Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Мирчев Идеас /img/frontend/nomap.png"

Мирчев Идеас

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 22 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 22


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Фирмата като цяло, като идея е добре, има готини хора, които работят там, от които има какво да научиш, шефът си разбира от нещата и е готин човек. Но има някой хора там, които яко ги хапе каишката и напрягат атмосферата и от които зависят по преки и косвени пътища много неща - по принцип може да е по-добре ако шефа ги вкара в ред тия неща :D Иначе заплата - бива, работа  - бива. Ако знаеш какво правиш и го можеш добре не трябва да се предаваш ако на интервюто те врънкат да ти смъкнат от обявените пари. Има "интересен HR отдел" ,  който поне до преди беше на принципа "да му докажем, че не е добър професионалист, за да му стане неудобно да си иска обявената заплатаи да го наемем за половината" Вие като едни интелигиентни хора, добре знаете, че не  е във ваш интерес да се поддавате на такива манипулации :) За осигуровките вече няма как - срам не срам на минимална.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, бих искал да попитам дали е истина твърдението за осигуровките? Ако това е истина, много жалко за една толкова добре развиваща се фирма


бивш служител

38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
3

Защо хората пишат коментари само, когато са недоволни? Ами нека и аз да кажа как реално стоят нещата в Мирчев. Изкарах там близо 3 години. Лъжа ще е, ако кажа, че не съм имал леки дразги с ръководството, но след разговор и споделяне на проблемите се стига до решение. В началото като започнах там ми беше адски трудно да навляза в нещата, но благодарение на колегите влязох в час. Има супер опитни програмисти, от които можеш да научиш много неща не само за продукта, по който осново се работи но и за програмирането като цяло. И друго нещо много важно е, че шефа на фирмата си разбира напълно от работата и е изключителен професионалист и програмист.
 
Личното ми мнение за бонус системата е, че е най - добрата, бонус система, по която до момента съм работил. Супер добре регламентирана е. За да си заслужиш заплатата, трябва да свършиш определено количество работа. (В първите месеци е нормално да не го правиш и никой не ти търси сметка за това.) След това - всичката работа, която свършиш просто ти се изплаща като бонус. Така на месец, един синиър девелопър може да си докара заплата и половина, при това без да стои дори минута повече в офиса от предвиденото работно време.
 
Плаващото работно време е друг голям +. Имаше дни, когато съм ходил в 7:30 на работа, и съм си тръгвал в 2, понеже следобядите бях ангажиран - не е проблем, просто казваш на прекия ти началник. Времето прекарано в офиса винаги ти се отчита и е важно накрая на месеца просто да имаш за всеки работен ден по 8 работни часа. Така ако един ден направиш 12ч, на следващия можеш да дойдеш за 4ч. Така едно лято, бях напред с часовете и в последния ден преди отпуската ми отидох рано на работа, за около час може би. Още нямаше никой в офиса и преди да замина само им оставих закачлива бележка: 'Стаката беше тук, ама отиде на море' :D .. и духнах. По - старите колеги могат да потвърдят това :)
 
Никога не са ми обещавали нещо, което после не са ми го давали така че мнения от сорта на 'няма ваучери за храна и гориво или служебен телефон' са напълно безпочвени - в трудовия ти договор няма описани подобни бонуси, съотвено като си искал да започнеш работа в Мирчев си наясно с това и значи претенциите ти към подобни неща са напълно безпочвени.
 
След първата година, когато през ръцете ми бяха минали доста проекти вече се чувствах сигурен на работното си място и ходих на работа с голямо желание. Съответно бях доста производителен и бонуси лесно се правиха. Тиймбилдинги има 2 пъти годишно и е адския купон и смях. А мин. година дори ни водиха в Гърция :)
 
Нещо, което не ми харесва са едни редки случаи, когато има разминавания между исканията на клиента и описанието на таска, който трябва да се свърши, или разминаване породено от недостатъчното добре обяснен таск. В тези случаи обикновено не е проблем да се преправи таска, но просто е изнервящо за самия програмист. Хубавото е, че най - изнервящата част от процеса - комуникацията с клиента е сведена до минимум за програмистите.
 
