Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Проксиад /img/frontend/nomap.png"
5 2 0
2 точки от 9 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-9 от общо 9


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Скоро се сетих за моето приключение свързано с кандидастване за работа при въпросните Прокси-клоуни. Обявата беше за Пловдив. Обади ми се някаква девойка (най-вероятно HR или някакво негово подобие) и ми насрочи интервю за 12:30 при което след разговора ни ми изпрати потвърждаващ мейл със същия час - 12:30. Дойде върпосния ден за интервюто и в 11:35 получавам обаждане от тази същата девойка, която крещейки по телефона ме пита "Къде си, чакаме те за интервю". Аз културно й казах да си види мейла и часа, който ми е написала и малко да се поуспокои, тъй като до 12:30 има още 55 минути. Тя съответно ме пришпори по най-бързия начин да отида в офиса, тъй като в 12:30 имали интервю с друг кандидат и станало объркване и не можело да се отложи за друг ден/час, тъй като някакви си ВИП персони от София, които трябва да са на интервюто не можели пак да се разхождат до Пловдив. Както и да е - отидох аз в офиса им след 15 мин. и ме посрещна въпросната HR/асистентка, която в косата беше във вид "тъкмо се събуждам". Набутаха ме в една стая и не след дълго пристигна черешката на тортата - една дърта скумрия с тънки джуки, която дори не благоволи да се представи, а само каза, че била "проджект мениджър". Започна да ме разпитва знаел ли съм кой е най-големия застраховател във Франция и беше много разочарована, че не го знам. Другата изненада, беше, че явно този въпросен засторховател им е клиент и искал кода да се пише само на френски. Въпросното изискване не беше опоменато никъде в обявата. Попитах аз дъртата скумрия дали в този случай ще трябва да работя с google translate при което тя отговори, че "много лесно се свиквало" :D Това вече преля чашата и им теглих по една майна и напуснах цирк ПроскиАд.


бивш служител

-37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
-5
Работна среда
-5

Отвратителна работна среда. Колежките ми обсъждаха Биг брадър по цял ден докато люпеха семки и се занимаваха с фирмени интриги. Кулминацията на моя престой там беше когато една от тях извади пресата си за коса в работно време, след като се беше погрижила за маникюра си.
Не искате да работите в работна среда, където липсва уважение.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, работих не малко години във въпросната фирма, но я напуснах когато реших, че няма повече надежда за подобряване на ситуацията там.
За хората пробващи да кандидатстват там мога да дам следната оценка:
Ако не обичате да се подмазвате в излишък ,не ходете там.
Не се надяваите на особено развитие особено ако не сте близък с ръководството.
Като цяло Александър Йовчев и техническия директор Ицо Ганев не са нито от най-харесваните, нито от най-кадърните хора. От там нататък може да си правите изводите дали останалата част от ръководството се подбира качествено.
За заплати няма да говоря много само ще кажа, че не са конкурентни, но достатъчни за живот.
Колегите на ниско ниво са едни от най-свестните хора които може да срещтнете.
Надявам се да съм помогнал.


-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Проксиад е от фирмите дошли в България защото могат да правят безнаказано това, заради което ръководстеото им ще отиде в затвора в родната им страна - подвеждане на кандидати за работа, възрастова дискриминация, феодални договори, оувъртайм, лишаване от отпуски и почивка, произволни уволнения и така нататък.


