Подробна оценка от Лудият сервитьор
Първо искам да спомена, че съм поредният сервитьор/барман(и всякакъв друг неквалифициран персонаж) от Адастра. Най-обичах да съм сервитьор в Германия обаче. Там клиентите постоянно ме караха да сервирам интересни коктейли в огромните им халби. А те завалиите с претенции. Единият иска червен коктейл, другият иска син, а петият иска преливащи цветове на всяка 11 секунда(да кажем) :) .След това се наложи да сервирам в купичката на един селянин някакви нищожни интеграли, за да може(видиш ли) питието му да не не доставя удоволствие (пълна отрова) за човек(alpha-beta pruning)(Отварям скоба: нищо лично брат, но съм сиг. че не съм ти го сервирал този гювеч, та седни и опитай). Сипваш му такъв коктейл и гледаш човека как пилее пари без изобщо да усети! Но за мен любимото ми беше коктейл Омнишеър (всяка прилика с други неща в нета са случайност!) - този коктейл трябваше да се променя като хамелеон - пипаш го - червен - пипаш го - жълт - пипаш го с два пръста - нещо средно между жълто и червено - оранжево да кажем. Беше адска жега и се поизпотих, но накрая усмивката на човека ми показа всичко.
Та искам да ти кажа, че няма значение дали си сервитьор, барман или какъвто и да е там друг нищожен персонал. Има значение какъв си и с какво желание си вършиш работата. И тук не говорим за пари(ни най-малко)
Иии още нещо, пишеш нз колко 2-3-4-5 коментара(нз колко са точно и не съм ги чел докрай), но прави впечатление, че се напрягаш от мненията на колегите. Аз също, може би, не съм достоен да ти отговарям, защото ти се оказа моралния съдник на адастра, но защо се занимаваш със долни хора, които са под нивото ти.
Нали знаеш(с риск да обидя себе си и колегите, а и теб): ако ти се занимаваш с глупака, има голяма вероятност и той да прави същото. Жив и здрав пич и много успехи ти желая искрено!!
До човекът-специалист преди мен.
Единственото, което направих беше, че описах моите преживявания с фирмата, моята гл. точка излагайки факти, които никой не отрече. През цялото вереме писах, че това си е от моите очи, моето виждане. Точка. И наистина нямах намерение да пиша каквото и да е повече, както казах аз си имам работа. Но с нападките, някои толкова грозни и лични единствено ме провокирате да ви отговарям, което и ще направя.
Ти усещаш ли се, че с глупостите, които си изписал практически потвърждаваш всичко, което аз и колегите /виждам и други след мен/ сме писали срещу Адастра? Всичко, което останалите платени секретарки, като теб си бяха правили труда да отричат: за дезорганизацията, за това че е пълно с бармани и сервитьорки /твои думи/, касиерки от ИзиПей, за това че платени секретарки /мъжки и женски/ са хванати от началството да цъкат минуси и да бичат статии на килограм, както и за 3-месечното предизвестие?
Последно какъв си "бивш служител" който в момента работи в Адастра, сещаш ли се колко не ти се връзват нещата? Ясно е в какви фирми си работил, в които е имало 3-месечно предизвестие, явно е колко много ги разбираш нещата.
Единствено фирми имащи проблеми с текучеството слагат 3 месеца. А не е вярно, че е само про-форма това нещо с предизвестието при Адастра - и ти, и други хора преди теб са го признали. Наистина Адастра си иска спазване на това предизвестие, трябва специално разрешене, а когато си в проект то никак не се дава. Други са ти го писали, не аз, защо злобееш срещу мен, защо пишеш лъжи че всички фирми в БГ, ти бил ли си наистина в ИТ фирма, сериозно те питам?
Как може някой да си помисли, че ще "плюя" /откъде го вадиш този език, вече не си между масите с таблата с кафетата бе човек, вдигни нивото малко/ срещу 150 човека /макар че вече няма толкова и ти добре го знаеш/ - ами нали огромна част от тях са ми приятели? Само, че голяма част от тях се махнаха, именно заради това, че се напълни по твоите думи с "барамани, сервитьорки и строители".
На моите текстове биха се обидили единствено калинки, които изпитват дефицити в професионалното си развитие. И хора изкарали по 5 години имаха наистина огромни проблеми при следващата си крачка след Адастра. Защото освен техните си процеси на нищо друго не те учат. Сещаш ли се, пак по твоите думи, че трейнърите ти са същите тия "бармани, сервитьори и касиерки в ИзиПей". Не е важно откъде си почнал /всички сме почнали от 1 клас/, но има огромна разлика да се учиш да пишеш от най-добрите и от продавачка в мол-а.
