Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Инграм Микро / Ingram Micro https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Цариградско шосе 115м, ЕТС, блок D, етаж 2&markers=София,бул. Цариградско шосе 115м, ЕТС, блок D, етаж 2

Инграм Микро / Ingram Micro

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 221 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 111-120 от общо 221


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, от чисто любопитство (понеже чувам крайно противоположни мнения) бих искала да попитам каква би била стартовата заплата за свързаните с data entry/data processing позиции с немски?


бивш служител

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Инкубатор на глупостта


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работя от няколко месеца в Инграм Микро.Това е първата ми по-сериозна работа и когато ме приеха да работя след проведените две интервюта бях на седмото небе, независимо че договорът ми е временен за шест месеца.Добро стартиращо заплащане и отлична възможност за първоначална реализация на човек,който е завършил висше икономическо образование,което се изисква за длъжността,с необходимата квалификация и отлично ниво на английски език.За съжаление ентусиазмът ми много бързо започна да спада.Бях оставена почти сама да се самообучавам,трейнърът ми е непрекъснато е зает с неговите си работи със слушалки в ушите,с крака качени върху бюрото, тресейки тялото си в такт с музиката която слушаше, без да отговаря на въпросите ми, конкретно за работата. Когато питам колегите от екипа да ми съдействат те ме отговарят нервно "Нали това ти го показахме, вече".Шокирана съм от такова негативно отношение на колегите ми от екипа.Те дори си позволяват лицемерно да се подхилват,когато греша.На срещите на "четири очи" с тийм-лидера на екипа слушам само,как бавно навлизам в работата и по-малко да питам,което е противоречиво,като се има предвид, че съм в период на обучение.Това е просто възмутително.Опитвам се да се справям сама, до колкото мога, но работата е специфична и отговорна. Ако не си обучен както трябва,естествено че ще се допускат грешки. Мълча за да остана да работя, защото работата и заплащането ми харесват в тази фирма.Постепенно се оформи негативно отношение към мен от екипа,без да имам конкретна вина.Може би вината ми е,че съм от София и съм с висше образование,което по-голяма част от екипа нямат такова.Питам се как са приети тези хора,без необходимия ценз, който се изисква за длъжността.Във фирмата се говори на диалект,без липсата на каквото и да е елементарно възпитание,външен вид и обноски.Много жалко за Инграм Микро,американска фирма превърната в българска,селска фирма.Няма контрол на трейнърите,за това как провеждат обученията на новопостъпилите.Самите тийм-лидери нямат подход към хората си,не са достатъчно компетентни за заеманата длъжност,с пропуски в трудовата дисциплина.За съжаление всичко това не се знае от Ръководството на фирмата и аз се питам защо? При тези обстоятелства по всяка вероятност,при такова отношение на екипа и тим-лидера,който ме чака да допусна грешка за да бъда отстранена, идването ми на работа се превръща в кошмар.Самата аз се замислям дали мястото ми е тук или да си търся работа в друга фирма.Жалко за Инграм Микро, че не може да задържа стойностните хора, които искат да работят за нея и дават всичко от себе си.


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Ем, значи, няколко неща: 1. координация м/у екипите - нула; 2. има цели екипи, за които някой ако ми каже какво, аджаба правят по цял ден, ще му дам награда на някоя от фенси събиранките в киното /z.B. reporting, transition, L&D каките, 2/3 от ейч-ар хрантутниците...ПСИХОЛОГ?Ъ? то ние дето сме там, че сме за психото си го знаем, ама трябва ли да е толкова пък очевидно казано.../; 3. всичко долу е доста иронично и вярно казано...Толкова е вярно, че не знам да се смея ли , да плача ли. Има една приказка: ако не беше толкова тъжно, щеше да е даже смешно....ама нали си знаем, че е истина-тъжно ни е.

Между другото - добре, че беше ексел трейнинга да се науча на "тънкостите" в ексела... Толкова напъни, напъни....и накрая пак запек!

Аре, Инграм, сос здраве! Добре, че има алтернативи, че инак-жив зян. И мерси за коледния "бонус"! Пазя си трохите по клавиатурата и мисля да ги завещая на системните администратори. Да видят и те нещо момчетата.


бивш служител

7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
-1
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-3
Местоположение
5
Колеги
-2
Работна среда
1

