ОКЗ БУЛХОЛДИНГ АД /img/frontend/nomap.png"

ОКЗ БУЛХОЛДИНГ АД

Най -накрая някой се е престрашил и е отнесъл въпроса по телевизията за го видят много повече хората. И ми беше мног интресно кометара на мениджъра които се обади от чехия " Кой работодател дава пари в България", но нали се ситаме че той не е отанал без нговат азаплатакоято със сигурност не въпросните 900 Euro от които закони са половинат но математиката най накрай става съвсем елементарна 0.Как би се чувствал същия мениджър ако беше тръгнал от България със заем и като се надява да изкара пари там, но утива там и остава със.......и си връщта тук с още по голам заем които как е връщта.Това е престъпрение срещу човечеството.

здравей те на всички,сега в момента таботя в холандия.искам само да ви кажа че който и да ви каже нещо хубаво за фирмата не е вярно.работи се без пари от три месеца няма никакви преводи,направиха ни ушким адресни регистраций че да си получаваме редовно заплатите но лъжа.и най-хубавото на фирмата е,че без пари се прибираш но незнаеш и с какво,сега се разбра че ще ни приберат с служебните автобуси до прага и след това с автобуси до българия 3 дена,но поне това направиха.това е от мен прибирам се при семейството и нямам 5 лева в джоба,а от софия до моя град трябва или на стоп да се прибера или ако жената има пари да ме прибере.за хората който идат за начало в тази фирма им казвам ако мислите че можете да изкарате много време без пари и някой може да ви издаржа от българия ще се видим.и така успех на всички

шубе го/я е и не казва!

Това е една фирма,която се подиграва с работниците си.Хората са си зарязали семействата за да изкарат някой лев,а те не им плащат с месеци изработеното.Става въпрос за обектите в Белгия и Холандия.

Здравейте,
Близо година мина от моито преживяване с фирма ОКЗ, през цялата година получин доста писма и реших да направя един ъпдате на това което съм написал.
Първото писмо които плучих ;
Името ми е .........и аз също съм работил за ОКЗ 3 месеца в остров Реунйион. Може да се каже че създадох прецедент тъй като успях да изплатят забавените заплати на всички работници там (80-тина души) и може да се каже че малко или много ги държа за топките поне щом се отнася за обектите им в Реюнион и Мартиник, тъй като имам много доброи взаймоотношения със инспекцията по труда там и определени хора тук в българия.
Не знам дали знаете, че наскоро фирмата бе закупена от руснаци, тъй като беше дефакто фалирала, така че те държат 51% от дяловете а Диан Иванов, 49%.
Проблема в Холандия, е че там самата фирма инвеститор е намазала доста филията и инспекцията си затваря очите пред хилядите нередности там.
След това ;
Zdraveite, slo4aino popadnah na va6e pismo otnosno firma OKZ.Vie ste ostsnsli mnogo razo4arovani.Moia sin zamina na 28.04.2011 no go 4akam da se varne na 12.05.2011 g .Toi mi spodeli 4e ne e tova koeto sa im kazali.Ami ima li ne6to za neostoika na dogovora.Ako ste 4esten mi otgovorete.4e to ve4e 4estni hora ne ostanaha.
След това ;
Ami zaminah 2006,za Chehia.Obsto bjah okolo 1 g. Kolegite koito rab.na obektite i v proizvod.zavod,bqha bez dogovori chesto , a na obektite sas sigurnost.Obestavaha im zaplata 2000 lv.no nikoj ne im kazvashe ce ste trqbvat da rabotqt po 240 i nagore casowe.Vseki si mislese ce stava duma za 8 casa na den i 5 dni v sedmicata. Bjaha dosta iznenadani.Zivee se po obektite v nqkakvi selca po taka narecenite Ubitovni ili obstezitia za rabotnici.Toest nqmat dopir do civilizaciq..Masovo izdyrzat no prosto TOVA NE SA USLOVIQTA OBESTANI V NACALOTOI...
След това;
Привет
Аз работя на обект във Влисинген. За хаоса и безобраията няма да коментирам.Въпросът ми е при вас налагало ли се е да се подписвате на две места за едни и същи пари. Интересува ме политика на компанията ли е , или е машинация на местна основа, защото феодалите на обекта си позволяват твърде много неща. ами за обикновено мошеничество - дават ти примерно 3оо евро и те катат да се подпишеш на две места, т.е те имат отчетни документи за 600.Иначе нещата не са чак толкова черни , за някой е направо рай - приятелите на местните величия; има обекти където плашат редовно - там работят по-сериозно и подобни безобразия не съществуват

