Гентауър България https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,ул. Искър 53, с. Кокаляне 1191&markers=София,ул. Искър 53, с. Кокаляне 1191

Гентауър България

клиент

Здравейте, моля за актуална информация за заплати и условия в Гентауър България. Виждам от много негативни коментари, че условията не са превъзходни (аз не успорвам този факт, не съм работил там и не мога да кажа какви са в действителност), то тогава защо никой досега не е сезирал Инспекцията по труда или Омбудсмана и да направят необходимите мерки за подобряването на условията? Благодаря предварително.

клиент

Ако условията в тази фирма наистина са както казвате (аз не го успорвам, не съм работил там и не мога да кажа какви са), защо никой досега не е сезирал Инспекцията по труда или омбудсман?

Не кандидатствайте за тази фирма, шефа Lieven Gevaert е пълен западно еврогейски робовладелец. Неговата максима е плащай малко и очаквай всички да правят каквото казвам. Уволни 80 процента от персонала в България, защото му били малко парите, като по този начин си мисли, че фирмичката му ще просперира отново (в момента работят не повече от 3-5 души, а бяхме 22).
Ливка надявам се да прочетеш тези няколко реда някой ден, защото ти си пълна подлога, незаслужаваща каквато и да е управленческа позиция, камо ли управител на фирма. Мястото ти е НАЙ-МНОГО като мениджър санитар, просто защото с твоят 0 (НУЛЕВ) работен стаж, не ставаш за нищо друго.
Казваше, че Българите са лъжци и измамници, но виж себе си. Парадираш и се хвалиш как плащаш 800лв. и никога не вдигаш заплатите ( което е така ).
Единствено твоят господ бог Mostafa Abdellaoui за кратко Мостафата, прибираше всички лаври и привилегии, а в същото време не правеше нищо смислено и положително за фирмата.

Единствения плюс бяха колегите, но както казах и това вече липсва.

БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ! Тази човекоподобна маймуна Lieven Gevaert с измислената му фирмичка Gentaur BVBA изобщо не трябва да съществува на пазара. Лъже както хората, които работят за него, така и хората, които пазаруват от него.

Ако имате каквато и да е друга алтернатива, избягвайте да постъпвате на работа във въпросната фирма.
Собственикът, който е белгиец, на пръв поглед често оставя добро впечатление, но то не трае повече от 2 седмици след постъпване на работа. Гарантирано!
Офисът е в къща в Кокаляне, което за някои хора може да има своите плюсове, но пътуването с градски транспорт, в най-добрия случай, е поне час в едната посока.

Тъй като няма смисъл да се повтаряме, ви съветвам да прочетете внимателно коментара за фирмата от Виктор, който много точно и детайлно е описал ситуацията.

Това, което мога да ви кажа в добавка към неговото мнение е, че за "фирмена сигурност" бих дал не -5, а -505. При всяка най-малка МЕСЕЧНА флуктуация в продажбите шефът уволнява служители. При последната такава "чистка" уволни 60% от екипа. Когато следващия месец нещата се окажат нормални се появяват нови обяви за работа. Текучеството е огромно за размерите на фирмата, а това, както се досещате, далеч не е положителна черта.

В заключение: ако се чувствате добре в ролята на кърпа за еднократна употреба, ако обичате да работите на официални празници безплатно и ако сигурността дали ще сте на работа следващия месец не е от значение за вас, то Гентауър е вашата фирма.

