Аглика АД /img/frontend/nomap.png"

Аглика АД

Пиша този коментар, за да спестя на някой бъдещ кандидат за работа във фирма Аглика това, което аз си причиних. Да, прочетох негативните коментари преди да кандидатствам, но тъй като бяха назад във времето, ми се поиска да вярвам, че коментарите са преднамерени и че дори да е имало нещо вярно, нещата са се променили, щом 3 години никой нищо лошо не е написал. Да, ама не. Амбициозната политика на собствениците за развитие на бизнеса, не кореспондира с изключително нетолерантната работна среда, неуважителното и обидно отношение и крайно некоректно отношение към работници и служители.
Никой не те обучава, никой не ти помага да навлезеш в работата и никакво старание не се оценява. Професионализмът е непознато качество. Най-високо се цени сервилността и величаене на ръководството. Няма сигурност нито за новопостъпилите, нито за работещите с по-дълъг стаж и приносът към фирмата няма значение. Достатъчно е да не се харесаш лично на един от тримата управители и си навън, без обяснение.
Не съжалявам, че вече не съм служител на Аглика, съжалявам че доброволно станах такъв, вярвайки на милото отношение на госпожа Елица Петкова.

Пренебрежително и неуважително отношение към персонала.

Преди време кандидатствах за работа в Аглика. Отворих да разгледам сайта и бях впечатлен от професионализма с който е направен и съйтът и разнообразието от качествени и стилни артикули. Това ме наведе на мисълта, че екипът на фирмата е на много високо професионално ниво. Казах си, че това най-вероятно са хора, които си разбират от работата и знаят какво правят. Проявих интерес и се срещнах с някои служители на фирмата - бивши и настоящи. За мое учудване никой не потвърди първоначалното ми мнение, а напротив - всички се оплакаха и споделиха разочарование. Оплакванията бяха най-вече следните:
             - дават големи общания, в последствие ги забравят и ти дават каквото преценят
             - неорганизирани са, което се отразява най-вечена служителите - не успяват да организират процесите, така че да изпълнят поръчките в срока,поради което се налаг много често да се работи извънредно, извън обявеното работно време
             - извънредния труд не се заплаща, а не са малко часове
             - едва след като си започнал работа разбираш, че заплащането ти зависи от заработката, НО се оказва, че техниката е стара, амортизирана и неефективна, което означава едно - много работа, малка заработка, малко заплащане - някои хора изкарват цяла нощна смяна ремонтирайки машините си и до сутринта успяват да изкарат едва 4лева, освен това дори и да няма проблем с техниката остава проблемът с това, че дават обортоните машини на старите си служители, за да могат да си изкарват по-добри пари, а на новите се дават стари, повредени машини и то по 1-2 - как да изкарат пари от тях?!
             - ръководството постоянно променя идеите си поради което работния график постоянно се променя и човек не може да си планира личните ангажименти
            - отношението на ръководството към служителите е неуважително, а някои споделят, че дори е арогантно и обидно
            - условията на работа са нечовешки - жега, много прах и мъх от памука, липсва чиста питейна вода, мизерни условия в санитарните възли и битовите стаи и пр.
            - липсва добрата атмосфера - хората са изтормозени, наплашени, настроени един срещу друг и не смеят да шавнат или да гъкнат
            - небрежни са към личните документи на служителите - изгубени документи, неизрядни договори /работиш два месеца, а още нямаш договор/ и пр.
            - ръководството има големи изисквания към служителите си, а самите те не са адекватни на тези си изисквания -не можеш да искаш да назначиш специалист, а да му плащаш заплата като на общ работник
           - не ползваш никакви преференции ако искаш да закупиш стока от фирмения магазин
           - небрежни са в детайлите - човек може да си направи заключение за фирмата по вида на паркинга, градинката пред офиса /ако може този треволяк да се нарече градинка/, хаоса в мострената зала и фирмения магазин, жегата и влагата в помещенията, мръсните цехове и складове и пр.
В крайна сметка, всичко се оказа вярно и аз не се навих да започна работа там. Явно и на старите служители им е писнало , защото само в последния месец е имало 2 вълни на масово напускане. ащо мислите, че са всичките тези обяви в последно време. Щели били да се развиват - глупости...опитват се да оцелеят на гърба на неосведомени, закъсали за работа хора. Играят си със здравето, труда и неволите на хората. Моето мнение е, че всички хора, които работят там трябва да подадат сигнали за нередности към различните инспекции и да си потърсят правата - право на адекватно и редовно заплащане, плаво на нормални и безвредни условия на труд, прабо на добро отношение. Нека арганите се самосезират и да накажат всеки "бизнесмен" дръзнал да краде от персонала си. Пиша това, за да мога да помогна на всички евентуални кандидати при вземането им на решение дали да подарят труда и нервите си, за да могат шефовете да живеят в разкош.

Добър вечер на всички!
Не знам на кого принадлежат предишните постове, но за разлика от техните анонимни автори, аз изписвам пълните си имена!
Днес ми се обади бивша колежка от фирмата да ме пита как съм и уж между другото да ми каже за мнението в този сайт, който някой е написал. Сподели ми също така, че колежките "единодушно" (цитирам) решили, че това е мое писание. Е, съжалявам, че ще ви разочаровам, но не съм го писала аз. Предполагам колко много ви се е искало да се позабавлявате на чужд гръб, но чак някой да се заеме да ми отговаря по име - на това вече не мога да си замълча. Нямам нужда да пиша в никакви сайтове анонимно мнение, защото неведнъж сме си го споделяли в офиса помежду си лице в лице. И е факт, че който и да попадне тук, ще види кой се е подписал под думите си и кой не. Аз заставам зад своите думи със своето име. Не ме грее кой какво си мисли, аз смятам, че шефовете имаха доста реална преценка и представа за мен и за разлика от вас, колежки, не биха ме наклеветили с толкова лека ръка.

Единственото жалко нещо е, че днес, когато една от вас ми звънна по телефона, наистина започнах да правя план кога и как да се видим всички заедно и да наваксаме. Имах огромното желание всички да се съберем! Но след този пост по-горе не знам дали все още го искам.

Останете си със здраве и ако не друго, поне не се срамувайте да си кажете имената!

Поздрави,
Десислава Ирманова, бивш служител