За всички които са се засилили към тази компания - един съвет - не очаквайте лесни пари.
Фирмата вече е собственост на руска мегакорпорация, защото дефакто през зимата фалира и беше продадена. В момента фирмата дължи заплати за 2 месеца назад.
Заплатите са сравнително добри, спрямо тези в България, но не се изплащат навреме.
Хората, които имат борчове и кредити към банки или искат да направят бързи пари, мноооого добре да си помислят дали да отидат на работа в тази компания.През първите 2-3 месеца да не очакват повече от аванси за оцеляване.
Големи проекти   компанията има достатъчно, но няма необходимите оборотни средства. Осигуряват се нелоши битови условия-спане в апартаменти за сметка на фирмата,организиран транспорт, дават се  фиксирани командировъчни. Трудно е излизането в отпуск-позволяват 2 пъти годишно  за макс. 20 работни дни.Работи се 6 дена в седмицата. И накрая - организацията във фирмата е доста слаба.
Кандидат-служителите да се готвят за неуредици с документите:)

Фирмата има голям потенциял и той ще се развие. Фактът, че ще фирмата има толкова текущи обекти говори само по себе си.
Ако някой очаква да работи зад граница и да му падат парите от небето е в голяма грешка. No pain, no gain (за тези, които ме разбират).
Не може да искаш без да си дал. Другото, което е, че фирма има над 500 души персонал. Моето уважение, но на хора, които не им се плаща не стоят, а 500 е сериозна цифра. Ако някой не иска да пробва, може да си стои в България да реве, че няма пари, да стои без работа по 5-6месеца, да слуша по ТВ-то колко е велик Бойко и как видиш ли мениджърите търсят кадри и няма квалифицирана работна ръка (http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/05/30/injeneri-menidjyri-i-zanaiatchii-nai-tyrseni-u-nas.119920).
И хора, който се доверяват на "анонимници", преди да познават хората, нека да се замислят, въпреки че труден процес!!!

здравейте, посетители мога дакажа че към днешна дата фирмата е платила до март включително, но да ви дам добри отзиви немога, дали фирмата ще промени тактиката си незнам!!!!!!

Здравейте, към днешна дата фирмата не е започнала даизплаща заплати! И продължават да са некорктни към хората, само проблеми и тревоги ще имате. Мога да ви свържа с много работници да ви разкажат как са живяли и че не са получавали заплащане

Здравейте, имам предлоложение от въпросната фирма за работа в Холандия като заварчик. Не съм сигурен дали да приема, защото получавам противоричива информация относно заплащането. Ако някой знае дали към днешна дата(30.03.2011г.) фирмата е започнала да изплаща заплати на работниците, моля да пише. Благодаря.

Здравейте на всички, който ще прочетат това! Моля, когато започвате работа проверявайте фирмата в интернет мненията и коментарите! ВЪПРОСНАТА ФИРМА НЕПЛАЩА ЗАПЛАТИ НА РАБОТНИЦИТЕ, ВЪРВЯТ ЗАПЛАТИТЕ С ЕДИН МЕСЕЦ НАЗАД И ЧОВЕК РАБОТИ 2 МЕСЕЦА, ЧАКА ЗАПЛАТА И ПРОДЪЛЖВА ДАРАБОТИ И ДАЧАКА, НО ЗАПЛАТА НЯМА, НЯМА!!! ВСИЧКИ ГЛАДУВАМЕ, НЕДАВАТ КОМАНДИРОВАЧНИ, ГОВОРЯ СПЕЦИАЛНО ЗА ХОЛАНДИЯ, НО ТОВА, КОЕТО НЕРАЗБИРАМ Е ЗАЩО ХОРАТА СИ МЪЛЧАТ.ИМАТЕ ПРАВА ХОРА, ТЪРСЕТЕ СИ ГИ, ПОТЪРСЕТЕ АДВОКАТ, СИНДИКАТИ, ИНСПЕККЦИЙ, ИНТЕРИСУВАЙТЕ СЕ, МЕДИЙ. АЗ РАЗБИРА СЕ, СТОЯХ 2 МЕСЕЦА И ПОЛОВИНА КАТО РАЗБРАХ КАКВА Е РАБОТАТА, ПРИБИРАМ СЕ РАЗБИРА СЕ, И ЩЕ СИ ТЪРСЯ ПРАВАТА. ЗАТОВА ИСКАМ ДАСПОДЕЛЯ И С ВСИЧКИ ВАС ДА ВНИМАВАТЕ С ФИРМАТА OKZ BULHOLDING, ако желаете даработите без пари, това е мястото! РАЗБИРА СЕ ТОВА НЕ Е ВСИЧКО, НО ЕДНО ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ НЕЩА, ФИРМАТА НЕПЛАЩА ЗАПЛИТИ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ!