Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

GARB (Gfk Audience Research Bulgaria) /img/frontend/nomap.png"

GARB (Gfk Audience Research Bulgaria)

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 7 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-7 от общо 7


бивш служител

-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-5

  Бивш служител на ТВ План, която ГАРБ погълнаха, та се наложи да работя 7-8 месеца за ГАРБ, докато трае поглъщането (първоначалния им план беше това да стане за 3м. но...). Мислех си, че отношението, което демонстрираха е само към вече бившите служители на ТВ План, но като чета тука някои от коментарите - май просто така си работят.
  Действително трябва да се хвърля боб/леща и да гадаеш кога евентуално ще вземеш пари и толкова ли ще са, колкото си заработил (това, което за над 7 години в ТВ План го нямаше - винаги парите са взимани навреме и са били толкова колкото си договорил). За тези 7-8 месеца се наложи да се спира 3 пъти работа понеже никой не превеждаше пари дори и за служебните належащи разходи (които никак не са малко). Служебния аванс няма да го коментирам - всъщост ще спестя повечето неща, че като гледам оставащите ми 5200 символа няма да ми стигнат.
  Открито си подведоха много от бившия ми колектив, че някои от нас ще си запазят постовете, ще им бъде платено всичко до стотинка, което е договорено и т.н. (което за някои колеги се оказа доста лоша шега). В последствие освободиха всички и бяхме финансово порязани. През 2 седмици се менеше плана за работа - реално в един момент правиш нещо после почваш съвсем друго и разваляш старото и нямаш идеа реално какво трябва да се направи - никой не ти казва какво точно се иска от теб. Комуникацията им наистина сериозно им куца, но от друга страна просто аз лично може и да не разбирам добре тази система!
  За това, което казва бившият им служител Иван, че са мошенници на дребно - мога да се съглася с него. Аз и моите колеги - техници - бяхме отрязани по около 900лв на човек последния месец когато ни освободиха (обяснението им беше, че тяхното ръководство се било скарало с нашето бившо - какво отношение имаме ние към това ми е въпроса?), а уж даваха гаранции, че всичко ще бъде платено както сме си го договаряли със старата си фирма/работодател. От друга страна много от домакинствата, в които имаше наша техника и в последствие беше снета не им беше платено (и до днес 1/2 година и повече), въпреки обажданията на хората и лично от моя страна също оправданията са били винаги едни и същи: ще бъде платено при снемането на техниката (в тези в които все още има такава и все още не е събрана...) или се оправдават с несвършена работа от страна на бившите ми колеги - в което аз лично силно се съмнявам.
  Относно заплащането. Не знам на кое казвате доста над средното равнище. От това което разбрах от ваши служители на същата длъжност, на която бях и аз - заплатата им беше по-ниска, командировъчните им бяха наполовина (което си е в разрез и с закона), не разбрах дали изобщо сте им давали и наем на автомобилите, с които те са работели/ят (при положение, че се работи с личен автомобил и се върят по 5000км на месец по знайни и незнайни пътища - трябва да се взима заплата от 3000лв най-малко, че да не ти пука за това и да можеш на всеки 2-3 години да си подменяш автомобила понеже това е неизбежно с тези км и по тези пътища и да използваш що годе сносен и удобен автомобил, а не да си оставяш бъбреците и здавето по пътищата).
  Поправете ме ако греша, но нямате ли голямо текучество на служители във Вашата фирма? И ако е така - как е възможно това при тези прекрасни условия, за които се твърди тук?!
  Живи и здрави на всички! Ще дам оценка само за нещата върху, които имам наблюдение. В офиса на ГАРБ съм стъпвал само веднъж (не смятам да повтарям), така че нямам идея какво се случва там и каква е обстановката им - мога само да гадая, а това ще си го оставя за мен!
  ПС: Тази прекрасна обстановка, спотен колектив, професионализъм и заплата на средното равнище определено важеше за стара ми фирма, но не и за ГАРБ - лично мнение...


