Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Ти Ес Ди - Сървисиз /img/frontend/nomap.png"

Ти Ес Ди - Сървисиз

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 39 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 31-39 от общо 39


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

 
Здравей, Емо и всички други представляваш, понеже пишеш в множествено число!
 
Тук всеки описва какво му е харесало или не, това което мислиш че е малоумно не значи че за и другите хора също е. Както се казва въпрос на гледна точка. Пък и това не ми е било причината да напусна ако това се опитваш да втълпиш. Прочети първият ми коментар там съм написал. Все пак никой не е женен за дадена работа и няма как да стои на сила. Не ми харесваше там, напуснах сега съм на др. място. Според мен колкото повече копаете по темата толкова повече затъва първоначалното мнение за фирмата, което ще се създаде у евентуалните кандидати за работа.
 
Много здраве на всички, от моя страна злоба няма, понеже тсд е затворена страница за мен. Вие как тълкувате моето мнение относно престоя ми там си е ваша работа. Бъдете сигурни, че хората които четат тук не ги интересува къде сте ходили за риба и раци или кой колко дължини е преплувал и за чия сметка. Интересуват ги единствено условията за работа и отношенията на началството към всеки един във въпросната фирма.


настоящ служител

5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
0

Ей Ванка как ни липсваш човече. Няма ли да се връщаш от тази Хамерика :)? Няма кой да ме води на риба, а и като се събираме за мачове не е същото без тебе. На всички много ни липсваш. 
Излишно да коментирам дали съм доволен от фирмата щом работя вече повече от 4 години. Незнам как успявам без да съм роднина на някой :). От шефа съм недоволен, защото всяка вече ме кара с неговата кола на басейн и ме кара да плувам по 50 дължини без да ми плаща за това!!! Егати пича ще му плувам аз за без пари бе :) къде така БЕЕ. 
Още не ме е карал насила да ходя на обед ама го разбирам Боби - това си е грубо потъпкване на правата на служителя, който иска да работи в обедната почивка вместо да почива. Това ще да е най-малоумното оплакване от шеф което е писано в интернет.
Поздрави на всички бивши и настоящи колеги. Пожелавам повече усмивки и по-малко злоба :)


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

В тсд работят висококвалифицирани кадри и няма дискриминация относно етнос, култура и родствени връзки. Работа е индивидуална за всеки работник и от американска страна не се интересуват за родствените/приателските връзки на колегите си през океан, след като работат е качествено свършена.
 
"Споделям": станах кум на брата на управителя 5 месеца след моето назначаване. На итервюто се явих с резюме и тест по SQL, през който всеки кандидат минаваше. С братът на управителя сме приятели от деца, но разбра за назначението ми няколко седмици по-късно.
 
В тсд се разработва високотехнологичен програмен продукт и не е детска градина в която децата се сърдят едно на друго, понеже си играят с играчките на другите.
 
Споделям обективното си мнението за периода 2009/2010.Такива бяха условията през периода в който аз работих.
Пожелавам успех на всеки кандидат.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ванка я сподели дали ти нямаш лични отношения с шефа. Кръсници ли бяхте или нещо подобно вече не помня. След като ти напусна нещата станаха други понеже привлякоха повече хора на работа и смениха тотално начина на изпълнението и, това което описвам до моето напускане поне беше така, аз за този период споделям сега какво е там незнам, но всеки трябва да има едно наум. Все пак с теб се засякохме 1 месец преди да напуснеш, по твое време не знам как е било.  
  Този малък празник на обяд включваше следното тези които тръгваха по заповед на шефа бяха смятани за добрите, а другите за лошите и им се подхвърляше "Какво ти защо не идваш с нас май не ти харесва да идваш с мен, а предпочиташ..."  или нещо подобно не си спомням на 100%.
 Според мен вълкът козината си сменя, но нрава не.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работих в тсд около година и се наложи да напусна по независещи от мен обстоятелства.
Условията по договара са напълно ясни, така че няма изненади. Заплатите се изплащат на всеки месец и без закъснения. Нямах никакви проблеми да си ползвам полагаемата отпуска. Нямаше проблем също ако ти се наложи да излезеш за малко по време на работния ден.
Относно работата е важно да се подчертае, че няма никакъв стрес и напрежение. Те се появяват единствено ако не си вършиш работата и не се вписваш в обстановката. Започваш в определен отбор и трябва да станеш неизменна част от него, за да можеш да прогресираш. Стига да се представяш добре и да надминаваш очакванията за теб, винаги ще се изкачваш в йерархията.
Колегите са страхотни! Всички са много ителигентни и приятелски настроени, и е истинско удоволствие да работиш и разговаряш с тях на всякакви теми. Винаги когато съм имал въпроси, особенно В началото докато вляза в час, всеки от тях оставяше неговата работа и помагаше, за което съм им много задължен и благодарен.
След като напуснах, получих отлични препоръки както от колегита в България, така и от Америка. Благодарение на тези препоръки успях да си намеря работа много бързо.
Малко за живота в тсд. Всеки обяд с колегите си беше един малък празник. Задължително се излизаше от офиса за да се смени обстановката и в приятна компания всякакъв стрес изчезва, и се връщаш напълно разтоварен на работа. Teambuilding не се организирваше, защото просто не се налага - целия живот в тсд си беше teambuilding. Всяка вечер с колегите бяхме на заведение или в домашна обстановка за да гледаме спортно мероприятие и разбира се на по бира, а Събота и Неделя - на минерален басейн, из планината, за риба, и т.н.
За действителността в България, тсд е едно чудесно място за работа и реализация. Колектива е много сплотен и амбициозен. Препоръчвам го на всеки кандидат.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

