Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Хавле Арматурен /img/frontend/nomap.png"

Хавле Арматурен

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 2 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-2 от общо 2


бивш служител

26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
1
Привилегии
5
Фирмена сигурност
2
Натоварване
3
Потенциал
1
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
2

Работих няколко години във фирмата. Заплатата беше ниска /около 550-650 лв./, за квалифициран ВиК-инженер, затова във фирмата не работеха такива технически компетентни хора. Налагаше се да се самообразоваме по всички възможни начини. Имаше командировки в чужбина и те бяха от голяма полза за персонала. Удобство бяха персоналната кола, телефон и лаптоп. Както и регламентираното работно време-от 08.30 до 17.00. Почивка събота, неделя и официални почивни дни. Работата беше интересна и динамична, харесваше ми. Но за съжаление единият и то доминиращ управител, Диана Младенова, не провеждаше адекватна на реалностите политика, според мен. Според нейните усмотрения, участвахме на търгове, като давахме минимални /10-20%/ отстъпки, а нашите конкуренти стигаха до -60% за едрите клиенти. Преди години Диана е търгувала с тръби за ВиК, преди австрийците да предложат да изкупят бизнеса и и да я назначат за управител в дъщерната си фирма. На базата на лични вражди с тогавашни конкуренти, Диана не желаеше да подписваме договори с дистрибутори, които можеха да ни правят оборотите. Дори зад гърба на дистрибуторите в нашите региони, в нарушение на клаузите от дистрибуторския договор, продаваше на същите отстъпки, на техни клиенти. Това, естествено, не оставаше дълго време незабелязано и ставаха скандали в офиса. Продуктите на "Хавле", са много качествени, но с много високи надценки, слагани "на око" от Диана Младенова. От 2004 г, до този момент, няма интелигентен човек, който да може да изтърпи капризите на Диана Младенова, повече от 2-2.5 години. Докато тя е управител, фирмата няма да може да реализира успешно наистина качествените и уникални продукти. А конкуренцията не си губи времето и предлага на пазара значително по-евтини и с по-ниско качество, продукти, които имитират марката "Хавле". Колегите, които напуснахме в рамките на 1-1.5 г., се разделихме с "Хавле", с болка в сърцата, знаейки, че фирмата не върви на добре. В заключение мога да препоръчам, ако ще започвате работа в тази фирма, да се въоръжите с огромно търпение, железни нерви и да имате наум и драга алтернатива за работа!


-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-3
Колеги
-5
Работна среда
-4

Здравейте. Целта на настоящето е да ви предупреди.
ВНИМАНИЕ не започвайте работа в Хавле Арматурен. Не се лъжете по това, че е австрийска фирма. Хората, които работят там са българи. И по точно двамата управители - Диана Младенова и Людмил Григоров.
1. Лъжат ви за заплатата. Казват ви една заплата, а когато приемете предложението им и сте напуснали предходната, ви казват друга, по-ниска разбира се. Искайте им предварително разписан договор от тяхна страна, за да сте сигурни в това което ще получите.
2. Не очаквайте особено обучение и въвеждане в работата. Казват ви какво искат, пък ви сами трябва да разберете как се прави. А и текучеството е голямо - няма кой да ви помогне.
3. Трябва да сте малко непукист. Там високият тон се използва перманентно. Просто не го взимайте навътре.
Може и още да се напише за спазване на трудовите условия.
Ако решите да започнете работа, трябва наистина да имате нужда от тези пари.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?