Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Зелен БИО (Смарт капитал) /img/frontend/nomap.png"

Зелен БИО (Смарт капитал)

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 19 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 19


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
Фирмата изглежда добре. Но е доста далече.
Искам да попитам дали има организиран транспорт до и от работното място?


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

От четири години работя във фирмата и съм много доволна от заплащането, доброто отношение, интелигентната и осъзната работна среда и подкрепата на колегите. Благодарна съм и за храната.
Всеки ден на обяд имаме вкусна, топла, прясно приготвена, здравословна храна. На празниците имаме редовно различни бонуси. За мен фирмата е много добре развиваща се с висока креативност и всеотдайност с грижа за обществото. Много съм доволна също от грижовното отношение на управляващите към служителите. Също и между колегиалното отношение е на много високо ниво. Благодарна съм, че съм част от екипа на Смарт Органик.


настоящ служител

-38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
2
Работна среда
-5

Нямам думи, с които да опиша отношението на празноглавите глави на високи позиции в тази фирма!

Като за начало ще започна с декемврийските бонуси. Получихме стока с изтекъл срок на годност! Коя фирма пробутва стока със срок на годност изтекла 10 месеца по-рано като коледен бонус? хмммм, видяха, че всички служители коментираха това и на другата сутрин получихме бонус в пликче и пак пликче за вкъщи, за щастие със срок за годност поне 5 месеца напред! Оправданието за старите стоки беше, че от склада ги пращат и който иска да си вземе. А иначе ти го дават, не си го взимаш сам по избор.

До момента работното време на тази БИО фирма беше от 8:00 до 16:15, което са 8:30мин работно време. В което в 10ч. има 10 минутна почивка, която се засича до секунда (в която трябва да свалиш работните дрехи, облечеш личните и да вършиш тоалетна, цигара или каквото и да е в тези 10 мин., а само 4 мин отиват в събличане, обличане и така още веднъж преди да се върнеш) , след това обедна почивка от 30мин. в 12ч. (същия процес, ОБАЧЕ седиш и чакаш на опашка обедно меню, което ЗАКЪСНЯВА и обедната ти тече, а храна няма... ОК, носи си от вкъщи, така и става, де). И следва една почивка в 15ч., която е също 10мин. под лупа.

Новото 20 от днес е,че махат почивката в 15ч., щото "ние така или иначе работим по-малко от останалите фирми", ама останалите фирми имат 9 часов работен ден, с почивки на час и половина или два часа и обедната която им е 1 час. Ама нека сме като останалите фирми, с един час обедна и останалите малки почивки на час и половина----> ТУК оправданието ви нещо куца?!?!?!

Искаме да видим този шеф, как седи цял ден прав, на някоя куцаща машина и бърза за десете минути да се изпика, напуши, изпие една чаша кафе или каквото и да е?????

Започвам от тук и ще свърша с ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА.


бивш служител

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
-2
Колеги
2
Работна среда
1

Кофти мениджмънт.


бивш служител

-37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-3
Колеги
0
Работна среда
-5

Нека да започнем от заплащането, което е по-ниско от това в конкурентни фирми и естествено "големите" бонуси ама само на приказки. Бонуси, които се губят по трасето. Уважение като към хлебарка. Натоварване е като за миньор. Овъртайма е около месец и половина, два на година, но естествено не се заплаща според преките ръководители това било нещо нормално и не трябвало да се заплаща, защото това значело, че човек бил там само заради парите а не заради красивата усмивка на старият Шри Шри. най-некомпетентните ръководни кадри, с които съм се сблъсквал в живота си. Сега да си поговорим и за биохраните с неизяснен произход и грамажите на продуктите на Смарт Органик или как да продадеш фурма и половина с 4 зрънца чия и едно годжи бери за 1лев и 70 стотинки. Направете си прост тест с ел везна на продукти на смарт органик това, което е обявено на опаковката като грамаж и това което ви показва везната, да знам че е по-малко, но Яни е алчно момче също като младежите с червени точки по челата и семинарите им за щастлив човек за 150 лв. За всички нови кандидати на смарт органик бих препоръчал да си намерят поне по-доходоносна секта. Искрено ваш ШриШри


