Подробна оценка от Душан Остоич
Става дума за обектът в Мол Парадайз София.
Работих там почти 2 години и накрая напуснах поради грубото и лошо отнушение от управителят Ангел и главният механик Цецо.Абсолютни грубияни и комплексари.
Не си губете времето и нервите в тази фирма.
Договорът се води на минимална заплата.
Най малката заплата взиамт механиците (моята беше 1100лв чисто) от целият обект и много рядко получават бонуси (макс 200лв). Въпрреки, че вършат дори черната хамалска работа и чистене и раздаване на обувки на болинга.
Никакво развитие и възможност за самоинициатива, все си виновен за всичко счупено дори да не си бил на смяна.А за поправените неща дори потупване по рамото рядко получаваш. Стискат се дори за резервни части за машините и трябва много да импровизираш с подръчни материали (което чесно казано ми допада, понеже си е творческа и мисловна дейност)
Поне имаше и печени колеги и ако не бяха те едва ли щях да изкарам толкоз много време там. Счетоводителката Искра и единият механик Станчо са най-печените и готини хора в целият обект!
Много работа за никакво заплащане
Така..Няма от къде да започвам..Пълно Л.ЙНО Е ЦЯЛАТА ИМ РАНОТА,почнах и след 2 месеца изведнъж се казва че ще затварят,никакво уповестяване преди това към служителите.Първия път от обещана към 900лв взех 580,втория път цели 620лв!Шефовете не стават за нищо,постоянно бъркат заплати,трябва да си им хамалин,портиер,механик и какво ли не,ако направиш нещо съмнително почват да си измислят щото гледали камерите и видяли разбираш ли как крадеш или не знам си какво..Далеч от тия б*клуци.А за хигиената да не говорим,пълна нула,даже по някой път ми е гадно да гледам на детските рожденни дни какво е отношението към храната.Най-накрая за парите,които ми дължат шефа казва-аа търси си ги от тогавашния управител.Д41обре,че ви окрадох та да си взема парите,които съм изработил.Аз печеля, Вальо(шефа).Б*КЛУЦИ
Подробна оценка от М. Димитрова
Продължение на първия коментар:
Рецепция – Ваня Стоянова. Отличен служител с години опит зад гърба си. Една от малкото, които знаят как да вършат си работата, макар и с не особено голямо удоволствие. Добър приятел и колега. Винаги се опитвала да си създаде образа на злата ‚старша‘, макар че не е трудно да разбереш, че е далече от ‚зла‘, стига да си малко по-наблюдателен. Всички от отдела на рецепция са хора, с които трябва да се нагодиш. Новите и слабите ги поизяждат малко, но после като се ‚отракат‘ стават част от екипа. Интриги, скандали, викове, прегръдки, приятелства, слухове.. Всичко има. Основно скандалите се въртят около съставянето или промените в графика, почистването на витрините на рецепцията или просто напрегнат ден и ПМС. Хора с различни морални ценности, виждания и усещания. Кокошарник с една дума.
Механо - Механиците си стоят в механото, я си вършат работата, я не. Има и сръчно момче сред тях - Георги Манчев. Изпълнява работните си задължения, че и задълженията на другите двама механици. Тук смея да извадя по-точна преценка, защото зъбните колела на Рецепция и Механо са допрени и задвижващи се. От механика зависи колко качествена е работата на рецепциониста, от рецепциониста зависи дали информацията е предадена правилно и механика се е задействал.
