Подробна оценка от Никоя
Всички привидно негативни мнения за фирмата на госпожа Илиева са чистата истина и всеки след месец работа там ще се убеди в тях! Отделно никой не е споменал, че се работи 6 от 7 дни в седмицата, като 6тия ден събота или неделя се работи по 13 часа. Има сериозен проблем с отпуските, работодателя, като едноличен султан, забранява използването на отпуски много често. Има хора, които изпускат моменти със семействата си, за да си губят времето в магазините ѝ! Забранява използването на отпуски през юли и август. За болничен не може да става въпрос защото "ако си болен си ходи вкъщи и не се връщай повече", осигурява на минимална заплата, която забавя, а всичко, което обещава да плаща в плик е една илюзия. Ако искаш 5 дни отпуск, това в алтънбаш българия еоод, включва и уикенда. Ако ти се наложи да използваш отпуск повече от 2-3 дни биваш упрекван че не искаш да работиш и че много си почиваш. Работата за Юлия Илиева е тотална загуба на време! Лишен си от правата си по закон, поне фирмата се старае да те заплашва, ако кажеш че желаеш да напуснеш защото ти бавят парите вече 10 дни, заплашват с уволнения, каквито по закон не могат да наложат. Отказват ползването на полагаем платен годишен отпуск, а след това дали ще го изплатят е 50/50 някои получават, други не, всичко в тази фирма се върши по задание на Юлия Илиева и тя е отговорна за всяка незаконна практика, извършвана под заплаха от уволнение, от служителите на фирмата. Юлия Илиева е човек на лъжата! Да не говорим, че хората, на които им позволи да ползват някакъв отпуск, трябва да запишат, че ще се самозаместват, което е тотален абсурд. На тая фирма НАП и инспекция по труда решат да направят ревизия, ще ги запечатат завинаги!
Подробна оценка от За затвора сте
Първо ще обоснова оценките, които давам за фирмата на Юлия Илиева - заплащане -3 защото заплати се бавят почти всеки месец, докато работех там в продължение на година и половина, според трудовия си договор трябваше да получавам заплата, преведена по карта на 20-то число, почти всеки месец превода беше след датата в договора, хората работят за пари, а не за слава. Обикновено Юлия твърди, че ще плаща в плик процента от продажбите м/у 1-во и 5-то число на следващия месец (3% от личния оборот,а не този на обекта, за месеца), което също често пъти беше забавяно до 7-мо,8-мо, дори 10-то число. Фирмата е в колапс, сметките са често запорирани, защото страдат от огромни кредитни задължения, така че се очаква и по-зле да става. Уважението е -5 защото такова просто няма. Има привидно уважение докато си помисли човек, че мненията в този сайт са погрешни, но на 2-рия месец от постъпване на работа при турците, човек вижда с очите си, че самата истина е че няма и капка уважение към служителите, които са във фирмата под 1-2 години. Юлия Илиева има навик да обижда хората, да създава интриги с цел "разделяй и владей", Юлия Илиева не е човек на честта, каквато твърди че е. Говоря само за нея, защото тя е единствения собственик и управител. Всеки друг в тази фирма, без значение от какво естество му е работата, в трудовата си книжка ще бъде записан като "продавач-консултант", моята работа не беше свързана с продажби, но по договор и аз се водех такъв?! Привилегии -1 защото ти се обещава едногодишна карта за транспорт, която в повечето случаи е само на обещания, докато не се излъжеш да започнеш работа за тях. Фирмената сигурност е -5, защото служители на по 15 години могат да бъдат излъгани и заблудени. Охрана има само в централния магазин - един възрастен господин, минал прайма на живота си. Натоварване -5 защото още държа в хронологията си с разговори как Юлия Илиева се е обаждала в 22:00 с искане да сменя обекта в който работя, без значение, че това би наложило да стана в 5 сутринта, за да мога да й отворя обекта в The Mall в 9 сутринта. Натоварването е сериозно, 5 дни по 7 часа (ако питате Юлия са 6 часа, защото тя не брои и не заплаща 1-ия час преди или след работа, в който трябва да се подредят всички бижута в магазина или да се съберат вечер и да се приберат)
и на 6-ия ден (събота или неделя) работния ден е от 9 сутринта до 22:00 вечерта. Потенциал -3, във фирмата никой не те обучава, няма израстване и често разликата в нивото от което някой започва, до ниво след 5 години работа е м/у 300 и 500лв. Местоположение -3 защото освен централното магазинче на бул. Витоша и този в мол София, всички др. обекти са в отдалечени молове и лично Юлия Илиева заставя хора да си губят от личното време за да бият час и половина път до работа. Обещава карти за градски, привилегии, бонуси, за година и половина не видях нищо от това, както при себе си, така и при колегите. Колеги -1 защото дребните интриги са често срещани и всеки гледа да подкопае другия, практика, която отказах да приема за своя. Работна среда -5, защото се работи в магазин 50кв. м. и нямаш право да го напускаш за повече от 30 минути за целия работен ден. В магазина в мол Парадайс дори няма и диспансер за вода и служителите се нагърбват от своя джоб да плащат за средства от жизненоважна необходимост, които работодателя не е осигурил.