35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
0

Като цяло в този сайт коментират хора неудовлетворени по една или друга причина.Тяхното субективно мнение не прави фирмата, по-добра или по-лоша от останалите.
Та да си кажа и аз ......
Проектите са дългосрочни,голяма част от тях са в достатъчно зряла фаза.Което гарантира спокойствие ,че винаги има кого да попиташ.
Лично аз попаднах на свестни хора, които ми дадоха шанс да се развия в различни посоки.
Дали ще се развиваш или не, зависи изцяло от личните приоритети.
Проксиад търсят такива хора. За да ги задържат обикновено им намирам подходящото място.Стида да знаеш какво можеш и какво искаш.
OФиса се намира  близо до метрото.
Заплащането е добро, разбира се зависи изцяло от вече споменатите приоритети.Ако имаш желание за работа, ще те оценят.
Имат различни стажантски програми.Разбира се от всяко дърво свирка не става, така че не всички стажанти остават.Развиват хората си в две насоки.Правят седмични workshop-и, с презентации на нови неща.Много залагат и на социалният елемент, това което може да те задържи в една фирма е работата и хората с които работиш. Интегрирането и комуникацията с колегите е сравнително лесна.Не с всички разбира се.HR-те организират в края на всеки месец събиране някъде. Сега до юнашко напиване , за каквото съм чувал че правят в Телерик не съм присъствал, но пък голям плюс са атрактивните колежки. Там наистина работят много красиви жени. Което по един или друг начин разчупва средата и развива въображението.
Отношението на team lead-вете е много добро.Което пък отваря комуникация при проблеми.Има проблеми, но далеч не са чак толкова тежки колкото ги описват. 
Сега да мрънкаш ,че не били те взели на работа ;) ...... представям си какъв ужас щеше да бъде ако те бяха взели.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Едно предупреждение към хората кандидатстващи в тази фирма. Ето историята:
Кандидатствах за позицията софтуерен аналист/координатор на проекти в Проксиад. Извикаха ме на първо интервю, викат ти на стрес издържаш ли? - Защо? - Ами защото работата е много отговорна и ти ще си подчинен на френски мениджъри, които са малко гадняри (точно така казаха) и понякога крещят. Викам, ами не знам, аз съм културен човек и аз няма да крещя, пък другите каквото искат да правят. - Добре. След 1 седмица ме извикаха на второ с някаква французойка, защото фирмата е френска и централата й е във Франция. Тя едвам говореше английски, просто беше мъчение да я слуша човек и да се опитва да разбере какво казва. Представих си, ако трябва по телефона да говоря с такива като нея и отгоре на всичко да ми крещят. Нали са господа и госпожи французи и французойки, а ние сме само бедни мръсни българи... Обещаха ми заплата от 1000лв нето, което ми се стори добре при положение, че не изискваха опит по тази длъжност. Казаха, че ще се обадят след 1-2 дни най-късно. Обадиха се чак след повече от една седмица и за моя изненада (защото вече мислех, че са избрали друг и затова не се обаждат) ми казаха, че съм избран и да си приготвям документи възможно най-скоро, защото започвам от другата седмица. В същото време имах вече друго предложение и бях готов да се откажа от него заради Проксиад. Лелеее, добре, че не го направих. Отивам аз още същия ден след като ми се обадиха, че съм избран, изкарвам си медицинско за тая длъжност, висях с часове докато мина и по едно време получавам мейл на телефона - ами то дето говорихме, че си избран не е много сигурно, има някой неща за доуточняване с френските колеги, дрън, дрън, ще се обадим до края на деня за окончателно решение. Обадиха се на следващия ден и ми вика тоя мазник - ами извинявай, ама не си избран. ?! Е добре де, вчера нали бях избран на 100% ?! Започна да мрънка разни глупости и дори с цялата си наглост ми каза, че ако искам все пак мога да изчакам до края на месеца, когато евентуално можело да ми се обадят пак.
Е това що за фирма е?!?!?! Това си е чиста подигравка. Аз лично никога повече няма да се занимавам с тях.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте.
Бих искал да попитам Иван дали това, което е написал се отнася за офиса в София?
Аз съм от Пловдив и се интересувам от условията на работа тук: работно време (дали всекидневно се работи след края на работния ден, както е в повечето IT фирми в България), каква е начална заплата, расте ли с увеличаване на стажа и има ли някакви условия за растежа й, дали всичко със заплащането е както трябва да бъде (да се плаща на време уговореното в договора и да се покриват всички необходими осигуровки) и всяка друга полезна информация.
Благодаря предварително за информацията и за отделеното време.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-3
Местоположение
4
Колеги
3
Работна среда
0

Здравейте,
 
за всеки който се интересува от евентуална работа в Проксиад България:
 
- работната заплата се договаря по време на интервюто. Прецакалите се започват на около 800 лв. По - хитрите и самоуверени си договарят 1500 лв. нетно и нагоре.
 
- Работодателят, Пиер Вале, е страшно добър в това, което прави. Това, в което е добър, е да ви накара да мислите, че имате някакво значение и че това, което той предлага е от най - доброто на пазара. Бъдете уверени, че най - важното за него и подобни на него, е да правят пари на ваш гръб.
 
- От екипа има много кадърни хора, както и гола вода такива. Парадоксалното е, че самозванците са по - добре платени от добрите.
 
- Текучеството е слабо в програмисткия отдел и голямо при аналистите и интеграторите.
 
- Управлението на човешките ресурси е поверено на човек, който има много претенции и никакво покритие (Йовчев).
 
Не се оставяйте други да Ви налагат оценки за това, което сте. Ако сами не си пазите интереса, ще се возите в градския, а лицемерите ще Ви се присмиват от мерцедесите.
 
Успех !
28 септември 2011


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Проксиас или по-скоро Proxy Ad е френска фирма, в която българския Кодекс на труда се подминава с лека ръка. Често се случва да се работи на официални НЕ работни дни без да бъде заплатено на служителите полагаемото им се възнаграждение в размер на 200%, като пример давам 23 Май 2011, който беше официален не работен ден, но вместо да заплатят на служителите си полагащото им се по закон те просто не отработваха на 28 Май 2011. Оправданието им е че фирмата е френска и във Франция са си работни дни, е да френска фирма, но нали работим в България! Пращат хората в чести командировки до Франция, за да се обучават, но не си мислете че е приятно, защото хотела е възможно най-евтин и долнопробен и колегите се натягат и стоят по 10 часа, и ти искаш или не искаш, имаш или нямаш работа висиш до вечерта на работа просто от куртоазия... Някои от шефовете във Франция ти се обаждат малко 20 минути преди края на работния ден и искат от теб да довършиш някаква работа, която отнема доста време и ти не можеш да си тръгнеш от работа, защото утре буил крайния срок на поредния проект, е да но когато имаш семейство можеш ли да висиш по 1-2 часа извънредно почти всеки ден?!? Заплатите са нормални за сектора, плаща се редовно, но нека и да добавя, че с доста зор и преговори те пускат да излезнаеш в отпуска.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?