КАГАМИ ООД /img/frontend/nomap.png"

КАГАМИ ООД

Abe ne e lo6a firmata , ima nqkoi elementi det ne sa za tam...sega towa che me preckaha s parite nakraq i ne mi gi dadoha e otdelen wupros :) wypreki towa firmata ima dosta stroina organizaciq i mnogo se dyrji na neq , chest im prawi i che go nqma momenta sys " ama 6te pi6em li faktura ama 6te ima li dds ",no ako si swiknal da dawa6 wsichko ot sebe si i da prejiwqwa6 profesionalnite neuspehi kato swoi lichni , ne si za tam.W tazi firma trqbwa da si po nisyk ot trewata i da si udoben na 6efa... wiziram ediniq s po malko kosa. i kato ti kaje skachai da pita6 koko wisoko.. ako moje6 taka nikoi nqma da ti naprawi zabelejka che ne se sprawq6 sys rabotata ili che prosto si nekadyren . kato izkliuchim wsichko lo6o koeto weche sym zabrawil wpechetleniqta mi ot tazi firma sa dobri :) s izkliuchenie na "kung fu legendata"
izwinqwam se za prawopisnite gre6ki.

За съжаление негативните страни на работата в тази фирма са много повече от положителните (ако ги има изобщо). Ниското заплащане и всекидневното унижение от страна на ръководството са някои от тях. Постоянно напускат хора и се наемат такива които не се справят добре с работата. От доброто име на фирмата май не е останало много.

6efovete uvajavat samo znaniqta i nachina im na prilojenie, ako iskate byrz start v karierata, tova e mqstoto, davat vazmojnost mnogo barzo da se razviesh i da pridobiesh opit. "Loshoto" e che v momenta, v kojto si pomislish che si postignal neshto ti se obqsnqva che si nanikade i che ima oshte:). Tova obache ne e ad, a dejstvitelnost, ne znam koe e po dobre, da si samodovolen ili da si nashtrek, az oshte ne rabotq za pensiq i za men tova da mi machkat ushite e dobre doshlo.Mejdu drugoto Dobroto ime na firmata se dalji tochno na visokite iziskvaniq i moje marzelankovcite da ne sa dovolni, no klientite sa dovolni. Az napusnah za da smenq bransha. Nali se seshtate che pri nelojlnata konkurenciq proshka nqma, ako shte i da si ot 10 godini v bransha, vseki deseti komputerdjiq ima firma. Da se razvivash, kato firma v bransh bez pravila si e gerojstvo. Uspeh.

Заплащането - беше колкото си изработя;
Уважение - не изисквах, но аз ги уважавам;
Привилегии - ако се сметнат в пари не са много, но ги има;
Сигурност - базата на фирмата е много развита, не се ползва от служителите;
Работа/свободно време - :)) който както си го направи;
Потенциал за развитие - като фирма да, за мен нямаше накъде, научих всичко, което можах да науча, между другото точно от "лудите", а не сам или от "колегите";
Местоположение - ...зависи за кого... и за какво;
Колеги - ... шефовете са твърде толерантни към забавачницата и от това страдат по опитните служители, не могат да си вършат работата спокойно, постоянно имаше някой, на който да бърша носа, като гледам са се включили някои от тях и тук...
Работна среда - ... принуждава те да дадеш максимум от себе си и като цяло, където и да работиш впоследствие ти е по-леко, сменил съм вече три фирми и честно казано в Кагами научих най-много...

Работих в Кагами от май 2002 до февруари 2003. Заплатата беше нищожна, а работното време, изискванията и натоварването - доста сериозно.
Някои факти които и до ден днешен като си припомня се чудя дали трябва да се смея или да плача :-))
Бях глобен от и без това символичната си заплата цели 5 лв, защото залепих разтрошените плочки на пода в офиса с теракол чак следващата неделя, а не веднага като ми наредил шефа. Че не ми беше работа да лепя плочки и че го правих извън работно време не се коментираше.

За деветте месеца работа там имах трудов договор и осигуровки само за последните два, тъй като точно тогава вкараха минималните осигурителни прагове и вече нямаше накъде.

Декември месец 2002, когато по принцип компютърните фирми правят двоен оборот, работих някои дни по 14 часа, накрая получих 100 лв коледен бонус...

Удариха ме леко със служебната кола на едно кръстовище, докато аз бях СПРЯЛ, след това шефовете ми обясниха че съм изцяло виновен, а като карам чужда кола (в случая служебна) съм пък ДВА ПЪТИ по-виновен и т.н.

Познавам собствениците на фирмата от много години, не са лоши момчета, но тотално не мога да се съглася с начина им на ръководене на фирма. Въпреки това не мога да ги съдя, защото все пак фирмата им се развива, поне не е фалирала. Все още се виждам с тях и сме в приятелски отношения нооо... за нищо на света не бих се върнал да работя за тях :-) Позитивната страна да работиш в Кагами е поне да видиш как би могло да бъде в един от най-лошите варианти, много работа, лошо отношение, постоянни критики, комично заплащане... Обикновено всички които са работили там след това си намират по-хубава работа!

Минаваш деветте кръга на ада само за да си спечелиш правото да работиш там, а след месец вече осъзнаваш че има още 9 кръга през които минаваш всеки ден. Почивка, отпуска и свободно време не са думи от речниците не управителите на фирмата. Работата им е да пречат на твоята или да я критикуват постоянно. Ако случайно си направил нещо добро то наистина е случайно според разбиранията на шефовете. Ако са ви обещали някакви допълнителни пари - забравете за тях! Фирмата и без това едва успява да "комуникира" с доставчиците си, което е обикновенно причината Ти да ставаш жалък пред клиента и естествено да прослушаш последната версия на "конско.мр3" която е често надхвърля 30 мин. До известна степен идеите им имат логика, но начините на реализация куцат сериозно. Странното е че все още се ползват с добро име във Варна.

Фирмата не си струва усилието да кандидатствате в нея - 3-4-5 протяжни интервюта, неясни условия при всяко едно, на интервюто се говорят едни неща, после се оказва че не са истина, има много странни правила касаещи платените отпуски или по-скоро липсата на такива, има всички класически условия на недостатъчно коректна спрямо персонала фирма - започва се работа без трудов договор 1 месец, после се сключва договор на половин работен ден, и месец след това се сключва анекс за пълен работен ден и осигуровки на мин. раб. заплата. Свобода на действие няма, ясни длъжностни характиристики, които да се спазват също няма. Магазина е на сравнително забутана уличка, което не е добре. Единственото малко предимство е че могат да се научат някой неща, който да послужат за бъдеща работа в нормална фирма.

Добра школа ...нищо повече...става нещо от рода като да ходиш на даскало.

Заплащането е колкото да не е без хич,обещанията не се спазват,не се чуват идеите на персонала.Липсват раководни кадри,не се зачита личното мнение,вярва се на пенчо и генчо от форума а не на кфалифицираните служители.Няма потенциал за развитие,задълженията и отговорностите се увеличават заплащането не,персоналът се сменя често.
Шефът си мисли нещо и очаква без да обесни какво точно иска да се получи,служителите да го направят точно така както той си е мислел което води до вършене на една и съща работа по два пъти.

I na men mi pravi vpechatlenie, che postoyanno tekat obyavi v jobs.bg za slujiteli v tazi firma. Tova go nabludavam ot meseci. V interes na istinata sobstvenicite sa mi poznati i suzdavat suvsem razlichno vpechatlenie, kogato sme v kompaniya. Drug e vuprosut che kato rabotodateli moje da ne sa cvete za mirisane.