КОРЕКТО ЕООД /img/frontend/nomap.png"

КОРЕКТО ЕООД

3 точки от 1 мнение

шубе го/я е и не казва!

Здравейте. След като имах даване, без взимане, с г-н Д.Х., собственик на КОРЕКТО ЕООД (не се подлъгвайте по името, няма нищо коректно), реших да напиша тук едно предупреждение към всички ПРОГРАМИСТИ и КЛИЕНТИ, които имат намерения да работят с въпросния човек.
КЪМ ПРОГРАМИСТИТЕ
Човекът е един от тези личности, които поради липса на умения и нежелание да работят честна, но по-ниска в йерархията работа, решават че могат да отворят фирма и да го раздават шефче. Но как ще изкарваш пари с тази фирма, ако нямаш умения? Лесно! Ще препродаваш труда на тези, които имат умения, и то за жълти стотинки, за да може да имаш клиенти, и за да има някой лев за теб.
Запознах се г-н Д.Х., в един офис в к-с "Възраждане", 2 на 2 метра, от тези с наем за по 50лв. (трябва да се пести от наем, а и няма смисъл да взима по-голям, той няма служители, и ще разберете защо). Та човекът първо реши да ми разкаже как идвали програмисти и искали от него да им плаща по 800лв. и показа голямо възмущение от това. След това ми предложи да направя сайт, забележете, аз да направя, т.к. господина си няма и идея от тази работа. Той ми показа някаква цена, и каза, че ще вземе 50% от нея, без да свърши нищо. ПРЕПРОДАВАЧ. Сайта който искаше трябваше да бъде триезичен. Направих го. Трябваше да се намери дизайн. Намерих. След това трябваше да се вкарат текстовете на клиента. Направих го. Исках да го кача на хостинг и той ми праща поща и парола за нея. Питам го, е как аджеба да вляза в хостинга, като ми пращаш някаква поща? Еми не знам казва той, на мен тия неща ми ги пращат, брат ми се грижи за всичко. Той купува домейни, плаща хостинги и т.н. Ха-ха-ха. След седмица и половина ми казва че трябва да направя и няколко варианта на логото. Е, тогава вече преля чашата и го питах, това всичкото за колко пари? Неговият отговор: 150лв. Нека да добавя и че с него не сме подписвали договор за свършване на тази работа, и очевидно не беше проблем, защото го устройваше, някой да върши нещо за него, без той да е заплатил дори 1ст. Но това 150лв. за триезичен сайт, лого..., който е в този бизнес, и който се занимава с програмиране и разработка на сайтове, сам да си направи изводите, за каква фирма и какъв човек иде реч.
Та така, внимавайте и недейте да се съгласявате боклуци, като тази фирма, да обират работата и уменията Ви за жълти стотинки, като накрая може въобще да не Ви платят и жълтите стотинки. Много такива фирми се нароиха, на които не им е работа да се занимават с това.
КЪМ КЛИЕНТИТЕ
Разучавайте първо фирмите, които ви предлагат сайтове. Навъдиха се много такива фирмички, със собственици, които си нямат грам понятие от работата с която се занимават. Просто го раздават уверени и вие се подлъгвате. Но в последствие те просто препродават труда на някой програмист, и това е всичко което вършат. Прецакват програмистите, последните се отказват да работят с тази фирма, сайта който искате се проточва с времето и накрая оставате недоволни и се обръщате към друга фирма, или питате някой познат да ви препоръча.
НЕ СПОНСОРИРАЙТЕ и НЕ НАСЪРЧАВАЙТЕ ПАРАЗИТИТЕ!
Успех!