Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

летище Варна /img/frontend/nomap.png"

летище Варна

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 49 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 49


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Много интересни мнение прочетох тук, и за съжаление мога да потвърдя, че над 90 % от написаното е вярно.
Ще започна отзад напред - въпросният пиян тип - дядо Веси наистина беше уникален измамник- алкохолик, и го местиха от отдел в отдел, само защото жена му била в главна каса... Е, когато вече го сложиха на лепенките се оказа, че хем мързела и пиянството му не се виждат явно, хем има и кой да пратят от ренгена да му свърши работата, ако случайно заради ичкията е объркал бройката. Скоро се видях с мой приятел, който все още работи там, и ми каза, че заради объркани лепенки са правили разпознаване, и са хвърчали имейли в 2 3 сутринта. И всичко това благодарение на капацитета на служителите от сигурността, в който отдел беше и въпросния нагъл дядка... Научих, че вече товарачите си ги отлепят лепенките, и с това е видно колко измислена е била позицията на дядо Веси ( ТЕЛКаджията по душа). Това беше най - големия измамник, който някога съм виждал в живота си, но по - страшното е, че ръководството толерираше този тип измама. Повечето властови позиции на въпросното летище са завзети от амбициозни глупаци, научени да ламтят за престиж и придобивки и да ощетяват онези, които са се съгласили да работят, и да им вадят заплатите. В началото не беше толкова очевидно, но с времето се стигна до критична маса от глупави началници, които не просто не искат същия тип глупави подчинени, но и не знаят какво да правят с онези качествени служители, ако все пак ги имат. Накрая се стигна и до критична маса на служители, които нямат потребност от интелигентен началник, защото така би се развалил вече наложеният обществен договор на взаимно възнаградената некадърност и сервилност. Е, хората, които бяха ощетявани и излъгани си тръгнаха от великия работодател, който през цялото време ти обяснява как зад бариерата видиш ли имало опашка от хора... Чисто еволюционно, глупавите хора винаги побеждават. Това е изразено и в разликата в заплащането между сезонен и целогодишен персонал. Има няколко наведени близача, които са съгласни след края на сезона да останат на граждански договор, и да бъдат ощетявани по всякакъв възможен начин, и при всяка удобна възможност да се гънат като червеи - било то с коментари или снимки в социалните мрежи. Пожелават "добро утро", и по всяка тема имат мнение, без значение дали е обосновано или не, и с това инфантилно поведение, смятат, че ще заслужат милост за целогодишна позиция от посоченото вече некомпетентно ръководство. Ако сте студент, или пенсионер това е вашето място. На почит са хора, които не знаят какво да питат, или ако знаят не питат и си мълчат. Обявите на иначе прехваления работодател продължават да вървят, а на всички мои познати съм разказал за каква измама и дискриминация става въпрос.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ако се довериш на написаните днес обяви на летището ще си помислиш, че е дошъл рая на земята...
Това разбира се противоречи на факта, че има хора с по 8, 10, 15, и повече сезони които са се превърнали в постоянните сезонни.
Ако все пак решиш да работиш като сезонен трябва да си наясно, че това е една семейна компания, и ако не си от избраните ще работиш и заради тях. Колкото можеш се скатавай, прави се на неможещ и неразбрал, и ще бъдеш много добре. Ако знаеш и можеш заплатата ти няма да стане по - голяма, а ще си останеш с работата, и безсънието. Всички приказки за бонуси и отчитане на индивидуалния принос са пълен майтап. Нагледах се на много фрапоращи незаконни практики като например смяната ти е 12 часа, но в работното време ти отчитат 8, и никъде не остава в писмен вид, че си имал 25-30 часа надработени, което спрямо нормата за месеца представлява извънреден труд, който се заплаща. Сега ще скочи някой платен подлизурко, който чете КТ както дявола евангелието и ще ти каже - нали ти били дали почивка... Защо ти дава почивка - защото си отгоре с часовете , а като си отгоре защо не са ти платени, и защо не се признават като трудов стаж? Разбира се новите и млади колеги с тези неща не са наясно, затова и предпочитат такива, които не задават въпроси. Затова най - важното нещо е да не можеш, да не знаеш, отиваш идваш, и чакаш да стане време за заплата... Който работи той допуска грешки, и както ми каза един началник на смяна - ние няма как да бъдем виновни, затова сте вие сезонните тук...


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Изисква ли се зелен сертификат за започване на работа?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Мнението ми е наосчено към всеки, който се е подвел по хвалебствията за пуснатата днес 10-01-2022 обява за рентгенови оператори, но то важи с пълна сила за всички онези, които се подвеждат по лъскавата и напудрена фасада на летището, както и надутата обява.

