Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Глобал Брандс Дистрибюшън /img/frontend/nomap.png"

Глобал Брандс Дистрибюшън

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 53 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 53


настоящ служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,
И аз реших да пиша и то не, за да се съобразя или опровергая нечии личностни напатки и негативни и дори злобни коментари.
Пиша, защото мога да обобщя опит.
Приемам, че това е една от фирмите в бранша, която иска да наложи стандарти, да проектира умения и да създаде професионализъм. Това обаче се изисква от всяка единица във веригата, дори най- малката. Докато не изискваме не просто заплата, а и удовлетворение от нас самите, ще продължим да сме недоволни от шефовете си.
Глобал Брандс дава равен шанс на всички да усвоят умения, да покажат възможности и трудолюбие, да израснат. Тук можеш да срещнеш подкрепа и опора, това което трябва да покажеш е усърдие, желание за работа и коректност. Не мисля, че хората, които са показали това не са били поощрени, повишени или не са получили уважение.


настоящ служител

36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
4

Аз съм настояща служителка на фирма Глобал Брандс и реших да пиша, защото не съм съгласна с мнението на хората, които пишат тук и не застават зад имената си, а се крият зад анонимни профили! Относно натоварването - да, натоварено е, има много работа, има много клиенти и много онлайн поръчки. В крайна сметка питам аз, какво очаквате вие като отивате на работа - да работите или да пиете кафе и да си "лафите" с колежките по цял ден? Който е започнал работа в тази фирма, за да си почива и да се "скатава" определено няма да остане доволен и със сигурност няма да получи похвали. Но е факт, че хората, които са амбициозни, отговорни, работливи постигат успехи, получават много добри заплати, бонуси и добро отношение и имат възможност за развитие. Не са малко примерите за хора, които са започнали, като продавач-консултанти и се са издигнали до ръководни позиции. Да, има изисквания, има строги правила и хора, които следят за тяхното спазване, но как иначе се управлява толкова голяма фирма? И за финал бих искала да посъветвам всички хора, които пишат тук - бъдете реални и обективни преди да съдите! Да, със сигурност има проблеми за решаване и не всичко е перфектно, но питам в коя фирма е? Задайте си въпроса дали вие сте дали всичко от себе и вършехте ли си работата перфектно във всяка една минута от работния си ден!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Като бивш служител, искам да изкажа плюсове и минуси на тази голяма фирма:
Плюсове: Така наречените "ритейл мениджъри" не са лоши, злопаметни и не ти висят постоянно на главата. Когато ги помолиш за помощ за каквото и да било, винаги са на среща. Ако имаш оплакване, по деликатен начин ще опитат да го променят. Ако умееш да си искаш и съответно даваш достатъчно от себе си, са готови да дадат това, което искаш (както трябва да бъдат всички работодатели). Случва се да работят дори те самите, наравно с теб (това се случва много рядко в такива големи фирми). Когато има проблем ти го казват по мек начин без да навикват, разбира се, понякога се случва да се изпуснат, но всички сме хора, нали?
Минуси: Заплатата е сравнително малка именно за такава фирма, дават пари, колкото биха дали и други дори по-малки фирми. Аз лично съм работила за същите пари, за фирма, за която даже не сте и чували. Би било хубаво да имат намаления за служители (има, но при изпълнен месечен таргет на магазина (който не е чак толкова невъзможен, колкото колегите надолу го описват), но все пак би било хубаво като им работиш с всичките изисквания (не са малко) да имаш хубава заплата и тук-там някое намаление за някоя хубава дрешка. Най-големия проблем е, че наемат "куцо и сакато" , за което не смея да твърдя, че само те са виновни, защото ние сме си Ганьовци все още и искаме да не работим и да имаме пари, огромна част не си го признават, но е така. Друг също не малък проблем е този, че се изказват неподготвени и некомпетентни по някои въпроси. "Ама аз също съм работила в магазин" - да, преди 10-15 години, нещата от тогава са се променили МНОГО. Давайте шанс на млади хора, те могат повече от по-възрастните, защото това, което работят, за тях е ежедневие и знаят какво да правят, само трябва някой да ги побутне. И съвет към ритейлите: не боли да кажеш "браво, много добре си се справил/а" (дори да е нещо дребно, това повдига самочувствието и кара човека да върши по-добре работата си) и не се оправдавайте за всичко, понякога човек греши и много по-голям ефект би имало, ако кажете "да, съжаляваме, сбъркали сме, ще се поправим" . И вдигнете заплатите на съвестните работници. Не е приятно някой случайно да разбере, че колегата, който си бърка в носа по цял ден и нищо не прави, взима заплата колкото неговата, въпреки че той върши почти цялата работа. Управители и заместник-управители трябва да взимат по-големи заплати от останалите продавач-консултанти. Не е нормално например: заместник да взима, колкото колегата, който е просто касиер или още по-зле, даже не е касиер. Просто вдигнете заплатите и бъдете сигурни, че няма да ви се сменя персонала на 90% на всеки 4-5 месеца. А да, и изплащайте "overtime" както трябва, не прибирайте в джоба. И онова същество дето се прави на шеф ( а всъщност е просто мърчандайзер), Жени, я стегнете малко, че си е загубила достойнството от толкова подмазване и не й позволявайте да се прави на ритейл, освен, ако официално не е такъв (не мисля, ще някой би я приел насериозно като ритейл).
Сега, ако трябва да оценя фирмата по скалата 1-10, бих дала 7, само и единствено заради заплащане, всичко останало е търпимо. Все пак перфектен шеф, няма.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Тези са измамници не порачваи


