София Мед АД /img/frontend/nomap.png"

София Мед АД

Може ли някой да даде прясно инфо за фирмата благодаря.

Фирмата е добра и коректна.Заплащането е добро и навременно.Като за гръцка фирма е топ.Там работих три години и общо взето съм доволен.Има си и забележки,но навсякъде е така.

Не е лоша фирмата за нашите стандарти. Някога работех там после се преместих другъде но условията са си пак същите, няма голяма разлика тук - там или където и да е в БГ . Като цяло в България е така трябва да бачкаш 40 години, да плащаш осигуровки, и накрая ако доживееш до 67г. ти дават пенсия колкото да имаш за храна и лекарства.
Ето защо преди 3 години реших да напрявя нещо с оглед на моето бъдеще, като започнах всеки месец да отделям малък процент от скромната се заплата и депозирам в Bitcoin тъй като цената на тази валута откакто е създадена винаги върви на горе. Идеята ми беше че някой ден като стана на 50г. ще съм спестил достатъчно средства в Bitcoin за да не е нужно да чакам мизерната си пенсия.
Приятели не искам да изглежда самохвално . В момента съм на 31г и май няма да трябва да чакам 50 за да се пенсионирам тъй – като дори не съм и санувал че цената на Bitcoin ще нрасне толкова бързо.
Биткойн е най-доброто решение за съхранение на стойност Вие също може да направите така в зависимост от това какъв процент от месечните си доходи може да отделяте.
Ето линк как може да си купите https://www.binance.com/en/register?ref=L7SKVPD1

Ще споделя моят опит, който натрупах в „София мед“ АД. Нека бъдещите кандидати, които искат да работят там да имат бегла представа какво ги очаква. Главно изискване е човек да знае английки или гръцки език, след това дали имаш опит в областта на металургията или евентуално металургично образувание или химично образувание. Ръководен пост (ако нямаш връзки) по-вероятно може да се получи, ако човек е завършил гръцка или английска филология, отколкото металургия при равни други условия. Без значение какво направлени има човек дали ще бъде цветна или черна металургия, пластична деформация и термична обработка, металолеене или пещи, агрегати и съорижения, може да работи като оператор, пещар, качествен контрольор или ОТКК (не се чудете има отдел качествен контрол, който установява вече доказано несъответствие от ОТКК, механичните показатели се правят в механична лаборатория т.е. работата на качествения контрольор в цеха е просто да напише един етикет и да го подпечати). Като пример човек, който е завършил „Пластична деформация“ работи в лаборатория за експрес анализ. Понякога не нужно дори да си металург, а просто да си в същия факултет (Факултет по металургия и материлознаение). Пример човек завършил специализация „Материали на метална основа“ работи в пресучастък. Но има и случаи, когато дори да си завършил ХТМУ е достатъчно. Пример образно казано цяла група от специалност „Автоматизация на производството“ работи в механична лаборатория. Това е грубо казано за подбора на кадри.
Сега за технологиите малко да поговоря. Практика е да се използува технология за даден процес, която не е създадена за него с мотото „Да го направим, пък ще видим какво ще стане“. Като начало подобрения на съоръженията на бившото КОЦМ с цел подобряване, а пък то става точно обратното. Защо ли?
След това и въвеждането на нови технологии (вероятно крадени), които пък работят дори по-лошо и от подобренията на старите технологии,а извода че бългрите са неуки и не могат да работят с тях. Обикновено стабилизирането на тези технологии става от оператори или пещари, а не от отдела, който ги е внедрил. От там и вътрешния оборот е доста голям, което налага сваляне качеството или цената и пак българите са виновни, че предприятието търпи загуби.
Качеството както сами се досещате не е много високо с изключение при поръчки от няколко фирми, които имат по-високи изисквания към материала, където технологичния процес се спазва както е написано по дебелите книжки.
Повечето колеги са готини хора, но има и много подмолни хора, като използват работниците за своите интриги и цели.
Заплащането е високо за българските стандарти, обаче за един месец работите работата за двама човека първа или втора категория труд.
Ако искате да разберете какво се получава когато са на лице объркани технологии, ръководени от гръцки неграмотни иноватори там е мястото, ако ли не ...

Поправка за анонимността ми
И ще искам вредни, ако дойде някой като вас следващия път

До всички, които се крият като анинимни, мнението ви е смешно и налудничаво. Какви са тия психопати, които не спят още, ние настоящите явно не работим в търговска фирма , а в психодиспансер. Нито има обидени от изключването от "интернет"-даже ни е по-добре, нито пък си спомням да сме обидили някой с неправенето на баници и питки. Щом такова време след напускането си мислите още за нас ви липсваме. Какъв си ти работил в търговския отдел, който си е клатил краката и е търпял обиди???? Явно си сбъркал фирмата Айде много ви здраве

Толкова време след като напуснах, още ги сънувам. То не бяха простотии, че живея нереален свят, то не беше, че не съм достатъчно забавна (за екипа), То не беше - make happy yourself, "това не е твоя работа " Чувствах се неудобно, че не мога да правя баници и питки, после, че не съм женена. Такъв кошмар няма. Накрая, като ги изгоних от интернет и им обясних, чу не искам да ми следят личните неща, се обидиха.
Страшна работа.

Изключително неприятно място за работа, обидно и унизително отношение от страна на мениджърите. Работата в търговския отдел не е тежка ( в сравнение с други места) Заплащането не е лошо. Толерират се обиди , нивото е много ниско. Изкарва се месец, два. Ако не ти пречи работната среда - работата е интересна.

С какво да започна,ами най-добре с това,че ако все пак кандидатствате за работа извън мениджърския отдел,трчбва да бъдете абсолютно сигурни,че ще извършвате десетки странични дейности не влизащи във вашите задължения.Ако сте оператор няма лошо да се подготвите и за чистач,бояджия,хамал и т.н.Започнали сте-значи се пригответе за тежък труд в шумно и много мръсно място.Ще работите извънредно,в събота-неделя,празници за да докарате до някакъв приличен вид мизерната основна заплата.Ще сте 3 категория труд,като магазинер или фармацевт в място,където под 2 категория не трябва да има хора.Оттук следва,че отпуската ще бъде САМО 20 дена.Даже малкото хора в леярната с 1 и 2 категория и те имат 20 дена.Каквото и да правите кариерен ръст няма да има,позициите отдавна са обещани и раздадени.Ще ви следят и глобяват за нелепи неща.Плюсове:сравнитено високо заплащане храната на ден,има и бонуси,малко субективни,но има.подаръчни ваучери за Нова година,Великден и празника на металурга,няма проблем с дрехите и предпазните консумативи.Това е на първо четене,но имайте предвид,че може да ви се падне и график за работа 4 дена по 12 часа и 2 почивни.

Такъв кошмар и в конц лагерите сигурно не е имало . 12 часови нощни смени при тежък физически труд без право на почивка и да седнеш за 2 минути неможеш даже . При трета нощна не издържах и си тръгнах особено като разбрах колко пари ще взимам първите 6 месеца ако ходиш почти всеки ден на работа ще вземеш 1200 лева. За тези пари да си причините това нещо там трябва да си много отчаян човек.