Риам Венчърс ООД /img/frontend/nomap.png"

Риам Венчърс ООД

Привет!
Работих в тази "фирма" 3 месеца, които вече броя за загубено време. Тази фирма е българско представителство на уж много голямата и уважавана канадска компания SWIFT TRADE. Суифт трейд обаче е една доста компроментирана и непрестижна компания - справка в гугъл!
Шефа там е канадец, който доста добре омайва всеки новодошъл с приказки за успешни сделки и много пари. Обучението е задължително като ти като новодошъл трябва да си платиш, което е крайно странно! Има 3 курса за обучение - за 100, 250 и 500 лева, като естествено канадеца те насочва към най-скъпия с обещанието, че през това обучение ще се запознаеш с успешни стратегии за търговия, а и че той ще ти помогне да развиеш стратегия! НИЩО ПОДОБНО! Аз търгувах с виртуални пари един месец, като в началото на всеки ден той ме разпитваше защо съм купил или продал еди кои си акции предишния ден и ТОВА Е. Просто обяснявам защо съм търгувал, а той само кима и вместо да посочи конкретни сделки и стратегии, само говори общи приказки как трябвало човек да търгува разумно и да следва тренда на акциите! Много жалка история! Плащаш 500 лева с надеждата да се научиш как се търгуват акции, а резултат - нищо повече отколкото да прочетеш една книжка за 10 лева за технически анализ на финансовите пазари. Този човек се казва Райън Хайнрикс и въпреки твърденията си че е много успешен търговец на акции аз така и не го видях да търгува на живо! Само общи приказки чух. След като мина месеца на обучение трябваше да депозирам поне 300 долара гаранция срещу загуби и още 180 долара за търговския софтуер, които 180 долара трябва да се плащат всеки месец! Тоест започването на работа там ми костваше 500 лева обучение + 480 долара за започването, като получавам 60% от спечелените пари. ВАЖНО е да спомена, че тези 300 долара покриват загубите ти, тоест ако губиш пари, губиш своите пари, а ако печелиш, вземаш 60% от спечеленото!

Много съм разочарован. Няма дори минерална вода в офиса, и често мирише отвратително на манджа когато приятелката на шефа отива в кухнята за да му стопли обяд. Човек очаква да види успешни търговци на акции, които правят по 5000 долара на ден, а вижда едни момчета, които се радват на 100 долара на ден, от които ще вземат 60 и като си платят таксите и комисионите реално работят за 50 лева на ден ... шефа нищо не може да те научи, работното време е от 16:30 до 23:00 - нямаш нормален социален живот, какво пък остава за нормална връзка. Трагедия. Ако искате да търгувате на финансовите пазари, не ходете в тази фирма, а прочетете някои стратегии от книги и интернет и пробвайте на демо с виртуални пари! В тази фирма обучението и всичко останало ще ви излезе ммного солено, а нищо няма да си възвърнете и ще забравите лицата на приятелите си!

Освен това ще сте на някакъв измислен договор, който няма стойност в България - дори не е граждански, а е просто някакво споразумение (Agreement на английски). Не ви се води трудов стаж и не можете да докажете на никой че сте работили там и сте изкарвали някакви пари. Всичко е някакви хвърчащи листове и празни приказки. Пак ви казвам - ако искате да търгувате на финансовите пазари - има си достатъчно български инвестиционни посредници и не ви трябва да хвърляте луди пари във фирмата на канадеца, които най-вероятно няма да избиете, а и да ги избиете, ще е след 3-4 месеца, ама през това време нали трябва да се плаща наем, да се яде и да се плащат сметки...

Айде живи и здрави и успех на всички бъдещи търговци! Идете на интервю в RYAM VENTURES и си отваряйте очите и ще видите че мястото ви не е там.

шубе го/я е и не казва!

