БЕРИ ГРУП - БЪЛГАРИЯ ООД /img/frontend/nomap.png"

БЕРИ ГРУП - БЪЛГАРИЯ ООД

В тази фирма важи правилото: Мазниш ли се на Зори и Спас - и те ще ти върнат с мазнична усмивчица и що-годе ще си ОК. Пак ще имаш мизерно заплащане, но поне по-рядко ще подхвърлят тъпи коментари за теб. Ето каква е атмосферата в тази фирма:
- Текучеството на персонал е голямо
- Запалщането е много ниско, често се разчита на стажанти/студенти , програми и пр.
- Осигуровки - забрави
- Ако шефовете са на кеф, денят минава добре. Ако не - атмосферата е тягостна и трябва да си им съпричастен.
- Клиентите(курсистите, техните родители, с една дума набуталите се) са да мине номера, пък ще издапаме с учебен материал, текучеството на учители, лошата база и т.н. Важното е да се запишат, пък после ще мажем.
- Често се остава извънредно, без допълно заплащане
- Уважението към колегите е нулево.
- За заплащането - не искам да се оплаквам за това, след като съм се навила, колкото и да е ниско(продавачите в Билла взимат повече).

Работих във фирмата през времето, в което се наричаше SL Consult, на длъжност офис мениджър. Офисът тогава се намираше до хотел Родина (от където идва и името на марката им). Бизнесът е семеен, собственикът работи със съпругата си и майка си.
1. Заплащане: заплатата беше много ниска спрямо задълженията и работното време. Като единствена причина да не сложа оценка -5 мога да изтъкна, че не е имало месец, в който аз или някой друг служител да не си получим парите (защото и това се случва някъде).
2. Уважение: с една дума - нулево. Отношението от страна на собственика беше (и вероятно, все още е) меко казано, грубо и унизително - както към клиентите на фирмата, така и към служителите, включително и към собствената му съпруга. Хората, които коректно си плащаха необосновано високите цени за предлаганите услуги, биваха подигравателно обсъждани зад гърба им от същия този собственик.
През времето, в което аз работих във фирмата, се случи да има служител (разпространител на рекламни материали), който си вършеше недобросъвестно работата. Иначе арогантният и уж строг и компетентен собственик, изобщо не можа да се справи с проблема.
Пак по същото време се получи проблем с друг служител (за който така и не разбрах подробности), който завърши с жалба в полицията срещу собственика.
3. Привилегии: изразяваха се в символични бонуси към служителите по време на празници.
4. Фирмена сигурност: предвид, че така и не подписах нито трудов, нито граждански договор, я определям като -5.
5. Натоварване: както писах в началото - високо, спрямо задълженията. Работното време уж е по график, който е удобен за служителя, но всъщност (по неясен принцип) се оказва, че не ти достигат работни часове, и трябва да се отработва. А кога - не се знае предварително. Оказва се, че си на повикване. Лично мен ме караха да работя не само в събота, а и в неделя, при това без да съм предупредена предварително - на повикване.
6. Потенциал: тук мисля, че коментарът е излишен.
7. Местоположение: беше удобно, на комуникативно място.
8. Колеги: имаше всякакви.
9. Работна среда: тъй като собственикът непрекъснато не е доволен и критикува всички, при това грубо и обидно, я определям като стресова.

В заключение - добре си помислете дали да започвате работа в тази фирма. Помислете си и преди да станете нейни клиенти.

клиент

Най-некоректната фирма, за която съм чувала. Пълна експлоатация на персонала и унизително заплащане. Работи се в лоши условия. В учебните стаи е студено, влажно и мизерно. Майката на собственика непрекъснато ходи и изключва електрическите уреди за отопление за икономии. Непрекъснато се мърмори за чистотата, защото тя явно чисти. Целта на собствениците е да събират пари и лицемерно се вълнуват от успеваемостта на учениците.

Здравейте и от мен ... работил съм за тази фирма три години през лятото и винаги са били коректни.

Преди това се пробвах на много места и все ме лъжеха.

Това което пише по долу не вярно. Всеки ден съм си взимал парите когато ходех да раздавам никога не е имало проблем. Раздавах си по 4 часа всеки ден и си получавах парите.

По 2,50 лв. на час. за раздаване на флаери за мен си беше напълно достатъчно.

И на мен информацията относно работно време заплащане и т. н. получих от друг служител и не мисля че това е проблем :)

Когато отидох първия път там останах с лошо впечатление - нямаше интервю, никой нищо не ти обясни. Информацията относно работно време, заплащане и т. н. получих от друг новодошъл служител, който също е разбрал от други служители. Отношението на собственика е пренебрежително. Заплащането 2,50 лв. на час. Нямаше договор, нито споменаване за договор, същото важи и за разрешителните за раздаване на флаерите.