Понеже сте много, ама много добри затова Адастра си дава хубавите проекти на външни фирми , а нас да дробите попарата? Нали, или и това ще отречеш-че от години Канада се оплаква от Адастра България?
Ми не Адастра единствената фирма с командировки навън. Доста фирми обслужват клиенти и то не само в Чехия и Канада.
Текстовете ми имаха единствено да кажат едно - това е фирма атрактивна за сервитьорки, бармани и строители. Твои думи, нали не се сърдиш, че те цитирам?
Затова и касиерките от ИзиПей /и това не опровергаваш/ кандидатстват при вас. Други хора много преди и след мен са го писали - фирма за хора БЕЗ ОПИТ. Дори един курс SQL, DB, DWH Fundamentals да си изкарал някъде - ами не ти е тук местото. Няма лошо - има много хора именно от индустриите, които ти си писал, а аз те цитирам /нали не се сърдиш/ искащи да влязат в ИТ индустрията -за тях е ОК това. Но хора, които поне 1 ден са били в ИТ фирма.
Тези хора ме познават и аз тях - и те не се сърдят, напротив смеят се и признават.
Единствено хора, като теб и секретарките, които се самоиизживяват, като униикалните експерти и имат огромни дефицити в харакътера биха се обидили на текстовете ми - а дори и за вас не знам защо - Боже, аз просто описах моите преживявания, явно съм боцнал там където най-боли - в дупката на самочуствието
Абе фафло... знаеш колко човека има КОИТО БЕГАТ ПРЕЗ ГЛАВА ПРЕДИ ДА СИ ИЗКАРАТ 6 МЕСЕЦА ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК ? Що не пиишете за тов,а лъжа ли, бе "ЕТЛ програмисте"?
Защо е тая злоба и лични нападки- едни други се опровергавате, смешно става вече!
П.П. За пред следващата селретарка критикуваща граматиката ми: извинявам се за правописните грешки, които не съм видял, съжалявам, че нивото ми на Български език , не са на световно признатите страндарти на Адастра България.
5 години работя в Адастра като ETL Developer. Фирми има всякакви, такива като Адастра обаче се развиват. Не всичко става веднага, но това е просто бизнеса и ситуацията. Не казвам, че това е перфектната фирма, защотото такава няма, но е близо до златната среда. И
Анонимния от 23.10 - коментарите ти са безпочвени и плюеш на труда на 150 човека, които работят в Адастра. Имам приятели, които са там от зората на фирмата преди 8-9 години и са доволни от компанията и не биха си сменили работата, което включва и мен.
Редно е като си такъв голям специалист да ни покажеж дипломи, сертификати, трейнинги, портфолио от проекти... Да видиме и ние гуруто на ETL-a.
Трейнинги има и на power point, има и на сървъри с виртуални машини и тестови среди, има си вътрешни трейнъри за всеки tool (сигурно се работи с 50 тула) . Не че всичко е перфектно, но то никъде не е. Но трейнингите са ок и достатъчно добри, за да започнеш по проект. Има много фирми без никакви трейнинги.
Не знам какъв ти е проблемът, че някой е работил в EasyPay преди Адастра или, че ти пише секретарка. Що за отношение към хората е това? Всеки е бил барман, касиер, сервитьр, строител и тн. , за да си помага финансово. Това отношение не ти прави чест. Голямо самочувствие без покритие..
Канада.... за теб е проблем??Командировките в Канада са много добра възможност за развитие - и на техническо и комуникационно ниво. Всеки ден, който съм прекарал там, е бил ценен и полезен. Не знам как това изобщо може да е негативно.
Относно трите месеца предизвестие - Имам три работодателя до сега (общо 10 години) , предишният и Адастра все са били с тримесечни предизвестия. Логиката - трябва да имат достатъчно време , за да си намерят нов човек. Ако успеят те пускат, ако не успеят седиш. В крайна сметка като си се подписал на договора с трите месеца, ще чакаш. И това е масова практика в много фирми. Не се подава молба за напускане при сегашен работодател, преди да си си прочел договора с новия.
Фирмената атмосфера и култура е доста приятна. Какви интриги??? Интриги няма. Има такива като теб, които не са ги взели на работа и са решили да обвинят цяла фирма, защотото им е криво.
Подробна оценка от служител
Настоящ служител съм и, като изключим тона и личните нападки, които намирам за груби и сексистки - съм съгласна с почти всичко казано от кандидата за работа.
Наистина има 3 месеца предизвестие в компанията и не е вярно, че не трябва да го отработиш. Единственото изключение се допуска, ако си под 6 месеца и не си в проект. Хората, които са почнали преди няколко месеца и напускат, а те не са малко, могат да бъдат освободени без предизвестите от 3 месеца, но това е изключение на общия фон и става само с разрешение. Аз изпуснах предложение от друг работодател, защото те не бяха готови да чакат 3 месеца. Според мен 3 месеца предизвестие се въвежда от фирми, които имат проблем с текучеството.