 Ето моят отговор от тук нататък каквото и да се напише ще е безсмилено понеже най-вероятно ще са публични нападки и оправдания (за това аз спирам до тук с комуникацията си с въпросният бизнесмен):
Здравей „Приятелю“,
 
Благодаря ти за топлите думи. Отговарям ти единствено, за да покажа, че не съм страхливец и държа на това, което съм писал.
 
Това в бгработодател си е моето лично мнение и аз няма да го променя. Хубаво е че в този сайт могат да се поставят такива които си мислят, че светът се върти около тях на мястото им и могат да се предпазят такива като мен (прости работници, аматьори).
 
„Нито съм се заяждал за напускането с такова малко предизвестие, нито нищо - обясних ти, че ме поставяш в ситуация тогава. Само се изложих с теб... очевидно и пред колегите.“
 
Предизвестието ми беше 3 седмици, а не 4 (така че не съм те ощетил с много). Прочети кодекса на труда имаш и копие от молбата ми за напускане, ти сам си подписа всичко, аз си бях предвидил 1 месец да работя, това че ти не го пожела си е твой проблем.
 
Значи да ти оплювам методите на работа няма смисъл, аз съм си дал мнението където трябва. В сегашната ми фирма ме приеха заради уменията ми, а не за това че съм работил при теб. До сега смятах, че съм доволен до някъде от престоя си при теб, но след като прочетох злобните ти писания и те разбрах какъв си всъщност вече смятам че почти едно годишният ми престой в тсд е бил на вятъра. Относно колегите ми в Троян знаеха отдавна какво ми е мнението така че нищо не съм крил че да смея да го споделя едвам след като напусна, това че чак сега ти го разбираш показва че си амтьор мениджър.
„1-во, пред Американците, че имаше проблеми с теб и се махна ей така“
Няколко пъти ти казвах, че този начин на работа не ми допада и ще се махна ти не направи нищо по въпроса. Напуснал съм съгласно трудовия кодекса на Република България за американците I don't care. Приеми факта, че вече не си в USA (където си учил и работил)и трябва да се съобразяваш с БГ културата начин на работа и битие.
Какво ми споменаваш М***а, като тя самата напусна фирмата както и почти всички, с които съм работил там в америка. Сигурно и там е супер затова бягат. С моя лош английски си пиша с тях, така че не се излагай да ги намесват понеже те самите сами обяснили защо са напуснали.
 
Увеличи заплатите направи бонус система, наеми си свестен офис, нормирай начина на работа почивките ... и може да дойдат хора. Аз тук видях как работят индийците лошото, е че ти се опитваш да накараш българите да станата такива: без собствено мение, подтиснати, принудени да търпят всичко наложени от господарите отвъд океана. Ти си ми ясен разчиташ на това че в Троян няма работа и хоратa притиснати от това да са безработни ще стоят и ще те търпят.
Аз също ти пожелавам всичко най-добро, но като цяло не ми пука за теб, останалите колеги ги уважавам и винаги ще си остане така.
Интересно ми е как според теб се оправям в калифорния с моя лош английски
 


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Скоро получих мейл от въпросният шеф с персонални атаки и молба да редактирам мнението си тук ето копие, за да разберете за какъв човек става дума