Мога да кажа, че отношението на Спас и Зорница и е или пренебрежително, или негативно. Работи се в едно помещение с доста работни места, никакви привилегии(ако използваш Фейсбук заплащаш немалкаа глоба!!!).
Има страшно много работа, от тип кол-център, мрънкания и претенции.
Заплатата е наистина мижава в сравнение с други места.
На никого не препоръчвам това свърталище!

Здравейте , аз съм студентка първи курс и тази годи се заех с раздаване на флаери относно Родина, образование без граници...искам да искажа изключително лошото си впечатление поради лошото отношение на собственика и дори съмнението си в злоупотреба с лични вещи

Работих във фирмата преди няколко години - почти в самото начало след създаването й. Тогава се казваше SL Consult, или нещо подобно. Бизнесът е семеен, собственикът на фирмата е назначил и съпругата си.
Работна среда и колеги: Присъединявам се към мнението на останалите коментирали - отношението на шефа към служителите и клиентите на фирмата наистина е меко казано грубо и унизително. Впрочем, докато аз работех там, такова беше отношението му и към собствената му съпруга. Тя, от своя страна, в началото върши цялата работа във фирмата, след което постепенно я прехвърля на новонаетите служители. Колкото до клиентите на фирмата - лицемерие, обиди зад гърба, мотаене до последно, необосновано високи цени спрямо качеството на услугите, които се предлагат.
Относно работно време, заплата и бонуси: В началото (за да клъвнеш) ти изготвят седмичен график, който уж да ти е удобен и да е съобразен с твоите възможности. В последствие се оказва, че (не знам спрямо какъв принцип) не ти достигат работни часове, и че трябва да си ги отработиш през почивните дни. Кога - не се знае, не ти казват нищо конкретно. В общи линии се оказва, че си на повикване. Лично мен ме караха да работя и в неделя. За трудов договор ЗАБРАВЕТЕ! Всеки месец се измисля поредната причина, която възпрепятства подписването му. Работната заплата е по-ниска спрямо задълженията, които имаш. Бонусите по времето, когато аз работех там, бяха съвсем символични и се раздаваха по празниците по-скоро като престорен жест на благодарност към слуъжителите.
В заключение - НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ НА НИКОЙ ДА ЗАПОЧВА РАБОТА ТАМ!

Тази седмица бях на интервю там. Преди това прочетох за фирмата тук, но понеже имам опит, реших да отида и да преценя. Общо взето съм съгласна да повярвам на написаното тук. Отидох относно обява за Офис мениджър с английски език. Трябваше да чакам 25 мин. В офиса все едно бях невидима, никакво внимание.  Интервюто беше с една дама,  която пропусна да се представи, но предполагам е жената на шефа. Интервюто мина отегчено за нея. Като цяло не разбрах за какво точно става дума. Докато чаках, едмо момче и едно момиче със слушалки непрекъснато набираха номера и предлагаха покани за участие в изложенията им. Едно друго момиче правеше същото на италиански или испански. Общо взето - офис от 1 стая, 5-6 души. Прилича на кол-център. Имат база данни и от нея набират номера на фирми. Именно това не ми се работи, какво общо има с офис мениджър? Имат обяви непрекъснато. Попитах защо е така - защото имали много офиси, но не каза къде. Работното време щяло да се коментира на второ интервю. До колкото рабрах се работело по график и се отработвало в събота, но кое не разбрах. Питах колко съботи се работи, но дамата не беше сигурна какво да ми каже и не ми каза. Заплата - 450 лв, на трудов договор - поне на думи. Когато имали изложения, се работело много извънреден труд. Като цяло не намерих нищо мотивиращо да започнеш работа там.....затова ще имат непрекъснати обяви.

На интервюто ми обясняваха колко трябва да съм сериозна и отговорна. В обявата пишеше едно, а на място се оказа, че очакват друго от мен. В обявата пишеше офис администратор... да се грижи за документация, да поддържа връзка с клиенти и т.н., а като отидох там трябваше да звъня по разни университети и да превеждам някакъв сайт. Не че съм против, но да го пише в обявата.
Ходих там и работих по няколко часа докато накрая ги накарам да подпишем договор, който на всичкото отгоре е граждански. Дадоха ми договора... с някакви си некоректни данни относно работно време и заплата. Половин час ги убеждавах, че нещата трябва да са написани както трябва.
Текучеството на персонал е страхотно. Момичето, което беше от най-дълго време там, беше от 2 месеца във фирмата. Добре, че бяха колежките да ме светнат за какво става въпрос, защото щях да си загубя много повече време там. Девойката, която беше там вече 2 месеца ми каза, че първият месец е имала граждански договор и е била на 40 часа и са й платили 350лв, а за втория месец си е седяла без договор.
Няма да обяснявам за отношението на шефа. Груб, невъзпитан, никакво уважение...
След като си тръгнах, говорих с едно от момичетата, които останаха там с надеждата нещата да са ок. Каза ми, че шефът й е обещал... освен 600те лв заплата и бонуси покрай работата за изложението, което организираха октомври месец. Накрая й е платил 350лв.
Добре че не останах там!