Бар - На бара всички са си дружинка и приятели от години. Там не съм чула да има проблеми за графици и закъснения. Те си имат техните неща, за които си спорят, но скандалът не е грандиозен какъвто е на рецепцията и целия ‚Плейграунд‘ да разбере. What happens on the Bar, stays on the bar. И нещата сякаш се оправят по лесно. Може би изхожда от това, че са приятели и имат допирни точки извън ‚Плейграунд‘. Но не мога да вадя точна преценка, защото както споменах не бях в този отдел, нито сме имали кой знае колко допирни точки от професионална гледна точка. Мениджърски състав – На главния управител му дреме на предницата за ‚Плейграунд‘. Не съм се интересувала за какво му дреме, но определено не е това. Пълна анархия, ‚ бичи си айляк‘. Имало е моменти, в които нещо му е падало на главата явно и е ставал ‚леко‘ отговорен и малко по-адекватен. Иначе като цяло, ако не друго то поне е забавно с него и не натоварва персонала. Не дебне, не натоварва с присъствие или каквото и да е.. Понякога се интересува от проблемите между служителите, но според мен е на база лични отношения. При намесени в проблем а служители, с които споделят години съвместна работа и опит, на него му е трудно да не бъде съпричастен към случващото се в името колегиалността. Вероятно си върши основните задължения към неговите началници добре, така че останалото явно е без значение. И накрая искам да спомена Ивелина Димитрова. Единственият съвестен и коректен служител в целия обект, а може би и в цялата фирма. Единствената, която си върши работата. Справедлива, лоялна, отговорна и честна. Да се работи с нея е хем удоволствие, хем предизвикателство. Умна и респектираща с поведението и отношението си. Определено заслужава много по-добро място за да разгърне потенциала си и труда й да бъде оценен в реалните му стойности.
Като цяло ‚Плейграунд‘ е един змийчарник, но и едно семейство. Като вестник ‚Уикенд‘. Всяка седмица нови клюки и нов скандал. Сработването не е трудно стига да си достатъчно флексабилен да се нагласиш по определен начин, защото там вече всичко е изградено и разработено и не подлежи на промяна.
Заплащане. Ще си позволя да говоря в цифри, за да бъде максимално полезна на тези, които мислят да кандидатстват в ‚Плейграунд‘. Това е с цел да могат си напраят точна преценка могат ли да се поберат в този бюджет и удовлетворява ли това нуждите им. Заплатата е 550 лв чисто. Стандартен трудов договор. Осигуровките са на минималната работна заплата, която към този момент е 460 лв. Има възможност за допълнителен доход. Голяма част от рождените дни се провеждат с помощта на аниматор. Тъй като работата е на смени има възможност за аниматорство на рождени дни, което се заплаща по 25 лв на рожден ден, които се добавят към заплатата. Обикновено рождените дни си се разпределят измежду рецепционистите от тях самите. Имаше период, в който имаше възможност да се взимат рождени дни в работно време и на рецепция да остава един, но по последни данни това вече не се случва. Рождени дни се взимат само в почивен ден или преди или след работно време. Един рожден ден протича около 3 часа. Състои се в това да има контрол при децата (индийска нишка! :D ), показване и пускане на игрите, допускане в лазернат а арена и осигуряването на приятно прекарване на рожденика и гостите му. С допълнителния доход идват съответно и глобите. Казвам го така, защото доста често се случва. Особено на често закъсняващите, като мен. Закъснение 10тина минути се равнява на надницата за един цял работен ден. Фък лоджик, както бих казала аз на моя си жаргон.
Рецепционистите са общо 5. 8 часов работен ден на смени, 2 почивни дни в седмицата. Почивките са както се съгласуват помежду си от рецепция, като поради големия поток от хора уикенда, събота и неделя не се почива и работят всички.
Смените са следните: От понеделник до петък – Първа смяна – 9:00-18:00ч , Междинна смяна – 13:30-22:00ч , Втора смяна – 16:30-01:00ч. Събота и неделя – Първа смяна ( двама рецепционисти ) – 9:00-18:00ч , Междинна смяна (събота) – 11:30-20:00ч , Междинна смяна (неделя) – 13:30-22:00ч , Втора смяна (двама рецепционисти) – 17:30-02:00ч.
Работата като рецепционист в ‚Плейграунд‘ : Зареждане на карти, пускане на боулинг, билярд и лазерна арена, зареждане на билети в картите и в игрите, изписване на играчки, поддържане чистия и добър вид на рецепцията, съдействие на клиентите при проблем с някоя игра, карта, писта и тн.