Положителните отговори по-долу се пишат от хора от HR екипа и близки до тях уж от името на кандидатите. Лъжа е, че уведомяват за 3-те месеца, аз видях при подписването на договора ми, което те забавиха почти до деня на започването ми и вече си бях подала молбата за напускане при предишния работодател.
Както са написали почти всички по-долу - това е подходяща работа за хора без никакъв опит в индустрията. Аз също смятам, че обучението не е на ниво.
От дълго време съм в Адастра и съм доволен.
Наемат се както опитни, така и начинаещи.
Заплащане - прилично. За хора без опит расте бързо.
Повечето опитни хора се задържат, така че и те би трябвало да са доволни. Ако сте по проект, има допълнителен бонус за всеки работен ден. Има и други бонуси на тримесечна и годишна база.
В зависимост от вашите умения, желания и от това какви позиции има в момента, ще ви назначат по проект. Добре е още в началото да добиете идея дали искате да сте BI Analyst, ETL Developer, DBA, QA Analyst или нещо друго. Ако желаете след това смяна на ролята, може да отнеме време. При наличие на нужния опит или го придобиването му във фирмата, може и да ръководите проект при клиент. Повечето клиенти и проекти са международни, но има и български. Предлага на клиентите както и услуги, така и собствен продукт за DQ/ETL (Ataccama).
Обученията са направени така, че да можете да си вършите работата по проектите след това. За всяко обучение има нужната среда, на която да тренирате. Ако имате нужда, при първият проект има и колега, който да помага.
Командировки - ако имате желание и нужните умения, ще ви пратят и в командировка при клиент. Дори и да сте нов, ще ви подготвят за това.
Няма да пратят съвсем "зелен" човек при клиент, понеже фирмата няма интерес да се излага пред клиента.
Относно предизвестието от 3 месеца - зависи от много фактори дали ще се наложи да стоите толкова.
Ако сте начинаещ и решите да напускате, вероятно ще си намерите лесно работа в сферата на DWH/BI.
Колектива и колегите са много добри. Има тийм билдинг веднъж годишно. Отделно има и други събирания и активности. Тази година примерно имаше ходене на планина, предната танци и др.
Също така, фирмата има амбиция да се разраства много и да използва много технологии, което ми допада.
От вашия коментар не мога да разбера няколко неща. Защо толкова много акцентирате вурху това предизвестие от 3 месеца. Доколкото разбирам това е регламентирано в трудовия договор, които се дава за подписване от кандида. Също така и размера на заплатата е записан там. Живеем в свободна страна и всеки си преценява дали ще подпише и ще се съгласи с тези условия. Другото, което ми направи впечатление, че се разделят хората на това, което работят или пък не. Това пренизяване на хората като секретарки или пък бивши касиерки ми струва малко прекалено. Познавам една жена, която работи в институт на БАН и работи като чистачка, за да припечелва допълнителни доходи. Според мен всеки човек си е намерил начин да изкарва пари и това автоматично не означава, че като изкарва заплатата си с някакъв друг вид работа го прави по-неинтелигентен или пък по-глупав. Не знам дали сте се замислял, че един човек може да работи нещо за да се издържа, докато е студент или нещо такова. Пак повтарям всеки си преценява.
Относно коментарите за това каква фирма е Адастра и какви хора работят там. Доколкото разбрах всичко написано е преразказ на чужди впечатления. Единственото, което е преживяно е интервюто. Няколко неща не ми допаднаха. Първо, максималния резултат. Не знам как това е стигнало до Вас, но отново има едно пренизяване на останалите и показване колко велик човек сте вие. Оставете авторекламата, а нека някой друг да Ви оцени отстрани. Другото, сигурен ли сте, че толкова некомпетентни хора работят там. Мисля, че има хора които са доста добри в работата сии могат да го докажат във всеки един момент. Отделно има други големи компании, които нямат изградени системи за обучение. Според мен най-доброто обучение е точно работата. Защото има неща, за които колкото и да се четат, няма как да се разберат без да се видят в действие. Преценката за това да се работи някъде е строго индивидуална. За някой едно място е рай, за друго ад.
До Анонимния Номер 21
Какво лично на теб /говоря на ти, защото и ти така се обръщаш към мен/, какво лично на теб ти се връзва или не ти се връзва по отношение на мен - не намирам у себе си думи да ти опиша, колко точно слабо ме интересува.
Кандидатствах защото се доверих на колеги там, написал съм го вече това. Освен това , ако прочетеш внимателно постовете ми - ще трябва да си забелязал, че повечето от нещата, които пиша са именно от опита ми с кандидатстването.