Това беше обосновка на оценките ми за фирмата на Юлия Илиева. Сега за всеки, който иска да започне работа там. Ще сте отговорни за касов апарат, а не на всеки клиент се издава касов бон, по-голямата част от продажбите не се декларират на касов апарат и моя съвет е изобщо не го докосвайте! В касовите книги не се пише абсолютно нищо. Всеки следващ ден след 15:00 "чистите" пари се внасят в лични сметки. Има изречения от сорта на "аз не лъжа държавата, просто ако трябва на всичко да платя ДДС, какво правим..." Не се лъжете да започвате работа там. Всички звезди ще ви бъдат свалени, ще се почувствате като най-ценения от тях човек. Всичко е заблуда докато започнете при тях. После ще се занимавате ЕЖЕДНЕВНО с недоволни клиенти, защото бижутата им се разпадат след 2 седмици носене, а Юлия Илиева не желае да поема отговорност и се опитва да си спести пари от ремонти, като кара хората да си плащат за това, че слабо изработеното бижу се е разпаднало. Падат често диаманти от пръстените, хората са меко казано недоволни. Ще бъдете карани на фирмени събрания да се прегръщате и целувате по бузите с колегите си, много неадекватно изискване за всеки, който присъства на това събрание. Всеки ден ще ви бъде говорено за енергии и вселени. Ако успеете да продадете над 3000$ бижу ще ви хвалят в този ден, но на следващия ако не продадете нищо, то ще бъде извъртяно в стил "защото вие самите не сте се помолили на вселената" ... практикува се старо източно езотерично учение, което е доказана фантасмагория. Алтънбаш България е в колапс, огромни задължения, за да ги оправят ощетяват държавата с ДДС, често за да продадат нещо правят голяма отстъпка, но за да са на печалба не пускат касов бон, а тук вината е на оператора на касовия апарат. Отделно, прекалено много външни фактори пречат на спокойствието, дали ще са невъзпитаните крясъци и викове от страна на Юлия Илиева, дали ще е синът на тази госпожа, който идва да се прави на шеф в обектите и у хората се събужда притеснение. Това е фирма, която един трудов договор не може да напише правилно, бави заплати, безхаберна е към служителите си и не бих препоръчал и на най-големите си врагове да имат общо с тях! Управителя в лицето на Юлия Илиева често говори не истини и си измисля най-различни причини да бави заплатите, а после когато я попита човек, кога ще плати, тя започва да се сърди и да обяснява как имало фирми по 3 месеца бавят плащане и как може ние да я обиждаме като и се молим да ни плати. Тя е много далеч от човек на честта, какъвто парадира (само на думи) че е ! Алтънбаш България потъва като Титаник и е пълна скръб (като го казвам не да уязвя някого, а защото е самата истина)
Подробна оценка от Мадлен
Здравейте ,
Не мисля , че има причина да крия името си , тъй като периодът в който работих за Алтънбаш ( 6 години ) беше един от най- хубавите и успешни професионални етапи в живота ми.
Така , нека да започна със следното :
Незнам защо всички си мислят , че влизайки в такава компания ще започнат да ви свалят звезди. Както във всичко в живота така и тук , за съжаление или не трябва да се докажете . Нищо не идва на готово . На мен ми трябваха близо две години търпение и упорство и най - вече желание . Не мога да приема всички тези думи които коментирате за управители и заплащане . Това не е вярно. Доказвайте се и успявате . Нямам идея да обидя никоя друга компания . Уважавайки всяка длъжност във фирма , бих искала да направя сравнение , че вие кандидатирате в бутици , които предлагат най- висш клас диамантени бижута . Съответно клиентите са друг клас . Подхождайте с уважение . Може би в H&M или друг тип подобни магазини изискванията ще са по- малки към вас . Желая Ви успех и повярвайте ако успеете да изчакате ... успехите са невероятни . А отношението ще д различно към вас .
Подробна оценка от Ева
Искам да попитам в кои молове имат магазини и задължителна ли е униформата ?
