Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Вал Трейд ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Вал Трейд ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 1 мнение
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-1 от общо 1


клиент

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ще Ви запозная с некоректните от страна на фирма “Вал Трейд” ЕООД, за която етиката в бизнес отношенията е абстрактно понятие.
Това мнение не е черен PR или пък опит да се оплюе дадена фирма - това е непримиримост с простотията, която ни залива от всякъде, но и полезна информация, която цели единствено да предпази следващите доверчиви и коректни колеги или клиенти на “Вал Трейд” ЕООД от подобни грешки. В случая отново не става въпрос за голяма сума, а за принципи!
С две думи - поръчка за печат върху канаваца на изображения от България с цел последващо рамкиране и продаване като сувенири.
След като вече има дадена оферта с цена по запитване, управителя на “Вал Трейд” ЕООД - Валери някой си (дори не желая да знам фамилията му) и съпругата му пристигат в офиса ни и се започва двучасов опит за пазарлък и надлъгване.
След като пазарлъците му стават повече от досадни, след вътрешен коментар с колегите решихме да коригираме цената му до допустимото, и след като лицето я одобри, остана да се подадат файловете за пускане на проби.
В последствие, колегата търговец отговарящ за “Вал Трейд” ЕООД излиза в болнични. При следващото идване на "клиента" в печатницата, за да види проба, докато чака, си позволява да вземе без знанието на никого от бюрото на колегата листовка, която е предназначена само и единствено за рекламни агенции и цени съответно за тях (наглост, за която в последствие разбираме)
Ще Ви спестя подробности около смешното мотаене по уточняването на въпросната канаваца, претенции за "различни цветове", "детайли" и т.н некомпетентни глупости, с които ни затрупаха въпросните клиенти - да поясня, че става въпрос за миниатюрни изображения, при които от разстоянието от което ще се гледат е трудно да различиш син от зелен цвят :)
Най-накрая..... след одобряване на пробите, поръчката е задвижена, въпреки неяснота точно какво количество ще се пуска, защото зададените файлове били "малка част", от това, което ще се печата и в движение ще "уточняваме" новите неща.
При идване за да вземе малка част от поръчката, управителя на “Вал Трейд” ЕООД, пожела отново да обсъдим "да сме видели дали правилно си смята цените и квадратурите" за да си "направи сметка".?!
След уточняване на тази сложна аритметика и вземане на готовата за момента продукция с "клиента" се уговаряме за деня, в който ще получи цялата продукция.
При следващото си идване Валери еди кой си изважда брошурата с цени за РА с претенции отпечатаната стока да се плати на тези цени. След дълъг разговор, онемелия търговец се опитва да му обясни, че има пуснати оферти, които той е одобрил, и не подобни претенции са неоснователни.
Присъединявайки се към разговора, без да съм длъжен се опитах да обясня защо е редно ценообразуване за рекламна агенция и краен клиент да е различно. Тогава управителя на “Вал Трейд” ЕООД започна с обичайните си тиради как най-лесно "можел да си направи рекламна агенция" и т.н.
Подобни разговори са под достойнството ми и при възможност се старая да ги избягвам, затова заявих на управителя на “Вал Трейд” ЕООД че ще плати поръчката си на цената, за която претендира, но следващите поръчки ще са на цената получил по оферта.
От самото начало и идването на управителя на “Вал Трейд” ЕООД в офиса ни, същия парадира с "коректност" и "безпроблемно плащане", дори ако искаме предварително. Въпреки това, при получаване на продукцията не носи парите, които дължи и плаща част от сумата, с уговорка да изчисти задълженията си в рамките на няколко дни, когато ще дойде да обсъдим "новата поръчка".
Както се досещате - след изчакване на 1-2 седмици, колегите започват безкрайни разговори с “Вал Трейд” ЕООД, в които получаваме несериозни и детински отговори, от типа на:
"Ами...в момента освобождавам един контейнер", "В момента имам много работа...", "Аз пари на никого не дължа, просто сега си имам ангажименти...", "Аз не съм в София, ако имате път към Варна...."
И така в рамките на няколко месеца....
 
Решихме да не "затрудняваме" управителя на “Вал Трейд” ЕООД с разходка до София, затова изпратихме банковата ни сметка, по която да ни преведат парите.
Естествено, няколко дни нямаше никакво развитие и проведохме поредния разговор с “Вал Трейд” ЕООД, в който без да ни дава думата, управителя започна да ни обяснява колко некоректни сме и как сме му объркали плановете ?!
След опитите да се води някакъв диалог и доводите, че е редно след като дадена фирма си е изпълнила коректно, качествено и в срок възложената работа е повече от абсурдно да си "просим" парите в продължение на месеци - управителя на “Вал Трейд” ЕООД ни остави безмълвни с думите "Между другото....намерил съм си фирма, която ще ми печата на много по-добри цени" ?!
--------
Принципно смятам, че във всяка история има две гледни точки и истини. Ако от самото начало “Вал Трейд” ЕООД бяха заявили претенциите си, вместо да приемат продукцията с "усмивка" и уговорки за бъдещи поръчки, подобна тема нямаше да съществува!
Разговорите с този "бизнесмен" обаче са записани и сами по себе си доказват несъгласуваност в мисли, изказвания и постъпки и смешно разтакаване за плащане за получена услуга.
Наглостта обаче не спира дотук. "Аз не съм в София, ако имате път към Варна...."
След като изпратихме представители на фирмата ни в Варна, лицето е заявило, че не е взимало нищо от нас и ще пусне жалба в полицията, защото го притесняваме?! Оставям на Вашата интелигентност решението дали да имате вземане-даване с подобна "фирмичка"!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?