Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

СТА ЕООД - pcstore.bg /img/frontend/nomap.png"

СТА ЕООД - pcstore.bg

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 10 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 10


бивш служител

32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
2
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
3

Бих искал да споделя и моето мнение за PCStore.bg

Прекарах 1 година във фирмата, която даде силен старт на кариерата ми, подготвяйки ме за много от изпитанията, които ми
предстояха в живота. Започнах без почти никакъв опит, но се научих на много от колегите си, които са абсолютни професионалисти
и никога не са ме оставяли в нужда. Човешкото отношение, разбиране и спокойствие с което подхождаха към мен, допълнително ме
мотивираше да работя все по-упорито и да давам всичко от себе си. Смятам, че работата там е подходяща за всеки, който има желание,
да се труди, да се учи и наистина да помага на хората, но тъй като е доста динамично и на моменти напрегнато, не е
подходяща за хора, които искат да си седят в офиса, да разцъкват facebook и да получават заплата за бездействието си.

Като плюсове мога да отбележа: заплащане на време, коледни бонуси, много хубави коледни партита, тийм билдинги, професионални обучения,
прекрасни колеги, удобна локация на офиса (до метростанция), интересна и динамична работна атмосфера.

Пожелавам успех на бъдещите служители и се надявам да съм бил полезен.
Поздрави.


бивш служител

-16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-4
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-5
Потенциал
-1
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-4

Добър ден! И аз като БИВШ работник в тази фирма искам да изкажа мнение, за да може да си правите изводи и да прецените заслужава ли си да работите там.
В началото ще Ви се струва, че всичко е рай, няма спор, така ще е за известно време. Скоро обаче, след като ви оставят да работите сами, ще забележите как поръчки се пропускат, обаждания се пренебрегват, чатове се пренебрегват. Желанието за удовлетворяване на клиента го има, това е така, но за съжаление, неразбиращ клиент може да се задоволи с малко, че до никакво качество. Срамно е това, но си беше практика с по-стара техника, останала от разпродажба. Карат те да продаваш пълни боклуци, защото са били взети в голямо количество на добра цена и никой не е бил достатъчно глупав, че да си ги купи. С времето, ще започнете да чувате как се говори зад гърба на останалите колеги. И то как се злослови, много е срамно, но се случва. Предупреждение: Внимавайте какво си пишете с колегите там в скайп или общите групи, защото е много лесно да се изкарат отделни ваши коментари, които после да бъдат "украсени", за да Ви поставят в неприятно положение. Не си пишете с никой за нищо освен по работа, защото ще Ви излязат с номера, че нищо не работите.

Един от най-фрапантните случаи беше на една оперативка: Дойде шефа, седна царски и каза, че на ден средно провеждаме по 2-3 телефонни разговора, правим по 1-1и половина продажби. Е, това би било добре, ако беше истина. Умножете по 10-15 и може би ще сте близо до реалността. Идеята тук е, че работата е страшно много, няма да имате време да дишате понякога. В рамките на около месец имах на бюрото си 4 телефона, един от централата, 2 служебни ( 1 мой и 1 на колега, който напусна), както и 1 телефон от офис, който вече не съществува. Не включвам личния си телефон.


Нормалният работен ден представлява: рано рано - чистиш офиса, идват другите, започват да звънят телефоните- 20-30 обаждания на ден докато не останеш без глас. Идват клиенти на място, обясняваш, продаваш, после в 5 часа губиш ума и дума като стане фул хаус от хора, телефоните гърмят и тепърва ти донасят стоката, която трябва до 6 да е изписана и изпратена по куриер. 12 часовите работни дни са често срещани ако искате да си помогнете за следващия ден.

Количеството работа, което се върши, не отговаря на заплатата, която ви се предлага или на нервите, които ще похабите там.


шубе го/я е и не казва!