Здравейте. При мен проблем със заплащането не е имало проблем, започнах да получавам процента си след 3тия месец. Въпреки че нямам забележка относно парите, лошото отношение, неуважение и злоба от страна на мениджъра, ме накара да напусна и не само мен. Обещават наистина какво ли не, но нищо, което обещаваха не се случваше от графика до промяна на отношение... Каквото и да се случва, за всичко си виновен, без значение дали си продал или не. На високи позиции в случая - мениджър, беше човек, който няма идея от създаване на екип, сполатяване на екип, мотивиране на екип и куп други лидерски качества, без които не може!!! А там ги нямаше, нито едно от гореспоменатите. Има текучество наистина, само при моя случай си тръгнахме 3 на веднъж, поради една и съща причина. Моя съвет към бъдещите кандидати в тази фирма е да внимават много какво им се обещава и да държат на това, което им е обещано. Да заявяват ясно позицията си още на интервюто и ако е необходимо да се впишат и в договора допълнителните договорки, защото в противен случай едва ли ще имате успех :) Просто ще загубите от 3 до 4-5 месеца, ще си скъсате нервите, няма да имате капка свободно време и никой няма да го оценява :) Да не говорим, че се налага да вършите и куп други неща, които не са вписани в длъжностната характеристика, като например, да носите бижута за корекция, попоправка или родиране след работно време или преди това ( като това не ви се заплаща извънредно - нищо, че губите минимум 1 час) Да не говорим, че се движите с бижута във вас (които не са никак евтини) в градския транспорт, ако нямате собствен автомобил или другия вариант е с такси (което не се заплаща от работодателя) и още куп други неща, които не са за предпочитане. :)
За първи път реших да изразя мнението си в този сайт. Хора, колкото и да сте отчаяни не започвайте работа, дори не си правете труда да си пускате cv в тази фирма. Лъжат ви и ви обещават заплащане над 1000лв, обещават ви развитие, обещават ви обучение в Турция, обещават ви работа на слънчев бряг за месец, общо взето ви обещават всичко което искате да чуете. НЕ ПРАВЕТЕ ГРЕШКАТА КОЯТО НАПРАВИХ АЗ! Излъгах се и започнах работа там. Бавят ми заплатата от миналият месец вече 20 дни. Управители те се държат с теб отвратително, а когато ги попиташ "защо се държите така грубо" те ти отговарят, "защото ни е писнали през месец да има нови хора при нас", обещават ти и процент от това което продадеш - да ама не, ако продадеш нещо управителеля си го пише на негово име и ти пак нищо не вземаш. Договора е безсрочен и могат да ви махнат когато им скимне в моя случай ми го съобщиха когато отидох за една от смените си, без предупреждения, без нищо. В първият момент ще прочетете този коментар и ще си кажете " Един лош коментар, какво толкова, ще си пусна CV. " НО съм сигурен, че месец, два по-късно ще имате същото мнение като моето.
Здравейте!Искам да изкажа огромното си разочарование от "прословутата" фирма Altanbash. Първо има огромно текучество на персонал,което само по себе си говори,че нещо не е наред във фирмата.На високи позиции стоят хора,които грам не разбират от ръководни функции!!!А относно заплащането са ПЪЛНА КАТАСТРОФА!!!Бавят изплащането на смешните заплати ,разбира се без процента,който са обещали от направените продажби.Излиза,че трябва самият ти да си парче счетоводител и да си смяташ много прилежно изработените извънредни часове и процент от продажби ,и на всичкото отгоре трябва да си ги измоли, защото ЛЪЖАТ СТРАШНО МНОГО!!!Просто са смешни знаейки,че са фирма занимаваща се със диаманти (което предполага наличието на огромен капитал)да се излагат по този начин!!!Възмутен съм, и на всичкото отгоре само си загубих времето!!!
Подробна оценка от Бивш служител
Здравейте. Във фирмата има страсшно голямо текучесто на персунал и е абсолутно логично имайки впредвид предлаганите реални условия спрямо първоначалните договорки и уверения от страна на ръководството. Хората който провеждат интервютата са добри психолози и заблуждават кандидатите че са попаднали на правилното място. И все пак ако сте решили да си загубите времето с тази фирма имайте впредвид, че последната ви заплата няма да бъде изплатена, не че е голям, но все пак некоректни и в това отношение. С две думи загиба на време, поне за мен.
Подробна оценка от Милена
НеКоректни са в смисъл на това,че пращат на обучение,преминаваш успешно,а после,когато става въпрос за назначение ,отговорът бил "твърде млада за позицията".Това би трябвало да се каже веднага -определяне на възрастовата граница.
Подробна оценка от jade
Здравейте,
Искам да попитам дали след втория ден на събеседване,кандидите със сигурност ще започнат работа? Благодаря преварително.