Ако имате кой да ви издържа, искате да пиете кафе с някого, да работите заради някой, който взема двойна на вашата заплата докато спи – това е вашето място.

Всички приказки как видиш ли всичко било според държавното законодателство бият на мног много кухо, и ако познавате някой с 5, 6, 10 или 16 сезона те ще ви разкажат защо това една голяма измама. Има и хора с по 25 сезона – точно така двадесет и пет сезона.

Първото, което ще забележите на летището е, че както във всяка компания с над 100 човека персонал има длъжности, на които се служи, както и такива, на които работи. Както можете сами да предпложите мераклиите за служба са толкова много, че такива постове са предназначени за роднини, любовници, или всякакъв вид подобни връзкари, на всякакви измислени длъжности, каквито даже не можете да се сетите, че съществуват( на които можете да лъхате на концентрат през работно време). Ако обаче нямате никакви роднини, или сериозни връзки, ще работите не само за вас, ами и за няколко други мързеливеца около вас, и ще видите за какво лицемерие става въпрос още на втория месец.
Защо казвам, че спазването на законодателството от страна на въпросния работодател е измама: да вземем за пример посочената обява – трудов договор за рентгенов оператор. Първото, което трябва да знаете, че медицинското за тази длъжност струва над 100 лв, в зависимост от болницата, в която ще го направите... За жените е малко по-скъпо отколкото на мъжете. Другото МНОГО ВАЖНО което трябва да знаете е, че през 2020та година се обадиха на много хора, които имаха няколко поредни сезона, и които дадоха въпросните пари за документи, но не ги назначиха... Имал си бол пари – дал си. Съветът ми е ако парите за документи не са ви излишни да поискате достатъчно ясни гаранции, че след като ги похарчите ще бъдете назначени... Та ако имате да дадете над 100 лв за документи, които можете да хвърлите в кофата – това е вашето място.
Следващото, което трябва да знаете е, че с голям късмет ще ви осигуряват на 8 часов работен ден, а смяната е 12 часова, и така за една дневна и една нощна смяна , двете по 12 часа ще имате 24 часа за 2 работни дни. Лично аз когато бях там при 20 работни дни в месеца, и норма 160 часа, за 8 часов работен ден имах 192 часа, т.е. 32 часа над нормата за месеца, които не бяха отразени НИКЪДЕ. Подчертавам никъде, защото това представлява извънреден труд, който вие трябва да пложите само след писмено разпореждане. Приказките за сумарно отчитане/изчисление на работното време са пълни глупости, тъй като ще ви кажат, че ви дават почивка за тези часове. В кодекса на Труда ясно е записано, че даването на почивка за положен извънреден труд не освобождава работодателя от ангажимента му да заплати този извънреден труд. Съветът ми е да поискате предварителен трудов договор, копие на длъжностна характеристика, както и да не си оставяте трудовата книжка при подаване на документите, което също е незаконно и се случваше с години при нас – прибираха я месец Януари, а ни назначаваха месец Май. Затова вече никой от по – читавите ми колеги не иска да се връща; връщат се единствено няколко купени колеги, които приемат всякакви извращения ( под формата на граждански договор), а с хвалебствията си за компанията в социалните мрежи се надяват някой да ги забележи, и в един прекрасен ден да ги направят постоянни.
Ако все още не сте изгубили търпение да четете внимавайте най – вече с работното време , осигуряват ви на 8 часа, а работите 12 – само за една смяна сте 4 часа отгоре, които следват да бъдат заплатени... Ако бъдат заплатени, ще бъдат и признати за трудов стаж. Накарайте HR да ви обясни и защо не можете да си видите фиша за работна заплата на компютър, различен от служебен...


