Здравейте,
кандидатствам за стаж във фирмата и ще се радвам, ако споделите в колко и какви стъпки се състои процесът по подбор, какво представлява тестът за стажантска/junior позиция - за какви въпроси по-конкретно да се подготвя?
Благодаря предварително!
Подробна оценка от Николай Николов
В този пост няма да намерите хейт.
Идеята е обективно да се покажат плюсовете на фирмата
Избягване на манипулационното фокусиране върху единични или спорадични негативни ситуации.
Recruitment:
Тестът е общ за Дев и QA. Съответно на моменти е труден за стажантска/junior позиция.
Момичетата от Recruitment –
1.Отзивчиви,
2.Делови.
* Вики готви много хубави торти :).
3.Правят компромис с кандидатите т.е. Пр:Аз не бях ориентиран дали искам да работя в тази фирма и като QA. Но ми дадоха шанс да натрупам опит, който да НИ помогне да преценим...
QA Academy:
1HardSkills
1.1.Минават се Бизнес Мениджъра + Видовете тестване с Jmeter, Burp, Selenium WebDriver, Jira, Git>Bitbucke и други.
1.2.Има специализирани срещи за проектите + допълнителни workShops за конкретни видове тестване за конкретните екипи.
1.3. Дев-те правят много силна документация и е лесно да се запознаеш с нея.
1.4.java Fundamentals до Листове.
** ВАЖНО > Ники прави един от най-добрите семинари за Автоматиция - не трябва да се изпуска доста по-добър е от някой лектори в Телерик или СофтУни-то.
Тази инвестиция от фирмата е важен девидент за започне при тях т.е. Вместо да плащаш 4000 на Телерик и сам да се налага да учиш. Тук имаш всичко необходимо за 6 месеца да станаеш машина във материята – Най-важното 24/7 меторшип съпорт – не преувеличавам.
2.Софт-Скислс
2.1. Екипната работа си зависи от конкретният индивид. Твоя отговорност е да преодолееш трудностите в общуването или липса на мотивация за кооперация.
2.2.Работата е на приливи и отливи и напълно нормално е менторът ти да не може да ти обърне внимание. + Има хора ,който обгрижват стажанти си и обратното - ментори, които те пускат в дълбокото след един коментар. И в двата случая имаш възможност за развитие.
2.3. Има разделение по екипите и проектите, което не пречи на обмен на добри практики.
3.Заплащане и социални пакети
3.1.Заплащането е доста ниско, дори и след продължаване на договорът ти. ПР. в геймблинг компания, която пак прави стаж след приключването му – junior QA - 0 м. опит – 1.8K.
3.2.Натоварването по проекти е повече от приемливо. Имат неограничен home office.
3.3.Хората са много разбрани и това е основната причина 40% от хората да са 3+ във фирмата.
След 3-тата година заплащането определено става адекватно, но в никакъв случай не е най-доброто на пазара.
КРАЙНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ :
=====================
++Най-добрата в този сектор (e-commerce).
++Отлични възможности за развитие и приемливо заплащане
++Много силен колектив.
Идеално място за старт до regular позиция:
=====================
Възможност за преквалификация от QA към Dev.
Бях свидетел на подобна ситуация.
=====================
Едно време се поддържане ниво на програмистите във фирмата, но откакто взеха да назначават ниско квалифицирани, неграмотни и неспособни да мислят индивиди от СофтУни, като Иван Вишанов, нивото много падна. Продължи ли тази "стратегия" на мениджмънта да се търси ниско качество на кадрите за сметка на старите служители, ще търся друга работа.
Привет!
Прочетох всички мнения и оставам с впечатлението, че HR отдела на компанията е покъртителен.
Получих на скоро покана за интервю. Можете ли да кажете дали все още рекрутмента звън на предния работодател?
Не се притеснявам от своят работен бекграунд, защото винаги съм бил лоялен, към работодателят си и не мисля, че е професионално да звънят по този скришен и неприятен начин.
Отивайки другия ден на работа, знае ли се как ще те посрещнат.
Ако някой има мнение по въпроса да каже моля.
Подробна оценка от Тони
Абе кой отговаря за ХР-ките в тая фирма? Какви са тия отвеяниет дето са назначени там и за какво са сложени?
Защо трябва да ми губят времетео да си повтарям СВ-то?
Златен спонсор на ISTA conference - https://istacon.org/
Привет, за пръв път ми се случва да пиша коментар в сайта, но няма как да не споделя неприятния си опит от интервю, което имах преди време във фирмата. HR мениджърът в тази компания е един от най-неприятните хора, които съм срещала през последните 5 години в работна среда и тотално ме отблъсна като човек. Направи ми адски лошо впечатление - гледаше ме от-до, смееше се ехидно през цялото време, прекъсваше ме докато отговарям на въпроси, говореше саркастично, липсваше й всякакво елементарно държание и като цяло не бях предразположена по никакъв начин. Въпросите бяха меко казано малоумни и беше трудно да се дадат интересни отговори.. Накрая на интервюто споделих, че вече не проявявам интерес към позицията и оттеглям кандидатурата си. Това ми се случва за пръв път, но наистина бях отблъсната от този енергиен вампир. Горките й колежки. Надявам се другите звена в компанията да са далеч по-привлекателни.
Компанията се отнася добре със служителите си. Имам постояно инвестиране
в служителите под формата на трейнинги които са съобразени спрямо изискванията на човека(технически,People oriented).
Има добра бонус система и превилегии като допълнителни здравни, социален пакет и организирани сесии с експерти(консултанти) от различни други институции които дават съвети и отговарят на въпроси(банкиране,инвестиции и тн).
Заплащането е на конкурентно ниво има преизчисляване на годишна база, може и за по кратък период ако се представяш по добре от очакваното.
Дава се шанс на всеки мотивиран човек, хора без опит преди и самоуки също, важното е да се покаже че си мотивиран и можеш да мислиш логически и рационално.
Развитието в фирмата зависи изцяло от уменията на човека и мотивацията.
Няма практика да се работи овертиме и не се препоръчва и насърчава. В редките случай в които се случва се цели да е максимално съкратено и повечето време мениджмънта поема удъра ако може.
Като цяло мнението е единодушно от хората работещи тук, естествено има хора които са се изкачили на педестал в съзнанието си но това е неизбежно все пак сме във България.
Тарикатчета, като толкова не ви харесва, защо не отидете в Westum, а? Да видите как се яде як сръбски... и да ви обяснят едно хубаво колко жалки и заменими сте всички. eCommera може и да не е най-най-добрата фирма, ама поне няма да ви уволнят от днес за утре или точно преди изтичането на изпитателния. Хайде със здраве и успех с кандидатстването в "модерните" ecommerce фирмички!
Подробна оценка от Кандидат
Оная недое-аната дърта скумрия HR-ката още ли е там?