Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

IBM Bulgaria /img/frontend/nomap.png"
5 2 0
2 точки от 348 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 348


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бягайте от отдела Cisco TAC, и по-специално от Security с 200 ако си цените нервите и личния живот.

Няма да ви обучават на нищо. Ако им зададете някой въпрос, се сърдят, освен ако не сте експериментирали 6 часа нямайки си грам хабер, четейки гугъл. Пък даже и като им зададете въпрос-роман, пак често ще си почешат та*шаците и пу*тките вместо да ви отговорят с едно изречение как се прави даденото нещо. (така сме били ставали мързели. велики нищожества се разпореждат там, наистина)

На новите се забранява да си обсъждат кейсовете помежду си и да си помагат. Било вредно ръйш ли, отвличаме си вниманието. Ми кого да питаме като нищо не ни обяснявате? Арменският поп е по-полезен.

За увеличение на заплатата в съществени размери просто забравете. Доста народ си е изпатил (и е напуснал) заради това. Сякаш на шефовете им е специално обяснено да икономисват всеки останал лев от бюджета.
Колкото си договорите, толкова горе/долу ще си остане.

С други думи, ще взимате кейсове, от които си нямате хабер, и ще трябва да къртите гугъл и топик (мерете си кръвното) докато бай Мангал(неее, ти си расист, ще те изкажа на Яйчаря-HR! Много са политически коректни, да знаете) ви мрънкоти да ескалирате.
Само да сте посмели да ескалирате и да викнете тийм лидер! Това е престъпление от обществен характер!

Има ли постоянно текучество в една компания, винаги се питайте Защо.


шубе го/я е и не казва!

-24 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-4
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-2
Местоположение
-1
Колеги
-4
Работна среда
-1

Когато отвратените напуснат, остават само отвратителните.

Читавите мениджъри напуснаха или излязоха в майчинство. Останалите седят и топлят местата си от 10 години насам. Закрепили са се като политик в парламента и няма да си тръгнат, докато не си изплатят кредитите. Личи отдалеч, че употребяват упойващи вещества от всякакво естество, нагли, прости, но с претенции, че са нещо, защото са мениджъри. Повечето едвам сричат на английски и не знаят технологиите, с които работят. В България се правят на Top-G's, но по коловете с чужбина мълчат като мишки и само кимат с глава. После размахват камшиците върху нас, за да наложат волята на своите господари от Щатите.

Ниски заплати, нула бенефити, бесперспективно бъдеще, нулево кариерно развитие.
Tук-там се чува, че някой е получил бонус от 100 $ или че са му вдигнали заплатата с 20 евро.
Работи се само с IBMски технологии, които извън компанията са неприложими и нетърсими като skill set.

Не е нетипично да се забележат млади девойки, които са с къси поли, но с титла на Service Delivery Manager. Не е тайна, че 90% от male managers си промотират стажантките срещу определен вид услуги. Връзките между новодошли жени и мениджъри също не са рядкост.

Всеки преценява сам за себе си. IBM може би е била що-годе читава компания преди 10 години. В момента не е. Не е трудоспособна и конкуретноспособна дори на Икеа и Лидл, камо ли да се сравнява с другите големи компании, които дават заплати, бонуси и бенефити.

На логичния въпрос, който много ще зададат Защо седя при такова положение, ще отговоря, че съпортваме умрял продукт, за който ни отварят по 1 тикет на месец. Нищо не върша, никой не ме търси, не се отчитам на никого, с колегите се чуваме 2 пъти в месеца, а заплатата си върви. Само че аз съм на години и това ме устройва. Отделно работя и на друго място.

IBM e Меката и Утопията за простаците, мързеливците, немотивираните, бесперспективните, не можещите и не искащите да се развиват. Много хора ще се пенсионират тук или ще седят, вкопчени като удавници за сламка до последно, аз включително. Осъзнавам го и съм се примирил със себе си и своя капацитет.

Определено Не е мястото за млади хора в началото на своя професионален път. Ще бъдат прекалено опорачени и омърсени от непрофесионалните практики, които всекидневието тук предлага.
Ботенето на едни и същи тикети, ден след ден, седмица след седмица, месец след месец, година след година... няма да доведе до нищо ползотворно.

Въпреки това бих препоръчал да се опита. Още от интервюто ще се види колко е професионален подбора, а при първите несъответствия в заплатата ще видите защо хората тук са изказали мнението си. Ако се задържите достатъчно дълго ще видите и всичко останало - от работенето на всеки един празник, до непълното изплащане на ОТ и карането насила да се взимат някакви часове тук и там, въпреки че закона казва друго, та чак до прословутите вдигания на заплата, за които обикновено се чака между 8 месеца и 2 години.