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бях 2 сезона на варненското летище, но като видях за каква дискриминация става дума, изчезнах по най - бързия начин. Сега гледам, че обявите им вървят до средата на месец Август, и всички приказки как хората чакали на опашка пред бариерата да работят там са един много много голям виц. Нощни смени нямах, но имаше през деня един дядка, който се хвалеше, че има фалшиво медицинско ТЕЛК, и колко отдела бил сменил, и си купил кола на изплащане. Бил на чек-ин, бил златаркаджия, бил при товарачите, но в никой отдел не го искаха, защото уставнових как миришише на алкохол през работно време. Няколко пъти съм го виждал как пие егермайстер по време на смяна, и бяло вино също си носеше понякога, което изчезваше на обяд, а на следобедните лепенки за София някой трябваше да му помага, защото често пъти ги беше объркал. Това се случваше пред очите на началниците на смени, които си трепереха за местенцата, и изпращаха някой друг да му върши работата, но никога не се обаждаха, че дядо не може да брои до 50( рядко багажите за София бяха повече). Същият безхаберник през цялото време се хвалеше какви връзки има, как жена му била в главна каса, и когато бяхме на един изпит за пропуските за него специално, понеже беше постоянен направиха втора и трета поправителна сесия, за да може да си вземе изпита, който беше супер елементарен, но за дядо ти с телк-а изпита беше проблем, иначе нямаше да вземе 200лв. По най - бързия начин се ориентирах за какво става дума, и реших, че нямам работа повече там, след като за подобни хора има чадър. Цяло лято обявите им вървят, което се дължи на факта, че половината град се извървя от там, и разбра за какво става въпрос. Ако сте с ТЕЛК, пие ви се по време на работа, и не се притеснявате, че миришете на концентрат дори и през деня - това е вашето място. Винаги има някой съвестен сезонен, който да ви свърши работата.


-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-5

И така с последните сезонни позиции отново поздравления за мениджмънта на различните отдели и ръководството на летище Варна!!!

Към днешна дата 11 Юни 2021 година има 11 различни Сезонни позиции. Трафикът на полетите в средата или разгара на сезона се очертава да бъде около 10, максимум 12% от онзи, по времето на който аз работих като сезонен служител,и ако имаше 30 кацащи машини на дневна смяна ( обикновено това беше събота) беше от леките смени. Сега за 15 полета се търси персонал... Чак се учудвам, че въпреки всички приказки как имало опашки от желаещи да работят там позициите излизат през 2 - 3 дни, формулирани по различен начин. И тъй като почти всеки в града има познат, който е бил сезонен там е съвсем наясно ти като работодател какъв конфликт си заложил преди започването с разликата в заплащането на сезонен и постоянен персонал. Затова и вече е все по- трудно да излъжеш някого, който ще се навие да бъде сезонен. Да не говорим за онези, които се отказаха, когато вече са уж одобрени, без значение от позицията. Не виждам нищо лошо сега да извикаш онези, които си защитавал през годините и си ги скатавал от служба в служба, и от отдел в отдел. Тъкмо ще види какво значи да работиш на летище, и как се дават пари на ръка. А относно постоянния състав, който си го научил да получава заплата за 3 или 5 полета на дневна смяна, защо да не може да получава същата заплата и през лятото, та трябва да му викаш сезонни, които се предполага да са по - прости, и да съгласни на по - тежка работа за по - малко пари?!
После - ако заплатата на сезонния е читава, защо постоянния да не е със същата заплата за по - лека работа? Какво стана - нали имаше много кандидати? Не знам дали сте наясно, но работник на дюнер на 1500 лв се мръщи, не знам дали мениджмънта е наясно с това... Работник в пицария на 1500 лв се мръщи... Същото е при сервитьорите. Работник на автомивка 1000 лв не ги харесва. Когато отново ходите за обяд до Аксаково или за дюнери на червения площад, това беше на нощните смени може да ги питате колко пари получават работниците на дюнера... Много е приятно когато богоизбрани връзкари получават цяла заплата с 1 - 3 полета в рамките на 12 часа, и в момента трябва да си готов да платиш ДОСТОЙНО когато търсиш такива, които са съгласни да им вадят заплатите.

Ще го разберете по трудния начин но за каквото сте си платили, това ще получите. Будалите взеха да свършват.
Ще ви дам безплатен съвет: ако искате да спестите пари, и да избутате криво ляво сезона нека всеки един от администрацията, всеки един офис бъде изпратен за по 1 - 2 седмици да хвърля багаж на перона, ще спестите много пари за сезонни заплати и осигуровки, а и тези хора от кабинетите ще придобият истински опит и представа какво се случва в авиацията.