Този имейл е чисто приятелски. Надявам се да му обърнеш внимание.
Честно казано, тук в офиса останахме изненадани от оценката ти за преживяното в Ти Ес Ди, и чак сега видяхме, че си писал нещо в bgrabotodatel преди три месеца. Всъщност, човека, който наемам да ръководи Ти Ес Ди в макро отношение го видя и ме пита за това.
Писах на колегите и им обясних моето становище, и че съм съгласен с много от нещата, които си писал. Но, казах също, че малко си се поолял, защото си прескочил някои вътрешно-фирмени "тайни", които не заслужаме да се изказват на този етап. Ти много добре знаеш, че Ти Ес Ди е работа в прогрес и лека по лека намираме решения. Ти самият се падна в много труден период, в който наистина исках всички да вземат инициативата и да изгладят нещата самостоятелно. Ти се проваляше и стреса идваше от теб самият. Ти не беше тийм плеър.
Аз не веднъж съм седял до теб късни вечери да ти помагам. Когато те наех, не ти ли спомех, че търся самоотговорни хора, които сами да си вършат работата? Аз ти дадох препоръка да си прочетеш пощата вечер, за да не дойдеш да подсмърчаш сутринта, че пак нещо не разбираш. Ти много добре знаеше, че нямаме мениджмънт във фирмата. Почти всички останали се справят сами, а само теб трябваше да те гледаме като малко дете. И**н-ът, който работеше с М***са преди теб почти не се обаждаше и нямаше проблеми. Но, той беше работил в Америка и английския му беше на ниво. Мисля, че основната причина за стреса при теб беше неадекватното ти ниво на английски език. За това, грешката е моя, че те наех.
Мисля, че аз лично заслужам поне едно Благодаря от теб, защото от абсолютен QA аматьор, се опитах да те направя истински QA. Имах сведения, че си трудолюбив и всичко останало, но от теб видях най-вече хленчене. Кажи ми коя друга фирма щеше да направи това за теб? И защо се опитваш да наплюеш тази провинциална инициатива за аутсорсинг?
Защо, също така, си оценил само с негативни цифри и останалите параметри за работодателя. "Местоположение" си го маркирал като -5, например. Защо, бе, човек? Офиса съм го направил в центъра на града, където всеки може да дойде пеша. Нима офиса е бил недостъпен от у вас до тук? Наистина съм разочарован, че съм успял да те ядосам толкова много и толкова да не си си харесвал работата.
Според мен, ако човек ще пише сериозни оценки, трябва да е обективен. Да, има какво да се желае, но не забравяй, че ако не бях аз, нямаше да имаш и тази прословута работа в София. Така че, не си прав и твърде субективно си погледнал на нещата. Аз толкова много рискувах с теб, и ти така ме избомби - 1-во, пред Американците, че имаше проблеми с теб и се махна ей така, и сега 2-ро в България. Може да съм марионетка, но наистина не мисля, че заслужавам това от теб. Все пак едно е сигурно, аз за теб съм направил страшно много, а от теб какво получих/получавам? Нито съм се заяждал за напускането с такова малко предизвестие, нито нищо - обясних ти, че ме поставяш в ситуация тогава. Само се изложих с теб... очевидно и пред колегите.
Заради такива суполанковци като теб фирмите стават груби и се предпазват от неподходящи кандидати. Мой съвет е да си малко по-дедикиран към работата си и да започнеш да мислиш ти какво можеш да направиш за работодателя, а не само какво той може да направи за теб. По този начин и ще можеш да израстваш във фирмите. Почваш като Junior QA и след време ставаш Senior QA. После може и да има и други възможности. Защо си писал, че потенциал няма никакъв? Абсолютно си излъгал.
Д***о се беше изказал добре за теб преди да те наема, и така тежиш на него също. Хубавото е, че ние тук очевидно не мислим, че си постъпил обективно. Лошото е, че влияеш на възможността на Ти Ес Ди да набавя работа в БГ и ще отпратиш тези позиции в Индия. 
Бих ти препоръчал да си оправиш пост-а и наистина да го направиш субективен. Така ли пък няма едно положително нещо, за което някой да би искал да дойде да работи тук, според теб? Можеше поне да кажеш, че Ти Ес Ди става за jump място към друга по-голяма фирма - така както ти я използва, например.
Съвсем искрено ти пожелавам всичко най-добро, но от професионална гледна точка трябва да промениш някои неща. Успехи и поздрави на Калифорния!
 