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

И, да - винаги имам какво да се подобрява! Особено там. Въпросът е ръководните органи дали имат желание за това и смятат ли го за необходимост.
Защото там борбата не е кой ще е най-добър в дейността, за която е нает, а в това кой ще се добере пръв до шефа. Това кой ще му изчисти и подреди бюрото или ще му направи комплимет. И много добре знаеш, че това за бюрото беше предмет на дискусия на една от оперативките пред цялата фирма. Никой не си го измисля. Предизвика шок не в един и двама служители, защото не всички там са отишли за това. Но ти няма как да го знаеш, защото не беше от хората, които осъществяват обратна връзка и търсят мнение и решение по наболели проблеми. Мислиш си, че знаеш всичко, личи си и от коментарите ти. Но си доста далече от истината.
Ще ти дам и един жокер - дори не подозирате кой/коя съм. Интересно ми е колко хора сте били ангажирани в анализа на личността, която се крие зад ника ми, но ще ви е необходима бая повече находчивост и най-вече мозъчен капацитет, за да достигнете до истината. Знам, че ви е особено болно, когато някой има различно мение от вашето, най-вече от твоето, но това е светът и той определено не се върти около теб. С грешно впечатление си останала. Някои хора не обичат еднаквостта и калъпа, зададен от някой си. И като спомена влагането на енергията в положителна насока - може ти самата да го направиш, както и помагачите ти, които са разследвали кой е хейтъра зад ника ми. Давам идея за положително нещо към мениджърският състав - може да се запишете на групов курс по правопис. Сигурен съм, че ако сте повече хора ще има и отстъпки! Пък не е нещо, от което да нямате нужда доста хора.
Не се обиждай, имаш и доста положителни качества и си свестен човек, за разлика от много други там. Сигурен съм, че в една по-благоприятна и предразполагаща среда и ти самата ще се чувстваш добре. Дано си я открила вече.
Уви, смятах те за малко по-сериозна, но след като видях колко минуси си наслага на предишното ми мнение и колко коментара написа от различни никове, май си мисля, че и ти си от феновете на подреденото бюро на шефа, без той да го иска, но хубаво е да го има и да му се напомня кой точно е бил сръчкото. Нищо лошо, всеки си намира начина да го харесат.
Съществуват неща като достойнство, морал и самоуважение, обаче. Очевидно чужди за доста хора в Смарт Органик.
Не споря, че там бях с грешно мнение за огромна маса от хора. В последствие някои служители се оказаха бая свестни и направо ме изненадаха приятно, но 2 пъти повече затвърдиха обратното като мнение у мен. С характерите си, с поведението си, с интригите, с желанието си да омаскарят и омаловажат труда на другите, с провинциалното си мислене и драпане нагоре, без значение на каква цена. С това, че виждат треските в очите на другите, но не и гредите в собствените си.
Така или иначе мислех изобщо да не пиша повече, защото така или иначе е безмислено. Трагедията и главоблъсканицата там са достигнали върхови равнища. И ще е така докато силните на деня са обядващите с шефа. Не забравяй, че рибата се вмирисва откъм главата. Един служител на времето (даже по-скоро работник) каза нещо много правилно - на шефа не му дреме, та на мен ли?! Толкова по темата Смарт.
Бъди сигурна, че сме си впрегнали хейтърската енергия в доста положителни насоки. Иначе нямаше да ти се вярва колко коментари от недоволни хора щяха да забъкат тук!
Не сте дали нищо повече на случителите си, което не могат да намерят другаде и който твърди обратното, очевидно има спешна нужда от психиатър! За прихолог е твърде късно.
Доказателствата са, че обявите за работа са едни и същи всяка седмица, забележете за работници. Настоящите служители започват да се ориентират в обстановката и да си заминават тихичко и ще дойде един прекрасен момент, в които въпреки огромного ви нежелание ще трябва да плащате суми, съответстващи на двойно увеличените ви доходи. Истината е, че и с тази липса на визия, стратегия , здрав раззум и отказ в това да се слушат по-опитните изнервя и ще ви изиграе лоша шега. Ще ви удари по най-ценното - по самочувствието. Върпос на време е.
И само на мен ми ли се струва нелепо HR-ката на една фирма да е най-яростният защитник, който пише положителни неща за мястото, на което работи?! В същия момент дори да не се интересува какво се случва със служителите и да нарича хората, с различно мнение от нейното и шефа й хейтъри..
Изводите оставям на четящите..
Аз отивам да плета кошничка, за да си доизхабя злобата. Коментара тук не ми бе достатъчен! ;)


шубе го/я е и не казва!