Уви, фирмата е прекалено голяма и доста хора, рано или късно ще минат през нея. Малко са обаче задържалите се, читавите със сигурност не остават.
Но в крайна сметка хората и за това говорят, нали така? Защото всеки Недоволен ще сподели на поне петима, че е недоволен, а всеки Доволен ще каже само на един, че е доволен. В случая аз не съм доволен, а по-скоро ок или примирен с положението си. Бих могъл да го сравня на това, че когато си гладен, ядеш каквото има, дори и да не ти харесва. Това е. На повечето хора просто толкова им е капацитета, на мениджърите най-вече.

Когато отвратените напуснат, остават само отвратителните.

Аз съм отвратен, но от себе си. Съжалявам, че съм на години и нямам повече възможности.


-33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-2
Потенциал
-3
Местоположение
-5
Колеги
-3
Работна среда
-4

HR-ките им е толкова скучно, че вече помпят yox и kaderabotim с положителни коментарчета и плюсчета. Ама като им зададеш въпроса как ти се изчисля заплатата на месец или кой трябва да отговаря за попълването на часовете и защо от момента на нанасянето на времето в таблицата до реалното му изплащане времето ти може да се смени 16 пъти - мълчат. Заплатите са между 1,5-2к чисто, ниво 2011 година. Тук-там някой промит ТЛ да взима около 2,5. Това не пречи мениджърите да са с нови коли и заплати 3-4 пъти над служителите си.

На интервютата питайте директно дали има ваучери, дали има допълнително здравно и дали се плаща от вас, дали има допълнително отпуска и какви са условията за да се ползва, как се изплаща ОТ-то и колко често се вдигат заплатите. Еvaluation ти вдигат заплатата с около 20-40 евро и после ти се казва директно в очите "дадохме ти, какво повече искаш".


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой може ли да ми каже в началото на 2023 какви заплати мога да очаквам за позиции като Client Advocate или Client Service Manager, с немски, френски и английски? Искам да съм подготвена преди да кандидатствам тук. В момента работя в HP и не обмислям смяна на работата.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Не е лоша фирмата, някога работех там после смених работата но условията си бяха пак същите, няма голяма разлика тук - там или където и да е в БГ. Като цяло в България е така трябва да бачкаш 40 години, да плащаш осигуровки, и накрая ако доживееш до 65г. ти дават пенсия колкото да имаш за храна и лекарства.
Ето защо още преди 7 години реших да направя нещо с оглед на моето бъдеще, като започнах всеки месец да отделям малък процент от скромната се заплата и депозирам в Bitcoin тъй като откакто е създаден е нараснал за последните 10г със 1000х . Идеята ми беше да гледам на него като инвестиция в дългосрочен хоризонт и някой ден като стана на 50г. ще съм спестил достатъчно средства в Bitcoin за да не е нужно да чакам мизерната си пенсия.
Приятели не искам да изглежда самохвално . В момента съм на 31г и май няма да трябва да чакам 50г. за да се пенсионирам, тъй – като дори и в най-розовите си мечти не съм подозирал че Bitcoin ще струва толкова 7 години по-късно.
Bitcoin е най-доброто решение за съхранение на стойност Вие също може да направите така в зависимост от това какъв процент от месечния си доход можете да заделяте. Ето линк как може да си купите от най-голямата борса за крипто валути в света:
https://accounts.binance.com/en/register?ref=L7ZP0VQK


шубе го/я е и не казва!

-31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-4
Местоположение
-5
Колеги
-3
Работна среда
-1

До последния гъ*олизач, дето е добре известен - ИБМ е вънешен кенеф, at best stepping stone и всички го знаят. Фирма, която е побългарена до мозъка на костите си, шуробаджанащитата е навсякъде, няма здравно, ваучери и каквито и да е бенефити - няма как да е "най-добрата в България". За теб беше най-добрата, защото беше в "pricing" отдела, а там всички знаем колко се работи to begin with и при кой твой мениджър (баджанак) беше. Същият при който си смени и работата. Прост си беше, прост си остана. "Най-добрите работодатели", ама си получил по-добро предложение на друго място. По-добрите предложения ще ги намериш и във Фантастико, а иначе следваш своя Ангел-покровител, като подметъчната сянка, която си. Щом паразитният мениджмънт почна да си отива със все бълхите си е ясно накъде отива "разрастването".


бивш служител

43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Работих за IBM близо 8 години и мога да заявя, че това може би е най-добрият работодател в България!