Иначе във фирмата винаги има какво да се прави. Не е имало момент, когато да съм стоял без работа, а и мен лично работата никога не ме е плашила. Тя е тази, която те бута напред и те кара да се развиваш. Да, имало е моменти, когато съм оставал след работно време заради спешни проекти. И за 3 години, точно 2 пъти ми се е случило :) Нямам спомен да са ме търсили по телефона и да ми кажат: 'върни се в офиса'.
 
Колегите са страхотни, услужливи и разбрани хора.
 
Искам да кажа, че в Мирчев Идеас съм си изкарал страхотни 3 години и заставам зад всяка дума, която съм написал тук!


бивш служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,
 
Наскоро напуснах Mirchev, но оставам само и единствено с добри спомени както от работна атмосфера така и от условията.
 
1. Колегите са #1. Млади и 'точни' момчета и момичета. Е може да сме имали известни противоречия от време на време, но всичко е в кръга на нормалните работни взаимоотношения,  Мога да кажа, че там наистина оставих не само колеги, но и много добри приятели. Да ротация има от време на време - просто служители доста израстват по време на престоя си там и е нормално да търсят нови места, на които да се доказват.  Минава също така и доста 'инертен материал', но тях няма да обръщам внимание - защото те не просто не става, те не искат да се научат, което фактически е по-големия проблем.
 
2. Парите - според мен нормални за средностатистическа българска фирма. Бачкаш ли повече, вадиш повече пари. Парите се изплащат на време, коледни бонуси има, 2012 имаше 2 тиймбилдинга - за които евала на шефа.
3. Работното време. Те това му е най-хубавото - доста в гъвкаво. Може би само за съпорт и за търговците е малко по 'стегнато' /под 'стегнато' имам предвид, че трябва да спазват нормалото бизнес работно време, но отново и тук са възможни отстъпки, стига да се обадиш предварително/. Ако си коректен  и фирмата ще е коректна към теб.
4.Шефовете.  Мисля, че са добри. Аз не мога да оплача от тях, защото са ми правили доста жестове от тяхна страна и за това мога да кажа само добри думи за тях. Нормално е от време на време човек да им се дразни - но все пак те са шефове :). Шегата на страна - наистина смятам че са много коректни, което едва ли може да се каже за повечето мениджъри  в български фирми. 
5. Работната обстановка. Спокойна и приятна през повечето време. Напрегнато става само когато ние като служители не сме си свършили работата и клиентите се размрънкат. И мога да кажа че мениджърите винаги са в ползва на служителите, понеже винаги успокояват страстите.


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравей, Abc,
 
Нека да спазим реда, който ти си задал.
 