бивш служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
5

Здравейте!
Аз съм бивш служител във фирмата. Работих две години за компанията, напуснах я по собствено желание, тъй като ми се отвори добра възможност за работа в чужбина за мен и моята съпруга. В отговор на последният коментар искам да изкажа своето мнение че бях изключително доволен от професионалното отношение и коректните трудови възнаграждения от цялата фирма. Научих много от управителят на магазина и мениджърите на компанията, които ежедневно поддържаха контакт с нас и стимулираха работата на служителите. Лично на мен ми се е налагало да отсъствам по здравословни причини и никой не ме е спрял да се излекувам. Проблем със смените съм имал когато несериозен колега реши от днес за утре да замине за морето или след тежък запои вечер не се явява на работа. Графика винаги е бил съобразен с нашите нужди и мисля,че компанията е отворена към всички млади служители към техните лични ангажименти. Фирмата не спира социалното развитие на служителите и дори съм присъствал на едно от най-яките коледни партита,организирано от компанията.
Пиша ви всичко това, защото съм прекарал две години от моят живот, научих много за търговията и затова как трябва да се работи. Смятам,че негативният коментар не отговаря на реалността, която съм видял за времето прекарано от мен във фирмата и бих дал своят съвет младите хора - смело да кандидатстват за обявите, които са си харесали без да се влияят от негативните чужди коментари.
Момчета и момичета, ако ви се бачка готина и спокойна работа и искате да се развивате - съветвам ви да кандидатствате, защото фирмата не е подминала никой с желание за по-висока позиция.


бивш служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
3

Дълго време се чудех дали да драсна пак коментарче за фирмата и някак си не можах да се стърпя :)
През последните месеци, непрестанно наблюдавам как персонала им напуска поголовно и магазините работят с по един човек персонал.
Та в този ред на мисли да попитам девойката преди мен: Скъпа, ти работиш ли още за тях? Защото ако работиш, значи или са те облъчили жестоко и не знаеш на кой свят си, или си някоя от висшестоящите и вече описни от мен мениджърки, криеща се под образа на обикновенна продавачка :)
Не зная с какви хора си имала контакт, но описанието, което си дала може да важи за някой от персонала в магазините, но не и за хората в "ОФИСА".
Да предупреждават, че искат хора, които работят, но не казват, че под работа имат предвид къртовски труд, висене по 12 часа!!!!, да 12 часа и не ми казвай, че не е вярно, защото много добре знаеш че съм права. Няма как да спечелиш уважението на тези плебеи, защото те не знаят значението на тази дума. По отношение на стриктността, много голяма част от офиса, изобщо не знаят за какво става дума и са толкова безкрайно некомпетентни, че в един момент се оказва, че ти разбираш и знаеш повече от колкото тези, които БИ трябвало да те научат... И когато лъсне тъпотата им, започват да ти вдигат скандали. Просто е нелепо. И не скъпа, никой адекватен и нормален човек, не отива там за да "си клати крака, пие кафе и пуши цигари". Ние бяхме професионалисти и приемахме работата си като такива. Тая опция - "НО уважението към вас е голямо, всеки се съобразява с всички останали и когато си свършиш работата получаваш доста добри пари и едно повдигане на егото чрез разни фрази от сорта на "Браво! Супер си!", нещо си я сънувала, just saying. При цялото изгърбване и бачкане всеки ден, от сутрин до вечер (карала съм по 15 дни, по 12 часа, без почивка), винаги се намираше някой, който вместо БРАВО, да ти каже, че изглеждаш уморена, нещастна или демотивирана.... Сериозно ли?!?!?! Или ако те попитат как си и ти оговороиш уморена, защото наистин си уморена, и отсреща ти казват: "ами всички сме уморени, не си само ти"! Знаеш ли,че заради скапаните условия на работа, недоспиването, климатиците, прахта (която колкото и да чистехме си беше там, защото им се свидеше да викат веднъж в месеца почистваща фирма да обира праха от 5 метровите тавани), изтощението, нервите и стреса, доста от нас се сдобиха със много кофти заболявания. Аз лично изкарах две седмица в болница. И това адски ги подразни. Парите, мисля, че обясних и в предишния си коментар. За тая работа, парите са мизерни.
Така че айде да си говорим истината, която е: ГЛОБАЛ БРАНДС ДИСТРИБЮШЪН е мега скапана фирма.
Та пак искам да те питам, Още ли работиш там? Или и ти прозря истината и се спаси навреме ;)
А на шефовете искам само да им пожелая "УСПЕХ" с намирането на нови балъци, които да ви работят за без пари по месец-два.
Ама скоро всички ще са наясно какви сте и вече и балъците няма д аискат да бачкат при вас. Пък вие си продавайте "най-елитните марки".Скоро офиса ще трябва да се премести по магазините и да дава двойни смени :)
XOXO


