Волво Груп България https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Сливница 630&markers=София,бул. Сливница 630

Волво Груп България

Някой може ли да разкаже защо толкова често се търси персонал за сервиза във Варна? Този път вече е през агенция за подбор на персонал, което според мен говори, че онзи, който се предполага да избере въпросния персонал не е наясно и не може да вземе решение от какви хора има нужда, та очаква посредник да свърши това вместо него.

И така гледам днес имат обява за приемчик. Но през цялото време са поставили изисквания, за които не е ясно дали са в състояние да платят. Искат и английски език, но обявата им е на български...

Ако все още интервютата/подбора ги прави онзи младеж, който отговаря за Варна и Бургас, персонал скоро няма да имат, и обявите им ще продължават да вървят. Не знам кой го е сложил на тази позиция, но от камиони и техния сервиз разбира точно толкова, колкото дърводелец от ядрен реактор. Затова и не успява да си подбере правилните хора.

Нека всеки, който е решил да потърси работа в компанията има предвид и моя опит, и ако все пак има време за губене дори и за интервю, нека да отдели един следобед. Позицията , за която кандидатствах беше във Варна, и беше формулирана като "техник на камиони". Когато обаче прочетеш внимателно изискванията става ясно, че търсят сервизен инженер, с опит, знаещ чужд език, но те са решили да го водят и третират като техник. И след като пуснах документи ми се обадиха, при което младежа, който прави интервюто се оказа, че отговаря за сервизите във Варна и БУргас, като през повечето време бил в Бургас. До тук всичко добре, но не успя да ми отговори на въпроса - след като искат от онзи, който наемат да знае английски на ниво техническа документация, защо обявата им е на български... Също така ми обясни, че новите камиони имали много компютри, електроника , радари, и всякакво друго подобно оборудване, за което те търсят човек, но също така се очаква от въпросния човек да се занимава и с другите видове ремонти по двигатели, каросерия, или кабина. Разбрах, че търсят висококвалифициран специалист, с образование и опит в телекомуникациите и електрониката, от който очакват да бъде и общ работник. За заплащане не съм питал, но нямах и желание. Не съм инвестирал над 10 години в електроника и телекомуникации, за да бъда общ работник на някого, а той да си бара знаете кое, защото има връзки и някой го е сложил за началник сервиз. За последно зададох следния въпрос - защо младежите, които в момента правят механични ремонти по двигателя и кабината не се занимават с електрониката , радарите и компютрите в самия камион, на което младежа много се ядоса, и ми каза, че имали и други кандидати, а обявата им излезе след по - малко от 6 месеца. Успех с наемането на кандидати, които са добри във всичко, и разбират както от електроника, така и от компютърни мрежи, радари, каросерийно бояджийски ремонти. И никъде в обявата им не стана ясно какво те са готови да заплатят за изискванията, които имат, което 100 % е доказателство, че са се ориентирали към ниско платен персонал.

Какво да Ви кажа- след 6,5 години работа те изритват най-безцеремонно. Вие си преценявате.
Чуждестранна фирма с български манталитет.
Новото и име Волво Груп България ЕООД.