Реших да напиша няколко изречения за тази фирма, защото там загубих 4 месеца и даже си платих за това. Целта ми е да спестя това на други хора. Ще спомена само няколко неоспорими факта, но те са достатъчни всеки да си направи извод за какво става въпрос и да прецени за себе си дали ще опита.
Който е ходил на интервю вече знае - в тази фирма не предлагат трудов договор, осигуравки или подобни неща. Напротив - който иска да опита си плаща обучението и после месечна такса за всеки месец прекаран в нея. Подписват се договори между служителя и канадската фирма, чиито представител е Риам Венчърс ООД, които на практика нямат правна стойност в България. Като цяло от юридическа гледна точка съществуването на фирмата в България и отношенията й с хората, които посещават офиса са доста неясни. Например никой не можа да ми каже ако някой ден почна да печеля пари трябва ли и под каква форма да декларирам печалбите пред НАП.
След известно време се оказа, че проблемът е далеч по-голям. Просто никой до този момент не беше печелил пари, така че въпроса с декларирането никога не е стоял. Но да кажа няколко думи за нея и историята й. Фирмата е част от канадска компания, занимаваща се с борсова търговия. Собственик и притежател на офиса/ фирмата е един канадец, който твърди, че е супер успешен трейдър, който е дошъл в България, за да отвори свой офис. Идеята е, че събира хора, научава ги да търгуват, осигурява им софтуер и капитал и взима процент от печалбите им. До тук всичко е перфектно. Само че фирмата (офиса)съществува от 2 години в България и както казах още никой не е стигал до етап да започне да печели. Факт - за да станете трейдър в тази фирма има критерии, които трябва да покриете, те са едни и същи за всички офиси (има подобни офиси из цял свят) и са съвсем реалистични, но за двете години на съществуване на българския офис НИКОЙ не е успял да ги постигне. Мисля, че всякакви понататъчни коментари са излишни и все пак.......
Ето как преминаха нещата при мен. На интервюто всичко беше супер, човека е канадец, говори на английскиу прелива от самочувствие, на където и да се огледам виждам компютри, графики, часовници, показващи времето в различни точки на света - всичко както си му е реда. Но след няколко минути почнаха да ми правят впечатление дребни детайли, които показваха пестеливия начин, по който се поддържа офиса, не искам да изпадам в детаили. Това впечатление доста контрастираше със самочувствието на "великия" трейдър. В крайна сметка се съгласих, платих си обучението и започнах. За мое съжаление то не включваше нищо различно от най-основните неща, които всеки начинаещ трейдър знае от интернет или книжки. Нищо, реших че по-натам ще науча нещо ново. Уви времето минаваше, но без никакво развитие. Търгувах на симулатор без никаква помощ от канадеца. Ако не проявявах самоинициатива сигурно въобще нямаше да говорим за търговиите ми - той изглеждаше напълно незаинтересован от това, което се случва в офиса. Някъде тук разбрах, че няма нито един успял трейдър в този офис за 2 години и картинката започна да се нарежда. Разбрах също, че стотици ентусиасти са минали през него. Виждах как всеки месец хора си отиват и идват нови. Вече нещата ми бяха ясни - човека живее от таксите, които събира. Все пак реших да говоря с него директно по въпроса. Имахме няколко разговора, в които му казах, че очаквам от него да ме научи на нещо или поне да ми помогне малко, за да тръгна в правилната посока, пък натам ще се оправя и сам (защото така и не разбрах от него каква е правилата посока, какво трябва да се прави и какво не). От негова страна имаше само овъртане, празни обещания и нищо конкретно. Хората, които бяха от повече време в офиса въобще не се занимаваха да го питат каквото и да било. И вече бях сигурен, че в този офис няма да науча нищо, защото няма от кой да го науча.
Равносметката за мен - 4 месеца, в които не научих нищо, което вече да не знам, видях много разочаровани хора и нито един постигнал нещо, и научих ОТ СОБСТВЕН ОПИТ, че дей трейдинга е изключително трудно начинание дори да има от кой да се учиш, а ако няма както е в случая трябват години, за да се постигнат някакви резултати.
И все пак ако правите първите си стъпки в търтовията с акции ще ви е полезно да изкарате обучението и да останете още месец или 2 в офиса, това ще ви списти много време, защото ще получите необходимата ви информация подредено и систематизирано. Същата я има в интернет, но ще ви трябва повече време да подредите нещата в главата си. Също ще придобиете някои основни и задължителни за търговията навици. Но нищо повече. За мен за човек, който се е занимавал дори любитлски с това, прочел е това-онова, търгувал е на демо сметка/ симулатор е безмисбено да си дава парите в този офис. По-добре да ги вкара в някой онлайн брокер и да се упражнява с тях, ще му е много по-полезно.
Ще се радвам ако съм бил от полза на някой.