Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Дигитални Медийни Технологии ООД /img/frontend/nomap.png"

Дигитални Медийни Технологии ООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 9 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-9 от общо 9


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Може би е малко безсмислено да се чопли толкова назад в миналото но все пак да кажа нещо, в интерес на истината.

Случайно попаднах на тази страница и останах учуден от човешка глупост, подлост и злоба. После пък ме хвана яд на самия мен си, задето очевидно това все още ме впечатлява. Трябваше отдавна да съм свикнал с това.

Аз съм един от малкото хора които влязаха сравнтиелно в началото на тази фирма, и си тръгнаха към края и. Как и защо, не е толкова важно. Важното е, че аз лично от началото, до края на престоя си във тази фирма, съм получавал уважение и признателност за положените ми усилия. И съм се стараел да отвръщам със същото. Заплатата ми беше увеличавана много пъти, и винаги съм оставал доволен от преговорите на тази тема. Разбира се, имали сме и търкания със този или онзи, по едно или друго време. Но като се върна назад, мисля, че със всеки един от началството, че и с повечето колеги, сме имали своите добри мигове и в крайна сметка сме се разделили със добри чувства и пожелания, не просто дежурното и лицемерно "всичко най хубаво".

Разбира се, всеки си има своето мнение по въпроса. Но останах малко изненадан от това което е написал последния коментар и колко много са цъкнали след него "Не съм съгласен".

Аз лично, като страничен наблюдател, мога да потвърдя, че всичко което е казал "реалист", беше вярно. До последната дума.

Също така се изненадах и от предпоследният коментар , който едва ли не е влязал в лудницата заради работата си там. И само "съгласен съм", разбира се. Звучи все едно там е било конц лагер и насила са държали хората там докато не си прережат вените накрая.

Разбира се, това са "джендърски"(тази дума я нямаше по това време :)) изпълнения които "съвсем леко" преувеличават, несъмнено защото не ги е огряло за това или онова. А и самият стил на писане е леко "лабилен" и в никакъв случай не звучи сериозно. А може би човека го е писал докато е бил "пред срив, на ръба" :) Логичният въпрос който изплува във съзнанието ни е - "след като ти е било толкова зле, що си живял в страх и не си напуснал преди да се сринеш психически? Като си имал толкова сериозни проблеми с това или онова, що не си ги поставил на масата?". Аз винаги така правех и винаги стигахме до консенсус.

Знаете ли, след толкова години човек си дава сметка, че важните неща не са били парите, нито караниците, нито купоните, нито лудите истории. Може би описаните фирмени "привилегии" днешно време се приемат за даденост но мога да ви уверя, че по тогавашното време това никак не беше така. Не става дума за дребните продобивки. Важен беше жестът. Защото най спокойно можеха да си го спестят тогава.

В крайна сметка, каквото и да си говорим, ДМТ е дала нещо на всеки от нас. Колко всеки от нас й е дал в замяна, дали е повече или по малко, не искам да влизам в такъв спор, ще оставя това на дребните душици. Но накрая да си тръгнеш крадейки от фирмата (код, контакти, че и пари) е меко казано неетично. Лично аз съм бил свидетел и на доста други ситуации в които разни хора са извършвали разни дейности , които макар и дребни, бяха със доста съмнителен морал. Не искам да влизам в махленски подробности. Но все пак индиректно това си беше кражба защото на всички нас ни се плащаше да си вършим уговорената работа, не да правим глупости в работно време.

Всичкото това не прави чест на нито един човек който има претенции да е зрял, цивилизован, принципен.

Не прави чест и на тези 19 "хора" които са били там и все пак са цъкнали "Не съм съгласен" на мнението на "реалист".

Но "реалист" е най прав за едно - Живи и здрави. Всичко останало е вятър и мъгла.

П.С. "Разочарования" дано си е оправил сринатата психика, горкичкия :)


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

 
Искам изрично да отбележа, че съм служител във фирмата, а не акционер !
Много в евтино целенасоченото плюене от добре познати персони ( т.нар. хейтъри), които имат желанието да развалят реномето на една компания по доста глупав начин.
Същата тази компания е дала на тези персони пълното доверие, know-how и средства в продължение на доста години. В отговор на това историята знае доста факти:
- Някой си откраднаха каквото им трябва - код, контакти, бази данни и тн. и се опитват да съществуват по някакъв начин. Живи и здрави.
- Други си пишеха личния софтуер в работно време и сега се опитват да го играят конкуренти. Няма клиент, който да се е отказал от оргиналния продукт и да ползва творенията на къртиците.
- Трети така и не приеха да работят в какъвто и да било срок. Все пак не сме на Пионерски Лагер, а на работа. При положение, че сме една от малкото фирми в ИТ бранша, които не санкционират и не изискват писането на Daily или Weekly Task Schedule при сериозни изоставания в зададените срокове понякога.
- Четвърти решиха да ползват компанията за трамплин да емигрират в чужбина – USA, UK и тн
 
