Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

летище Варна /img/frontend/nomap.png"

летище Варна

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 50 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 50


-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
-5

След приватизацията през 2006-та година фирмата е повече от трагична с невероятно толериране както на връзкари,така и на неработещи лицемери. Ако сте връзкар каквито и грешки да направите няма да има последствия, но ако не сте ще работите за няколко други, защото те "не знаят", "не могат", и "не разбират" и трябва да си поспиват по време на нощни смени защото на другия ден са на другата работа; къде 05.00 сутринта стават да пият кафе, и после на летището било тежко. Всички приказки за развитие и отчитане на лични принос са гола вода, както и парите, тъй като едни 1000 лв вече ги вземат хора на автомивка или на бензиностанция. Познавам човек, който има 10 сезона, и заплатата му е с 50 лв по - висока от онзи, който е за първи сезон. Сезонът е изключително кратък - 5 месеца, което изключва нормален човек да стои там , а единствената им таргет група са студенти и пенсионери. И работата на онзи, който е от 10 сезона е оценена на 50 лв повече в сравнение с този, който е за първи сезон. Политиката на доходите като цяло изостава от стандарта , но ако имате кой да ви дава пари, нямате какво да правите, искате да сте с униформа и да пиете кафе с колеги - това е вашето място.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Мисля да напиша сравнително коректно мнение за това как аз се чувствам на работното си място като сезонен служител на Фрапорт Варна. Вече няколко години се връщам да работя. Причините са много. В България като цяло работодателите се явяват някакъв вид селски тертип робовладелци, нещо което във Фрапорт поне аз не усещам. Винаги срещам разбиране, когато боледувам, имам личен проблем, имам нужда от почивка, имам нужда просто от разговор или просто да усетя, че прекият ми ръководител оценява качествата ми. По принцип всичко е относително, защото като свикнеш на хубавото винаги му намираш кусури. Но, в сравнение с всички други места, на които съм работила, тук отношението към мен е на ниво, на което не е било никъде другаде. Началникът на моя отдел е коректен, добронамерен, изслушва и помага. Влиза ми в положение винаги. Нямам забележки. И съветвам всички фирми и техни началници, ако някога попаднат на този коментар да си направят сметка колко важно е за един служител да получава адекватно отношение на работното си място. Ако правя грешки или нещо сгафя, никой не ми повишава тон и не се държи с мен като на къра с добитъка...Както междувпрочем правят на всички останали места. За заплащане има какво да се желае, но предвид добрата колегиална обстановка е поносимо. Нощните смени също много натоварват, има какво да се желае организационно по графика на работа, за да не се налага да се карат поредни нощни с по един ден почивка. Иначе заплащането винаги е навреме. Колегите са ок. От пътниците някои са хипер дразнещи, но пък сума ти народ и всякакви минават, не може всички да са супер.Като цяло заради тези неща все още се връщам да работя там. Не искам да сменя работно място и да попадна на поредните кретени, които са с образование нива под моето и да ме третират като животно. В България не знам защо е прието на служителя да му се крещи, да бъде обиждан, унижаван и гаврен вербално и поведенчески. Мисля, че хората ако рязко вкупом напуснат една фирма, при такива условия, могат успешно да я фалират и "големите шефчета" да се научат на поведение към тези, които им вадят хляба реално.


