Заплащането по договор е 650лв, остатъка от това, за което сте се договорили се изплаща като бонус, осигуровки се плащат върху договорената сума, единствено при напускане те ощетяват (явно е голямо текучеството и за това схемата е такава). Самата работа е доста скучна и еднотипна, без никакъв потенциал за развитие, предимно е комуникация чрез мейли с досадни клиенти, които днес искат едно, утре вече съвсем друго. Като цяло работата води само до затъпяване. Едната шефка става, другата пише мейли със заповеднически тон, което е доста дразнещо и в голяма корпорация такъв човек не би се задържал.
Подробна оценка от Кой и тоя
По голям боклук от тая Хелан не съм виждал до са. Господ да ви пази от такава жена.
По договор на минимална заплата, другото е 'бонус'. Плаща се 3 седмици след края на месеца. При напускане последната заплата е за тях.
Подробна оценка от jc3
Да бе знам, просто искам да видя ония нехигиеничния колко знае.
Кире тоя хакатон няма да върне кадърните служители в тая фирма. Ицето, Калоян, Марто, Апостол, Теб момчетата всичките можещи, работещи накрая им писна от простотии и си биха камшика. И не не е навсякъде така както ми претендираше Цветелина едно време. Съвсем скоро ще последват последните от кадърните и там ще остане само утайка и нови. Това се нарича пазарна икономика. Хелан като е израснала по Живково време и не знае как да води фирма в капитализъм, като краде от служителите си не може да и побере тиквата, че ще фалира скоро. Такива фирми не трябва да съществуват. Ще ми вика телевизия да ни интервюират и да ни питат разбираш ли защо не сме се запътили в чужбина? Смешна история.
Подробна оценка от Jc3
Да си организираме хакатон да ви видим кой колко знае?
Хахаха Кирчо тука не издържа, направо са разля. Абе Кире все още ли си пишеш написаните кодове от скреч в новата фирма. И като беше толкова хубаво в Мап, що си тръгна?
Не знам кой копае дъното, но вие си карате служителите да подписват документи, че работят на 8 часа а същност ги карате да работят по 10 и че триете картите на вратата за да може като ви идват проверки да не ви набият глобите. Да ги карате да работят по всички празници и в същото време да не им плащате допълнително. И да си окрадете всички напускащи служители с последните им заплати. Май вие сте на дъното. И наистина няма значение кой пише истините в бг работодател. На фирми като вашата единственото истината ги управа.
Подробна оценка от JC3
Като за началото, "колегата", който е писал преди мен мога да му кажа относно изказването му "от 200 човека с мениджърските си умения я е довела до 20" - ГРЕШНА ТИ Е ИНФОРМАЦИЯТА ПИЧ!
Няма да коментирам защо от 200 са станали 20, за да може да си се чуди и до ден днешен.
Виждам, че доста хора са имали проблеми със заплащането при напускане. Аз като човек, който е работил близо 6 години там нямах никакви проблеми, когато напусках.
Долуспоменатите Цвети и Ели са супер разбрани хора и относно уменията им със сигурност са в пъти повече от "колегата" писал под мен.
Ето и фактите за фирмата!
ПЛЮСОВЕ:
- Ако сте начинаещ в програмирането това е перфектното място да натрупате освновни знания(подчертавам основни (променливи, цикли, масиви, операций и т.н.))
- Офисът е в Младост 4 и е на 3-4 минути пеша от метростанция Бизнес Парк
- Колегите са готини и винаги ще ви помогнат при нужда
- Заплатата се вдига периодично (на около година). Разбира се ако сте човек, който не е показал никакво развитие или желание за такова периодът е по-голям.
- Има доста добра бонусна система (колкото повече работите толкова повече пари, което според мен е доста справедливо). Поне по мое време я имаше тази система :)
- Никога няма да имате забваяне на заплата. (може би е имало 1-2 частни случая със забавяне от 2-3 дни)
МИНУСИ:
- Относно знания по програмиране ще достигнете едно ниво и няма как да го надградите само като ходите на работа.
- Явно ако тръгнете да напускате можете да имате проблеми, но това не знам защо се случва, тъй като при мен не се случи.
- Има нощни смени, но това е само и единствено, ако вие сте съгласни да работите такива, за това не съм сигурен дали това е минус.
И последно отново да се обърна към "колегата" с кодово име КОСТА коментирал няколко пъти под мен.
Недей да говоиш за това, кой какви знания има и колко може да програмира защото, когато работихме заедно ти копаеше дъното и даже се зариваше. Не можеш един цикъл да завъртиш като хората. Пишеш по 50 реда if стейтмънти, понятието двумерен масив е равносилно на ядрена физика за теб. ИменатаНаПроменливитеТиНямаДаГиКоментираме!!! (не че са най-големият проблем, но 600 символа променлива нали....)
Всички от мениджърките не стават.
Като се започне с Цветелина, заради която са напуснали 80% от служителите в тая фирма и не само, че не става за за мениджърка ами ако я накараш да програмира едно нестандартно сърве няма да може да го направи. Тя е от типа мениджърки дет си котка хората които са и приятни и се държи зле с останалите.
Ели, тя може да програмира сървета, но за мениджърка е съвсем малко по зле от Цветелина. Положителното при нея е, че не може да булшитва много, много. В повечето случаи ще ти каже какво и е на акъла на момента.
А за собственичките на тая фирма какво да кажа.
За годините които работих там, веднъж не съм видял да влязат в офиса и да си поговорят с някои от служителите си. Единственото което ги интересува е кой не си е хвърлил храната от хладилника, кой е насрал кенефа и кой си е оставил мръсните чаши на мивката.
Те не са я създали фирмата. Доколкото знам едната шефка е взела фирмата от бившия си мъж и от 200 човека с мениджърските си умения я е довела до 20. Години наред разчитат на един клиент и не могат да намерят други. В момента клиента им е пред фалит. Ако той фалира и Мап си отива.
Като ходите да работите там ви очакват само нерви и никакво бъдеще.
Най- вероятно всички които работят в тая фирма си мислят същото, но няма къде да идат и си траят.