Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Пентагон Интерактив /img/frontend/nomap.png"

Пентагон Интерактив

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 50 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 21-30 от общо 50


настоящ служител

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Английска фирма с много куц менинджмънт. Laurence Guy - типичния англичанин незнаещ къде се намира. Няма реална представа за това какво става, какво иска. BG Management-a се мъчи да се нагоди някакси по неговите стандарти. Не се съобразяват с хората, желанията и нуждите им. Има деление на висши и нисши - патрици и пеблеи. Хората извън Finance стаята за нищо не стават. С тях не трябва да се комуникира. Тяхното мнение няма значение. Те по цял ден си клатят краката и нищо не правят - което НЕ Е ТАКА. Горките хорица се късат да работят, но кой им го признава?!? Ако не разбираш нещо и питаш, за да ти го обяснят / помогнат, ти отказват помощ с отговор "Не съм длъжен да ти кажа". Хората, които остават overtime, който не им се заплаща биват подигравани колко са тъпи и зле, дори и грозни. За какво работим, да не сме на конкурс за красота - красиви и грозни?!?!? Finance Team-a - двигателя на фирмата - с едно "прекрасно" гологлаво момченце - ЩРАКАЛЧО, който по цял ден не работи, а само обикаля офиса и си щрака с пръсти. Снове и снима, после ходи и доносничи на началниците. Ескалира хората, а не поглежда себе си какво е зле. Качва сис краката на масата докато работи, защото толкоа и работи. Симулира дейност. Общо всето обикаля и супер много дразни хората. По цял ден си чати и досажда на всички жени в офиса. Има ужасно чувство за хумор. Пее си по цял ден, за да е център на внимание. Голям комплексар. Excel GURU - да, да, ама НЕ!!! Не може и една формула в excel да напише като хората. За жалост той изготвя фактурите, затова и фирмата е на това дередже. Как очакват да имат пари, при условие, че фактурите са им грешни. Чупи сървъри, excel-и, цени, амазони, ... . Всичко до което се докосне вехне. Price Update-ите ги прави нашия щракалчо с неговите велики формули, в които няма никакъв смисъл. После има "Цецооо, объркахме цените. Цецоооо!!!" И накрая горкия Цецо си го отнася, заради своето приятелче Щракалчо. Гнусно, смотано момче. Не знае къде се намира. Със самочувствие до небесата, без покритие. Не може едно изречение на български да напише, но ходи само да се подиграва на останалите. За нищо не бил виновен, а той е този, който всичко маже и срива. Лъже супер много за timing-ите натасковете, който уж върши. Не знам как го държат още. Ако искат фирмата им да има бъдете и да оцелее, определено трябва да направят някаква чистка и такива хора, които не знаят къде се намират и не могат да си вършат работата трябва да си ходят.
Team Leader-ите не стават и за чеп за зеле. Ужасни са. Няма Team Spirit, а само се правят на кой съм аз. Ако си обикновен човечец, а не Finance guy, си загубен. Наскоро пуснали обява, че търсят човек с 10 години опит в сферата, много интересно с какви пари ще го задържат.

Ако имаш много акъл в главата и не искаш да си пропилееш времето, на 100% не ходи там, особено, ако Щракалчо е там, защпто накрая ти ще си изкупителната жертва за неговите мазаници.

Ако не ми вярвате, тогава попитайте някой колега или най-добре попитайте защо никой не се задържа във великия Finance Team. Имаха някакво загубено момиче, което стоя 3 месеца и изчезна. Какъв е случая там не знам, но се замислете добре, преди да се гмурнете в дълбоките води на тъпия Пентагон, при противния Щракалчо.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Майни и Батета,

виждаме, че менажментът излезе на барикадата, раздразнен от 2-3 скромни коментара.

Обаче служителите му го заринаха с палци надолу за отрицателно време. Този ход на менажерския език "бекфайърна" и се разкри всеобщата любов към фирмените светила.

Отварянето на онлайн магазин, ако и да изисква колективен труд на хора с разнообразни умения, ще се съгласите, че е напълно по силите на въпросните така величави "световноизвестни марки",
"брандове от различни индустрии - от популярни марки дрехи, до големи производители на електроника".

Те хем били величави и световноизвестни, хем не сколасвали сами да си отворят и поддържат в Амазоня по един магазин, братче...
И имали нужда от гениалния бизнес модел на мистър Лорънс.

