Там пари няма. Англичанина си прави каквото иска лъже хората със бонуси и заработки, заплатата е минималната, има поставени нелегално камери, една инспекция по труда трябва задължително да мине оттам, покрива тече и зимата хората работят на минусови температури.
Здравейте, хора! Не пропускайте предоставената ви възможност! Не оставяйте късметът си! Нека не съжалявате след време за подминаването на този текст. Казвам се Димитър, на 39 г. от Карлово. Моят нюхт за сигурна печалба не ми изневери, когато ми се отдаде този невероятен шанс и сега боготворя този ден. След време, много от вас ще ме споменават с добро. Подробно описание за всичко, ще намерите в този сайт:
WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Допълнителни доходи, надомна работа, онлайн бизнес, работа по интернет
Собственика е англичанин , без никакво уважение към работниците си. Работи се нощно време, за да се избегне плащането на охрана. Липса на всякакви облаги, дори ободряващи напитки за нощната смяна. Никога не работете там.
Подробна оценка от Емил
сега видях че съм допуснал грешка НЕ ми изплатиха заплатата
Подробна оценка от СКС
Здравей Емо! Не знам точно как стоят нещата фактологично при теб, но ето ти насоки: Кодекса на труда:Чл. 226. (1) Работодателят и виновните длъжностни лица отговарят солидарно за вредите, причинени на работника или служителя поради:
1. неиздаване или несвоевременно издаване на необходимите му документи, удостоверяващи факти, свързани с трудовото правоотношение;
2. вписване на неверни данни в издадените документи.
(2) Работодателят и виновните длъжностни лица отговарят солидарно към работника или служителя за вредите, които той е претърпял поради незаконно задържане на трудовата му книжка, след като трудовото правоотношение е било прекратено.
(3) Обезщетението по ал. 1 обхваща всички вреди, претърпени от работника или служителя, включително и неимуществените. Обезщетението по ал. 2 е в размер на брутното му трудово възнаграждение от деня на прекратяването на трудовото правоотношение до предаване на трудовата книжка на работника или служителя.
Наредба за трудовата книжка и трудовият стаж:Чл. 6. (1) При прекратяване на трудовото правоотношение продължителността на трудовия стаж, придобит от работника или служителя при работодателя към датата на прекратяване на трудовото правоотношение, се записва с цифри и думи и се подписва от главния счетоводител и от работодателя, като се подпечатва с печата му.
(2) При прекратяване на трудовото правоотношение работникът или служителят е длъжен да представи трудовата книжка на работодателя, който да отрази необходимите данни и да я върне незабавно срещу подпис на работника или служителя. Датата на предаване на трудовата книжка от работодателя на работника или служителя се отбелязва в дневника за издаване на трудови книжки по приложение № 1.
(3) Когато трудовата книжка не бъде получена от работника или служителя, работодателят му съобщава с писмо с обратна разписка да се яви, за да я получи лично. Тя може да бъде изпратена по пощата или предадена на определено от него лице само ако за това има писмено съгласие.
Ако можеш да докажеш вината на работодателя взимай адвокат и го съди, ако не постигнете споразумение:)
Успех!
Подробна оценка от Емил
Здравейте,миналата година работих един месец(август) в фирма РЕД ФОРЕСТ ООД с.Ломци, общ.Попово.След напускането ми изплатиха заплатата и не ми върнаха трудовата книжка каква е процедурата да ги съдя?