бивш служител

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-3
Местоположение
0
Колеги
3
Работна среда
-3

Тарикати на дребно. Ръководството се е самопохвалило. Единственото истинско мнение тук (за такситата и мобилния) е напълно вярно. Не започвайте рабта там.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Много добри коментари изчетох, а съм чувала и също перфектни неща за компанията. И простете моето незнание, но искам да реазбера дали само в София е съсредоточена или е застъпена/ще се застъпва в провинцията... По този въпрос не открих нищо конкретно... А много искам да работя в компания като тази...
Благодаря предарително за отговорите!


настоящ служител

32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
2
Натоварване
0
Потенциал
1
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

За заплащането искам да кажа че бива актуализирано доста често, доста над средното ниво е, което е стимулиращо за служителите да дават всичко от себе си, и отделно има бонуси/13 заплата. Мениджмънта се държи изключително добре с подчинените си - никога няма скандали или повишаване на тон, всичко се решава с нормален диалог. Колегите са невероятни (включително и тези зад граница). Извода ми като настоящ служител е че това е невероятно място за работа, нямащо почти нищо общо с българските фирми в които съм работил, за което съм изключително щастлив да съм част от екипа (преплолагам че така мислят и повечето от голегите ми). И бих добавил че шефа ни е невероятен като професионалист и като човек - пожелавам на всеки да има такъв шеф!!


настоящ служител

23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-2
Потенциал
0
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Много добър колектив, със прекрасна работна атмосфера - ГАРБ няма почти нищо общо с българските фирми (все пак си е 100% чужда собственост) - отношението към обикновения работник е като към нормален човек, диалога с мениджмънта е много добър, всичко е ясно и открито, без интриги. Към по-долните мнения бих добавил че заплащането отдавна е над средното равнище.


4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-2
Потенциал
2
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
0

За заплащането мога да каже че е в средното равнище, но би било добре да бъде актуализирано по-често. Колкото до горното мнение, не е вярно че не се е заплащало навреме - пари винаги е имало и се е заплащоло всичко - заплати,извънреден труд,таксита,телефони и всичко свързано с работата. Колкото до работните дни и свободното време, наистина, почти винаги се е работило и събота и неделя, но да не забравяме че всичко е пожелание - който не му изнася - прав му път!
Най-ценното нещо в ГАРБ са българските и швейцарските колеги които са изключителни професионалисти и от които може да се научи много.


-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-3
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
-1
Колеги
1
Работна среда
0

Най-интересното нещо в GARB, е че до-последния момент не знаеш дали и кога ще ти платят. А когато дойде последния момент ти казват че парите ще се отложат още малко щото примерно нямало кой да разпише. Изкушават се да носят от 9 кладенеца вода, ако си допуснал грешка, за да ти смъкнат от заплатата. За сметка на това новаторските идеи могат да се реализират единствено ако случайно и баш-шефа има съшата идея. В противен случай по-добре изобщо да не си даваш идеята. Пари имат, но ако може да прекарат някой дребен фирмен разход през джоба на някой служител на драго сърце биха го направили. Това таксИта, когато си далеч или останеш до късно, това разговори от личния джиесем за служебни нужди, това ползване на личния автомобил като служебен, се възприемат много добре от висшите ръководители - които всъщност много трудно общуват помежду си и разговорите им наподобяват класически домашен скандал - вместо децата свидетели са подчинените им, които се чувстват като в небрано лозе. Сериозните задачи които се възлагат са обикновено с неизпълними срокове, така че стреса е гарантиран, въпреки че при даването им шефа ги изрича така все едно щракваш с пръсти и готово. За всички тези благинки една част от колегите се отплащат на шефа с уплътняване на офисните ресурси от рода на телефони, джиесеми, принтер, ксерокс, разклонители - тези последните през един период постоянно им никнеха крачка. Други стискат зъби и търпят унижението заради нелошите заплати, които все пак по някое време се дават. Обикновено когато са са поизпилили нервите на служителите от чакане. Не се гледа никак с добро око на невъзможността да работиш събота и неделя и то моментално при обаждане в самия ден. Удивителна е системата за вътрешнофирмена комуникация, по-скоро нейната липса, в резултат на което може дълго време да работиш без да знаеш реално назначен ли си и ще вземеш ли заплата, или това са само "проби", както и обратното - не знаеш дали почивката ти е временна или са те уволнили, но никой не си прави труда те уведоми.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?