Като за начало, по отношение на „огромното“ текучество на персонала от 25 човека има една малка подробност – става въпрос за това, че през 2012 са постъпили на работа 25 нови човека. Естествно има и напуснали, но нетния резултат е, че фирмата се разраства сериозно. Разбира се, както във всеки нормален бизнес има служители, които напускат или биват освобождавани по определени причини и такива, които биват наемани също по определени причини. Ще посоча само някои, а всеки може сам да прецени коя причина за кое положение се отнася: недостатъчни умения, които да покрият стандарта на работа, забавяне на работния процес, създаване на допълнителна работа на колеги, перманентни грешки, а също така – разширяване на обема на работа, разрастване на самата компания, разширяване на пазарния дял в България и чужбина, развитие на нови дейности. Освен това, когато обемът на работата се увеличава неколкократно (както е в случая), се налага да се открият нови работни места и да се наемат нови хора. Елементарна бизнес логика...
„Безкрайната въртележка“ при нас просто не съществува и спокойно мога да кажа, че над половината служители работят тук от години. Лично аз работя в Мирчев Идеас ЕООД повече от 2,5 години.
Смея да твърдя, че всички условия по договора се разясняват на всеки кандидатстващ за работа по време на второто интервю при нас и никой никога не е бил подведен по отношение на възнаграждение, работно време и т. н. Освен това, гарантирам, че никога не сме „прецаквали“ служител за 10-те години, в които сме на пазара.
По отношение на бонусите ще кажа, че служител, който се е задържал по-малко от месец, като теб, няма как да знае какви бонуси, привилегии и стимули получават тези, които успяват да си „вършат работата перфектно“.
Всеки, който желае да започне работа при нас, ще трябва да се подготви за интервю и тест в рамките на 1 час, защото се стараем да наемаме хора с умения, които могат да се включат в работата бързо и ефективно, както отстаналите колеги. Неуважение няма, а от дъжд на вятър се случва да се остане 15-20 минути след работа. В редки случаи шефовете бъркат и наемат колега, който няма необходимите умения и тогава се налага останалите членове на екипа (готините за теб колеги) да работят повече, за да го покриват. Поне докато всички тотално се убедят в недостатъчната му компетентност и го освободят. Собствениците са приветливи и свестни хора, но също имат своите моменти и настроения.
Всъщност няма да напишат, че всичко е лъжа, защото всичко написано е плод на недостатъчна информираност от страна на Abc. И няма как да е иначе, защото Abc, ти стоя във фирмата само 2 седмици и половина преди да бъдеш освободен.
Честно казано, е малко странно да коментираш репутацията на фирмата „в IT средите“, когато ти самият си доста далеч от тези среди.
И за да не си кажете, че съм някакъв хейтър, ще напиша и нещо положително – аз, лично, харесвам Abc като човек и професионалист. За съжаление обаче позицията, на която беше нает – техническа поддръжка, има изисквания които са твърде далеч от възможностите на Abc. Убеден съм, че ако беше на друга позиция при нас, която е по-близо до реалните интереси и възможности на Abc, тези два поста никога нямаше да бъдат написани.
 
 
 
Поздрави,
Христо Пенчев
 


бивш служител

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
3
Потенциал
-5
Местоположение
-4
Колеги
3
Работна среда
-3

Като за начало Mirchev Ideas според шефа й на български се произнася „Мирчев Идеас“ (дори така е и регистрирана). Имайте предвид, че поради огромното текучество на персонала от около 25 човека, почти винаги има активна обява/обяви в jobsa. Или казано с други думи докато наемат едни, други напускат и така една безкрайна въртележка. Не е учудващо и че служител там със стаж над половин година се води като изключителн лоялен и стар служител.
Oсигуряват винаги на минимална заплата и като и някой по долу споменава това води до редица финансови проблеми при заболяване, майчинство, теглене на кредит, платена отпуска и т.н. Да не говорим че ако реши да ви прецака рабоподателя може да ви плати безпроблемно и съвсем законно заплатата по трудов договор, а не по-високата за която в действителност сте се договорили устно. Като бонус прибавете и липсата на каквито и да е фирмени привилегии като служебен телефон, профилактични прегледи, купони за храна, някакво допълнително стимулиране за перфектно свършена работа, място за паркиране. Също така липсват и длъжностни характеристики за различните позиции.
Ако започвате работа там се подгответе за пълен хаус и изключително много извънреден труд, както и безкрайно мъмрене и неуважение от страна на шефовете. За тях няма какво да коментирам, че могат да се изпишат страници за тяхното надменно и самовлюбено поведение, иначе на пръв поглед изглеждат страшно приветливи и свестни хора. Всъщност съм сигурен, че като видят коментар ми ще напишат че всичко това е лъжа и ще се опитат да замажат нещата за да пооправят така или иначе изключително лошата си фирмена репутация в IT средите. И за да не си кажете, че съм някакъв хейтър ще напиша и нещо положително. А именно това са колегите – изключително добронамерени млади хора с които най-вероятно ще си допаднете, но за жалост докато това стане или те или вие вече ще сте напуснали. Друг плюс е че заплатите се изплащат навреме.
 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Мена много добре се защитавате, но защо не обясните положението с осигуровките ?
С две думи - фирмата е училище. Програмистки аналог на Ancient Media § Моchanin. Отиваш там и работиш докат не те вземат другаде.


