Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Зелен БИО (Смарт капитал) /img/frontend/nomap.png"

Зелен БИО (Смарт капитал)

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 19 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-19 от общо 19


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бих искала да изкажа своето скромно мнение за компанията, не само като служител, но и като човек, който е работил в сферата и познава пазара на БИО храни в България.
На фона на безобразната ситуация на пазара на труда, Смарт Органик е изключително коректен работодател, със супер сериозно отношение както към качеството на продуктите си, така и към персонала си. Подбора на кадри се случва прецизно и с необходимото внимание и отношение към детайлите и качествата на кандидатите. Така че ако някой не попадне в екипа - да, има защо да не е попаднал. Хората, които работят в компанията са изключително интелигентни, дружелюбно настроени, а за колегиалност със сигурност може да се говори. Тук добре познатата фраза "всеки за себе си" не важи, хората работят в екип и наистина се стараят нещата да се случват. Понякога има трудности, има проблеми но да - каквото и да си говорим, бизнес в България се прави трудно, още повече, когато искаш да си коректен, честен към себе си, към клиентите и към служителите си.
Смело мога да кажа, че това е място, на което всеки човек, който държи на себе си, на професионалното си развитие и на личното си спокойствие и удовлетвореност, ще се чувства добре. Нека всички да не забравяме, че за да получаваш, трябва и да даваш... да забравим за нереалните самооценки и завишени изисквания и че ако сами не дадем някаква добавена стойност в работата си, трудно ще пожънем резултата, който желаем. Така не само ще си спестим доста главоболия, а и ще направим бизнеса в БГ една по-добра сфера с бъдеще.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Доста може да се поспори с "Анонимкото" и то с факти, но смятам, че времето и енергията, които ще отделя за това ще са излишни. Народа има една много вярна мъдрост в случая "На завистливият, света му е крив". А изводите ги оставям за читателите на форума.

Надявам се само, че въпросният колега е по-щастлив на новата си работа и там няма да има колеги от такива "прослойки", които между впрочем удобно е пропуснал да напише, че когато напускаше фирмата отделиха от времето си, за да му купят подарък и се събраха, за да му пожелаят искрено успех, защото всеки човек заслужава да бъде подкрепен в начинанията си (да, "Анонимкото" знаем кой си). Удобно е пропуснал да напише и други неща и тук ще си позволя да добавя, че когато човек е неблагодарен, това което постига с подобни писания е само да очерня себе си, защото до вчера някой го е смятал за добър човек, а днес вече знае какъв всъщност е…


шубе го/я е и не казва!

1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-1
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
1
Местоположение
2
Колеги
-3
Работна среда
-5