Приятен сезон!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бих искал да поздравя ръководствата на летищата Варна и Бургас с близо 800-те отменени полета за предстоящия летен сезон.
Неслучайно в Народния Календар има Видов ден, и когато си решил години наред да толерираш постоянния си персонал за сметка на сезонния рано или късно живота ще постави нещата на мястото. Купих си апартамернт в комплекс от затворен тип, в който 70 от 105 апартаметна са на руснаци, 65 от тези 70 са обявени за продажба.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете лесно и си харчете паричките със здраве! Как ще се случи това, вижте тук :

WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работих за кратко на въпросното летище. Първото, което забелязах беше разделението между сезонен и целогодишен персонал.Разделението се изразяваше както в заплащането, така и в толерантността към "незнаещите" и "неможещите" Трябваше да отлепям едни лепенки от багажните етикети, и да ги поставям върху "бинго карти", едни обикновени листи формат а4, които често пъти никой не търсеше, и си лежаха със седмици под компютъра в стаичката за почивка, която бяха осигурили. В същата стаичка имаше и един много възрастен тарикат, който по цял ден играеше на една игра на компютъра с едни цветни топчета, и на който товарачите викаха Веско - супата... Рядко неприятен и противен тип,за който разбрах че е сменил няколко отдела, но не го искат в нито един, впоследствие разбрах защо – миризмата наконцетрат, която лъхаше от него през работно време. Впоследствие разбрах, че в отдел сигурност бяха направили тази позиция с лепенките специално за него. Често пъти се случваше ако има 40 багажа, за София да кажем, за които трябва да имаш 40 лепенки той да има по 43 или 45, и мънкаше някой от ренгена да ходи да му помага. Като видях за какви мързелвици се създават позиции ми стана ясно, че няма как да карам дълго време с подобен тип, и още повече подобен тип политика, която толерира такива хора. Непрекъснато създаваше суматоха колко работа има и смяташе, че другите около него пасат трева и не разбират какъв симулант е( имам кокоша слепота, трябва да си отивам рано; имам телк и не мога да карам служебна кола, но чакам ОХРАНА ВС да се върне от самолет, за да взема колата, и да отида за малко джанки... Няколко пъти съм го засичал да излиза до паркинга, след като се върне очите му светят и отново мирише на концентрат. Стана ми ясно и ръководството какво представлява, за да толерира всичко това. Имах и друг колега, който имаше 9 или 10 сезона не разбрах точно, който въпреки подобни скатавки се стараеше да ходи на всеки или почти самолет ( не знам как успяваше), отговаряше и на станцята, но всичко това в крайна сметка беше на вятъра. Последната година им се обадиха да правят документи, дадоха по над 100 лв и в крайна сметка не назначиха никого от оператор сигурност, но за дядко Веси това не беше проблем. Дори в стаята си беше донесъл печка духалка, да не му изстине ишиаса... Заплатите на всички, които бяха Охрана ВС бяха едни и същи, на практика такива усилия се обезмислят. Дали ще отидеш на самолет, или ще спиш в стаята и ще муаш като дяда ти Веско супа с люти чушки и маслини, или дори ще минеш пред самолет, и ще ти върнат пропуска, защото леля ти е в личен състав (един от колегите все с това се хвалеше- леля му била там) разлика няма: парите са едни и същи. Дядката естествено вземаше двойно на нас - сезонните, и реших, че по - най бързия начин трябва да се махна вместо да вадя заплатата на един пиян мързеливец. Съжалявам единствено за онези колеги, които наистина работеха, защото накрая си останаха с работата, безсънието, и разбитото здраве. И естествено с прецакването на парите. Определено не бих се върнал там, поне не и докато съществува подобно разделение - работата и безсънието е за сезонните, а парите и бонусите са за постоянните служители. Много бих искал да знам какво би станало ако всички служители в този отдел са такива - с ТЕЛК и лъхат на концентрат през работно време... ? Не си губете времето там, ако нямате връзки. Ако имате едвали ще четете тук...


-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
-5

След приватизацията през 2006-та година фирмата е повече от трагична с невероятно толериране както на връзкари,така и на неработещи лицемери. Ако сте връзкар каквито и грешки да направите няма да има последствия, но ако не сте ще работите за няколко други, защото те "не знаят", "не могат", и "не разбират" и трябва да си поспиват по време на нощни смени защото на другия ден са на другата работа; къде 05.00 сутринта стават да пият кафе, и после на летището било тежко. Всички приказки за развитие и отчитане на лични принос са гола вода, както и парите, тъй като едни 1000 лв вече ги вземат хора на автомивка или на бензиностанция. Познавам човек, който има 10 сезона, и заплатата му е с 50 лв по - висока от онзи, който е за първи сезон. Сезонът е изключително кратък - 5 месеца, което изключва нормален човек да стои там , а единствената им таргет група са студенти и пенсионери. И работата на онзи, който е от 10 сезона е оценена на 50 лв повече в сравнение с този, който е за първи сезон. Политиката на доходите като цяло изостава от стандарта , но ако имате кой да ви дава пари, нямате какво да правите, искате да сте с униформа и да пиете кафе с колеги - това е вашето място.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?