Подробна оценка от Атина
Напълно потвърждавам коментара на Анка и призовавам всички бивши и настоящи служители пострадали или унижени от тези "работодатели" да си потърсим правата чрез инспекцията по труда и ако се наложи пред по висша инстанция съда.Ако желаете да се свържите с мен оставете коментар тук!
Подробна оценка от Атина
Работодателите не изплащат първите три дни от болничните както е по закон.
Подробна оценка от Атина
Нека инспекцията по труда се самосезира и направи щателна проверка на фирмата!
Подробна оценка от Анка
Фирмата "М Табако "ООД има страшно много пропуски и негативи.Когато започнах работа няколко месеца бях без абсолютно никакъв договор,ако работодателите решат сключват договор до 6месеца в полза на работодател и обикновено преди да изтече този срок те изхвърлят без никакви обяснения. Когато дойде проверка от Инспекция по труда веднага 5-6 жени бяха изведени и скрити.Работи се непрекъснато по 12 часа дневна и 12 часа нощна смяна-няма абсолютно никаква почивка,каквато се полага по КТ/нощен труд най-много 7 часа и 48 часова работна седмица/.За собствениците работникът е роб и нищожество,с което само се гаврят .Специалистите тук въобще не се зачитат-иначе нямаше да ги изхвърлят толкова лесно. Всеки знае,че за да върви работата трябват добри специалисти и добър и гъвкав колектив със стимул за работа.Ако в най-скоро време не се променят нещата фирмата едва ли ще просъществува дълго.
Подробна оценка от Ивана
Ако имате желание да бъдете унижавани,мачкани и в крайна сметка излъгани значи това са вашите работодатели.Казвам го най-отговорно!Това са най-некоректните работодатели за които съм работила в живота си досега.Парите са смешно малки,отношението на горепосочените към служителите е отвратително,честно казано на моменти се чувствах като в сценарий на филм за робството.Нямаш право на мнение и права.Седиш с наведена глава и мълчиш.Още повече,че там работника се следи на всяка крачка с камери(само в тоалетните няма).Страх ги е да не ги окраде някой(крадеца вика,дръжте крадеца).За колегите нямам нищо хубаво да кажа,80% от тях са местни интриганти(производствената база се намира във село Войсил),които се дебнат един-друг и от време на време ходят и се топят на шефовете с тайничка надежда да си опраят собственото окаяно положенийце във фирмата.Работната среда също не е цвете за мирисане.Малък цех наблъскан с какви ли не материали и прахоляци.Работното време е на смени по 12 часа,което ако се заплаща адекватно щеше да е добре,но не е.Сигурност за работата нямаш никакво,днес си тука,утре те няма.Малко да надигнеш глава и веднага ти е отрязана ама откъм петите.За отношението на работодателя към работника няма смисъл да пиша.В началото те посрещат с омайни думи и "светена вода" а само след месец,два вече те хапят,дъвчат и плюят.Плантатори с бичове и роби в тръстика.Никой уважаващ себе си нормален човек няма да иска да работи за тези.Моето лично мнение е,че докато има такива фирми в България няма да се оправим никога.
Подробна оценка от Милена
Колкото до фирмата-мнения много.Заплатите не са големи, но ги дават редовно.Работа-много.Всеки ден сме на работа дневна и нощна смяна се въртят. Време за почивка или да свършиш нещо няма.Гаврят се с персонала самите шефове.Те самите създават интриги за да няма единство на персонала.Гонят без причина който са си набелязали.В таз фирма няма място за културни и интелигентни хора. Тук са на мода интригантите и натегачите независимо как работят.Тун не може да откажеж допълнителна работа или оставане след работно време-щи те изгонят веднага.Операторите горе доло се оправят но се работи с евтини материали и затова качеството на продукцията е лошо за което ни глобяват често независимо чия е вината.За 12 часа почивката е само една и ни заболяват ръцете,кръста и гърба от монотонноста на работата.