Здравейте,

Kандидати, бивши и настоящи колеги, клиенти и вие, търсещи информация за тази така популярна в наши дни организацийка. Впрочем, новото й име е Смарт Органик АД. Само искам да отбелжа за протокола, че последните няколко мнения са от мениджърският състав на фирмата. Не ги приемайте за обективни на 100%, най-малкото защото целта на хората от тази прослойка е да се харесат максимално на шефа, за да може бездарието им да няма отношение към бъдещето им във фирмата. Тук колкото повече се дъниш, толко по-отговорна позиция ти измислят. Не знам дали бай Миле си надига много често главата и излиза от Фейсбук, за да е наясно колко точно мениджъра има вече там, но определено структурата на фирмата не е плоска. ;) плоски и гладки са мозъците на доста хора там, като мога да застана с потресаващи примери зад думите си. Самият факт, че чистачката (която впрочем е доста интелигентна и приятна женица) е с по-висок клаефициент на интелигнетност от 90% от мениджърите там, може да ви говори достатъчно красноречиво къде ще попаднете. Там явно важи правилото, че глупав избира още по-глупав да му е колега, за да не изпъква твърде много сред множеството. Но ще се убедите в това чак след разговор или размишление, идващо точно от мениджърският състав. Може да се уверите и след като прочетете някоя нова заповед или надеждане идващо от там. Хора на ключови позиции във фирмата не знаят основни граматични и пунктуационни правила. Да не говорим какви елементарни правописни грешки се правят в официална кореспонденция.
Да започнем със заплащането. Преди да се съгласите да работите за тази така симпатична фирма, се уверете, че Тонито правилно е интерпретира понятието чиста и брутна работна заплата. Наблегнете на това и ако трябва си запишете някъде обещанието й! Момичето така и не научи разликата. Стартовата заплата за каквото и да е там определено е по-ниска от тази в конкурентни фирми, а и като цяло за софийският стандарт, но ще се уверите в това най-ясно ако ви извикат на интервю. И не се притеснявайте ако закъснеете, така или иначе HR-ката го прави винаги.
Уважение.. за какво увашение можем да говорим, след като не ви взимат мнението под внимание, а става това, което някой си е сънувал предната нощ, дори с ясното съзнание, че ще е пълен провал. Защо пък не, нали последствията ще са за друг.
Привилегиите ви ще се изразяват в това да ви дадат работа и за вкъщи, ако покажете, че можете, а не сте част от дънещите се. Ако сте работохолици – добре дошло ще ви е, но аз си мисля, че всеки малко или много има и личен живот и 100% фирмена ангажираност не е мачтата на повечето от вас.
Фирмената сигурност поне е на ниво, признавам. Трябва да запалите базата и пак не е много сигурно, че ще ви изгонят. Там посредствените, че дори смотаничките се ценят, а дори са на почит и всеки ги обича.
За сметка на това ще ви натоварят доволно със задачки, които винаги са спешни и са за.. вчера.
Потенциалът е относителен и често се гради на симпатии от страна на менидърът над вас или шефът. За да са сигурни нещата не очаквайте чудеса, пък дори и да се случат, те обикновено са обвързани с повече отговорности, но не и с финансови стимули. Те са между другото, ако се пазарите, но пак не е много сигурно.
Местоположението за едни е добро, за други не е. Нормално е за бай Миле да не е добре това, че базата е в Дружба, след като той е от Люлин и не му се полага служебна кола, както на някои други личности.
Колегите в по-голямата си част са хора с високо самочувствие (често без покритие), които обичат да интригантстват и пускат всевъзможни слухове за другите, забавлявайки се отстрани от последствията. Обичат да има разделения между отделите, като за най-долни явно се смятат хората в пакетажното, следват ги плътно хората, който събират поръчки към клиентите, а след това на дневен ред са шофьорите. Нищо, че по мозъчен капацитет нещата вероятно са в обратната поредност. За пример ще дам това, че до скоро работните дрехи бяха тема табу във фирмата. Консумативи, необходими за да се запази здравето на служителите в работния процес е трудно да се закупят, защото все пак това не са служебни смартфони или годишни винетки за служебните коли, които се използват като лични. Голяма работа, че човек може да може да получи здравословни проблеми, след като диша по цял ден прахоляк от някоя машина, защото маска от 40 лв. е скъпа придобивка за фирма, която има месечен оборот от над милион.. Важното е, че ние ще сме на готино и топло в офисчето и ще имаме цветенца наоколо, за които винаги ще има служебни парички. Всеки гледа само собственият си задник там и дърпа чергата към него. Екипност, отговорност и мисъл за другия са много разтегливи понятия там.
Работната среда е изнервена, защото всичко се прави без грам мисъл и на юруш, като задължително е това да е в последния възможен момент.
В заключение мога да кажа, че ако сте експериментатори, които нямат много опит и искат да разберат какви са лошите практиви в организацията на цялостен работен процес – това е вашето място. Човек с опит, знания и най-вече самоуважение едва ли би стоял много време там. Защото нито заплащането, нито бъдещето им ще е адекватно на очакваните. Но все пак опитайте, много от нещата, за които споменавам ще лъснат веднага, защото няма как да бъдат скрити.
Успех на всички и не забравяйте, че не всичко е био и еко, както ще се опитат да ви накарат да мислите там! ;)


настоящ служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
2
Колеги
4
Работна среда
4

Здравейте, 
Аз съм един от дългогодишните служители на фирмата, преминал съм през доста отдели и позиции.
Като цяло Смарт Капитал е млада и амбициозна компания с динамичен и много умел собственик, от когото може много да се научи. Фирмата има широко поле на действие, а продуктите, които се произвеждат и дистрибутират са иновативни и с голямо бъдеще.
Структурата е сравнително плоска, неотежнена от контролни позиции и хора, които не вършат работа, да тормозят останалите. Екипът е млад (Средна възраст ок. 26-30 години).
Отношенията във фирмата са спокойни, работи се професионално и стига човек да си върши добре работата ще бъде оценен.
Като минус мога да отбележа, че складът се намира в периферията на София и няма организиран транспорт или добавка към заплатата, която да покрива този разход. Няма и много социални придобивки.
Заплатите не са лоши за софийския стандарт, но има какво да се желае.
Ако сте динамичен човек, който търси ново предизвикателство в българска фирма, която работи на нарастващ пазар, това е мястото.


настоящ служител

39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
2
Колеги
5
Работна среда
5

Отскоро съм във фирмата, но съм много приятно изненадана от позитивното отношение на колегите към мен и от визията на фирмата. Екипът е съставен от мотивирани млади хора, които харесват това, което правят, и винаги ми помагат и отговарят на въпросите. Щастлива съм, че станах част от Зелен био и нямам търпение да проследя нейното развитие в бъдеще и да самата аз да се развия и в професионално, и в лично отношение.