Това беше от мен. Благост и радост на всички!
Подробна оценка от М. Димитрова
Привет на всики бивши, настоящи, бъдещи или просто кандидат служители на Интерсервиз Узунови АВ. Ще си позволя да направя едно по-обширно и точно резюме на фирмата или по-специално за Плейграунд The mall, София. Ще се оповавам изцяло на натрупан опит и впечатления от конкретно този обект, защото само там съм била част от екипа на въпросната фирма. Не възнемерявам да вадя заключения за това дали си заслужава да си служител там. Човешко право е, и дори бих казала дълг, да си съставя своя собствена преценка на база посочените факти.
Локацията и работното място са доста добри. Търговски център на главна пътна артерия в столицата. Пред входа има спирки на градски транспорт, през която минават доста автобусни линии. Положително от гледна точка на човекопоток, а също и придвижване до работното място. Особено, ако жилището ви е в района. Отрицателно, от гледна точка на това, че заведението е с работно време до към 01-02 през нощта. По това време няма автобуси на СГТ и на служителите им се налага да ползват услугите на такси, като този разход не се покрива от фирмата, както е в повечето компании с подобно работно време (кол центрове например). Не е голям проблем, ако притежаваш личен автомобил (за който след 4 часа престой на паркинга на сградата се заплаща), или жилището ти се намира в района и можеш да се прибираш пеша, както беше в моя случай. Работната среда е доста интересна и забавна. Името само говори за себе си. Заобиколена от игри за мен работната сред беше истински рай. Като изключим това, че целия мол вече е един голям ке**ф.
Привилегиите във фирмата за нищожни. Кафето на бара е безплатно за персонала, водата от чешмата също. Получаваш служебна Плейграунд карта заредена с кредити за игрите, която главно служи за отстраняване на проблема ‚Играта ми дръпна парите от картата, ама не ми тръгва‘. Отстъпки.. 50% намаление от ресторанта на ‚Капела плей‘. Разбира се като доста голям плюс мога да отбележа безплатното използване на боулинга от служители на ‚Плейграунд‘, благодарение на управителите на обекта. Като цяло фирмената сигурност и привилегиите са минимални. Социален пакет е термин, който не е познат на фирмата. Компанията не се концентрира върху намирането на начин за поощряване на персонала и промяна на условията на труд в полза на служителите.
Напрежението е голямо. В делничните дни е по-спокойно, но за сметка на това в края на седмицата и почивните дни става страшно. Рождени дни, фирмени партита, празници.. В ‚Плейграунд‘ се редуват дни от типа ‚Да няма кой да те напсува‘ с ‚Да не можеш да се завъртиш‘. Също така зависи от сезона. ‚Плейграунд‘ е заведение на закрито, което автоматично го изключва от първите места в списъка с летни забавления. В студените месеци се забелязва доста по-голям поток от клиенти. Клиентите са разнообразни - от мили, възпитани и отзивчиви до груби, агресивни и арогантни. Още по-голямо напрежение се създава при засилен клиентопоток. Струпани рождени дни в един часови диапазон, слаба организация, грешки, недоволни клиенти, пъргави и изпълнени с енергия и ентусиазъм деца.. Парадоксалното е, че това напрежение придава динамика и разнообразие в работната среда. Нещо, което може да бъде голям плюс в някои отношения. Искам да спомена и ‚Биг Брадър‘ играта, която се разиграва там. Служителите се следят с камери за всякакъв вид ‚провинения‘, които се заплащат с глоби от съответния служител или целия персонал. В тях се създава едно ‚страхопочитание‘ (дори тази дума не е подходяща) към ‚шефовете‘ от Варна. Пълна пародия на риалити шоу.