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Аз съм настоящ служител на тази фирма и мога да кажа, че коментарите са абсолютно грешни! Хората, с които работя и съм имала контакт са изключително приятни, позитивни и вдъхващи ентусиазъм! Още в самото начало те предупреждават, че искат хора, които да РАБОТЯТ и ако работиш, уважението ще си го спечелиш. Вярно е, че е доста работа и са стриктни относно работата си, но за такава огромна фирма - как иначе да е?! Ако под работа в магазин разбирате клатене на крака, пиене на кафе и пушене на цигари, това определено не е така, НО уважението към вас е голямо, всеки се съобразява с всички останали и когато си свършиш работата получаваш доста добри пари и едно повдигане на егото чрез разни фрази от сорта на "Браво! Супер си!". Мечтаех си за работа като тази, на която всички са усмихнати, любезни, културни и благодарни! И последно, към тези, които мислят да започнат работа в това голямо семейство: Съветвам ви да не обръщате внимание на предните коментари, както направих и аз самата, и да се хвърлите на сляпо! Няма да съжалявате! :)


бивш служител

-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-5

Аз съм работила преди 3 години в тази фирма, но като гледам нещата никак не са се променили. Текучеството на персонал няма да го коментирам, както беше казал един колега "цяла София сигурно е минала през тази фирма".
Месечния таргет се правеше така, че да не може да се хване умишлено, за да не се дават допълнително пари. Ако случайно беше хванат, беше абсолютен късмет, но това се случвало супер рядко, даже за тази 1 година, която работех там, само Пепе Джинс в България мол се бяха похвалили един път, че са си хванали таргета и тогава, помня, че от управата си бяха измислили, че трябвало да се прави ремонт на пода, защотото персонала не го пазел и им отрязаха бонусите.
За служебното облекло по мое време помня, че ни раздадоха по една тениска и една блуза от някаква българска фирма, като ни накараха да заплатим 50% от цената (въпреки, че никой не знаеше каква е реалната цена и май си ги бяхме платили направо целите) и след като напуснеш те караха да върнеш "униформите", като парите не ти ги връщаха.
За работенето по 12 часа, няма да коментирам, явно си продължава и до днес.
Съветът ми е, колкото и да сте закъсали за работа, не отивайте там.


