Подробна оценка от Бивш служител
Ето едно актуално и обективно мнение от бивш (до неотдавна) служител.
Фирмата не е голяма откъм човешки ресурси, циркулират около 35 човека, което донякъде обяснява и малкото мнения и като цяло трудно достъпната информация за Рено Нисан България.
В периода, в който аз бях там имаше немалко текучество, въпреки малкия брой служители. На по-ниските и средни нива се залага на млади кадри, които са "отгледани" от фирмата, а на мениджърските, по-скоро на внос от Франция/Румъния или други компании. Все пак, по отношение на хората, не мога да кажа лоши неща, има отборен дух, в по-добри икономически времена се организират много събития, тест-драйвове, тийм билдинги (не за всички обаче се плаща от компанията). По-скоро по-натоварващата комуникация е с хора от дилърствата, там като че ли липсва селекция при подбора.
Заплащането е ОК, но определено има какво още да се желае. Много далеч е от нивото на сектори като IT, например, по-скоро може би се конкурира с BPO, леко изостава и от други вносители на автомобили от по-премиум марки. Осигуровките са на реална заплата, има придобивки под формата на допълнителна здравна осигуровка и 60лв. ваучери за храна.
Офисът е хубав, добри бюра, удобни работни столове и техника. Локацията е тъпа, яденето на обяд е проблем и по-скоро се носи храна от вкъщи.
В зависимост от позицията, натоварването може да варира от клатене на крака до бърнаут. Като цяло не е стресова обстановката, но има и натоварващи периоди.
Пост-трудовите отношения са много коректни, всичко дължимо се изплаща, оказва се съдействие при нужда от документи и т.н.
В общи линии, по мое мнение Рено Нисан България е подходящо място за хора с умерени амбиции и очаквания. На теория, може и да е място на което да се пенсионираш ако си с добри адаптационни способности. За млади хора би могло да е добро място за първите 1-2 нива в професионалната кариера.
Здравейте,
в момента има обявени свободни позиции в Рено Нисан.
Може ли някой да сподели коректни ли са като работодатели, как е заплащането и пр.
Благдаря предварително!
Работя в дилърство на Рено и Нисан.
От контактите и срещите с кретените от Рено-Нисан мога да кажа само ,че това е поредната ГНУСНА БЪЛГАРСКА компания ,в която работят братя,сестри,братовчеди и разбира се всякакъв вид некадърни курви,като имайте предвид,че курвите са и от двата пола !!!
Като клиент и партньор изпитвам отвратително и нагло отношение от страна на тази групичка,която се мисли за всемогъща !!!
Като съвет - в никакъв случай не започвайте работа там по обява !!!
И още един съвет - не си купувайте Рено,освен ако не искате да се опознаете добре със момчетата от фирмените сервизи /който иначе са готини хора/.
Подробна оценка от Служител
Здравейте,
От 2011 насам няма публикувани мнения относно Рено Нисан България, затова бих искал да споделя своето мнение относно работата в тази фирма, за да сте up to date. Работя в Рено от няколко години, засега не се оплаквам. Фирмата не е българска и това е най- хубавото нещо, най- големият плюс, защото означава осигуровки на база на брутната заплата, допълнителни здравни осигуровки, командировки в страната и чужбина(в зависимост от позицията), тийм билдинги, компенсации за работа през уикендите, бонуси. Отделен въпрос е каква е заплатата- колкото си договорите!!! Колкото повече, толкова повече...Имайте предвид, че заплатата се повишава много трудно и с много малко :)Шефовете на отделите са пичове- някои по- кадърни, някои по-малко:). Важното е да ти се "падне" правилният мениджър, който да ти стои зад гърба. Като цяло колегите са супер- "нема лабаво" така да се каже, заслужава си да познавате всеки един от нас...стига г-н Рафал Валентинович да не е наблизо- тогава настава суматоха, високоволтово напрежение и всички се зомбират! Та това е лошото в Рено- генералните мениджъри са на мандати и има опасност следващият да не ти се изкефи и да изхвърчиш- свидетел съм на това, как няколко души изхвърчаха- някои с право, други- не, но това е положението. Тъпото е, че тези, които не го заслужаваха бяха освободени, поне по мое мнение, поради доста мъгляви причини. Все пак си заслужава да поработите в тази фирма, ако сте достатъчно пробивни, може би ще Ви повишат, ако ли пък не- няма лошо да понаучите това онова и после смело напред към по-светло бъдеще:)
Подробна оценка от Огнян Соколов
Никога не съм работил в Рено Нисан България.
За огромно мое съжаление съм им клиент. Фирмата, която управлявам има закупени 3 автомобила от тази марка.
След като един от тях се повреди (производствен дефект), се сблъсках с безобразното отношение на работещите в тази фирма!
От опит знам, че каквото е отношението към клиента, такова е и вътре във фирмата, ако не и по-зле.
Не пожелавам на никого да си има работа с тази компания.
Повече подробности можете да прочетет във форума на рено и страницата ми във фейсбук: "Рено Нисан България - Мошеници"
Подробна оценка от Мейби
Здравейте! Какво е положението в момента във фирмата? Как са заплатите, отношението, развитието?
Подробна оценка от Бивша служителка
Искрено ви съветвам да стоите на далеч от тази фирма, с изключение на гръмкото и внушително име, което носи не предлага нищо за развитието на младия, образован човек, излъгал се да дири щастие в БГ. Върнах се от САЩ началото на 2008 и започнах работа във въпросната фирма, в която ми обясниха, че има голям потенциал за развитие. Като за начало беше ок, дойде зимата на 2008 и настана скука. Уви, не бях направила дори и година във фирмата и реших , че е неуместно да напускам. Пролетта започнах да оглеждам сайтовете за работа, но нищо. И после дойде удобно кризата, когато моята колежка я повишиха с 2 титли (лято на 2009), а аз останах на същата позиция. Разбира се, тя работеше там по-дълго от мен, но мен не ме вълнуваше и го отразих пред шефа...напразно. След всевъзмовни демотивиращи жестове от страна на всички по-висши от мен, се мотивирах сама себе си да си намеря по-добра работа, въпреки прословутата криза! И след 6-7 месеца успях!!! От 1 Фев. не съм там и ми е чудесно. За заплатите в Нисан отдела да не споменавам...влезнах на чисто 780 (2008г) и излезнах на 838 (2010) като не ми дадоха и великия бонус от 419лв за предната година. Но иначе за тиймбилдинги и безмислени разходи има пари на корем.
Сега и да искам не мога да се сетя за всички неща, които са ме подразнили и вбесявали. Най-фрапиращ за мен е факта как нямах мотивация и подкрепа от прекия ми началник, камо ли изпълнителния директор на фирмата. Ужасно място за работа за млад, амбициозен, възпитан и уважаващ себе си човек!!! Поне заплатата да си заслужаваше всичките нерви и лошо отношение, което тези 2 години ми донесоха. Но рано или късно всичко се връща :))))