 


настоящ служител

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
1
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
4

Казвам мнението си като настоящ служител от 1 година.
Живея в Ловеч и всеки ден пътувам до седалиещто на фирмата, което е в гр. Троян.
Преди това работих 7 години пак в чуждестранна софтуерна фирма със седалище в гр. Ловеч от която също съм много доволен, може би нивото на заплащане можеше да е по-добро.
Причините да сменя работата си са две:
1. Човек има нужда от промяна след известен период от време а седем години не са малко.
2. Условията, които ми предложиха в Ти Ес Ди бяха много добри и ме удоволетвориха за да взема решението да се преместя.
Знам, че като настоящ служител, някои хора може да не счетат мнението ми за обективно, но тези които ме познават знаят, че винаги се стремя да съм честен, открит и прям.
Относно управителя мога да кажа, че фирмата съществува единствено благодарение на него, неговите контатки и бизнес отношения с фирмата майка, която е базирана в Америка. Може да се каже, че той е между "чука и наковалнята", защото трябва да удоволетвори и двете страни, а както знаем това не е лесна задача. Като цяло се справя много добре и успешно с тази си задача.
Относно заплащането, за тази една година няма нито едно забавяне, което си е цяло чудо за нашата бг действителност. Също така всичко което бяхме уговорили при кандидатсване, беше спазено до ден днешен. Също нещо много важно - заплащането си е напълно законно и осигоровките са на пълната заплата, нещо което съсщо не се спазва от всички работодатели в бг.
Работата е приятна, фреймуърка е на много високо технологично ниво и научих много полезни технологии и практики!
Всеки служител е обособен в отделен отбор, като основно другите служители са американци. те са доста приятни и отворени хора и лесно се работи с тях. отзивчиви са и при нужда се притичват на помощ.
Може би часовата разлика малко пречи на по-добрата комуникация и работа в екип, защото ако закъса човек за нещо, трябва да изчака да дойдат колегите му и се губи известно време.
В моя отбор нямам никакви проблеми с взимането на отпуска, разбира се, че е добре да бъде съобразена с процеса на работа и моменто натоварване.
По отношение на тийм-билдинг има какво да се желае, но виждам, че се работи по въпроса и нещата ще бъдат подобрени в тази посока.
Колегите са много печени и имаме много забавни моменти. Дори преди е имало организирани турнири по дартс и други игри :)
Относно потенцяла за развитие, бих казал, че основно зависи от личните качества на човека, най-вече до колко е навлязъл на вътре в програмната среда и от комуникативните и креативни качесвта - до колко е готов да дава лични мнения и нови предложения и е готов да ги защити!
В заключение ще кажа, че съм щастлив за фирми като Ти Ес Ди, затова че се опитват да развият ИТ сектор в провинцията, защото така се дава възможност на млади и кадърни хора да останат по родните си места, а не всички да бягаме към София или чужбина!
Да има неща, които все още не са идеални във фирмата, но виждам, че ръководството ги има в предвид и работи по въпроса!
Така, че аз лично препоръчвам на хора които са заинтересовани да пробват и вярвам, че няма да съжаляват!


бивш служител

-22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-1
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-1
Работна среда
-5

Фирмата е със седалище гр. Троян както и офиса.
Искам да изразя крайното си разочарование от престоя си там.
Мениджъмънт няма, има управител на фирмата който всъщност е човек без собствено мнение - марионетка на ръководството в USA.
Първо ви казват, че работите във филиал на фирма базирана в Америка - изобщо не е така вие се водите контрактори спрямо тях (подобно на работниците в студентстките бригади). Докато има работа ви плащат ако няма ви казват чао.
Заплащането е добро но за Троян като цяло е ниско за тоя сегмент от ИТ при условие, че работите за чуждестранна фирма.
Шефовете ви извън океана ви правят на "маймуни" в един момент имате страшно много работа и ви дават срок за приключването и включващ и след работно време за което никой не ви заплаща и не е синхронизирано с извън работните ви ангажименти. В следващият момент не ви дават никаква работа и ви питат в края на деня какво сте свършили. Всеки ден давате отчет чрез разговор на ръководителите си отвъд океана.
Културно ви намекват, че трябва да си проверявате служебната поща всяка вечер в 22 часа и да отговаряте на изпратеното към вас.
На българските национални празници не се почива и не се заплаща допълнително за това и не циркулират заповеди за работни дни през това време (според мен това е против КТ). Почива се на американските празници :)
Отпуска се взима много трудно като за няколко дни трябва да сигнализираш на колегите си в Америка месец предварително. Взимането на полагаем отпуск по-голям от седмица се приема с големи пазарлъци и ме гледат ан него с добро око.
Тийм билдинг е нулев дори за коледният банкет заплащаш от джоб.
Колегите в Бг са печени но малко е дразнещо да идват да те карат почти насила да ходиш на обяд в избрано от някой от тях място (някой от тях много са си повярвали).
Потенциал за развитие няма какъвто започнете такъв си оставате казват ви, че вие сте назначени за да сте от помощ на колегите в америка. Разбирайте го както искате.
Така беше докато работех там дано нещата са се променили в момента (макар да се съмнявам).
На никой не му пречи да се пробва там все пак.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?