Чисто и просто - ако трябва тия корпорации да платят на хора с такива умения в Англия или в новите за тях "локални пазари", Франция, Германия, Испания и др.

ще трябва да се бръкнат по-дълбоко. За дизайнери, за ИТ-та, за счетоводство, за съпорт, за инвентарчици и прочие.

Тука идва ролята на Пентагонения чорбаджия, който е надушил в каква безизходица е нашият клет народец и колко евтино е принуден да продава ума си, младостта си и труда си.

Въпросният свръхпредприемчив чиляк е успял хищнически да се намести като посредник между лакомите "световноизвестни марки" и наш'те работничета, които се кефят, че поне не бачкат за мутри.

В това посредничество Петоъгълния шеф и неговата лакейска клика прибират своя дял, като продават труда ви на корпорациите-клиенти на една цена, а ви го плащат на друга, добре известна вам.
От цялата схема всеки изкярва с изключение на работниците, за които има хладка вода от диспенсъра.

Какви са точните съотношения в тия "пет процента" няма как да знаем, щото са "фирмена тайна" и ако много питате, ще стане като с Вуте и житото.

Най-тъжното е, че такива типове могат да се представят като благодетели и ние, притиснати, щото сиромашията се хили зад ъгъла, припълзяваме при тях.

Дано нашите деца да не са страхливци като нас и да живеят по-достойно от това.


шубе го/я е и не казва!

22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
2
Колеги
4
Работна среда
1

Тъй като от някои коментари е видимо, че дори хора, които са били служители, не са наясно с бизнеса на фирмата, ето малко инфо:

Компанията е e-Commerce service provider на различни световноизвестни марки. Управлява електронни магазини в платформи като eBay, Amazon, La Redoute; а клиентите са брандове от различни индустрии - от популярни марки дрехи, до големи производители на електроника.

Управлението на един онлайн магазин е, бих казал, доста сложно. Започва се с интегриране на системите на клиента със системите на Пентагон, след което се извличат и обработват данните за всички налични продукти. Продуктите се разделят на категории и се започва поддържане и описване на стоков инвентар. Оттам идва и името на отдела, който работи по тази част - Inventory Management.

Inventory Manager-ите изготвят и публикуват продуктови листинги с подбрани снимки и подробни описания; както и с ключови думи, чрез които крайния клиент да намира продукта лесно. След публикуване на продуктите се следи за навременно отразяване на промени в цените, наличността и прочее.

Inventory колегите определено си дават доста зор, а някои от тях успяват да станат тесни специалисти в конкретни сфери. Всеки работи по магазини, отговарящи на интересите му: някои пишат листинги за модния сектор (магазини за дрехи и обувки), други за спортния, трети работят по магазини за авточасти и т.н.

Някои платформи позволяват ползване на собствен дизайн - затова в Пентагон има и графични дизайнери, които работят по външния вид на магазините. И накрая, но не на последно място - осигурява се многоезичен customer support на пазаруващите клиенти.

Отношенията с клиентите се поддържат от т.нар. Account Manager-и. Те помагат на клиента да управлява своята e-commerce стратегия и да разширява присъствието си в платформите за електронна търговия. Благодарение на хората от този отдел, Пентагон успява да позиционира съществуващи клиенти на нови локални пазари и да изгради електронни магазини на места, където преди марката не е била достъпна.

Що се отнася до пари - ценообразуването, описано в долния коментар, е абсурдно и показва, че човекът въобще не е разбрал за какво иде реч. Най-просто казано - Пентагон печели, когато клиентите печелят. Какво имам предвид:

Да речем, че таксата е 5% от месечната печалба на магазина. Ако този месец магазинът има оборот от един милион, ще вземем 5% от един милион. Но ако другия месец е два милиона - ще вземем 5% от два милиона. Или с други думи, ако Пентагон успява да покачва приходите на клиента всеки месец, това покачва и приходите на фирмата.

Наскоро се отдели софтуерна фирма под шапката на Пентагон. Тя разработва продукт, който подпомага и автоматизира някои от процесите по управление на електронни магазини, за да се намали ръчната работа и повторяемостта на задачите. Така за служителите е по-лесно да обработват големи масиви от информация и да публикуват нови продукти. Това улеснение е добре дошло и за клиентите, тъй като директно транслира към по-кратък "time-to-market" за всеки продукт.


