ИВО ПЕТРОВ АРХИТЕКТИ /img/frontend/nomap.png"

ИВО ПЕТРОВ АРХИТЕКТИ

шубе го/я е и не казва!

Здравейте,

Оставям коментар, за да предпазя всички, които имат намерение да кандидатстват за работна позиция във фирмата. Моля да имате предвид, че няма да имате право на личен живот. Работният ви ден приключва около 21.00- 22.00 часа, след като сте се прибрали и сте си написали репорта за деня.
Заплащането няма да съответства на огромната ви натовареност и липса на свободно и лично време.
Задачите, които ви се поставят са неясни и недефинирани, поради липсата на компетентност в мениджмънта.
Дано да съм ви помогнал в преценката дали да отделите от живота и времето си за фирмата.

Здравейте,
някой може ли да сподели актуална информация за фирмата?
От доста време търсят ВиК проектант и се интересувам какво е отношението към инженерните специалности ?

Аз от над 10 години съм във фирмата съм доволен. Относно натовареността общо взето във всички фирми е едно и също. Заплащането за мен е адекватно на свършента работа. Относно служители които ги водят coah или нещо такова с която някой са имали интервю за мен са абсолютно излишни в тази фирма защото най-малкото са некомпетенти в областа си и се налага останалите да им изкарват заплатите на подобни некадърници.

Здравейте,
Гладам, че тази фирма е пуснала отново обява за маркетинг специалист, затова пиша тук, за да не си губите времето. Мисля, че въобще нямат намерение да назначават служител, а пускат обявата, за прах в очите на екипа. Много фирми правят така - един или двама вършат работа за 5-има, а когато хората нададат вой, че натоварването е много, ейчарите пускат обява, за да замажат положението. После казват, че няма подходящи кадри и карат така, докато пак стане някоя издънка или хората отново поставят въпроса за натоварването. Явих се на три интервюта при тях, няколко теста и една практическа задача. Накрая се видях със собственика (третото интервю). От него разбрах, че търсят маркетинг директор, ама са пуснали обява за специалист (не експерт)...Вероятно - за да каже кандидатът по-ниска заплата... След това получих мейл от ейчарката, че са се спрели на друг кандидат. Две седмици по-късно пуснаха нова обява.

Кандидатствах за позиция маркетинг специалист и контент криейтър в края на май. През следващите два месеца последваха 2 интервюта. Първите две - с една дама, която се представи за маркетинг мениджър, но като й зададох няколко по-конкретни въпроса ми стана интересно какво точно работи в компанитята. Според LinkedIn се занимава с коучингинг и е ейчар консултант към въпросната фирма...(Което по никакъв начин не означава маркетинг мениджър, поне според общоприеитото схващане). Адресът, на който се провеждаха интервютата беше различн от този, който бяха публикували в обявата, както и от този на сайта им. И двете интервюта с коучващата дама бяха идентични - говорихме си едни и същи неща...Какъв е смисълът? А- да! Някой да си запълни работното време. Последва някакъв личностен тест. Според резултата би трябвало да съм екстраверт. Аз обаче съм на друго мнение )))). Имаше и някаква практическа задача...След това се срещнах с управителя. Той си търсел маркетинг мениджър. Опа! А дамата? Какво правим с нея? Ама не бил сигурен, та ако може да го убедя, че му трябва такъв служител ))) ...Без коментар! За какво си губим времето, ако вие не сте наясно какви служители ви трябват?

Фабрика за архитекти. Много лошо отношение Толерират се двама-трима, останалите да се оправят. Под хубавата обивка, се крият схеми и некомпетентност. Назначават се хора и преди изпитателния срок, се съкращават.
Ако нямаш очаквания и изисквания, работиш по 12-13 часа на ден и си мълчиш, може да се радваш на "привилегиите" да ползваш Мултиспорт, за който няма да имаш време.

Плюсове: коледен бонус, великденски надбавки, конкретни почивки, ясни още в началото на годината, мултиспорт, допълнително здравно осигуряване, както и основно осигуряване на пълна заплата!Тиймбилдинг...

Минуси:
Напрежение, напрежение и пак.. стрес! "Защо това го правиш сега? Беше за вчера, нищо че ти го казвам току що!
Ще се очаква да работите поне до 20:00/ 21:00ч.
и съответно да идвате и по-рано... не към 10 по-скоро 8:30! Също ако искате да сте уважавани от колегите и управлението, работете и събота и неделя, но не и тогава не е сигурно... абее отдайте си живота на фирмата тогава може би ще получите желаното "браво" (да не си помислихте че е увеличение на заплатата...)
Честа практика е да се уволняват хора внимавайте!
Фирмата има pr-консултант, която се грижи за добрата репутация, чистото име и апликацията на "розови очила".
Ако са те накарали да мислиш по техния стереотип си нает.
Работата на един "junior architect" я представят, като най-леката, най-безотговорната, мястото от което много се "учиш", но всъщност 3г си стоиш на тази позиция просто, защото системата не позволява да мръднеш, ТИ СИ ПРОСТО ЧЕРТЕЖНИК.
Тъкмо, когато те разпределят в даден тийм и ти свикнеш, сработиш се с хората, то няколко месеца след това ще бъдеш преместен.
Виновен е винаги този, който не е в стаята! Типично българско твърдение и вярване! Поради причината, че по един проект работят твърде много хора се получават и много "загуби на информация" по веригата ИМЕЙЛ.
Работите в централен файл понякога 6души, и не може да се проследи кой сбъгясва файла! Винаги има състезание между колеги, нищо че работите в един екип по един проект, то всеки е сам за себе си..не се гледа да се избута проекта ами по-скоро надцакване.
Да, има интересни проекти, които влачиш години на идейна фаза, заради преработки, зацикляш и затъпяваш. Ако харесвате да правите нещо механично без да трябва да влагате много умисъл, това е позицията, ще научите програмата (тоест ще си добър чертожник), за сметка на всички закони, норми, изисквания, системи и т.н.
Разпределенията, конструкцията, формата, дизайна, както и функциалната схема на помещенията се отпределя от тийм лидера или от "senior architect". Няма да ви се случват криейтив неща!
"Ние вярваме, че всеки член на екипа е значим" смях точно 7души имат значение останалите ги подминават по коридорите и са некви безизвестни същества. Ако не си ти утре друг ще дойде

Здравейте,
някой може ли да сподели актуална информация за фирмата?
Какво е заплащането и отношението във фирмата?

Забелязвам че фирмата непрекъснато има публикувани обяви. Архитект съм, а единственото мнение досега не е обосновано изобщо. Може ли някой да даде повече подробности за фирмата - ниво на заплащане, отношение към работещите, т.н.?

Пълен ужас!!!!