-44 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-4
Работна среда
-5

Всеки да си направи извода сам ... Особено по поста на Бившия служител Георги.
Жорка :) като е толкова хубаво там , защо си БИВШ ?
Мисля ,че особено много те е омаяло обучението за лилавата чакра , щом си седнал да напишеш всичко това.
Преразказ с елементи на разсъждение по темата "Как бих искал да изглежда моята идеална работа" .
Ако на мен ми беше толкова готино там , щях да им бъда вярна до гроб :))))
Хайде стига ! Ти наистина ли мислиш ,че хората ,четящи тук са толкова глупави или пък ,че няма кой да провери дали всичко написано от теб е истина ?


бивш служител

43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте, казвам се Георги и също съм бивш служител на фирмата с прекарани 3 години в търговски отдел.
Имам прекарани над 10 години в IT индустрията, като последните 3 са прекарани там като търговец.

Мога да споделя, че това е фирма изключително държаща на персонала си, ивестирайки много средства в обучения, които все още не съм видял да бъдат правени толкова професионално...дори от "Големите" фирми.

Работата е изключително динамична и интересна, ако сте човек интересуващ се от най-новите неща в сектора (хардуер-софтуер) както и да имате способността и желанието да се обучите-развиете докосвайки се ежедневно до техника-модели и софтуер доста преди крайния потребител. Споделям мнението на Мария, че има моменти, които са доста натоварени с голям човекопоток изискващи максимална концентрация и бързи действия, изпълнявайки повече от една задача едновременно, което не е за всеки, особено за хората търсещи спокойно и лежервно ежедневие прекарано в интернет и 2 телефонни разговора.
Това което видях аз от PCStore.bg е:
Винаги са подхождали към мен приятелски с разбиране и при нужда са ми помагали независимо от естеството на случая.
През прекараното време там нямам нито едно забавено плащане на заплата и винаги са били коректни с мен.
Имах възможност да получа невероятно обучение, което допринесе изкючително много за личностните ми качества в работна и извънработна среда. Търговските ми умения бяха завишени до абсолютно професионално ниво с готовност за реакция във всеки случай и справяне във всяка ситуация.

Фирмата е една от водещите в бранша с принципи, която ще изисква вашите качества да бъдат на подходящото ниво за дадената позиция или ако ви се предложи старт, то ще бъдете обучени за да бъдете на подходящо ниво.
Ps: Моля не подценявайте HR екипа с гордостта си, изкуствено напомпани CV-та и гордостта, че сме невероятно печени и готови за 3000лв заплата, освен ако имате този здрав гръб, като в този случай не се съмнявайте, че няма да бъдете неоценени финансово и пр.
Ще имате възможност да докажете реалната си способност и опит в изключително професионален екип и атмосфера. Съвета ми е бъдете искренни, това ще отвори много врати за бъдещата ви кариера дори да отговорите на този така изглеждащ "тъп" въпрос: какво е лаптоп? и да се запитате мале тези ме взеха за мезе. Ами не, тест приятелю с елементарен отговор ;) Ще работите с хора не с машини, а безгрешен човек няма.

Лично за мен мненията за "малка фирмичка", некомпетентен персонал, "няма да се развия" и т.н са абсолютно неоснователни и смешни ставайки дума за PCStore.bg.


Ако имате желание да се развивате в динамичната свера на IT бранша, да бъдете обиграни търговци, да имате добро и редовно заплащане, търсите готин екип от професионалисти, това може да бъде намерено там!

Надявам се мнението ми да е от полза на бъдещите кандидати.

Поздрави,
Георги


бивш служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
4

Като бивш служител в тази компания мнението ми за нея се различава коренно от публикуваните.
Работих 5 години в PCStore.bg и съм минала през по-голямата част от нещата, които повечето хора правят там. Да, работата е много, на моменти е изнервена защото се гонят срокове и обещания към клиенти.
Едно от най-важните изисквания в PCStore.bg е отношението и коректността към клиентите!
Заплатите са над средните за бранша и получването им винаги е било в срок! Когато на някой са му трябвали пари, винаги е можел да разчита да вземе аванс без излишни обяснения или бюрокрации.
Смятам, че работата там не е за всеки, тъй като се изискват сериозни технически познания, а разнообразието от задачи, които понякога се действат едновременно е голямо.
Хората, които работят там от времето, в което работих и аз, мога спокойно да определя като готини и такива, на които може да се разчита.
Ако човек обича такъв тип работа наистина може да научи много на това място.
Надявам се мнението ми да помогне на някой и заставам с името си зад написаното :)