Иначе относно положението вътрешно - хората са приятни и в общи линии средата е весела, приятелска. Разбира се, както навсякъде - и в Пентагон има проблеми и хора, с които няма да намериш общ език. Няма перфектно място за работа, нито има как да се разбираш винаги с всички.

Работата дава възможност да научиш много. Електронната търговия в момента е в пика си и е интересен сектор. Не е маловажен и шансът да се работи със световноизвестни брандове, което е един ценен опит, пък и седи добре на CV-то за в бъдеще :)

В момента текат някои инициативи за автоматизиране и преосмисляне на вътрешните процеси - не само във връзка със собствения софтуерен продукт. Ако мениджърите съумеят добре да управляват тези инициативи, доста затруднения и административна рутина ще отпаднат от задълженията на служителите.

Заплащането... в някои отдели е добре, в други не толкова - в зависимост от спецификата на позицията. Естествено, по-високи заплати се взимат от хората на мениджърски позиции. Нещо, което прави добро впечатление, е че повечето ръководни лица не са дошли отвън, а са израснали вътрешно, започвайки от най-ниските нива в своя отдел.

Това е общо взето, фирмата си има и положителни и отрицателни страни - важно е да се направи информиран избор. :)


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-2
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
4
Потенциал
-2
Местоположение
4
Колеги
1
Работна среда
1

Бивш служител от отдела за работа с клиенти съм.
Фирмата е аутсорсническа. Това наименование значи следното.
Клиентите, на които помагате, крайните потребители на услугата, трябва да платят лично за вашия труд примерно сумата от 4х. Фирмата, от чието име или за която пишете мейли до хората, за да е конкурентна, предлага цена на услугата, на труда ви, от 3х.
Тази цена тя постига, като „аутсорсва“ поддръжката на клиенти във фирмата Пентагон Интерактив.
Фирмата, за която пишете мейлите изкярва, защото плаща на Пентагон Интерактив примерно 2х. Останалата сума от 1х остава в банковите сметки на шефчетата и.
От платените на Пентагон Интерактив 2х, 1х остават по банковите сметки на ингилизина чорбаджия.
За тези, които в действителност полагат труда за тази услуга - щедричко 1х.
Тоест един законен, системен и учтив грабеж.
Това важи и за другите отдели и дейности във фирмата.
Тази фирма не е нито по-лоша, нито по-добра от разните други в този „сектор“.
В първите шест месеца на тях се дължи предизвестие/обезщетение, на вас не и може „от утре“ да нямате препитание. Което през зимните месеци може да е много опасно при високите сметки за ток. Аз поне тях ги бях вече платил и имах „късмет“.
Като във всяка таква корпорация отгоре има лицемерие, притворност и лъжа, а отдолу – раболепие и овчедушие.
Плюсове са все пак липсата на казармен ред, постоянен контрол и наблюдение, които има в други такива фирми, особено в кол центрове, както и липсата на юркане за „още и още“ мейли.
Колегите не успях да опозная много добре. Основното място за сплотяване на колектива беше балконът на офиса, където бе тясно и в почивките се задимяваше.
Имаше хора, от които едва ли някой през живота им е видял лошо. Много добри и колегиални. Силни в езиците, които владеят.
Имаше и расисти и расистки. Циганите били такива, африканците били онакива... Хем слушат „черна музика“, хип-хоп, гледат и... „клипчета“... с участието на черни... надарени... „актьори“... да ги наречем... и постоянно за тях и техните... ставаше дума.
С расисти и расистки трудно може да има синдикални действия или работническа сплотеност в истинския смисъл, тоест отвъд досадни дребнотемия и small talks. Това е, защото същите биха се озлобили срещу циганина за един откраднат хляб или дори само че е докоснал хляба в магазина, но пред английския беличък, розовичък и налят с мас чорбаджия, крадец на едро, биха мълчали кротко и биха го защитавали.
Който е съвсем закъсал за насъщния, може да се пробва в тази фирма.


шубе го/я е и не казва!

