Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Технически университет Варна /img/frontend/nomap.png"

Технически университет Варна

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 2 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-2 от общо 2


бивш служител

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
-4
Работна среда
-5

Изключително ниска заплата, равняваща се почти на минималната (кандидатстването за длъжността е с конкурс!) или с тази на чистачката. Изискванията към работните задължения са много разнообразни, в повечето случаи напълно нелогични и абсурдни, защото се поставят от некомпетентни лица. Отчита се дейност, не ефективност. Това обяснява нивото на университета. Никакво (!), ама никакво развитие!!!Всичко се случва изключително бавно и тромаво, съпроводено с един камион документи и формалности. Работната среда и колегите са като излезли от филм от края на 70-те, нач. на 80-те г. За тях часовникът е спрял още през 1980г. Поведението е като на типичния държавен служител - мързелив, свадлив, заядлив, работещ от няма и къде, с вечното оправдание "за толкова пари, толкова работа". Има 2-3 души, които са качествени, съвестни, професионалисти, останалите са пълна скръб. Раздут щат от хора, изпълняващи едно действие (при повече се объркват), което обяснява свободното време за клюкарстване и интриги. Никакво уважение, освен ако нямаш титла пред името си. В противен случай си роб. Желаещите да работят там трябва да са или пред пенсия, или да са много уморени от живота. Работното време е от 8:00 до 16:30ч., а смешно малката заплата се изплаща в същия работен месец. Паркът и локацията са най-хубавите неща в ТУ-Варна!


настоящ служител

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
0

Откакто ректор на ТУ-Варна стана Овид Фархи университета се управлява, като ЕТ. Ректорът уволнява всички неудобни нему, независимо дали професори или обикновени служители, както феодал се разправя с крепостните си селяни. Всички зам. ректори и декани са поставени в ролята на марионетки и ако искат да останат на работа трябва безропотно да изпълняват всички заповеди на ректора, включително и противозаконни например:
- отнемане на студентски права на студент защото е нарисувал карикатура на ректора; изгонване на служителката от ТРЗ защото излезе наяве близо седем хилядното възнаграждение на ректора;
- изгонване на служителката от личен състав, след като става ясно, че личния бодигард на ректор Фархи Владо Тодоров се води на три длъжности и получава заплати за 3х8часа работно време;
-изгонване на началника на строителната дейност за това че не се е „отчитал” подобаващо на ректора, по същата причина е изгонена и ръководителката на печатницата, началника на отдел транспорт, началника на отдел информационно обслужване, множество фирми подизпълнители на различни дейности, както и помощник ректорът;
- за несъгласие с политиката на ректор Фархи и затова че не е гласувал за него беше наказан и декана на катедра КСТ, а един от доцентите в катедрата беше уволнен.
На практика няма академично управление а един ректор самодържец, в чийто джобове потъват държавните субсидии чрез множество имитации на обществени поръчки за ремонти и обновяване машинния парк и лабораториите. Всички, който възпрепятстват въпросните схеми биват изгонени под претекст че:
- оронват престижа на университета, изнасят информация (били са видени да разговарят с бивши неудобни преподаватели);
- несправяне с работата (не искат да участват в машинациите на ректор Фархи).
С тези аргументи бяха изгонени до тук близо 15 преподаватели и още около 60 служители. Целта на всички тези гонения е останалите в ТУ-Варна да бъдат държани в постоянен страх и истината за далаверите с държавни пари да не излиза наяве.
Всеки, който смята да започне работа в ТУ-Варна под ръководството на Овид Фархи трябва да знае, че ще изпълнява ролята на бушон (ще трябва да се подписва под документи очевидно ощетяващи интересите на университета, но в полза на обръча от фирми около ректора), да очаква моментално уволнение (включително и дисциплинарно) в случай че по някакъв дори и несъзнателен начин наруши интересите на ректор Овид Фархи (за справка доц. Палий, инж. Минчев, инж. Алексиев, доц. Железов, доц. Димитракиев, проф. Тенекеджиев и т.н). Удоволствието да работите под управлението на ректор Овид Фархи ще Ви струва и ежемесечен безвъзмезден труд по проекти оглавявани от ректора, ще запълвате „дупки” по дисциплините чийто преподаватели ректорът е уволнил и ако откажете на някоя от прищевките на ректорът или просто вече му е нужно вашето работно място за някой „по-лоялен”, той моментално ще Ви уволни...
 

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?