Подробна оценка от Petar Ivanov
И тази смешна заплата от 600 лв си я оценил с плюс 2-ка
Подробна оценка от Бивш Служител Програмист
Не се подлъгвайте по закачливия и приветлив текст от обявите на тази фирма. Всичко това е лъжа!
Вече има мнение от бивш колега за същата фирма в сайта - http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=8185 Мнението е за "Корпус дизайн", но двете с "Уеб Клауд" са едно и също. Сигурно тарикатите са видяли това мнение и затова са започнали да си пускат обявите от името на "Уеб Клауд". Няма да повтарям написаното от колегата, само ще кажа, че това е самата истина и ще добавя малко от мен.
Освен тримата шефове, за които колегата е споменал има и 2-ма служители. Аз съм най-дълго задържалият се програмист - 8 месеца.
В тази фирма е сериозен проблем да искаш да си тръгнеш тогава, когато ти приключва работното време – 18:00. Също така тримата шефчета считат за нормално да те карат да работиш почти всяка събота. Ако редовно си тръгваш навреме и отказваш да работиш извънредно, следва сериозно мрънкане. Обясняват ти как нехаеш за проблемите на фирмата, колко си безотговорен и на всичкото отгоре тея работи ти се казват с крайно дразнещ тон, все едно ти си виновен за всички проблеми на фирмата. Тримата шефчета смятат, че всеки работник е длъжен да приема проблемите на фирмата като свои собствени проблеми и това непрекъснато ти се натяква!
Редовно ми се мрънкаше за начина по който съм кръстил дадена променлива или функция или пък CSS селетор. Скобички, нови редове и интервалчета там са сериозен проблем. Нямаш никаква свобода да следваш някакъв собствен стил, непрекъснато ти се налага да следваш стила на писане на шефчето.
С дизайнерите положението е същото, единия шеф казва дизайна е добре, другия не го харесва - айде наново. После другия не го харесва и така по 4-5 пъти се прави едно и също нещо и всеки път с нагъл тон ти се обяснява, че не си се справил.
Като се звънне на външната врата, ако никой от работниците не отвори и се наложи някое шефче да става отново следва забележка и мрънкане. Същото се отнася и за служебния телефон.
Всеки път, когато идваш или си тръгваш от работа трябва да минеш през стаята на шефчетата да ги поздравиш и да им докладваш, че идваш или си тръгваш. Излишно е да казвам, че и за 5-10 минутки закъснение се прави забележка. Но иначе винаги твърдят, че не е важно кога идваш и си тръгваш, важното е работата да се свърши. Да ама те така те затрупват с работа, че това просто няма как да стане в нормалното работно време и съответно трябва да бачкаш извънредно.
Върха на наглостта беше, когато втория програмист (освен мен) тръгна да напуска, защото му дойде до гуша от унизителното отношение, те му обясниха с груб тон, как той едва ли не е длъжник на фирмата и не си е изработил заплатата (от 600 лева), която е получавал по време на 6-месечният си престой.
На края, но не на последно място, искам да кажа, че в тази фирма не се плащат осигуровки, освен ако не сезираш съответните институции и те не рашат да принудят фирмата да плати дължимите осигуровки.