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравей Shadow (по точно г-н Юзай Мехмедалиев),
Аз се представям с името си, ако уважаваме мнението си нека не се крием зад псевдоними.
Вие не сте кандидатствал за работа в нашата фирма, а за дистанционна работа, freelance работа. Tочно затова Ви е даден уеб тест за PHP developers + кратка задача. Достатъчно е кандидат да се справи качествено с една от тези две изпитващи техники за да ни убеди, че има нужната квалификация.
Скриптът, който коментирате не е писан от нашите програмисти и не е оценка за техните умения. Ползваме готов скрипт, по точно най-популярния такъв в света за тези цели -  Moodle, който се оказа че прави проблеми под Opera. Ако бяхте скролнали до долу на коя да е страница щяхте да видите огромното лого на скрипта. Ако желаете може да насочите коментара си към разработчиците на Moodle.
Съжалявам, че сте имали технически препятсвия с попълването на уеб теста, хубавото е, че се справихте с практическата задача. Пожелавам Ви успех във всички начинания!
Мена Мирчева


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Скоро кандидатствах в тази фирма, дадоха ми тестова задача и тест който трябваше да се направи на техния сайт за определено време с въпроси за WEB програмиране. Сайта им който правеше теста беше много бъгав, често като напишеш отговора на конкретна задача и натиснеш бутон "Запиши" изведнъж това което си написал се триеше дополовина а другата половина се разместваше до неузнаваемост. Какво повече да кажа, фирма която неможе дори да напише работещ софтоер за тестове и очаква с този софтоер да наема други хора ... нямам думи, явно програмистите им сега се учат.


настоящ служител

33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
3
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
2
Колеги
4
Работна среда
5

Искам само да коментирам някои от точките по последното мнение, които са откровени глупости и незаслужено подронват имиджа на фирмата.
 
Сроковете за задачите наистина не позволяват да се размотаваш, но са съвсем реалистични. Случва се някои задачи да са подценена откъм време, но обикновено другите компенсират.
 
Естествено, за една задача на един програмист му трябва час, друг ще се бори 3 дена - това е хубавото тук, че всички колеги са напред с материала.
 
А човек, който може да си позволи такива силни твърдения, че шефа не знаел какво е нормализирана база данни, ако имаше покритие на самочувствието си, трябва да е толкова про, че да си прави задачите за 1/4 от планираното време.
 
Така нареченото "мъмрене", когато се е случвало, е било резултат от фрапиращо пресрочване на времето по даден проект или систематичното невлизане в срокове.
Обикновено скоро е съпътсвано от разделяне на фирмата с въпросния човек, защото естествено на никоя фирма не и трябват хора генериращи разход вместо печалба.
 
Що се отнася до работното време - аз лично незнам друга фирма в която ако искаш ходиш на работа от 8 сутринта или от 12 на обяд, така че има достатъчно гъвкавост да се ходи на лекции или нещо друго.
Действително някои от колегите са прекъснали студенти, но това си е въпрос на личен избор, а не на невъзможност - аз самият завърших работейки тук.
 
Това че всяка почивка от по 5-10 минути трябва да си я отбелязваш в тайм трака са отново пълни глупости. Дори и по-голяма почивка да пропуснеш да отбележиш, обикновено тези неща никой не ги следи, докато не започнеш да правиш лошо впечатление по някой друг параграф.
 
Определено има какво да се научи тук по отношение на писането на добре структуриран код, а дали работата е скучна и еднотипна, това си е въпрос на лично виждане - има много интересни неща, но зависи и по какъв проект ще се случи да работиш в даден момент.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?