кандидат за работа

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

От по-долните мнения, мисля че вече стана ясно, колко некадърна фирма е това. Канят те на интервю и те увещават как ценят труда ти, и ще ти дават заплата, много по-висока от средната за сектора. Дават ти задача и после използват това, което си направил, като изобщо не им пука за авторски права очевидно. После ти изпращат имейл, за да ти се извиняват, за да не се оплачеш от тях.... Не се занимавайте с тая малка умряла българска фирмичка хора. Не си заслужава и едно билетче от градския транспорт да си вземете само, за да ги посетите, да не говорим да си губите времето, за да им изпълнявате задачките!


кандидат за работа

-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Здравейте, кандидати. Преди известно време кандидатствах в маркетинговия и ИТ отдел на "PCstore" и мога само да кажа, че изобщо няма смисъл и да ходите по интервютата им. Позицията, за която кандидатствах беше уеб дизайнер. На интервюто ти обещават много - пари, приятна среда, уважение към работата ти.. Когато им направиш това, което са ти поставили като задача, само го използват за идеи, за да си направят редизайн на сайта и повече никога нищо не чуваш от тях. Като цяло... малка българска фирмичка, с която не си заслужава да си губите времето !


кандидат за работа

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-2
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
4
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
-2
Работна среда
-2

Явно никой от тези, който бяхме на онтервю за тъговец не се е съгласил на заплатата посочена от колегата в предишния коментар и сега пак са пуснали нова обява :) Втора цедка, белкем изпадне някой балък :)


кандидат за работа

1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
0
Работна среда
-3

Фирмата е малка, целия персонал заедно с управителя са неквалифицирани за каквато и да било работа.Това, което предлагат е 500лв за 5 дневна раб.седмица, без възможност за никакво развитие.Добър вариант за временна работа и човек без никакъв опит, ако някой очаква нещо повече- няма да го намери там.
Надявам се да съм бил полезен на кандидатите.


кандидат за работа

-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте!
 
Кадидатствах във фирмата за позицията "Специалист търговец". След повече от три седмици ми се обади госпожа, с неособено приятен тон, да ме попита дали се интересувам още от позицията. Беше ми трудно да си спомня за коя точно обява и фирма ставаше въпрос първоначално, при положение, че бяха изминали няколко седмици, заради което последва и несигурен отговор от моя страна с " - Да, по принцип". Въпросната госпожа, която после се представи с името Маргарита, ме застреля по телефона, като с груб тон ме попита "- Какво значи "Да, по принцип"? След това почна веднагически да ми говори на "ти" и да ме задава въпроси, от типа дали съм знаел какво е това "лаптоп"?! Отговорих и нееднозначно, че съм инжинер по професия и образование и хардуерът и софтуерът са неизменна част от начинанието ми. Въпреки това, тя пак ме попита дали знам какво е това "лаптоп", защото това щяло да ми бъде естеството на работата. Наложи се да и изброя повечето характерни хардуерни компоненти от един лаптоп, като последният пълен идиот, защото и въпросите бяха такива. Уговорихме си интервю, на което както се досещате не отидох, защото се опомних след злополучният разговор и си дадох сметка за какви хора става въпрос, макар и на някого да се стори като повърхностна оценка един телефонен разговор. Искам да кажа няколко думи на въпросната госпожа Маргарита, ако чете тези редове - моите уважения, но когато някой човек кандидатства за дадена позиция и е наясно с възможностите си, то не е етично да му задавате въпроси дали разбира материята и то по телефона. Смятам, че автобиографията ми е достатъчно добре формулирана, за основна преценка в моите качества и умения, за което считам въпросите Ви по телефона за обидни. И не на последно място, когато водите официален разговор с човек, който не познавате е учтиво да се използва фамилиарна форма за общуване - културно е, учтиво е и е плюс за първоначалното впечатление от институцията, която представлявате.
 
Благодаря за вниманието!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?