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-1
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
-3
Работна среда
-5

Тонито, права си за всички неща, които си споменала, но както винаги, типично в твои стил си представила нещата, както на теб ти е било угодно! Обръщайки медала от другата страна, мога да направя слените коментари и съгласи се, че истината е някъде по средата между мен и теб. Въпреки това аз не налагам мнението си. Всеки има глава на рамената и е в състояние ако не сам, то поне с помощ от страна на половинка, четвъртинка или приятел да достигне до извода, необходим му за правилната (макар и донякъде) оценка на това така несимпатично дружество, с умно име.
Та..

По точка 1:

Абсолютно така е, но искам да задам един тъничък въпрос - вярваш ли, че абсолютно от всяка една позиция във фирмата зависи скорострелното й бъдещо развитие и ще се усети ли разлика ако там са 10 или 20 човека по-малко? Какво ще куца? Износ, производство, мениджмънт и управление, логистика и връзка с клиента? Кое?

По точка 2:

Само искам да попитам тези почти 98% известно ли ти е на какво точно се дължат? На реален ръст в продажбите или на консолидация на 2 по-малки дружества със странни имена през 2015-та година?

По точка 3:

И тук си права, но нека да сме малко по-сериозни - като изключим чисто данъчните подбуди за допълнителното здравно осигуряване, искам да попитам нормално ли е за период от 5 месеца 4 различни човека от производството да получат различни травми, свързани с работната им дейност и в крайна сметка да бъдат оперирани от херния? 4 човека, да повторя. С херния!
На какво се дължи това? Тук идва тънкият моментът да спомена любимата фраза на този "пич", работодателят в България, която гласи удобно, че преди да получиш трябва да дадеш. Какво дадоха тези хора, за да получат херния и какво получиха след това? Слезе ли ти при тях, поговорихте ли си, оцени ли усилията и изборът им да се върнат почти веднага след интервенциите по тях на работа, не защото сте много готини и красиви, а защото трябва да издържат семейства!

Тенис масата е добра идея, но няма нужда да я коментираме, защото за хората извършващи силови дейности по цял, последната им грижа в обедната почивака е игра. Тя се използва от мениджърският състав, основно в работно време и знаеш кое е това време - когато Драгов не е в сградата, тъй като час и 10-20 минути обедна почивка рядко стига за хапване, камо ли за игри и веселия. Не забравяй, че чек системата не важи за всички служители. Гледането под лупа и забележките са само към някои служители. Лично за мен това е супер гнусно и лицемерно, но това е така, защото вероятно съм хейтър.

Не знам ти къде си работила до момента, какво си чула, разбрала или прочела в нета, но дори едни от най-трагичните фирми на пазара у нас организират тиймбилдинги за всички свои служители. Супер смешно и несериозно е да се сравяваме с работниците в някой мина. Но щом е необходимо - така да е. Мислех, че е по-логино да се сравняваме с преките ни конкуренти, но явно съм сгрешил отново..
В производства с 800-1000 човека персонал има далеч по големи бонуси за Коледа и Великден, не 50 или 100 лв като тук. Изключително смешно е да се тръби за ръст от 17 млн. на годишна база, а в същия момент Великденският бонус към служителите ти да е 50 лв. Това говори за нещо сбъркано и в никакъв случай немотивиращо от гледна точка на обикновеният работник.

По точка 4:

Като гледаш действията на повечето служители там и професионалните им способности, мислиш ли, че са били гурута в големите компании, от които идват? Сериозно?!

По точка 5:

Но има и много хора, на които света им е крив, както казваш ти. Елементарно общуване, че дори и поздрав е голям проблем и ненужно усилие за тях. Гледат сякаш някой им е изял закуската, барабар с киноата за обяд. Пределно ти е ясно за кои хора говоря. Но личното ми мнение е, че не може да се сърдиш на някой, че света му е крив. В крайна сметка не знаеш какво го е подтикнало да е такъв.
Пък като каза хейтъри и подобрение - истински ми е любопитно да кажеш колко хора там се поучиха от грешките си, взеха си поука и не я допуснаха отново..?! Там постоянно си говорим едни и същи неща, достигаме до едни и същи изводи и накрая не се случва нищо. Защо се получава така, след като хейтърите и темерутите са само тук, във форума. Имаш ли идея?

По точка 6 и 7 си писала едно и също нещо, нещо но ти схващам мисълта. Иначе:

Не е голяма работа, дори е страхотно. Но какво води след себе си това за обикновеният служител? Имайки 2 деца вкъщи, теб хипотетично какво те топли, че някой си е ходил на Биофах след като черно на бяло нищо не се е променило за теб?
Не може да наречеш някой хейтър и лош човек, защото ти е повярвал, като си му сваляла звезди и си му казала, че ще вземе 800 лв., а в последствие се е наложило месеци наред да взима с 200 по-малко, хранейки семейство, защото не знаеш каква е разликата между брутен и нетен доход. В крайна сметка всеки там са отишли, заради едно.. освен тези, които са дошли от големите компании. Те са там за кеф и предполагам, че дори си плащат за възможността да са учат на "добри практики" от Смарта..