бивш служител

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-3
Местоположение
2
Колеги
5
Работна среда
-5

Здравейте мили момчета и момичета, запътили се към портите на АДА или по-познат като Глобал Брандс Дистрибюшън.
Който не е работил там, той не знае какво е да ти скъсват задника от бачкане и да не получиш даже и едно "тенкю". Тази дума я няма в речника на Управата и Мениджърите или както те обичат да се наричат Ритейл мениджъри.... Whaat?
Та по същество. Мой човешки дълг е да спася колкото се може повече заблудени, от младежка грешка, която би им струвала, самочувствието, себеуважението, нервите и в не редки случаи - здравето.
Няма да обяснявам, кой в какви роднински връзки с кого е, кой на кого какъв е, как се е докопал до поста. Ако ви вълнуват тия неща, просто влезте в избран магазин на фирмата и разпитайте. Няма скрито покрито там, всичко се знае за всеки :)
Нещата, които искам да кажа са важни и определящи за това, дали искате да почнете работа там или не. Вие си решете сами, но аз бих ви казала само - RUN FOREST, RUN!
Да започнем с интервюто. Обикновено и в последно време се провеждат по пейките на моловете или в самите магазини, на крак (вие сериозно ли?!). Също така, често се провеждат от управители на магазини (това не е тяхна работа, нищо, че се опитват да им вменят обратното), защото Ритейл мениджърките са мега заети с Вселенски дела.
И тук е мястото да попитам трите грации + една нова - г-жо Илиева, Генчева (макар, че бяхте единствената, която харесвах и проявявахте човешки чувства), Е. Петрова и Елизабет Несиспомнямфамилията - с какво мили дами сте толкова заети?!
На интервюто лъжите са една през друга. Казват ти една заплата, подписваш се на друга, казват ти, "Споко, работи се два на два, по 8 часа, рядко 12ки, почиваш си, имаш си отпуска, бла бла бла..."
Yes ама NO.
-Работиш само 12ки, защото персонала никога не стига. Това ще го обсъдим по-надолу.
-Рядко почиваш, а ако почиваш, MAX 1 ден, я има, я няма.
-Извънредни рядко или изобщо не са заплащат, нищо че на интервюто ти казват "Аааа моля ти се извънредни и на празници, плащаме х2". Мхм и аз така си мислех. И ако си достатъчно смел и безразсъден да питаш "ЗАЩО?"... ми щото не сте си покрили таргета например, или не ти достигат часове (ама аз работя +1000 часа отгоре, как така не ми стигат часове, бе), или просто не ме кефиш, или "Какви извънредни часове?! ТИ нямаш извънредни... Виж си с управителката в графика." А тя ТРЗто минала и затъркала извънредните часове.....Но всичко е точно.
- Заплатката.... ми гледам в новите обяви пише 900 за продавач, ама като питам бившите колеги и те клатят глава и се хилят налудничаво и викат "Глупости, няма такова нещо."
На мен ми предложиха стартово 700, после в договора пишеше 650. Питам, защо така? Ааа не то това няма значение, ти пак ще си ги взимаш тия пари + бонусите, де.
Е така стана. тия 50 лева минаваха за бонус, за да не ревеш.
-Отпуски - Има ги, не е като да ги няма. Ама за да си я вземеш, трябва да водиш поне 3 месечни преговори. Минимум
-Работно облекло. Има, как да няма. Ама ако си го купиш. Ако не си го купиш, пак трябва да си го купиш. Или поне да убедиш всички да сте в тон. Демек да носите едни и същи неща. Ама как ще стане, ваш проблем. Фирмата облекло не дава. Нищо, че само дето не нощуваме в магазините и си амортизираме собствените дрехи.
-Хигиена - Емииии, кой как е научен от мама и тате. Който си е чистник, и магазина му свети, който си е мърльо, си отнасяше конското...
Хубаво е да имате и специфични умения като да можете да боядисвате, да перете килими, завеси, да можете да миете огледала по 3 метра високи, витрини също.Да лепите и разлепяте стикери пак има няма по 3 метра.ама да внимавате с витрините, че надерете ли я, малеее край. Вой на мачки през Март.
-Отношение - Доброто отношение е или привидно и измамно или мираж. Истинско такова получаваш само от екипа, с който работиш. Никой друг. Съвет: НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА НИКОГО. Освен на тези, които ненавиждат Управата толкова колкото и вие :)
Отношението към вас ще е като към нисша форма на живот, вие сте амеби, безгръбначни, нищо не разбиращи, вечно недоволни, мрънкащи и мързеливи слуги. Nice, а. Ако все пак искате да се издигнете в очите на власт имащите, можете спокойно да се простите с достойнството си, както и добрия вкус в устата и смело да лижете задници, подметки и каквото там ви е на сърце. Може и да се издигнете за има няма няколко месеца :) Историята познава една управителка, която за 5-6 месеца във фирмата изведнъж стана Ритейл. Как ли се чувстват хората, работили във фирмата по 4-5 години, като управители... Ама то момичето има талант. Не, че е човек на някой, няма такова нещо. Вие какво си мислите, в тая фирма всичко е прозрачно.
-Персонал и екип. Много зависи, в кой магазин си и кой ти е управителя. Има магазини, в които само заради екипа, търпиш всички тъпотии. Има и такива, които са като змиярници. Да се чудиш какъв е зора, че да искат да се избият помежду си. Аз имах щастието да работя с най-яките момичета и да имам страхотни колеги от още 2-3 магазина. Само и единствено заради това се задържах повече време. Момичета (и тук там, някое момче) обичам ВА!
-Обучение - мега зле. Аз обяснявам по-добре, схващам по-добре и знам за какво иде реч по-добре от 90% от управителните тела.
-Зареждане на магазините.... Ако има пари, се зареждат на два сезона по веднъж и по-малко. Иначе продаваме стари колекции, до откат. Ама на първоначалните цени :) Намаление, рядко. Че ще ги удари в джоба.
И понеже ми доскуча и ми омръзна да пиша, а и буквите ми свършват, ще кажа последно.
Уважаеми собственици, имате бизнес за милиони, които може да бъде много печеливш, ако си редуцирате екипчето, което сте събрали. И ако се поинтересувате, какво точно се случва в магазините, от какво имат нужда хората работещи за вас и как се чувстват тези, които ВИ изкарват парите. Да, правилно прочетохте - ВИ ИЗКАРВАТ ПАРИТЕ.
Алоу Ритейл отдела, научете се как да се държите с хората. Щото това вашето никак не е МЕНИДЖЪРСКО :)
Ако ви е мил живота, не започвайте работа в GBD.
THE END XOXO