настоящ служител

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ужасно, ужасно, ужасно с тези нощни смени. Работното време не е два на два, а е както на някой му дошло да го направи, с по един почивен ден след нощна, с по няколко нощни една след друга, защото някой иска да си сложи повече пари в джоба за сметка на заплати за повече служители. Пести се от хора, съответно някой бива гаврен със смените. Някакви хора вършат неща, които не са от компетенцията на службата, в която са. Заплатата, като за летище е ниска, такива пари плащат в треторазряден хотел. Дали такива заплати взимат на летището във Франкфурт, едва ли. Всяка година все по-зле става. Всичко е - мазно и престорено ни пука за вас, обаче всъщност ни е през оная работа.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Няколко сезона работих на летище Варна, и трябваше да лепя някакви лепенки на бинго карти. Работата не беше тежка, и парите бяха ОК,поне докато бях студент. На моята позиция имаше един възрастен чичка, който беше постоянен, и преди това беше сменил няколко отдела, откъдето никой не го искаше и специално бяха направили тази позиция за него в този отдел. Каза ми, че имал епилепсия и телк, и затова не обикалял с кола по самолетите, за да не стане инцидент, но когато го питах с какво идва на работа се похвали че си е купил нова кола на изплащане, и идва с нея, а т.нар му ТЕЛК и епилепсия са само заради фирмата, за да може да се пенсионира и да не го махнат, и докато говори с мен от разстояние лъхаше на концентрат.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Няколко пъти през изминалата вече година пътувах през летище Варна, като на два пъти от багажа ми липсваха на пръв поглед дребни неща, но за мен са важни като цигари и парфюми. След като споделих това с моя колежка от групата в университета, която лятото е работила като ренгенов оператор ми разказа, че по - голяма част от работата се поема от сезонните служители, и в една от смените супервайзора й спял по цяла вечер и едниственото което го интересува е дали казана му за ракия върви. Попитах я дали има някой, който да наблюдава как се товари багажа, и онова което ми каза просто ме шокира: на смяна има по един! човек, който обикалял с някаква кола по самолетите. Представям си как един човек ще успее да отиде на всички самолети, и аз живея близо до летището и през лятото на ден кацат по 35-40 самолета. Също така ми каза, че заплатите на сезонните са на половина от тези на постоянните, и че когато вали дъжд тавана на новия терминал тече... Явно всички приказки за летището са само една напудрена фасада,и хората, които били там знаят за какво става дума.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Напълно подкрепям последното мнение, преди моето. Загубих няколко години от живота си, като сезонен служител, и онова, което е разбрах е, че се толерират единствено връзкари и роднини. Няма значение някой каква грешка е направил, колко пъти е минал със службената кола и е пресякъл пътя на самолет, важно е какви връзки има; за едно и също такова нарушение един колега от чистач го направиха товарач, а един друг за едно лято мина два или три пъти пред самолет и нищо не му направиха. Също така има хора с по 10, 15, дори 25 сезона, които продължават да са сезонни, а има други, които след един или най - много два сезона стават постоянни. Голямата разлика в заплащането на сезонен и целогодишен персонал също оказва много сериозно влияние за конфликта и негативното отношение между хората; такъв тип конфликт се залага още от самия работодател - хем не можеш да се оправиш с постоянните си служители заради обема работа, хем назначаваш други за 4-5 месеца, които ги слагаш на по - ниска заплата. Много пъти съм питал - защо го вземаш, след като оценяваш по - ниско труда му? И за последно който все още е мераклия - прочетете до какво води недоспиването, нощния труд, и защо Световната Здравна Организация е признала недоспиването като канцерогенен фактор. В момента имат недостиг на товарачи, шофьори, както чистачи; мисля, че почти целия град се извървя от там, и разбра за какво лицемерие става въпрос. Най - искрено им пожелавам по средата на сезона да напуснат 30-50 човека, или по - добре да излязат в болнични; хем да им плащат заплати, хем да не идват на работа и да наемат други.


бивш служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-3
Потенциал
-4
Местоположение
1
Колеги
2
Работна среда
-2

Всички отдели от наземното обслужване (които се помещават в Терминал 2) носят на гърба си мързеливи търтеи от "мениджмънта" (в другите терминали). Няма премии, няма възможност за развитие, всички постъпления се изсмукват и потъват в черната финансова дупка на ТИМ, чиито летишни роднини от скука си организират PR-коктейли и еко-, спортни- и други си техни "хайлайф" събития, за да се регистрира някаква дейност и от тях.

На "новото" летище всичко е фалшива фасада, която амортизира със скоростта на светлината (сградата отвори през 2013 ако не греша), на много места може да се види колко добре е конструирана тая сграда, няма грам инвестиция в нова техника, автобуси и други обслужващи возила, виждал съм чекин гишетата, които са сглобени некадърно, колегите и техниката им пропадат. Таванът капе при валежи, хигиенистките стават луди да търсят кофи и да търсят течове, когато имат много друга работа. Всичко е с особенности, кое счупено, кое или друго "така си бачка".


Преимущества - може да се паднете на свестни колеги и ръководители, които обаче са в заварено положение (във всички отдели се наемат нищожно малко хора и се ползва старата соц-база от терминал 1) и хората няма как да компенсират лошото управление отгоре. Има някакъв осигурен транспорт, но знам че много предпочитат да си идват с личните автомобили, което сигурно значи нещо. Заплатите като за Варна, където всеки работодател се има за робовладелец са горе-долу ОК, но пък струва ли си да се трошат нерви и здраве с тая сезонна работа. Всеки си решава.


-41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
-5
Колеги
-4
Работна среда
-5

Луди хора, само мишки брааат.


-41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
-5
Колеги
-4
Работна среда
-5

Дават колкото да не умреш от глад, ама нали работят на летището. Аман от селяни.


бивш служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
1
Работна среда
1

Добре дошли! Ако не ви достигат средства, писнало ви е от шефа, търсите допълнителни доходи, попаднахте на правилното място.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?