кандидат за работа

9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
1
Потенциал
1
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
1

Често пускат обяви за машинни оператори за триъгълната сграда.След като пуснах CV веднага ме поканиха на интервю.Водеше го едно русо сладурче.Като цяло протече леко и непринудено,нямаше ги онези стандартни дразнещи въпроси.Обаче когато обявих,че няма да работя за по-малко от 750лв. стартова заплата усетих,че интереса им угасна.Не ги упреквам,малка фирма са и възможностите им са такива.Съдейки по обема на сградата явно машините са наблъскани на малка площ.На една машина работели по двама оператори?!Оператора освен с машината,се занимавал с лепене на етикети и кашониране?!Съдейки по това,че се работи само редовна смяна и ограничения пазар,явно таргета им е 500-600лв заплата.Общо взето ми допаднаха и им желая успех:)))


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Хайде да си поговорим с малко факти за компанията вместо типично по хейтърски да се изказваме неподготвени:

1. За последната година и половина компанията е утроила размера на персонала си и вече екипа надхвърля 95 човека и продължава да се разраства. Съгласете се, че само развиващите се компании го правят.

2. Реализираните продажби за 2015-та година са 16,8 млн. лв (който иска може да го провери в секция новини на сайта на компанията). Ръста спрямо предходната година е 95%. Не са много българските компании извън ИТ и аутсорсинг сектора, които се разиват с такива темпове в България в момента. И това също може да се провери най-малкото с елементарен research.

3. Фирмата се опитва да подобрява условията на труд - предлага на служителите си допълнително здравно осигуряване, годишни бонуси, подаръци за Коледа, сега за Великден ще има ваучери за храна; има тенис маса и в двата офиса, за да може в обедната почивка, който иска да поиграе и да се позабавлява; организират се тийм билдинги и коледни партита (и то за всички служители, а не както в много други производствени и логистични компании, в които на подобни събития се пращат само хора от офиса и администрацията) и т.н. Складовите и производствените помещения се отопляват през зимата и охлаждат през лятото (за многознайковците пак да отбележа, че в много подобни фирми това си е направо лукс). С течение на времето вярвам, че и други неща ще се добавят в този списък.

4. Във фирмата работят и хора с опит, който са придобили в големи и утвърдени компании и които са привлечени от това, че фирмата се развива. Надали биха си сменили работата за "армагедон" според думите на някои хора тук.

5. Има доста хора във фирмата, които идват с усмивка и желание на работа и това е стимулиращо. Екипа е млад и доста хора имат желание да подобряват с идеи и действия нещата вместо само да се оплакват какво не е наред. Разбира се хейтърите не попадат в тази графа. За тях е по-лесно да следят дали някой няма да се провали в нещо. Те никога не се провалят поради простата причина, че нищо и не подобряват.

6. Всяка година компанията посещава международни изложения, на които компании от цял свят представят продуктите си. Тази година например на Биофах - най-голямото изложение за био продукти в Европа, което се проведе в Германия отново показахме нови и интересни продукти, които скоро излизат на пазара. Това според хейтърите сигурно също не е голяма работа.

7. Постоянно се развиват нови продукти и се мисли в посока развитие на компанията. Е, според някой "доброжелатели" на фирмата това не е голяма работа, само че те не могат да си представят колко труд се влага в този процес.


Може да се напише и още... Разбира се има и какво още да се подобрява, но това зависи от усилията на всички. Типично по нашенски българина чака някой отвън да го "оправи" вместо сам да запретне ръкави и да си подреди двора, а не вечно да чака наготово и да мрънка междувременно.

Както колежката отдолу е написала - за да получиш, трябва и да дадеш.

Но какво да говорим - на кривата ракета и космоса й е крив...и лъжлив...

Ако същите хора отделяха тази енергия за самоанализ, личностно развитие и прогрес, щяха да са доволни от нещата в живота им и нямаше да дебнат кой от къде напуска и да сипят злобни и хейтърски коментари.

И все пак - останете си със здраве - признавам, че без вас, нямаше да калявам толкова добре характера си!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Щом и лъжливата ейм арка се маха, представете си какво става в тази фирма.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?