Ето и няколко факта за фирмата
- Няма служител, който да не е получил уговореното си възнаграждение, увеличение или бонус в указания срок. Осигуровките са на реалната заплата.
- Атмосферата е спокойна, естествено има и нервни ситуации понякога, но това е работен процес, не сме на санаториум.
- 75% от екипа пътуват по цял свят и имат възможност за работа в някои от 15-те офиса в 9 държави. Последните години имаме над 15 примера за такива хора
- Така наречените социални придобивки не правят впечатление на никой: служебен телефон, гориво за личния автомобил или карта за градския транспорт, всяка сутрин плодове за служителите, масажен стол, тийм билдинг и партита в България и чужбина, награди за добър служител (предметни или финансови) и др.
Няма бивш или настоящ служител, който да каже, че горенаписаното е лъжа !!!
 
 


бивш служител

-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
-2
Работна среда
-5

Ако сте млад, надъхан, с амбиции и хъс за здрава работа, НО желаете да работите в страх, без оценяване на труда, с ниска за бранша заплата и в кофти среда - ТОВА Е ВАШЕТО МЯСТО !!!
След само 2 години работа в тази фирма вече имам проблеми със здравето, психичното ми състояние е на ръба преди срив !!!!
НЕ препоръчвам на НИКОГО тази фирма !!!


шубе го/я е и не казва!

-1 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-4
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
-5

Малкото останали къдърни служители носят на гърбовете си всички негативи, а за останалите, които по цял ден симулират работа остават похвалите ! Типично по Български - нали!? За съжаление повечето кадърни вече си заминаха, а на останалите не им давам още много време с подобно "уникално" управление ! Колкото повече качествена работа се свърши - толкова повече се увикват хората, че не са свършили още работа за същото време.
Относно колегите - повечето са супер, но има и много "гнили ябълки"!
Относно местоположение - офиса е на удобно място и за служители и за клиенти.


бивш служител

-13 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
-4
Колеги
0
Работна среда
4

Хубав офис. Подигравка със служителите.


настоящ служител

-16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
1
Потенциал
-3
Местоположение
-5
Колеги
3
Работна среда
-4

Поредната типично "българска" фирма - интриги, уволнения, текучество - всичките познати неща на едно място.
Жената на шефа коли и беси от щатите, често вика и крещи по скайпа, и всички гледат в земята и козируват чинно. Харесва млади, високи и добре сложени момчета, така че ако сте от тях имате бъдеще в Playbox.
От фирмата излизат отвратително бъгави и писани с краката продукти, а супорта след това обира гайлето и се чуди как да маже, маже... Излъгани клиенти си искат парите обратно, начукват се канчета, крясъци, а кервана си върви и всичко остава по старо му.
Девелоперите се оплакват от натрупаната през годините каша в кода, великия Камен раздава мъгляво описани задачки за "1 ден работа", които обикновенно се вършат за по 2 седмици, и кашата се забърква още повече. Тестерите - и те не знаят какво и как да тестват, но е важно да бълват ишюта! 
На пук на всичко обаче, бизнеса върви - познахте, всичко това се дължи на великите отдели по продажби и маркетинг, които тръбят по целия свят колко яки и стабилни са нашите продукти - ура!
Хубавото - част от колегите са готини, има пътувания до доста екзотични места за инсталации и изложби.
Заплатите - средна хубост, но за това работно време и натоварване - перфектни. Ако не се буташ между шамарите и избягваш некомпетентните шефове - доста време може да изкараш там.


шубе го/я е и не казва!

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
-3

за съжаление "Пъпеш" е прав за абсолютно всичко!


клиент

5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Фирма с точност към клиентите. Голям размах и потенциал.Ако трябва всичко да е изрядно, то и не всеки ще е доволен от това,че трябва да е изрядно като работи. Това в България е най-големият проблем, наетите хора да си гледат работата и да работят освен за себе си и за фирмата.


бивш служител

12 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
1
Потенциал
2
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
-1

Като цяло, отвън всичко изглежда идеално, отътре обаче е гнило.
Сферата на дейност е интересна, има какво да се научи от нея. За съжаление процесът на работа е под всякаква критика. Ако искате да разберете как и защо не трябва да се прави - това е мястото. 
Хората на ръководни позиции са меко казано некомпетентни, но за сметка на това с голямо самочувствие. Думата им е закон, независимо колко голяма глупост са казали или факта, че на другия ден са решили да се прави точно обратното на предишното им решение. Естествено работниците обират пешкира, търпейки измиването на ръцете на по-вишестоящите.
Заплатите зависят от пазарене и дебелина и грапавост на езика. Шуро-баджанащината е масово явление. Жената на шефа коли и беси. Един ден може да сте страхотни "приятелки" с нея, а на следващия - уволнени.
Колегите в голям процент са свестни и отзивчиви (с изключение на стремящите се към ръководни постове).
Известна свобода и гъвкавост в работното време.
Ако правилно си играете картите, може да не вършите почти нищо (но да изглежда, че правите много неща), минимално време дневно, и да взимате прилична заплатка в продължение на дълги години.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?