Ясно казах, че ако не беше посредственото им, нагло, грозно. некадърно отношение , на Аги /HR-a/ най-вече, която е прекия виновник за това, че се хванах да пиша - аз въобще нямаше да се занимавам.
Би трябвало да прочетеш всичко това. но както се казва Чукча е писател , а не е читател.
Искам да попитам всички, целата администрация на Адастра, която се втурна да ме оплюва /български не съм знаел, бил съм ядосан, че не са ме взели, шокирам съм от отговорите ви/ - защо никой не коментира по същество , това което съм написал?
Лъжа ли, за кое лъжа ? За това, че 3 месеца е предизвестието, за това, че няма обучение и колеги те обучават върху сбъркани хврчащи PowerPoint презентации, а когато се решат да ти направят външно обучение, което е предимно на хора с ниски заплато - те връзват с неустойки за 1 г., ако напуснеш по-рано, за това че текучеството е огромно, за това че взехте касиерките на ИзиПей да ви работят... за кое лъжа?
Докато ме нападате мениджъри мазнещи се на шефовете, секретарки, които задачата им е да купуват самолетни билети , а коментират представянето ми - единствено ме мотивирате да развявам повече наср...ните ви гащи.
Любопитно ми е защо си решил да кандидатстваш в Адастра ако още преди това си бил с лошо мнение (поне от коментара ти излиза, че имаш много приятели там и те не са я представили в добра светлина)? Някак не ми се връзват нещата.
Нямах намерение да отговарям, а просто да споделя мнението си, но явно щом и секретарките са впрегнати да цъкат минуси - съм нацелил оголен нерв.
Искам да попитам само, след като съм толкова не прав в мнението си за вас, защщо не оборвате фактите, които съм изложил, а ме нападете на лична основа? Какво значение има дали мога да пиша на български или не, дали ми е било "предполагам неприятно", че не сте ме одобрили - а нямате смелостта , а то няма и как да оборите нещата, които съм написал.
Пиша на български достатъчно добре, за професията ми, а и от това, че не съм в Адастра, губи само и единствено Адастра, аз лично вземам заплата, която 80% от вас не вземат. Но отново - защо ме нападате лично, какво значение има аз ?
Нима не е верно, че получавате скапани проекти, именно щото вземате касиерки от ИзиПей, нима не е верно - че БИМ-а, както наричате Банк оф Монтреал се е уморил от некадърността на хората, които пращате и неколкократно е поставил въпроса? Познавам хора още работещи при вас, знам нещата по добре отколкото една секретарка, която съм разочаровал с нивото си на български.
А за последно - като Е ТОЛКОВА УНИКАЛНО И НЕВЕРОЯТНО МЕСТО ЗА РАБОТА АДАСТРА, ЩО ИМ БЛЪСКАТЕ НА ХОРАТА ПО 3 МЕСЕЦА ПРЕДИЗВЕСТИТЕ ЗА НАПУСКАНЕ ? А ? И НЕЩО ПОВЕЧЕ- МОИ ПРИЯТЕЛИ БЯХА НАКАРАНУ ДА СИ ГО ИЗРАБОТЯТ ЦЯЛОТО ?
Не е ли това начин, да попречите максимално на новия служитела да избяга през глава, в момента в който се усети къде е попаднал.
Уважаеми кандидати, наистина съм нямал идея да оплюя компанияте, те достатъчно са оплюти, трият мнения, хванали са и секретарките да цъкат минуси - идеята ми беше да кажа какво аз мисля, какво аз съм видял. Наистина, нищо повече.
Но някак си... те понеже няма какво да те оборят по същество, започват да те нападат на лична основа.
Заради това ...някак си преодолях погнусата си , та реших отново да им пиша....
ВСЕКИ КАНДИДАТ ДА СЕ ПОДГОТВИ ЗА 3 М ПРЕДИЗВЕСТИЕ. А ПОЗНАЙТЕ ЗАЩО :-)
Подробна оценка от Симона Стефанова
Здравейте Анонимен,
Ще отговоря на Вашият коментар в няколко реда.
Не мисля, че е уместно да отправяте безпочвени коментари и обвинения при положение, че никога не сте бил наш служител. Предполагам, че не е приятно да не Ви одобрят за дадена позиция и след прочетеното съм сигурна, че колегите са имали основание. За съжаление, за да бъдеш добър консултант и да работиш с клиенти, „максималният“ резултат на въпросния тест не е достатъчен.
Работя в Адастра от две години и досега не съм била свидетел на некоректно отношение от страна на колегите си. Подобни неверни твърдения, предизвикани от моментен афект, могат само да покажат Вашият непрофесионализъм.
Съвет от мен. Научете се да пишете на български език преди да давате каквито и да е оценки и становища.