Привет и от мене - да драсна и аз някой ред - за бъдещите работници. Аз бях зачислен за немския пазар и общувах с немските клиенти на този белгийски търговец по тел. и по мейл.
Четири месеца прекарах в тази фирма. Не съм се засякъл с долните коментиращи и не мога да потвърдя или отхвърля всички техни твърдения. Мога да разкажа за това, което беше по мое време (10.2014-01.2015).
Първо да кажа - заплатите се превеждат съвсем редовно. Пари за транспорт се дават. Петдесет левчаги месечно има, дали ще стигнат за всеки, то е друга тема. При мен не се стигна до командировка, но доколкото знам, командировъчни си има достатъчно дневно.
Работата ми беше интересна, вярно нищо не се произвежда, препродава се, но който обича биологията, въобще науката и техниката, за него ще е добре. По-малко стрес имаше отколкото предполагах.
Хората са народни, атмосферата е добра и даже задружна. Обядът всеки ден, ако и да е постен, много допринася. Кучетата също допринасят. Това, че са подслонили бездомно куче, на мене още на интервюто направи добро впечатление.
На мен живота никой не е чак съкращавал.
Но дотука с добрите думи.
На интервюто се рекламира някаква "хоризонтална структура" на фирмата. Това е мит. Има си много ясна авторитарна структура, начело с белгийския чорбаджия.
Този мога да нарека не работодател, а работовзетел. Работодатели са неговите работници, защото те му дават работа и плодовете на труда си, а той ги взема (както е и навсякъде, където има наемен труд).
Той има поведение на неоколониалист. Създал е и поддържа атмосфера на страх. Затова и насреща му има усмивчици, а обърне ли си гърба - рояк гневни оси. Това веднага прави впечатление.
Този страх пречи да се формира синдикално съзнание - хората си пазят и малкото хляб и сигурност, дето дава тая работа.
Затова експлоатацията на експлоатираните си продължава с пълен темп.
Апогеят на чорбаджийската наглост в моя престой бе държането на наемните му работници на студ през месец януари, за което той доста време се прави на хамав и неразбрал... След някои пререкания се извини може би искрено, но може би и защото бе притиснат до стената.
В същото време се правеха сериозни разходи за космически заплати на близки до "мениджмънта" паразити в Германия, чиито труд по никой начин не превъзхождаше по полезност труда на българчетата. Даже ние им вършехме и тяхната работа, без да ни се плаща изрично за това.
Печалбата на дружеството отива почти изцяло в чорбаджийския джоб. Той се хвалеше как се сдобил с множество апартаменти, печеше се по Дубай заедно с една негова съдружничка и съексплоататорка. Тя пък, като ни "учеше" на маркетинг, беше направила цял ПП-слайд с фразата "Аз обичам парите!"
Аз се сдобих с едни счетоводни документи, които показваха, че нашите заплати трябва да са доста по-високи и повдигнах на работовзетеля въпроса защо не са поне малко по-високи, от което лъвският му пай едва ли щеше толкоз да бъде подяден.
Това е и причината сега да пиша тези отзиви в качеството на "бивш служител" - бях "хоризонтално" уволнен след това.
А кой бил имал тлъстини, по това аз не съдя людете.
Че чорбаджията си е избрал копои, може да се очаква. Сетне названието "човешки ресурси" ще рече, че хората долу в йерархията се третират не като хора, а като "ресурси" за тези горе в йерархията.
Логично за такива се избират зависими, а с това и манипулируеми хора, на които вместо по две-три трохи се подхвърлят пет-шест трохи и с това се държат мирни и наежени срещу пролетариата. Когато им се каже дума на въпреки, ти тропват "ти си завистлив" и туй е.
Но да завърша - такива нрави и такива обстоятелства няма само в тази фирма. В сто фирми, при сто чорбаджии да идете, все ще се пробват да избършат пода с достойнството ви. А ако надигнете глас срещу унизителното неравенство, ще ви посочат веднага вратата. Това си е проблем на системката. Тя това прави от хората. Никой не е от пеленаче изедник или копой.
Тъй че погледнато абсолютно - в тази фирма се подиграват с хората, а погледнато сравнително - в тази фирма проявяват към хората "средно ниво на уважение".
ПП: "привилегии" ще го оставя с нула, щото не съм очаквал "привилегии за заеманата длъжност", а който очаква, за него "средното ниво на уважение" ще да е справедливо

Като бивп служител предупреждавам да НЕ се занимавате с тези мошеници. Заплатите са мизерни, офисът се намира в село Кокаляне(след панчарево). Пари за бензин ил;и транспорт не се дават, а пътят е поне час с кола и двойно повече с градски транспорт. В самият офис е изключително мръсно, разхождаъ се бездомни кучета, които ходят по нужда вътре. За самопровъзгласил се шеф е една от служителките, която освен гаден характер, може да се похвали единствено с тлъстините си. Но за сметка на това ще ви съкрати живота. Пази си мястото защото е една от избраните, които получават по 1500-600 лв. но не се бъркайте, нормалните заплати там са 400-500лв за робите.

Бягайте!

И аз бих искал да знам ако някай има достоверна информация, че не четох добри работи.

Здравейте,
Има ли работещи във фирма Гентауър? Бихте ли споделили мнението си?

Не се заблуждавайте, да работите за този човек. Няма да Ви дава заплати, няма да Ви изплаща надхвърлени часове, ще подпишете недай си боже договор който е 6 листа и клаузи от рода да не работите следващите 2 години в такава фирма, или да имате собствена, ще ви използва за няколко месеца включително да продавате в Белгия без да ви плаща командировки, без храна и във всеки един момент може да ви изхвърли като мръсно псе, само защото например смятате, че трябва да ви плаща повече от 200 лв. Проверете фирмата в гугъл мапс дали съществува, адреса му и т.н. Този човек търси роби тук. Може да ви говори хиляди неща не му се доверявайте напълно и следете за правата си.