Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Ем Бе Ге Тойс /img/frontend/nomap.png"

Ем Бе Ге Тойс

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 7 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-7 от общо 7


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Явно фирмата е регистрирана два пъти с различно име в сайта, та ще споделя и тук.
Фирма без никаква визия за позициониране, класа и репутация. Стилът на работа, разпределяне на задачи, йерархията, манталитетът и работния процес са извън всякакви норми. Не намират за странно, да карат група жени, да разтоварват тир на температура - 15 градуса. Работата в извънработно време, не се заплаща. Изобщо няма да коментирам индийския сериал, който е оформил собственикът с половината персонал от женски пол. Непроятна среда за работа. Горещо НЕ препоръчвам, да си губите времето.
А що се отнася до предходните коментари, е добре, г-жа Петя да спомене фамилията си и позицията си в "компанията". Г-жа Петя Дакота, която се явява съпруга на управителя и съответно част от ръководството :-) Как да не приемем мнението й за релевантно.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До г-н Петров : Не смятам, че можете да дададете каквато и да е оценка за качеството на работата на Ирена Лазарова, при положение, че не сте видяли нито един от редакционните текстове, които въпросното лице ни е изпратила. За пример, вземете в някоя книжарница книгата "Тетрарх" и я прегледайте само, грешките са толкова груби и очевадни, или пък по-просто дайте ми имейла си да ви изпратя редактираните текстове и тогава смятам, че ще е по-редно да коментирате каквото и да е.
 Относно заплащането, всичко е въпрос на договорки, всеки който не е доволен от съответното възнаграждение, е свободен да изкаже мнение, да се договори и да се преговаря. Не смятам, обаче, че след като дадено лице се е съгласило да работи за съответната сума, и впоследствие е решило, че не е доволно на съответното възнаграждение да не изпипва работата си или още повече да не се редактират въобще текстовете.
 Пиша в този форум именно защото обичам нещата да бъдат назовавани с истинските си имена и защото искрено се възмущавам на наглостта на такива измамници, които в безсилието си, отричайки собствените си грешки, искат да почернят другите.
 


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Не считам, че някой въобще ще прочете този бълвоч излят върху двете момичета работили за ЕМ БЕ ГЕ ТОЙС, фирма която се занимава с играчки, решила да се пробва в издателската дейност. Първо искам да кажа, че съм работил доста време с Ирена Лазарова, и за нея въобще не се отнася изречението „нямаше положителен резултат”. Тя е целеустремена, внимателна и изпипва всичко, с което се захване.
 
Ако някой му се предложи сумата Х=100 лева, за определена работа, тази работа излиза 5 пъти повече, а работодателя дава сумата У=150 лв (уж за поощрение), това дали е достатъчно? Вероятно много от Вас, разбиращи математика няма да са много доволни от сумата У. Така че ключовата дума е оптимизация, оптимизираш работата според заплащането, а чудеса за една нощ се случват само в приказките.
Дори заплашването със съд е смехотворно. Има едни велики гении, които заплашват със съд своите читатели, и това са www.plovdiv24.com, там за най-малкото те „изпращат” на съд за накърняване на „добрия имидж”. И Вие ли, ЕМ БЕ ГЕ ТОЙС сте такива? Това говори доста зле за Вас, като компания.
Съжалявам само, че заради работодатели като Вас, кадърните млади хора, попаднали в клопка като Вашата се обезкуражават.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Не мога да разбера г-жа Петя в качеството си на каква се изказва така махаленски, при положение, че фирма МБГ е на едноличен търговец?
Несериозно е да се клевети моето име, при все че г-жа Петя няма никакви доказателства, че точно аз съм написала коментар под надслов "Соня". Подобни писания се наричат клевети. Излишно е да се коментира повече.
Всеки сам може да си направи изводите, една сериозна фирма няма да седне да пише по форуми, а ще си гледа работата. 


