Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Мирчев Идеас /img/frontend/nomap.png"

Мирчев Идеас

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 22 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 21-22 от общо 22


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте.
Съжалявам, че изразявам мнението си по-късно. Кандидатствах за работа като програмист в тази фирма и бях на интервю през лятото миналата година. Разговарях лично с господин Мирчев.
Потвърждавам информацията за осигуровките. Беше разочароващо да разбера, че въпреки сравнително приличното заплащане, което предлагат, осигуровките са на минимална заплата и според мнението на собственика - нещо излишно, което самите служители се убеждават, че няма смисъл да плащат, ако трябва сами да си ги внасят. А всеки знае, че осигуровки се внасят и от двете страни - работодател и служител. Беше ми обяснено многократно, че ефективността и бързината там са много важни и че всеки трябва спазва сроковете и да работи като добре смазана машинка. Хората, които видях там наистина бяха млади - явно студенти. Предполагам, че затова са се съгласили да работят при такива осигуровки. В средата на едната стая на програмистите имаше висока до тавана кула от кутийки кока-кола. На мен лично тя не ми направи добро впечатление - всеки знае колко вредна е редовната употреба на тази напитка и че много хора я пият, за се тонизират под стрес, когато нямат време за нормална почивка.
Личното ми мнение е, че поне в София все повече работодатели дори и да не предлагат други преференции, поне осигуряват на реалната работна заплата. Въпреки, че за съжаление не са всички и лично аз срещнах 2-3 подобни случая докато си търсих работа. Но ако и ние не започнем да търсим правата си и да не се сългасяваме да работим при такива условия, такива работодатели ще има. А повярвайте ми, внесените от вас осигуровки могат да се окажат много важни, в случай, че се наложи да ползвате болнични, майчински, кредит от банка или обезщетение за безработица.


бивш служител

-12 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
2
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
4
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
3
Работна среда
-5

Дам, на Български името е "Миречев Идеас", а не "Айдиъс", сами си правете изводите.
 
Като цяло заплащането е сравнително прилично, но осигуровките са близко до минималните. Що се отнася обаче до личните Ви интереси и желание за развитие - просто забравете за тях в случай, че желаете да работите там. Като цяло организацията куца в известна степен..
 
Сроковете, които Ви се дават за извършване на дадена дейност често са нереални и след като просрочите дори с 5 минути времето за някой проект следва "мъмрене" от шефа на тема "защо не си влезе във времето". А той самия претендира, че знае всичко, но всъщност не са му известни основни неща като например що е то нормализирана база данни.
 
Колегите са много свестни, голяма част от тях са прекъснали студенти, тъй като се наемат главно хора, които все още учат и се изстискват максимално, докато се откажат от учението си или избягат от фирмата. Няма опция да ходите на лекции, дори да си свършите работата за 4 часа и останалите 4 да нямате какво да правите!
 
Възможностите за развитие са почти никакви - върши се доста еднообразна работа и в случай, че имате желание да се издигате - няма накъде.
 
Работното време е сравнително "извратено": започвате в 12:00 на обяд и приключвате около 21:00. Ако почивате 30 минути на обяд може да си тръгенете и в 20:30; обикновено 30 минути не са достатъчни. В случай, че почивате по 5-10 минути на всеки час, защото са Ви заболяли очите от стоене пред компютъра, пак трябва да си спрете времето в тайм тракинг системата, което удължава работното Ви време неимоверно.
 
Това е вашата фирма, в случай че:
- желаете да работите за една фирма цял живот без да завършите образование (готови сте да прекъснете заради работата);
- нямате никакви амбиции за развитие в каквато и да е бъдеща насока в ИТ;
- нямате проблем да не почивате и да претоварвате очите си (ако почивате трябва да сте готови да работите от 12:00 на обяд до 11:30 вечер или и през събота и неделя);
- искате да се превърнете в кон с капаци, който не разбира от нищо друго освен от това, което върши.
 
Успех!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?