Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Хостуей България ЕАД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Цариградско Шосе 115Г, бизнес сграда Мегапарк, етаж 12&markers=София,Цариградско Шосе 115Г, бизнес сграда Мегапарк, етаж 12

Хостуей България ЕАД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 27 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 27


бивш служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте. Аз работих за кратко в Хостуей и останах с добри впечатления за компанията. Ще оценя всеки един аспект на работата в компанията.

• Кандидатстване и интервю: моето интервю се състоя на живо в офиса на Хостуей. Мениджърката се държа професионално и любезно. Всичко отне около час и включи самото интервю плюс тест, който не е чак толкова труден.
На интервюто се разяснява абсолютноп всяко едно нещо свързано с работата - обучение, заплащане, привилегии и т.н.
• Изисквания към кандидатите: според мен работата е подходяща за старт в ИТ-сектора. Нужно е добро ниво на английски. Предишен технически опит е плюс.
• Оферта за работа: получих офертата за работа доста бързо и започнах работа с възможно най-скорошната група от одобрени кандидати.
• Обучение: обучението в Хостуей е доста адекватно. Трейнърите ъпдейтват информацията редовно и дават солидна подготовка за работата. Дори и да не сте работили в Уеб Хостинг компания преди, ще схванете основите още на тренинга. През първите две седмици ще имате шадоуинг и ревърс шадоуинг, за да навлезете по-лесно в работата.
• Започване на работа: по време на тренинга се избира и смяната, на която се започва работа. Може да се започне като чат или кол агент.
• Навлизане в рабоатата: Бих казал, че първите две-три седмици сам на кол бяха доста напрегнати за мен. Но супервайзерите и колегите са ми помагали винаги. След това започнах да свиквам и да се справям с повечето от задачите сам.
• Заплащане: Бих казал, че за такава работа заплащането е адекватно. Независимо че бях в изпитателен срок имах право да получавам бонус. Бонус програмата на фирмата е адекватна. Взимал съм повече от основното възнаграждение, ако съм си вършил добре работата.
• Уважение: колегите са се държали уважително с мен, независимо къде са в йерархията на фирмата.
• Привилегии: още на първия ден ми беше осигурено паркомясто в подземния паркинг на сградата. Здравната застраховка е с досат добър пакет, включващ и дентални услуги. Мултиспорт картата е със самоучастие, но е евтина за служителите на фирмата. Има и ваучери за храна.
• Фирмена сигурност: фирмата държи на добрите служители. След изпитателния срок и заплатата се увеличава. Тенденцията е към наемане на повече хора. Та относно job security нещата са окей според мен.
• Натоварване: спрямо други кол центрове, натоварването в Хостуей не е голямо според мен. Някои колове отнемат доста време, понеже не всички клиенти са технически грамотни, но като цяло таргетите са изключително лесно потижими.
• Потенциал: всеки месец се отварят възможности за развитие във фирмата. За хубавите позиции се наемат вътрешни хора. Стига да ви е интересно, ще сте с привилегия за хубавите позиции пред други кандидати.
• Местоположение: централно с възможност за различни видове транспорт до работа.
• Колеги: Колегите са предимно млади хора. Общува се добре с тях и атмосферата в офиса е приятна.
• Работна среда: офисът се почиства редовно. Единствено не харесах леко остарялата техника.

• Позитивни страни: лесно започване на работа във фирмата. Наистина е newbie-friendly. Адекватно обучение. Нормално заплащане за кол център само с англисйки. Готини млади колеги. Възможности за вътрешно развитие във фирмата.
• Негативни страни: късните смени не ми допаднаха, но за някои хора биха били окей. Понякога клиентите не са технически грамотни или се държат грубо и това е психически натоварващо, но е нормално за кол център. Част от процесите и системите имат нужда от модернизация и понякога е трудно да се съпортват. За щастие фирмата прави нововъведения, които биха улеснили съпорта в бъдеще.

За мен времето в Хостуей беше ползотворно. Научих нови неща, запознах се с приятни хора. Пепоръчвам на начинаещи IT.


бивш служител

-40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Тези баламурки още ли не са фалирали? :D


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Напълно съгласен съм с предходния коментар.

Заплатата е ниска,работи се само нощни смени и се държат с вас като с боклуци.Супервайзерите и мениджърите са курви с лабилна психика,
зализани гейчета с опашчици, недорасли кретени дето си играят на рицарчета и т.н.

Това е един голям цирк...

Изобщо не се замисляйте, ако видите тяхна обява просто я подминете!


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Ако ти се работи в мизерия и сред мизерници, заповядай.
Обаче ако не желаеш, продължи напред.


бивш служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
1
Потенциал
-2
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
-2

Здравейте,

Реших да напиша това ревю в случай че се чудите дали да започнете работа в Хостуей. От известно време не съм в компанията, но работех там повече от година, което се надявам да даде известна кредибилност на това което ще напиша.