Скъпи бивши колеги от Инграм Майкро,
След като бях надлежно информиран от заинтересовани от написаното в този сайт колеги, че името ми се свързва с авторство на мнения в него, бих желал да направя някои коментари от лично име, а именно:
1. Чувствам се лично и професионално засегнат от намесването на името на настоящия ми работодател в сайт за жалване и оплакване на (предимно) нереализирали се в професионално отношение хора. За мое голямо разочарование успявам да разчета почерка на членове на мениджмънт екипа в някои от дедените мнения, включително и в постове, адресирани към „предполагаемия мен“. В прощалния си имейл се постарах да оставя контактните си детайли на всички, с които съм работил, и бих очаквал да посрещна Вашите реакции (макар и неоснователни) лично. Ще се радвам да се срещна с всеки, който има обвинения/предположения/съмнения, и да си поговоря с него.
2. На повечето от хората, с които съм имал професионален допир в Инграм Майкро, причината за напускането ми е ясна. Тя не се корени в стила на мениджмънт на българското дружество, бил той добър или лош. Знаете до каква степен съм бил въвлечен в делата на локалното дружество, а на тези, които не знаят, ще кажа, че тя е била изключително ниска. Ако се предполагаше да „хейтя“ като луд, дали щеше да бъде срещу хора, с които почти не съм работил? Нямаше ли да бъде по адрес на някой зад океана? Обидно ми е да смятам, че наистина се допуска, че съм носител на толкова дребна душица.
3. Прочетох (и се посмях на) коментарите по адрес на компанията. Ясно е, че това е сайт за спретване на своего рода „отмъщения“ на омразния бивш работодател. 100% удовлетвореност на служителя от компанията е една непостижима химера, и докато подобен форум за излеяния съществува, ще се пише много, и то предимно недоброжелателно. Лично аз не виждам нищо нередно в това – масите функционират по такъв начин. Лидерите, обаче, трябва да отговарят с дела, а не като част от масата – с „хейт“ в сайт, нали това ги отличава, и затова се предполага да я водят? С последното изречение изразявам недоумението си поради каква причина един мениджър би се вълнувал дотолкова от омразата или злобата на конкретна личност, та да си прави труда (или да се принизява) да отговаря на огъня с огън?
4. Благодарен съм на Инграм Майкро, че ми предоставиха възможността да бъда част от мениджмънт екипа на компанията. Ролята, която заемах там, считам за крайъгълен камък в кариерното ми развитие. Реализацията може би не беше такава, каквато си я представях, но така е трябвало да бъде. По-горе споменах нещо за химерите, валидно е и тук.
5. Отказвам да вляза в тона на „хейт“. Както всеки един служител, и аз съм видял доброто и лошото на компанията. Позицията ми е дала възможността да погледна малко по-надалеч и по-отвисоко от повечето служители, и мога да пиша много по темите за корпоративната култура и етика, и техните прояви в организацията, за корпоративния морал и ценности, но предпочитам да не бъда празнословен.
6. Да бъдеш мениджър в Инграм Майкро не е лесно. Ролята на фактор, променящ принципите на функциониране на установена в годините организация, в действителност е много трудна. С това трябва да се заемат твърди хора, с ясна визия и посока. Пожелавам Ви да ги срещате по-често по пътя си, аз не ги видях по тясната пътечка на моя бивш отдел.
Накрая ще си позволя и една препоръка – слушайте хората, когато искат да Ви кажат какво не е наред в тяхното си поле на изява. Аз имах какво да кажа, и исках да бъда чут, за доброто на тези, които остават (а знаете, че оставих много скъп за мен човек при Вас). Малшанс – напуснах в разгара на най-натоварения на компанията сезон, и хората, с които исках да говоря „нямаха време да слушат“.
С това се надявам да спра всякакви спекулации с името на компанията, за която работя понастоящем. Както написах по-горе, всякакви последващи коментари по написаното моля да ми бъдат отправени лично, във Фейсбук или по и-мейл.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

As a matter of fact-Unify. Still I hear Cncntrx is doing better than you and are opening more work places ;) Keep an eye on the attrition rates ;)

Glad I managed to help a poor soul in need.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Колко взима мениджър в компанията?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Come on, man .. You can't fool yourself that Cncntrx is anyhow better than here. You wouldn't have left it to come, at first place.

You had the best chance to contribute to IM and improve the environment. Yet, we all know it is easier to leave and comment anonymously around the net, compared to show your commitment through actions.

Whatever .. ain't no point in arguing with you .. anyway .. thanks for the English grammar course, glad you spent your valuable time to educate me!


бивш служител

-42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-3
Колеги
-4
Работна среда
-5

До А "colleague 20 meters away from you" от 13.12.2015:

I will comment on the last part only as I really do not have the time and willingness to educate for free someone who has consecutively dropped off his English language classes in school but in general terms:

"P.S - BTW having low-complexITY tasks off-shored (mind the hyphen!) by the company in BG gave me and you the opportunity to start our career in A multinational company. Building macros or other BPIs gives us the opportunity to do higher complexITY ones ("ones" should stand for????) and therefore grow - both monetarily, in personal development (maybe you mean "personally") and, at some point, (comas are a really important part of speach, you know;)) hierarchically. If this is something that you do not get and you are looking for the same not-so-complex job that is better paid - the issue with the missing long-term picture (you can't really relate a "picture" to a "long-term" adjective as the picture is generally a static concept. Maybe what you really meant is a "long-term perspective"? Or a "long-term asset"? Or a "long-term development plan"? Just pick one of my suggestion ;)) is all yours :)"

I've made my adjustments in CAPS and in brackets. Like I said below: you may want to consider enrolling in an English language course...level B1 or B2 would be a great start ;).

By the way, since I left the company 2-3 weeks ago I would like to inform you that my new job is better paid, better positioned and more interesting in terms of complexity of tasks and processes.



бивш служител

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-4
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
5
Потенциал
-1
Местоположение
4
Колеги
-1
Работна среда
-1

Отговор на предпоследния коментар:
Хората, които осъзнаваме нуждата от промяна, и пишем тук, не разполагаме с правомощията да инициираме каквато и да е промяна. Слушаме сладки приказки веднъж на 3 месеца в киното на мола, как е дошло времето за промяна, и то все така си идва, и ние сме все така неподгорвени за нея, месец след месец, година след година.
Хората, които трябва и могат да променят нещата, просто не го искат. На тях така им е добре. Проверете колко МЕНИДЖЪРИ са напуснали фирмата от нейното създаване (в България). Няма такива. Всичко си върви по план за тях, макар и да заявяват обратното на висок глас.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?