Страхотна фирмена култура и уважение, прекрасни колеги и екип, много добри условия на работа откъм работно време.
Ако си интелигентен и стриктен в работата си, не би следвало да имаш каквито и да било проблеми с мениджмънта, като доказвайки се във времето, ще ти се гласува все по-голямо доверие, но това би следвало на всякъде да бъде така, нали? (жалко ако има работодатели, при които не е). Като всяка корпорация има доста процеси, понякога прекалено сложни, правещи някои неща да се случват бавно. В началото се дразних на това, но ако имаш 300 000 служител, ще разбереш, че без процеси просто е невъзможно.
Напускам тази компания с носталгия, защото просто получих по-добро предложение, но запазвам дълбокото си уважение към нея!
Ако имате честта да са ви одобрили за работа там на каквато и да е позиция, моят съвет е изобщо да не се колебаете.


настоящ служител

-28 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-3
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-1
Потенциал
-3
Местоположение
-4
Колеги
-2
Работна среда
-4

Започнах Март 2022 с милион и едно увещания,но нищо не беше изпълнено или направено.Мениджърите са от старата школа на ЕйчПи(демек зле),работили преди 15-20години като агенти,нямащи грам понятие от това какво се съпортва и как се работи днес.Огромна част от тях са неграмотни и не знаят английски,предполагам че ги избират със конкурс.Въртят се всякакви схеми,договорки,връзкарство,подмолническите методи са честа практика.Интимните взаимоотношения между мениджъри и подчинени са често срещани,дори препоръчителни.Текучеството е огромно,а заменящи ги кадри трудно се намират,защото няма балъци искащи да започнат на 1,8-2к чисто,без дзо,ваучери,отпуска,която трябва да си Ванга,за да планираш 3 месеца предварително(ако ти я одобрят)и още куп други "бенефити".ОТ-то не се изплаща,но за сметка на това те пускат да почиваш,когато те ти кажат обаче,като най-често разбиват 8часа на някакви части,защото не можеш да отсъстваш цял ден,защото няма кой да работи.Заплатата се изплаща от странична фирма,като изчисленията са им меко казано съмнителни,тъй като всеки месец е нещо различно,защото мениджърите не могат да попълнят графиците.Често се случва да надписват на любимците си часове,които са взети от послушковците.Обичат да ощетяват и за спорта,защото се чувстват силни.За това и няма 1 напуснал мениджър,както и нито 1 напуснал техен роб.Във всеки екип има поне по 2-3ма на хранилка,докато другите работят за тях.Оказва се, че Януари не изплащали заплати,всякаш нямаме сметки този месец,но нас кучета ни яли.На фона на всичко през 2 седмици се обяснява как фирмата ще се разраства, расте и инвестира в центъра,но не съм чул и видял някой да е получил нещо ново,било техника или обучение.Напротив,всичко е цветя и рози,до момента,в който не кажеш,че парите не ти стигат,тогава рязко се оказва,че фирмата е във фрииз.От по-старшите,дето са издържали над година,се чу и разбра,че това е стар трик и практика,демек пясък в очите.Екипът се смени 3 пъти за по-малко от година.Имащите възможност идват,виждат,че са ги излъгали и си отиват.Изключаемо връзкарите са малко задържалите се.


настоящ служител

-30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-4
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-4
Местоположение
-3
Колеги
-1
Работна среда
-4

След 2 години и 2 месеца обещания за вдигане на заплата, действието се случи след като ми писна, намерих си компания и работа, които да ми харесват, получих оферта и си пуснах предизвестието. Сгреших, че останах. Сбърках, че повярвах отново на празните приказки на мениджърите. Забавиха увеличението с 2 месеца, наложи се да го подписваме със задна дата, а самото такова се оказа просто изравняване, и то не пълно, със сумата от самата оферта. Това, че в офертата имаше 5 дни повече отпуск, включени ваучери, дзо и перманентет хоум офис - ИБМ не ги вълнува. Излъгах се заради екипа и сантименталността си, а те това и чакаха и се възползваха от мен. На всичкото и отгоре ми дадоха да върша още работа, а при проявеното съгласие от моя страна ми се отвърна най-нагло с Е, какво искаш, нали ти вдигнахме парите?!?!? ИБМ е с най-ниските оферти, условия на труд и уважение от страна на мениджмънта. Преди пандемията се намираше тук-там читав, но в момента всичко е връзкарство и пясък в очите. Сега ще умрем от глад до Февруари, тъй като само тези скопосници не превеждат заплати след Нова Година. Защо всички други могат, пък ИБМ не може? Да ви имам и безчовечните политики.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте приятели ето един начин как, да си изскарате малко странични дохои от интернет чрез този сайт:
https://www.coinpayu.com/?r=cuculcan

Това е най- добрия сайт от този тип Advertising Network с над 30 милиона акаунта в целия свят, или казано на български споделяне на реклами, като едни хора споделят и плащат за тях а други гледат и печелят пари.
Най-хубавото, е че има програма за лоялност и колкото повече го развиваш толкова почече ти плащат.
Аз лично го развивам вече повече от 3 години и съм супер доволен докарвам си близо 0,02 BTC на месец, което е около 400$ на месец.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?