настоящ служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
5

Здравейте, драги читатели,
 Във връзка с долуспоменатите твърдения на хора, твърдящи, че са бивши вече служители на фирма MBG toys, бих искала да напиша съответното опровержение. Съответните лице, с псевдоними "Oparih se" (Стойна Атанасова) и "Sonya" (Ирена Лазарова) никога не са били част от екипа на фирмата, а бяха временно наети на хонорар, към MBG books, филиал на MBG toys.
 Стойна Атансаова беше наета в качеството си на преводач. Беше подписан съответния договор за превод на четирилогията "Кладенецът на времето". След изпращането на превода на съответните книги й беше изплатена сумата по договора. След това назначихме Ирена Лазарова, която да редактира гореспоменатите книги, както и книгите на други преводачи, с които работим.
 Ирена Лазарова беше човекът, който сигнализира и обърна внимание на некачествения превод, който е извършила Стойна Атанасова. По нейно мнение, книгите са били превеждани с Google translator. След което ние се заехме с обстойностното четене на тези книги и останахме шокирани. Човек, който е завършил английска фиология се беше справил с превода, за който беше нает по плачевен начин. Но тъй като Стойна беше останала без работа, ние все пак проявихме човечност и й предложихме да продължи работата си с нас, при условие, че преведе книгите по-старателно. Именно Стойна Атанасова беше тази, която се отказа от договора и каза, че тя отказва да работи с нас ( явно идеята, че трябва сама да оправя кашата, която трябваше да се нарече превод не й се понрави). Тъй като беше поискала предварително аванс месец преди това от фирмата, естествено, че тези пари й бяха поискани обратно. Тогава въпросното момиче започна да ни кълне и да заплашва, че ще извика данъчни инспектори и че те ще бъдат най-малкият ни проблем, но това по никакъв начин не притесни никой във фирмата, тъй като мога да кажа, че ние сме една от малкото изрядни фирми. И така Стойна Атанасова се видя в безизходица и се принуди да върне парите, които й бяха дадени по нейна молба авансово.
 Относно Ирена Лазарова ми е трудно да изразя огорчението си от това младо момиче. Тя беше наета за редактор, а и самата й специалност беше "Редактор", завършила съвсем наскоро бакалавър  в "Софийски университет". Тя беше човекът, който ни сигнализира за грешките на Стойна Атанасова. Тъй като й бяхме много благодарни за сигнализацията и бяхме с ясното съзнание, че щом превода е в такъв трагичен вид, ще се наложи повече работа върху съответните книги, й беше дадена по-голяма сума, от тази, залегнала в договора. И продължихме да й връчваме книги за редакция. В момента, в който Ирена Лазарова ни изпращаше книгите уж "редактирани" в електронен вариант и биваха изпращани съответното заплащане по банков път.
 Представете си нашата изненада, когато след издаването на "Тетрарх" започнаха да ни се обаждат хора, изключително недоволни от издадената книга. Книгата освен, че се оказа изключително тромаво и неразбираемо преведена, беше пълна с множество правописни грешки, объркани времена, изречения без никакъв смисъл. Обадихме са на Ирена Лазарова и й разказахме за отзивите на читатателите, и тъй като тя беше млад човек, завършил съответната професия, решихме да й дадем още един шанс. Редактира няколко книги след това и нямаше никакъв положителен резултат.
Въпросните две момичета твърдят, че сме ги заплашвали със съд. Искам да уверя всички читатели, че това съвсем не е заплаха. Напротив- ние възприемаме техните действия за измама. Бяха наети за работа, която нито една от тях не свърши. Както да отидеш някъде и да си поръчаш сок и той да е развален. Е, нали все пак си си получил сока! И никое от споменатите лица няма право да говори за уволнение, тъй като никоя от тях не е работила за MBG toys. И разбира се, ще си търсим съответните права. Крайно време е, хора като тях да се научат да понесат отговорност за постъпките си, защото е много лесно да се пише в подобни форуми и да се изтъкват колко са онеправдани и хората да ги съжаляват, че са измамени.
 Към всички работодатели: Моля ви. не си ангажирайте времето и нервите с въпросните две лица. Всичко се пази в архив и който желае мога да изпратя, както преводите на Стойна Атанасова, така и редактианите книги на Ирена Лазарова. И тогава вие сами преценете дали бихте наели тези лица на тези длъжности.


бивш служител

-26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-1
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Горепосоченото мнение отговаря на действителността. Зашлащането е под критичния минимум, да не кажа - смешно. Фирмата може да се причисли към онзи тип, които още в началото изискват разбиране и "да им се влезе в положение", защото още не са си "стъпили на краката". Тази порочна практика трябва да се прекрати! А надеждата, че нещата ще се променят, трябва да умре първа, а не последна.
 
В началото г-н Даков беше много любезен (бих казала с излишно фамилиарничене), плащаше мизерната заплата коректно (сумата беше двуцифрена), докато изведнъж започна да "забравя" и да си измисля някакви причини. И така - за свършена работа не получих нищо.
Съветът ми е да не се подлъгвате! Ще останете разочаровани. Човек не трябва да прави компромис със себе си, а фирми като МБГ се възползват от отчаянието и неистовата нужда за работа.


бивш служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
3
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
1
Натоварване
2
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
0
Работна среда
0

здравейте, скъпи читатели. Искам да кажа на всички, които са попадали на обяви на фирма MBG Toys, че това е може би най-некоректната фирма в София. Не знам дали плащат на служителите си, но на хора, с които подписват договори като външни сътрудници, не само че не плащат, но дори ги изнудват за пари.
Управителят й г-н Даков в началото доста любезно се държи с хората, които уж започват да работят за него. А после, след като поработят известно време, просто измисля някаква доста странна причина, свързана най-често с качеството на работата, което изведнъж рязко се било влошило според него и прекъсва договора. Първо: плаща мизерно, второ: прекъсва без основание договора. 
Но проблемите за бившите служители не свършват дотук. След няколко седмици въпросният господин просто се обажда и си изисква половината от хонорара, който е платил за свършената услуга. Ако този хонорар не му бъде върнат наполовина, започва да заплашва със съд: "за два дни мога да го спечеля делото, а ти ще платиш разноските по адвокати," е фразата, с която цели да ви накара да си платите, че сте му работили. Ако пък откажете, той заплашва със съд и изважда невероятни доводи колко нискокачествена е била работата ви и че той едва ли не чак сега бил забелязал това.
Накратко: фирма, която не заслужава доверие. Не заслужава и да работите за нея. Вярно е, в България трудно се намира работа, но има места където просто не си струва да се работи.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?