настоящ служител

39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,
От сравнително скоро съм част от екипа на компанията, но до момента впечатленията ми от колектива, продуктите на фирмата и ръководството са изцяло позитивни. В екипа има хора, които са, както от дълго време, така и такива, които са от скоро, но това, което ми прави впечатление е, че хората са интелигентни, усмихнати, имат чувство за хумор и винаги са отзивчиви (когато помолиш или попиташ някого за нещо винаги се отзовава). На фирмени събития като тийм билдинги и коледни партита са забавни и е готино да си с тях. Със всеки може да се намери обща тема на разговор и на мен лично ми е приятно да съм част от такъв колектив. Работното време е стандартно, от понеделник до петък, няма overtime или ако се случи да има е рядко. Офисът на фирмата се намира в нова сграда, но е в Дружба 1, с изключение на магазина, който се намира в идеален център. Виждам, че има служители, които са се развивали в компанията, започвайки от една позиция и достигайки по-висока след време. Всъщност това е едно от нещата, които най-много ми дападат - фирмата постоянно се развива, а това е предпоставка и служителите да се развиват с нея като научават нови неща. Шефа е свестен и разбран, има уважително отношение към хората и определено никога няма да го чуете да повишава тон или да обижда. Служителите заемат различни позиции, тъй като има различни отдели - има склад, производство, офисна част, магазини и съответно естеството на работа е различно, но общото за всички отдели според мен е приятния колектив, за който вече разказах. Смятам, че всеки човек, който търси работа в приятен екип, възможност да има баланс между личен и професионален живот, иска да бъде част от сектор, който е полезен за обществото (био сектора е точно такъв), да научава нови неща и да се развива - ще се чувства добре в компанията. Осигуровките са пълни. Има подаръци за Коледа. Също така служителите ползват и много голяма отстъпка при пазаруване на био продукти.
Надявам се информацията да е полезна за всички, които се интересуват от фирмата.
 


настоящ служител

38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,
От сравнително скоро съм част от екипа на компанията, но до момента впечатленията ми от колектива, продуктите на фирмата и ръководството са изцяло позитивни. В екипа има хора, които са от няколко години, а и също и от скоро, но това, което ми прави впечатление е, че хората са интелигентни, усмихнати, имат чувство за хумор и винаги са отзивчиви (когато помолиш или попиташ някого за нещо винаги се отзовава). На фирмени събития като тийм билдинги и коледни партита са забавни и е готино да си с тях. Със всеки може да се намери обща тема на разговор и на мен лично ми е приятно да съм част от такъв колектив. Работното време е стандартно, от понеделник до петък, няма overtime или ако се случи да има е рядко. Офисът на фирмата се намира в нова сграда, но е в Дружба 1, с изключение на магазина, който се намира в идеален център. Виждам, че има и служители, които са се развивали в компанията, започвайки от една позиция и достигайки по-висока след време.  Друго нещо, което ми допада е, че фирмата постоянно се развива, а това е предпоставка и служителите да се развиват с нея. Шефа е свестен и разбран, има уважително отношение към хората и определено никога няма да го чуете да повишава тон или да обижда. Служителите заемат различни позиции, тъй като има различни отдели - има склад, производство, офисна част, магазини и съответно естеството на работа е различно, но общото за всички отдели според мен е приятния колектив, за който вече разказах. Смятам, че всеки човек, който търси работа в приятен екип, възможност да има баланс между личен и професионален живот, иска да бъде част от сектор, който е полезен за обществото (био сектора е точно такъв), да научава нови неща и да се развива - ще се чувства добре в компанията. Осигуровките са пълни. Има подаръци за Коледа и бонуси. Също така служителите ползват и много голяма отстъпка при пазаруване на био продукти. 
Надявам се информацията да е полезна за всички, които се интересуват от фирмата.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

и аз това се питам няма никакво мнение за фирмата


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
 
Какво ви е мнението за фирмата, относно позицията складов работник? Има ли някакви уловки или кофти мениджмънт, които ти диша с лош дъх във врата и те следи изкъсо? Как са заплатите спрямо физическото и психическото натоварване? Има ли плъхове в склада, или само по някоя мишчица?
Как е колективът - млад, разбран и сплотен, или винаги има по някои келеш, на които всички са му криви и се изтъква, топейки другите?
Има ли някакви социални придобивки, освен болките в кръста?
И не на последно място - адекватно ли протича работния процес или всичко е игра на нерви?
 
 
Лек уикенд
от бате Гошо ;)
 

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?