Странно няма много мнения , аз кандидатствах скоро за позиция охранител , като искаха предварително да им пратя дипломата за средно ( за да видели че го имам ) още преди да си поканят на интервю , което е странно но HR жената ми пише на имейла това е изискването , след две седмици ми дадоха отговор да дойда на беседа , но вече бях почнал работа , виждам че обявата не е пускана отново в Джобс бг , и се чудя дали бива работата за пазач вътре ? Парите които заявиха бяха към 1900 закръглял бруто които включват ваучери за храна и карта за транспорт
Постоянно, се търсят хора за охрана и това не е случайно. Текучеството е огромно. Никакво уважение на работното място, натоварването е сериозно, а заплащането 1000 лв, при всичките им изисквания.
Всички негативни коментари са пълни глупости... Хората се държат прекрасно!
Здравейте! след няколко дена ще започна да работя в Американското посолство в София. Никога не съм бил служител на подобна организация и нямам наистина никаква представа какво да очаквам.
Всякакви ваши съвети/информация от бивши/настоящи служители би били изключително полезни за мен! Благодаря ви предварително и хубава пролет пожелавам :)
Подробна оценка от иван
Ти луд ли си?????
Подробна оценка от американско посолство софия
Съгласен съм с казаното.Не изглеждат особено коректни,а се държат нагло и безцеременно.Имаш усещането за един спотаен фашизъм като отношение...не са приятни хора,ако има възможност,избягвайте ги
Подробна оценка от stefan petrov
Здравейте,
искам да споделя мнението си, като смятам, че ще е полезно за хората, който се колебаят по отношение на тази организация.
Много е странно, че въпреки огромното текучество в тази организация никъде няма форум, който да коментира, какво се случва там.
Истината за Посолството е много проста - всичко хубаво там се изчерпва с хубавата сграда и престижното име. Това не е място за професионалисти и специалисти, който държат на професионализъм и високо ниво. Това не е място също за хора със себеуважение и достойнство.
Американците се държат изключително арогантно, високомерно, неуважително и пренебрежително спрямо местния персонал. Откровено казано се държат като господари и възприемат служителите за техни слуги. Българите там са едни загубени душички, дуят се наляво и на дясно, че са служители в посолството на САЩ, а истината е че са жалки, низши гъзолизци.Българите вътре си правят такива мърсотии и интриги помежду си, само и само за да се сложат на някой американец, че ви е бедна фантазията. Най - важното качество и умение там е слагачеството. Категорично ви казвам, че там не е място за хора добри специалисти в областа си и със самоуважение.
Никога не вярвайте на HR-рите, всичко което обясняват и обещават е лъжа. Не се заблуждавайте по обещавани социални приобивки, не е това, което трябва да е. Огромната част от американците са изключително посредствени и на ниско ниво с лошо отношение, което им е позволено от специфичната атмосфера в посолството. Разбира се има изключения от правилото, но те са редки.
Заплатите въобще не са толкова високи, колкото се предполага и сигурноста на работното място е много ниска. Има българи, които са си намерили мястото там, но повечето са жалки същества. Бюрокрацията и хартията е огромна. Позициите, които си заслужават там са много много малко и то не за дълъг период от време, колкото да кажеш, че си работил в американско посолство. Връзкарщината, покровителсването и протекциите са нещо, което е на ниво. Не е както преди време, но пак го има.
Уверявам ви, че не подкрепям нито БСП, нито Атака, нито която и да било антиамерикаска организация. Меду другото тук в този форум има подобно мнение и за южнокорейското посолство, така че може би посолствата не са особено добри работодатели.