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Едва ли има достатъчно негативни думи с които да се каже цялата истина за тази фирма. Това е “компания” с големи претенции, без абсолютно никакво покритие. По-голяма шуробаджанащина никъде другаде не можете да видите: главната мениджърка - жена на шефа (Ива незнам си ква беше там), другата шефка - бивша любовница на шефа ( въпросната Виктория), ревизьорката пък е бившата жена на шефа. Предполагам вече и щерките на шефа са почнали да се изявяват като мениджърки. Заплатата е м/у 500 и 800лв, според зависи от това какъв процент от таргета сте изпълнили, но той никога не може да се стигне. Няма абсолютно никакви социални придобивки. Управителите ги залъгват с по 1000-1200лв но им ги изкарват през гъза тия пари. Има изискване да се работи с дрехи от магазина, които обаче вие си ги плащате! Това естествено ви се казва чак след като сте подписал договора. Естествено индиректно им казах да си гледат работата. Моята управителка беше готина като цяло, но управата се гавреше с нея, работеше им като робот, дори в почивните си дни постоянно се обаждаше да проверява някакви неща, а за отплата са я разревавали много пъти. 12 часови работни смени, нямаш право да седнеш нито пък да се подпреш. Няма такова нещо като “няма какво да се прави”. Ако случайно тъкмо сте излъскали целият магазин и няма пукнат човек който да облужиш, тогава се почва пресгъване а перфектно сгънати дрехи. Похвала или пък да бъдете оценени просто забравете. Давах си зор първите няколко месеца, след като видях че абсолютно няма за какво да се бъхтам, спрях. Единствената фирма в която тенденцията е да ти се намалява заплатата, вместо да те стимулират за изпълнените лични таргети. 1 час преди официалното работно време трябва си в магазина за да чистиш, но не си мислете че се заплаща. В същото време гледат в колко приключваш касата и ако случайно си я приключил 5 мин по-рано за да си тръгнеш поне на време, става страшно... За шефа пък вие въобще не съществувате, когато реши да посети магазина, нито ще ви поздрави, нито ще ви отговори на вашият поздрав, нито пък ще ви погледне, за него просто сте някакво под-същество което не е достойно да комуникира с него. Може да разговаря само с управителя на магазина и то в повечето случай за да ги разреве. Ако случайно има кражби от магазина (а то е невъзможно да няма), парите се одържат от персонала. Зимата те карат да си по тениска в магазина, а случайно ако пък се разболееш и си вземеш болничен, ставаш враг номер едно на фирмата. Излезеш ли в предисвестие, забрави да получиш какъвто и да е било бонус, без значение дали си работил или не. С две думи, ако искате да бъдете експлоатирани за мизерни пари и да не ви зачитат за човек, това е вашето място!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?