минава времето и виждам как се справя, наистина са направили най-добрия избор, въпреки че тогава се съмнявах) и ми още 2-3 варианта за позиции в други отдели в случай че просто ми е омръзнала работата, която върша в момента.

Аз реших да изчакам друга възможност и в момента вече правя нещо съвсем различно. Нямам необходимото образование за това, но като знам как се преподава в университетите, дори и да имах, надали нещо щеше да се промени. Много харесвам работата си и смятам, че вече разбрах какво искам да правя занапред.

Относно заплатата - не е етично да говоря в цифри, но мога да ви кажа, че майка ми, която е главен счетоводител с над 20 години стаж, взема значително по-малка сума от мен.

Както спомена и колегата, ползваме безплатен фитнес (между другото, виждала съм много по-малки и по-зле оборудвани фитнеси, за които се плаща), две зали за игри (от тях момчетата се впечатляват повече, аз не играя джаги и Mortal Combat), всеки петък има безплатна бира за който иска на терасата, имам медижинска застраховка, платена от фирмата, която покрива много голям диапазон медицински услуги.

Ползвам си 20те дни платен отпуск годишно, никой не ме гледа лошо като се разболея и ми се наложи да си взема болничен, всеки допълнителен час, който ми се е наложило да прекарам в офиса, ми се плаща (да, от този месец вече се плаща в точки, но тях можем да ползваме за самолетни билети, техника, курсове, дори можем да си вземем нещо като карта-подарък, която се ползва като най-проста дебитна карта - т.е. почти като да ни ги превеждат заедно със заплата). Когато работя по празници, после ми се плаща двойно и си вземам допълнителен почивен ден за компенсация. Освен това знам, че когато някой ден реша да имам дете и изляза в майчинство, ми се дава възможността ако искам да работя от вкъщи почасово и да си докарвам допълнителен доход освен тоолкова високите майчински, които получават българските майки.

П.П. Целта ми е 100 dislike-а, хванах се на бас с колежка, така че чакам вашата негативна енергия с нетърпение ;)


40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
4

З. Андреева, любопитно ми е сега къде работиш за 1300 лв стартова заплата без бонусите? Да взема да се преориентирам и аз щом във Варна такива пари давали за такъв тип работа...


настоящ служител

42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
3

Изчел съм всички досегашни мнения... в някои от тях дори съм засегнат лично, но ще остана анонимен, тъй като някои от нещата биха засегнали други личности, работещи или поне правещи се на работещи в компанията.
Ще се опитам да бъда максимално обективен, без оглед на дължината на поста.
Заплащане - напълно адекватно, дори по-добро от средното не само за Варна, но и за България. Труда се цени на база резултати, което напълно обяснява защо някои хора се оплакват.
Накратко - вършиш си работата - печелиш пари. Не я вършиш - не печелиш и се чудиш на кого да се оплачеш, че никой не ти дава пари за това да не правиш нищо.
Уважение - принципа, указан по-горе, е напълно валиден и тук. В крайна сметка уважението се заслужава (между другото драги ми селяни така е в живота като цяло, не само в работна обстановка). Без обективна причина - няма кой да ви уважава, свиквайте.
Привилегии - компанията предлага достатъчно, ако не и пре-достатъчно привилегии на служителите си. Ще изброя някои от тях за тези, които се чудят: фирмен фитнес, кухня във всеки офис, безплатни: плодове, посуда, сладки по поводи, кафе и мляко и производните им напитки. Това че на някои кафето не му харесва - свободен е да отиде на място, където кафето е по-хубаво... но се заплаща.
Отделно от гореизброените има постоянно тийм билдинги - картинг, пейнтбол, барбекю-та, фирмени партита, отстъпки във всевъзможни магазини и т.н и т.н, включително много неща, за които не мога да се сетя в момента. Кога последно компанията за която работите ви даде подарък за рожденния ден? А сега сметнете - 600 души, по 20лв подарък.... 12 000лв отиват само за жеста.
Фирмена сигурност - дотук не съм видял да изгонят някого безцеремонно, дори и когато някой не покрива стандарта* приет от фирмата, му се предлагат възможности за промяна на работното място и среда, вътре, във фирмата.
Натоварване - ще коментирам call center-а, защото това е може би най-натовареното място.
Всеки, който е работил подобна работа, или дори само е гледал филм, в който някой работи подобна работа, трябва да е наясно че това не е за всеки. Този вид занимавка изисква много внимание и концентрация и е много уморително - това не е ненормално за такъв тип дейност. Ако някой е започнал с надеждата че цял ден ще разпуска пред компютъра... няма как да стане - отивате на пазара, сядате на една сергия да продавате домати и си разпускайте по цял ден.
Потенциал - фирмата прелага опции за развитие на ВСИЧКИ, но естествено трябва да си се доказал, за да се възползваш (препратка към по-горната точка, в която споменах вършенето на работа).
Местоположение - на центъра на Варна.
Колеги - тук работят над 600 души. Практиката показва, че не можеш да събереш толкова много хора и те да са най-добри приятели. Напълно разбираемо - образуват се референтни групи, които се идентифицират по общи показатели (съвпадение на интереси най-често). Или най-просто казано - намираш си другарче по общи интереси.
Предимството на големия брой хора е, че задължително има някой, с който да си паснеш. И на същия принцип - има хора, с които няма как да се харесаш. Това се случва във всеки аспект от живота, отново ще го квалифицирам като нещо нормално.
Работна среда - пак ще спомена частта с call center-а - на моменти е тежко.
Но пък на мен ми харесва да идвам всеки ден на работа, вече повече от 2 години, да се качвам по панорамния асансьор в офис сградата(ха-ха, хванахте ме, работя в новия офис.. и сигурно съм над 1-вия етаж), да си сядам на бюрото и да бъда оценяван за действията си на работното място.

За тези които просто мрънкат срещу системата:
- докато системата не знае за вашия проблем, няма как да ви помогне


Тази компания работи на международно ниво, с международни условия. Спрете да очаквате, че трябва да взимате 3000лв, защото сте завършили ВИНС-а, или защото това ви е казал чичо ви, виден аграрен бизнесмен.
Който иска - намира начин, останалите просто бълват празни приказки в опит да усмеят успелите физически или юридически лица. (по-ясен пример за това от тази фирма, поне във Варна няма!)


*станарта приет от фирмата - уточнение, че за да работиш тук, трябва да покриваш определени норми (o, wow!). Да, това не е бар на Златните, в който можеш да си пиян 24/7, нито е рецепция в Слънчев Бряг, където можеш да спиш прав, легнал или седнал във фоайето. Не е и магазина на леля ви, където е позволено да кажеш на клиента че е идиот, защото никой няма да възрази.

Толкова е просто, ако не ви се работи тук...опитайте да си намерите по-добро място. Никой не ви държи насила.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?