По лично мое мнение потенциал във фирмата и развитие няма. То няма и кой знае какво израстване в йерархията. От барман, механик, сервитьор или рецепционист следващото стъпало е мениджър на обект. За разлики в позициите мениджър и служител не мога да кажа, защото съм била само служител във фирмата. Но от странични наблюдения разликата не ми се струва кой знае колко голяма. При мениджъра отговорностите са много по-големи, напрежението идва от страна на Варнениските шефове, при служителя отговорностите са малки, но повече и напрежението идва от клиентите. За заплащането нямам база за сравнение от другата страна, а заплащането на служителя ще опиша след още няколко реда. Последно ще добявя, че в обекта има със сигурност поне няколко служители, които имат достатъчно познания в областта, опит и стаж във фирмата за да бъдат повишени на мениджърска длъжност. Още по-нелепото е, че от половин година се търси човек за въпросната позиция и през месец-два се назначават нови и нови хора на тази длъжност. Причините са нежелание от страна на служителите да се натоварят с такава отговорност и напрежение, в замяна на несъществена разлика в заплащането. Стратегия на ръководството за свеждане опасността за кражби и вътрешни схеми от служители до минимум, като не позволяват вътрешен човек от обекта да бъде на по-виско ниво в йерархията? Слух. Но е логично.
Колегите. Млад колектив, съставен от доста приличащи си по морална система, че и до известна степен начин на живот хора. Ще напиша по няколко думи за всеки ‚отдел‘ така да се каже. Бих желала да спомена, че длъжността, която заемах беше рецепционист и опитът и наблюденията ми са главно от там. С всички други ‚отдели‘ съм имала контакт от типа ‚зъбни колела‘, но не и от първа ръка. Една фирма, един обект, различни отдели - Рецепция, Механо, Бар, Мениджърски състав. В комантара съм решила да спомена само три имена на служители на ‚Плейграунд‘. Едното е на служител от рецепцията, другото на лице от мениджърския състав.
Продължение в следващия коментар.
Уважаеми бъдещи служители, не се забърквайте в тази мощна фирма - ниски заплати, никакво отношение и некомпетентна в тази област 'шефка'Д от тук от Варна, която толкова се е омотала в опитите си да покаже, че може да върши нещо, че все по-големи батаци създава. Без да й се даде решение от Н., нищо не прави и само закопава фирмата. Само вътрешни хора си назначават на високите позиции, а твърди, че има потенциал за растеж, дребни интрижки и невървеж. 'шефката'Д. е със самочувствие, ама на какво отгоре...е в други насоки, може и да я бива....
Всички сме запознати до известна степен с "натоварването" на г-н Венков, но и повечето знаем колко е злобен, част от нас са го виждали (за да коментират)какво прави... Явно има нещо вярно.... някъде...
Много, прекалено много си е повярвал май май...
Подробна оценка от Драгомир Тодоров
Драги анонимници,
Малцина от Вас са запознати с работата на г-н Венков в детайли, за да коментирате. Малцина от вас си дават сметка за ползите от неговата работа. Разбирам вашето недоволство от факта, че не сте приели дадената работа сериозно, поради факта, че за вас времето, което отделяте да обсъждате, клеветите и обиждате Ви носи повече радост, а и очевидно и самочувствие. Слагайки маската "анонимен" смелостта Ви се покачва многократно, а не си давате сметка, че истинския проблем е грешната комуникация , която сте водили с колегите. Очаквам нападки и коментари относно моето изказване и разбирам риска, който поемам. Мога да кажа, че аз съм доволен от работата и заплатата, която идва навреме. Не искам да обидя никого с този мой коментар и се надявам да спрете с тези негативи след като вече не сте част от колектива. Грозно е.
Който е на мнение, че Венков е пич е на неговите стимуланти със сигурност!
Грозна работа!
Няма толкова комплексиран и друсан индивид...
Венци е най-големия пич и ако не беше той нямаше да има толкова много хора и толкова много обороти. Единствено онази кифла от Варна Деница и Николай му пречат да разкрие истинския си потенциял.