33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Като цяло ако ви интересува заплащане и то добро - това НЕ е вашето място! Стартовите заплати са 3-цифрени суми. Но ако търсите опит на глобално ниво- тук ще го получите, ще придобиете много полезни знания от работата си с клиенти от цял свят, добри навици и ползи за понататъчно развитие.

Тук принципа е типично английски - отваряме офис в БГ, където ръката е много евтина, но изключително качествена, тръшваме един куп тежки проекти и клиенти, налагаме и нощни смени (за някои от позициите), представянето ни в интернет е просто звездно и успешно ни се замазват очите със занимателни HR-ски програмки от тип "я да видим сега до къде си в развитиети си". И дори и да си супер напреднал, нямаш ли година и половина във фирмата ако ще и Айнщайн да си, никой не те забелязва, ама иначе те мотивират, че чудеса ще станат ако работиш здраво, но истината е някъде там.

Като работна среда е спокойно, колегите са много готини, даже е жалко да виждаш толкова свестни хора, които си губят времето в надежди, че нещо ще се промени. Миналата година фирмата се раздели на 7 подфирми и бяхме около 300 човека в София и Пловдив. Тази година се закриха 4 от фирмите и останаха около 150 човека :).Цялата трагедия дойде от некомпетентно ръководство.

Като заключение: за стартова работа компанията е перфектна, но ако гоните престиж и високи цели по добре не кандидатствайте.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
Някой дали би дал инфо за счетоводството?
Заплата, среда и прочие...
Търсят си човек в момента.


Благодаря предварително!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Хей,хора. Кажете какво е положението в компанията в София към момента 2017? От какво мога да се притеснявам като среда на работа и пр.. Какво е чистото възнаграждение за Account-ите и пр.? Приемам всякакви съвети и предпоитам бивши или настоящи служители. Мерсиии!


бивш служител

-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
5
Работна среда
-5

Sega sme 2015 i polojenieto e oshte po-zle...


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
към колегата (колежката) попитал(а) за ситуацията в Пловдив - аз ходих на интервю при тях и с радост (за мен си е радостта) ми съобщиха днес, че не представлявам интерес за тях.

От едночасовото интервю останах с идеята, че им трябва човек за всичко - т.е. "опитен човек, който да може да програмира", както се изрази девойката, която ме интервюира. Сърце не ми даде да и споделя, че термина е Senior, а не Experienced както им е публикувана обявата в jobs.

Като цяло интервюто не мина зле въпреки, че ме поканиха от Pentagon Interactive, а ме интрвюираха от Purplebeard :) Не може първите думи, които чуеш да бъдат: "сега ще ви обясним защо фирмата е с друго име". Иначе по-долу има коментари защо са две фирми и кой - кой е в Българския футбол.

Относно ситуацията - поне на мен ми обясниха, че имат всичко на всичко:
- осмина дизайнери - четири в София и четири в Пловдив
- двама програмисти - в София
Така и не можах да разбера какво точно би се изисквало от мен като програмист, почти през цялото време на интервюто момичто обясняваше каква е работата на дизайнерите им и как правят custom templates за аукциони в ebay. Споменаха ми с две-три думи какво точно мислят да се програмира, но без цялостна визия относно развитието им в тази посока. Освен стандартните въпроси, които може да зададе един т.нар. HR - нищо съществено или поне нищо интересно (поне за мен) от техническо естество.

Към евентуалните кандидати мога да дам следния съвет: Ако имате интерес да се научите да работите с широко разпространени e-commerce решения - може би е добра идея да работите при тях. Но определено не смятам, че е място където може да се застои човек. И то не само относно заплащането.
Искам да подчертая, че горенаписаното е конкретно мое мнение, което може да се стори субективно на някои хора (напр. представители на компанията), и с което мнение не искам да ангажирам абсолютно никого.

Относно компанията: хората бяха коректни при организацията и провеждането на интервюто. Смея да твърдя, че за разлика от други в бранша подходиха доста професионално с малки забележки.

Адреса на офиса им е бул. Марица 154, вход A, ет. 6, офис A15 за PurpleBeard; Pentagon Interactive са на 11-тия етаж (поне така ми обясни охраната).

Надявам се да съм бил полезен ;-)
И успех на кандидатите


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой може ли да сподели как са нещата в тази фирма и как е ситуацията в Пловдив? Моля ако някой може да каже нещо споделете, да знам дали има смсъл въобще да кандидатствам.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?