Хостуей е идеалната компания за всеки който иска да навлезе в сферана на tech/customer support. Всичко от което се нуждаете за да започнете там е средно/добро ниво на Английски език и логическо мислене. Не трябва да се притеснявате много за техническите си знания, тъй като повечето неща с които ще работите са доста базови и се покриват по време на трейнинга. В случай че трейнинга не е достатъчен, имате няколко месеца да осъвършенствате материала.

Като цяло работата е приятна и броя на обажданията е сравнително нискък в сравнение с други подобни компании. Горе-долу зле е само когато някоя услуга е паднала, което се случа горе долу рядко (веднъж-два пъти месечно.)

Лошото е, че това е една от компаниятите в които йерархията не е базирана на компетентност, а на това колко си симпатичен на мениджмътна.

Видях предишни коментари в които хора казват, че може много да се развиеш в тази компания, но това не е така. Гениални хора от QA са решили да следват примера на един велик индивид и да издълбаят на PDF 10 правила които всеки трябва да следва. Забавното е че няма добре или зле, просто следваш правилата или не.

Общо взето на никой от супервайзорите ти не му пука особено за личното ти развитие докато хората от QA са доволни. Може да нямаш почти никакви знания към дадена технология или да си свръх зле от към soft skills и никой няма да се опита да ти помогне.

Ако ви трябва работа и нямате против да работите в корпоративен кол център кандидатствайте, няма да съжалявате.


бивш служител

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Както е твърди колегата написал предходния коментар
- не се надявайте на отношение в тази фирма.

Докато сте в изпитателен срок ще се отнасят с вас като с някакви рецидивисти ще ви напомнят всеки божи ден че сте в изпитателен срок и че можете да изхвърчите на момента и това ще ви се натяква без дори да сте се издънили по някакъв начин.

И ще бъде така не само докато сте в тъпия изпитателен срок или както те му казват - "Пробация", а и след това.

Не смятам че човек който работи само нощни смени и разговаря с ретардираните им клиенти по цяла нощ е редно да получава такова жалко заплащане, пък и отгоре на всичко такова отношение.

Гадното отношение ще забележите още на самото интервю, гарантирам ви.


бивш служител

18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
1
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
-1
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Като цяло фирмата си има доста проблеми но е добро място като за първа работа. Ако говорите Английски ще ви вземат и ще може да научите много. Бързо се стига една граница на развитие и това е момента да потърсите нещо друго.

Като цяло не очаквайте някакво отношение в тази фирма. Лесно се заменят хората и работата може да се върши от всеки. Потока е постоянен но ако си вършите работата може да откарате с години стига да ви се занимава с това.

Търпят се всякакви олигофрени като им отне 1.4г. да уволнят един от най-големите паразити в офиса. Други продължават да си седят.

Не очаквайте бонуси, привилегии или каквито и да е други положителни неща. Бонусите ако са повече от 50лв на година си е направо чудо, ако изобщо ви ги изплатят.

Почти навсякъде ще ти плащат повече или в най-лошия случай същите пари. Единствения + е, че има моменти когато е спокойно. За сметка на това нещо постоянно е счупено и винаги се правят нови миграции и работата се увеличава, естествено без да се пипат парите.

Увеличението на заплатата на годишна база е около 3-5% тоест колкото си взимаш, толкова. Да не се заблуждавате като ви говорят глупости за yearly evaluation. Ако преминете в по-секси екипа ще си докарате едно до 300лв отгоре.

Най-хубавото нещо са колегите. Въпреки големия поток винаги има поне няколко свестни момчета, обстановката е забавна и може да си прекарате страхотно. Всички са много разбрани, все пак работиш(клиентите) 99% с пълни олигофрени, та няма да ти се сърдят, че и ти си такъв.

Има доста самозабравили се младежи но това е навсякъде. Според мен лично си струва да опитате, въпреки многото минуси като за първа/втора работа в тази сфера става и ако се сработите с колектива времето ви ще мине много бързо и приятно.


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

60К 2!

Същия долнопробен кол-център с разликата че вместо с гадни Англичани трябва да говорите
с ретардирани, изкуфели Американци между 60-100 годишна възраст.

Заплатите са също толкова ниски а отношението към служителите същто толкова отвратително, плюс това се работи само на късни смени.


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, Хостуей е една прекрасна филма с изключителни хора. Препоръчвам ги с две ръце! Екипът е страхотен и винаги те подкрепят, помагат и обясняват. Ако искаш да научиш нещо- винаги имаш възможността. Работната среда е спокойна. Клиентите са нахални точно както на всякъде. Има възможност за развитие. Текучеството е голямо просто, защото да вземеш някои без опит и знания и да го обучиш се изисква време и търпение. Много коректни са за отпуски, почивки, заплати и т.н.
Не се чуди а пускай CV. :)


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

2958лв нето. Това е за длъжност санитар.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?